Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
kızlar benim de tam 2 ay 12 gün oldu, sivilce artık çıkmıyor ama sivilceden daha beter bir durumla karşı karşıyayım. Tabii ki sivilcenin izleri...Reklamlarda gördüm vıchy normaderm adlı krem cilt görünümünü düzeltiyormuş. Acaba bizim izleri de düzeltir mi? yoksa boşa uğraş mı olur? artık bir şeye umudumu bağlamaktan korkuyorum, ya gerçekleşmezse...

cnm ben dış görünüşe çok önem veriyordum cildim çok güzeldi birden sivilce çıktı neyse ben ilaç kullanmayı sewmiyorum aslında sabırsızım en erken çözüm neyse o diyenlerdenim anlayacağın kuzenim kullandı inanılmaz iğrençti sivilceleri benim tek tük saçmala deselerde kullnmak istedim sağlıkcıyım hastanemizde çalışan cildiye uzm konuştum o bana değil ben ona direk ben bunu kullanmak istediğimi söyledim en son çare desede inat ettim işte imza attım o da imzaladı ilacı ancak o şekilde alabiliyormuşum kafana göre alamıyosun yan etkilerini uzun uzun anlattı aslında ürksemde kullandım 1 ay en fazla cildim soyuldu hergünde 25 faktörlük güneş kremi kullanıyodum unutmadan dudaklar çatlamıyor resmen yarılıyor homoten adında pomat sürdüm iyi geldi çok su içmek gerekiyor neyse gece bir burun kanaması durmuyor anlatamam çarşaf yastık berbat şekilde acile gittik tampon yaptılar ama işe yaramadı 3 4 defa aynı oldu en sonun da gözlerim kıpkırmızı göz altlarım kılcal damarlar kanama yapmış çok korktum dr gittik gece 3 4 gibi göze gönderdiler direk dr bana roktane mı kullandın dedi ewet dedim hastanelerinde çalışan sağlıkcıyı çağırdı örnek olsun dedi ne kadar kullnma dedik kullandı yaşadıklarını anlatsın dedi o günden sonra asla kullnmadım kullnmam da...göz ameliyatı oldum göz sularım kurumuş 1 hafta suları tamamlamak için tedavi gördüm asla önermiyorum asla....

başınıza birşey gelirse asla sorumlu olmuyorlar ölüm bile oluyor ciddi karaciğer fonksiyonlarından tutu böbrek vs... organlar hastanelerde sürünmek istemiyorsanız kesinlikle kullnmayın derim en önemli yan etkisi annelik özelliğiniz kayboluyor doğurganlığını bitiriyormuş...

başınıza birşey gelirse asla sorumlu olmuyorlar ölüm bile oluyor ciddi karaciğer fonksiyonlarından tutu böbrek vs... organlar hastanelerde sürünmek istemiyorsanız kesinlikle kullnmayın derim en önemli yan etkisi annelik özelliğiniz kayboluyor doğurganlığını bitiriyormuş...

Sağdan soldan duyduklarınızı yanlış anlayıp yazmayın lütfen. Sadece hamilelik esnasında kullanılırsa sakat doğuma sebep oluyor çünkü a vitaminin fazlası kemiklere zararlı ve gelişmekte olan bebeği elbetteki etkiler..Kısır yaptığı,öldürdüğü de yok.

Tabi bütün kutuyu bir anda içip intahara niyetli biri varsa ölür herhalde

mesimina sanada geçmiş olsun ama hem sende hata var,hem de sana ilacı yazan doktorda.kistik olmayan sivilcelerde kremler ya da hafif ilaçlarla tedavi sağlanıyor.Ancak kronikleşmiş aknelerde ancak roacutane ve zoretanin tedavisi sonuç veriyor. Sağlıkçı olduğunu iddia etmişsin bunları benden daha iyi bilmen gerekirdi..

İlacın dozajı kişiden kişiye farklılık gösterir herkes aynı mg kullanamaz.Dudak çatlaması göz kuruması gibi yan etkileri azaltıcı bir çok ilaç veriliyor yanında.

Ben lens kullanıyorum ve 4 aydır roacutane kullanıyorum ve hiç bir şekilde gözümde bir sorun çıkmadı mesela.

Tekrar yazıyorum iyice anlamadan dinlemeden kullanıcıları korkutucu yorumlar yapmayınız...

Sağdan soldan duyduklarınızı yanlış anlayıp yazmayın lütfen. Sadece hamilelik esnasında kullanılırsa sakat doğuma sebep oluyor çünkü a vitaminin fazlası kemiklere zararlı ve gelişmekte olan bebeği elbetteki etkiler..Kısır yaptığı,öldürdüğü de yok.

Tabi bütün kutuyu bir anda içip intahara niyetli biri varsa ölür herhalde

mesimina sanada geçmiş olsun ama hem sende hata var,hem de sana ilacı yazan doktorda.kistik olmayan sivilcelerde kremler ya da hafif ilaçlarla tedavi sağlanıyor.Ancak kronikleşmiş aknelerde ancak roacutane ve zoretanin tedavisi sonuç veriyor. Sağlıkçı olduğunu iddia etmişsin bunları benden daha iyi bilmen gerekirdi..

İlacın dozajı kişiden kişiye farklılık gösterir herkes aynı mg kullanamaz.Dudak çatlaması göz kuruması gibi yan etkileri azaltıcı bir çok ilaç veriliyor yanında.

Ben lens kullanıyorum ve 4 aydır roacutane kullanıyorum ve hiç bir şekilde gözümde bir sorun çıkmadı mesela.

Tekrar yazıyorum iyice anlamadan dinlemeden kullanıcıları korkutucu yorumlar yapmayınız...

EVET BEN DE KATILIYORUM...LÜTFEN BU TÜR YANLIŞ YAZILAR YAZMAYALIM,ÜLKEMİZDE VE DÜNYADAKİ BİRÇOK İYİ DOKTOR ,İHTİYAÇ DUYDUKLARI TAKTİRDE BU İLACI VERİYORLAR,ELBETTE YAN ETLİKLERİ VAR ANCAK BU ETKİLER KİŞİYE GÖRE AYARLANAN DOZLA AZALTILIYOR VE TEDAVİ BİTTİKTEN BİR SÜRE SONRA ETKİSİNİ KAYBEDİYOR.
TALİHSİZ BİR DURUM YAŞANMIŞ ANCAK BİRÇOK NEDENİ OLABİLİR,YANLIŞ DOZ ,BAŞKA BİR İLAÇLA ETKİLEŞİME GEÇME VS....
DUDAK KURULUĞU İÇİN KREMLER ,GÖZ KURULUĞU İÇİN GÖZYAŞI DAMLASI GİBİ ÖNLEYİCİ İLAÇLAR DA VERİLİYOR..
BU TALİHSİZ DURUM İÇİN BEN DE ÜZGÜNÜM ANCAK 6 AYDAN BERİ BİR ROACUTTANE KULLANICISI OLARAK MORAL VE PAYLAŞIMIN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU ANLADIM.LÜTFEN BİRBİRİMİZİ POZİTİF ETKİLEMEYE ÇALIŞALIM....HERKESE IŞILDAYAN BİR CİLT DİLİYORUM..
SEVGİLER,

saolun arkadaslar bende şimdi baslamayı düşünüyorum zaten fakat bilen kullananlara bi soriim dedim ayrıca bana bir katolog verildi orda bu ilacın yan etkilerinde nelerin yapıldıgı yazılı orda gözlerde yanma falan olursa gözyaşı içeren damlalar kullanılabilir yazıo onuda söliim yani...

ayrıca bana hiç tahlil falan yapılmadı sadece kiloma bakıldı 1 ay sonra tkrar gidicem acaba o zmn mı yapılıcaktır tereddütte kaldım

ilaca başlamadan önce mutlaka test yapılması lazım karaciyer fonksiyonlarına bakıyorlar ve çok önemli eğer değerlerin normalse bu ilaca başlıyorsun ve tabiki kolesterolede bakıyorlar çünkü ilaç zaten yükseltebiliyor eğer seninde yüksekse tehlikeli olabilir bence doktorunla birdaha görüş ve testleri yaptır sonra ilaca başla a.s

arkadaşalr bu ilacı kullanırken alkol alınabiliyor mu?ya d aalınırsa nasıl bi etkisi olur?bilen varsa acil bilgi verirse çok ii olur.şimdiden teşekkürler...

benim bildiğim kadarıyla karaciğer kanı temizleyen ve depolayan organ kanı önce ayrıştırıyor yararlıları tekrar kan yoluyla hücrelere zararlıları ise böbreklere gönderiyor ve yaklaşık 1 kg kan sürekli bünyesinde bulunuyor bu yüzden ilaç zaten karaciğerin fonksiyonlarını yavaşlatabileceği için doktorların dediği alkol kullanımında bir kat daha fazla yük biniyor bu yüzden kullanılmaması daha doğru hatta gerekli hepimize sağlıklı ve sivilcesiz günler.a.s.

arkadaslar bu arada ben baslayacam bu ilaca ama kafama bişey daha takıldı ben spora gidiyorum e orda terliyorum falan o bi sorun yaparmı terimi silerken falan sık sık siliyorum çünkü ,cilt zaten hassas bide terleyince yanma fln olurya daha kötü olabilir mi...

bu bir forum yazmakta özgür olduğumu düşünüyorum...ben başıma geçen olayı art niyetsizce ve samimice yazmak istedim kimseyi eleştirme gibi durumum yok sayın arkadaşım sanırım anlatmak istediğimi anlatamadım ben bunları yaşadım ötesi yok ewet değer yargıları siz belirliyemezsiniz sende hata var değil sanırım sizin uslübunuz kırıcı ve yanlış yaklaşım hiç bir dr kötülemiyorum buna benim hakkım yok sanırım sizinde...sağlıkcıyım ewet alanım radyoloji sanırım ilgi alanınıza girdi bakınız burdada farklı dilden konuşuyoruz iddia değil olan bu...her alan her dal farklı ülkemizde de her dr herşeyi bilmiyor bilmesi beklenemez ok...herkesin bünyesi farklı kuzenime yan etki göstermedi bana gösterdi ben de kendimi örnek verdim bunun neresi kötü....ewet toz pembe hayallerle uçmuyorum kullanıcıların karşısın da dr var kendileri de aklı başın da insanlarsa sorun yok ben kullanma taraftarı değilim sadece bunu söylemek istedim kusura bakma benim ruh dilim sizinkiyle uymuyor kendinize iyi bakın pozitif olmakta yarar var mutlu kalmanız dileğiyle....:)

_________mesimina sanada geçmiş olsun ama hem sende hata var,hem de sana ilacı yazan doktorda.kistik olmayan sivilcelerde kremler ya da hafif ilaçlarla tedavi sağlanıyor.Ancak kronikleşmiş aknelerde ancak roacutane ve zoretanin tedavisi sonuç veriyor. __________ ben de doktorumdan istedim bu ilacı yazmasını.daha öncesinde jeller vey kremlerle tedavi uyguladık.yüüzm baya düzeldi aslında.ama aşırı bi yağlanma ve parlama vardı o yüzden başladım ben b uilaca.kan testi yapıldı ve ona göre verildi ilaç.50 faktör güneş kremi önerdi eczacı .ama kullanamıyorum aşırı yağlandırıyor.doktorum güneşle ilgili uyarmadı henüz.nisan 14 te kontrole gidicem.il ayım dolucak.bi de ben hiç su içmiyorum daha doğrusu çok az içiyorum.ona dikkat etmek lazım tabe..bende de acaip cilt kuruluğu soyulmalar gözlerde ağrı vs..oluyor ama ..Sonunu düşünüce çok da şikayet etmiyoru mb udurmdan.devmlı bepantene kullanıyorum.nemlendirici sürüyorum(loreal).gözüm için henüz bişi kullanmadım..herkese sağlıklı günler..bu arada benm sivilcelerim de kistik falan değil..hatta bi çok kişi nie kullanıosun falan dedi ama ben hepsini kulak ardı edip kullanmaya dewam edicem.Allahtan burun kanması falan olmuyor bende..

bu bir forum yazmakta özgür olduğumu düşünüyorum...ben başıma geçen olayı art niyetsizce ve samimice yazmak istedim kimseyi eleştirme gibi durumum yok sayın arkadaşım sanırım anlatmak istediğimi anlatamadım ben bunları yaşadım ötesi yok ewet değer yargıları siz belirliyemezsiniz sende hata var değil sanırım sizin uslübunuz kırıcı ve yanlış yaklaşım hiç bir dr kötülemiyorum buna benim hakkım yok sanırım sizinde...sağlıkcıyım ewet alanım radyoloji sanırım ilgi alanınıza girdi bakınız burdada farklı dilden konuşuyoruz iddia değil olan bu...her alan her dal farklı ülkemizde de her dr herşeyi bilmiyor bilmesi beklenemez ok...herkesin bünyesi farklı kuzenime yan etki göstermedi bana gösterdi ben de kendimi örnek verdim bunun neresi kötü....ewet toz pembe hayallerle uçmuyorum kullanıcıların karşısın da dr var kendileri de aklı başın da insanlarsa sorun yok ben kullanma taraftarı değilim sadece bunu söylemek istedim kusura bakma benim ruh dilim sizinkiyle uymuyor kendinize iyi bakın pozitif olmakta yarar var mutlu kalmanız dileğiyle....:)[/QUOT
geçmiş olsun arkadaşım sana.ben çok merak ettim kaç mg kullandın acaba? zaten bu ilaç herkeste aynı etkiyi göstermiyo.seninki büyük talihsizlik olmuş.tabi ki bunu bizimle paylaşmanız güzel.
ama siz kısır olana veya ölene şahit oldunuz mu? yani böyle olumsuzlukların emin olunmadan yorumlanması doğru değil bence. çünkü zaten biz bu ilaca başlarken tereddütlü başlıyoruz.hemen hemen her söz bizi etkiliyor. olumlu ve DOĞRU yorumlara ve bilgilere ÇOOOOK ihtiyacımız oluyor.
ölüm kısırlık vb yan etkileri olsaydı zaten bizden önce yetkili kişiler devreye girerdi şimdiye kadar.
mutlu günler....

Alkolle alınır mı demiş bir arkadaş.......Ben alkolle aldım hiç bir sorun olmadı ,prospektüste de yazıyor zaten ama ilacı hangi dozajda kullandığınız ve alkol miktarı etkileyebilir

Gözlerinizde yanma hissediyorsanız doktorunuza söyleyiniz ve size "suni gözyaşı" verecektir. (Göz doktoruna yazdırırsanız fark ücreti ödemezsiniz ama dermotojiye yazdırırsanız ilacı ödemiyorlar.) Dudaklara düzenli bir şekilde bepantene sürdüğünüz zaman kuruma minimuma iniyor.

Ben 5. ayıma girdim ve yan etkileri eskisi gibi yaşamıyorum.Yüzümde sivilce kalmadı,sadece izler var..Bunlarda zamanla hafifliyor zaten.

Mesimina tabi ki yazmakta özgürsün ama abartılı bir şekilde başınıza birşey gelirse asla sorumlu olmuyorlar ölüm bile oluyor ciddi karaciğer fonksiyonlarından tutu böbrek vs... organlar hastanelerde sürünmek istemiyorsanız kesinlikle kullnmayın derim en önemli yan etkisi annelik özelliğiniz kayboluyor doğurganlığını bitiriyormuş...demen ne kadar doğru sence?
Bu ilacı kullanan insanların psikolojisini hiç mi düşünmüyorsun? Zaten bu ilacı kullanan insanlar,dışarı çıktıklarında densiz insanların bakışları,konuşmaları yüzünden yeterince üzgün oluyorlar..Bir de yalan yanlış bilgileri yazdığınızda zaten hassas olan psikolojileri iyice etkiliyorsunuz.
Amaç tecrübeleri paylaşmaksa tabi ki herkes özgürdür.Ama kendi başınıza gelmeyen sağdan soldan duyduğunuz hayali olayları aktarmak kesinlikle çok yanlıştır..
Bir insanın psikolojisi her şeyden önemlidir çünkü.

arkadaslar ben 168 .sayfadaki ilk yardım istediğim yazımda 30 mg alıyorum demişim onu yanlıs yazmısım düzelttim şimdi ben günde 60 mg alıcam toplam yani 3 tane 20 mg lıklardan ok hani bnm yazımı okiip bsy yazıcaksanız yanlıs yazmayın die sölüyorm

a.s. selincim. geçmiş olsun canım.krem tedavisine başlıyacaksın heralde.hangi krem olduğunu anlamadım ama. sağlıklı bir görünüme kavuşmak için biraz sabırlı ve tedbirli olman gerekiyor.cildinin daha kötü izlere maruz kalmaması için güneşe dikkat et canım. testlerini de asla ihmal etme. en önemlisi de moralini çok yüksek tutmalısın. daha çok küçüksün çevre seni etkileyebilir.ama sen çevrendeki patavatsız insanlara,hoş olmayan bakışlara aldırma sakın canım.demesi kolay diyebilirsin ama ben de senin yaşlarından beri çekiyorum bu sorunu.artık bitti çok şükür:nazar: kendini her halinle beğenmeyi öğrenmelisin öncelikle.aynaya asla küsme,unutma sen her halinle güzel bir kızsın:dance: kendine hep güven ve hiç umudunu kesme. dikkat ettiğin sürece hiç bir sorunla karşılaşmazsın canım korkma. umarım çok sıkmamışımdır. bak göreceksin zamanla sağlıklı bir görünüme kavuşacaksın:teytey: mutlu günler:dance:

teşekkür ederim ablacım gerçekten içimi rahatlattın ama çevremdekileri kafamdan atamıyorum onuda yakında inş. bu arada galiba bnde hap kullanıcam çünkü kan tahlili aldı doktor inş hepimizinki geçer sende mi kullandın abla ilacı kullandıysan anlatırmısın şimdi nasıl? bide abla 2 yıl sonra tekrarlıyor diyolar doğrumu?

arkadaslar ben doktordan geliorum ve banada artık senn sivilceler kist sekline gelmişler diyerek roaccutane ilacını verdi 60 mg alıcakmısın günde o yüzden 20 mg lık thaplardan 3 kere alıcaksın dedi ,istersen hepsini bi kerede akşam alabilirsin dedi çok iyi bi cilt doktoruna gittim ama televizyonlara falan cıkıyormuş.neyse şimdi alıp baslayacam ama 5 ay kullanıcaz dedi 1 ay sonrada tekrar gidicem fakat bu 5 ayın 3 ayı yaza gelio ve güneşe cıkmak zararlı oldugu için biliosunuz güneşlenme falan yapmayacaksın dedi denizine girersin sonra hep gölgede oturucaksın dedi şimdi ben naapmalıyım sizce ya şimdi baslayıp agustos sonunda bitiricem ya da yaz tatilimi bu halimle geçirdikten sonra eylül ayında baslayaraktan ocak ayında bitirecegim sizce hangisi en mantıklısı sonucta yazın tavsiye edilmiyo bu ilaç bi yardım edin lütfen ...

Bence doktorunun tavsiye ettiği şekilde devam etmelisin.Eylülde başlamak yerine eylüle kadar onlardan kurtulabilirsin..

..$€L!n..;2423737 .!.:
teşekkür ederim ablacım gerçekten içimi rahatlattın ama çevremdekileri kafamdan atamıyorum onuda yakında inş. bu arada galiba bnde hap kullanıcam çünkü kan tahlili aldı doktor inş hepimizinki geçer sende mi kullandın abla ilacı kullandıysan anlatırmısın şimdi nasıl? bide abla 2 yıl sonra tekrarlıyor diyolar doğrumu?

a.s. selincim. evet bende kullandım bu ilacı 7 ay.daha 2hafta oldu biteli.cildim çok kötü durumdaydı.leblebi büyüklüğünde iltihaplı aknelerle doluydu yüzüm ve boynum:KK43:Çok üzgünüm çoook ben de çok kötü zamanlar geçirdim. bu ilaç bana sabretmeyi öğretti. ama çok şükür geçti artık suratımda sivilce yok.:nazar: kızarıklıklar kaldı miras olarak ama zamanla geçecek inş onlar da. güneşe çıktığım zaman artıyo kızarıklıklarr,o yüzden dikkat etmeye çalışıyorum.
1-2 yıl sonra tekrarlıyanları ben de duydum. ama herkeste değildir heralde. tedavine daha başlamadan bunları düşünme bence sen canım. dua edelim ki bir daha tekrarlamasın inş hiç kimsenin.:teytey: sırnaşık şey
hep olumlu düşün. tedavine de inan canım. geçecektir inş.:dance:

offff şu dudkları da kurutmasa ne güzel olur ben 1.5 aydır kullanıyorum ama bıktım dudaklarımın kurumasından çatlamasından ben de rahat durmuyorum yoluyorum bir de çok acıyor yaaa buna çözüm bulan var mı bebe yağı bile sürdüm o çok yağlı diye ama olmadın çözüm olmadı

Son düzenleme:
offff şu dudkları da kurutmasa ne güzel olur ben 1.5 aydır kullanıyorum ama bıktım dudaklarımın kurumasından çatlamasından ben de rahat durmuyorum yoluyorum bir de çok acıyor yaaa buna çözüm bulan var mı bebe yağı bile sürdüm o çok yağlı diye ama olmadın çözüm olmadı

neutrigena ya da nivea kullabilirsin extradan ama düzenli kullanmadıüın için çatlıyodur.bende öyle yapıyodum dudaklarım kalınlaşmıştı bir ara yolmaktan :) kuruduğunu hissettiğin an sürersen bişey olmuyor..

bu arada bebe yağını ben vücuduma kullanıyorum gayet memnunum.Direk çekiyor kuru olduğu için yağlı histe bırakmıyor

X