• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
Ya kizlar lutfen banada cevap verinn 4. Aydayim sivilce cikmiyo artik ama kusma doneminde cikan sivilcelerimin ucu sari iltihapli ve deri alti kirmizi sivilceler var yuzum cok sagliksiz duruyor morelim cok bozuk herkes noldu yuzune eskiden daha iyidi demeye basladi yardim edin lutfen

Kizlar ya bu izler de hic bir ilerleme oluyor mu azicik da olsa duzlme oluyormu kirmiziliklari degil de hagig cukur olanlri soyluyorum ilac bittikten sonra eger olmuyorsa bittim ben mahvoldun insan icine cikmam artik :(

Kızlar aynı etkde olan ilaç aknetrent kullanıyorum bende ilk ay sonundakı kan tahlilim
Alt 40. Sınır 33
Ast 32. Sınır32
Kızlar biraz yukselmsş ne demek bu ve neyden kaynaklı ?

Merhaba;

Bende siteye yeni üye oldum.Benimde bugün Roaccutane ile 45.günüm. 20x20 şeklinde kullanıyorum.Dudak ve el kuruluğu dışında başka bir yan etki yaşamadım.İnşallahta yaşamam.Ama ellerim berbat oldu.Herkes noldu diye soruyor,cevap vermekten bıktım artık :(( Hepimize pürüzsüz ciltli günler...:34:

benim de ellerim kötü oldu, bugün doktora gittim ilacı yazdırmak için ellerimi de gösterdim.bir krem yazdı bana adı dermabel.sabah ve aksam sür dedi bakalım bugün başlıyacağım.

Benim ellerim 1-2 gündür düzeldi.Dr bana Ürederm vermişti,aradada Bephanten sürüyordum acaba hangisi iyi geldi? :44: Şu anda hafif kızarıklık var ama kabuklu,pütürlü hali geçti yumuşacık oldu.Hatta eskisinden bile düzgün oldu.Allahım inşallah tekrarlamaz.Kazaklarımın kollarının içine sokarak saklıyodum ellerimi :50: Bakalım ayın 4 ünde kontrolüm var,2. ayım bitmek üzere :52:

Kizlar moralim cok ama cok bozuk. Moral bulmaya geldim cok kotu dokuluyor saclarim dustan bir ciktim bir ton sac taradim 4 kez sac fircami temizlemek zorunda kaldim tararken. Hele tuttugum bi yerden bildiginiz bi tutam sac aynanda elimde kaldim birakicam bu ilaci. Mahvetti beni.

Arkadaslar ben de 3. ayimin basindayim. Ilk ay 20 son 2 aydir 30 mg kullaniyorum. Ilk ay siyah noktalarim temizlendi cildim hizli kurudu ve hep dokuldu. Ama 2. Ayimdan beri sadece arada bi sivilce cikiyor genelde ayni yerde. Onun disinda cildimde hic dokulme yok. Hatta son bi kac gundur krem surmuyorum kurusun diye. Hic bi sekilde kurumuyor. Yani demek istedigim cilt kendini yenilemiyor. Sanki bunyem ilaca bagisiklik kazandi gibi hic ilerleme goremiyorum. Roaccutane ile basladim. 3. Ayda bi degisiklik yapip aknetrent aldim. Bi fark olmadi haliyle. Ilacin dozu az geliyor olabilir mi acaba? Doktora sordum gecistrdi.

Bide yuzumde hafiften tuylenme var sanki kardesime soruyorum onceden de vardi diyo. Evhamlandim galiba.

Benim en buyuk sorunum da kabizlik. Bunun icin ilk aydan beri kullandigim Dulcolax var. Bitkisel bi ilac zarari yok. Eczaneden 15 tl ye alabilirsiniz. Icinde 50 tane var. Her aksam yatmadan 2 tane aliyorum sabah tuvalete rahat cikiyorum. Kabizlik derecenize gore 1 ile 5 adet arasi alabilirsiniz.

Ek olarak burnum cok kuruyo onu da bepantol hallediyor. Kurumasi gereken yerler degil alakasiz yerler kuruyoya bu da beni delirtiyo :))

Son düzenleme:
kızlar merhaba ben 20 yaşımda uzun süren bir roccutane tedaivsi görüdm bitti geçti gittiydi sivilcelerim izleri kalmıştı onlara da salyangoz kremi kullanmıştım geçmişti ama şimdi 25 yaşındayım gene yanaklarımda çenemde vs. çıkıyor 4 aydır falan ara ara çok şişiyor ara ara küçük çıkıyor napcam bu sivilcelerden tamamiyle kurtulamıyormuyuz :30:

herkese merhaba,
ben yaklaşık 3 aydır kullanıyorum reaacutan. cildim bayağı bir düzeldi. fakat beyaz noktalar hala oluşuyor. yani sivilce veya siyah nokta olmuyorlar ama sıkınca patlıyor. bu durum hala geçmedi bende. Herkeste farklı mı oluyor.

Benim 3. ayda bitti. 40 mg ile devam ediyorum. Benim yüzümden çok vücudum kuruyor artık. Banyodan çıkınca üredermle kremlenmezsem pul pul oluyorum. Yüzümde de çene ve dudak etrafımda pullanma var sadece la roche'nin kremini kullanıyordum aslında ama bitince tekrar almaya üşendim yüzüme de ürederm sürüyorum gayet iyi geliyor. Su içme oranımı biraz arttırdım bu aralar ve dudaklarımda ki kuruma sanki biraz azaldı gibi. Ama blistek kullanmayı ihmal etmiyorum hiç. Bana doktor 5. ayda bırakabilirsin istersen pek sivilce kalmamış gibi sende dedi. Bakalım ne olucak. İlacı bırakınca en çok saçlarımın yağlanmasından korkuyorum şuan 5 gün yıkamasam bile tertemizler. Saçların yağlı olmaması ne güzelmiş.

Bende C.tesi günü kontrolüme gittim.2.ayım bitiyor.Çok güzel buldu dr,40 mg ile devam dedi.Tahlillerimde iyi çıktı çok şükür.Tedavim Mayısta biticek inşallah.Doktor ilaç bittikten sonra iz tedavisi yapacağını söyledi bu beni dahada mutlu etti.Güzel günler yakınnnnnnn...

Kizlar ben size kendi surecimden bahsedeyim biraz bir kisiye bile yardimci olacaksa ne mutlu bana :)
Ben 19 yasindayim, ergenlikten beri hep bogustugum bir seydi sivilceler suratim hic mukemmel olmadi tek tuk iki yanagimda bir anlimda falan cikardi buna ragmen insanlar ne kadar guzel tenin var derdi.
2012 kasim gibi yanaklarimda 5-6 tane cikti, gitmiyorlardi ve beni bu cok rahatsiz ediyordu. Bu donemde cok buyuk stres yasadim maalesef ask mesk isleri cok uzuldum cok canim yandi o stresle bir de yuzum daha berbat hale donuyordu. 2013 haziran gibi yuzum en korkunc halindeydi artik. Yanaklarimda bos alan yoktu, sadece yanaklarimda cikti benim ama her yerinde. Igrenc bir goruntuydu aynaya bakamiyordum. Disari cikmiyordum arkadaslarimda gorusmuyordum. Saclarimla surekli yuzumu perdeliyordum. Tam bir Roaccutane hastasiydim ancak yaz mevsimiydi doktorum vermek istemedi. Uzun ugraslar sonucu gunesten kacacagima ikna ettim doktorumu. Ve oyle de oldu butun yaz boyunca evden cikmadim kimseyle gorusmedim. Suratimdan tiksiniyordum.

Gunde 40mg ictim. Ben de acayip bel agrisi yapti, egildigim zaman belim kitleniyordu. Dudaklarim cok catliyordu ama bepanthanei yanimdan ayirmadigim icin kotu bir goruntu olusmasina izin vermedim hic. intihar dusuncesi ben de cok yapti ama bence o ilacla alakali degil de aynaya bakmaya korkmamla alakaliydi cunku onceden cok guzel bir kiz oldugum soylenirdi kendime cok guvenirdim ama artik aynaya bakamiyordum. Son aylarda burnum cok kanadi hala da kaniyor gunde 2.3 kere. Suan yuzumde aktif bir sivilce yok hatta 3 aydir cikmiyor. Yanaklarimda kirmizi izler duruyo hatta cukurumsu izler de var. Bunlar icin doktorum gececek dedi ben inanmadim cok usteledigim halde bunlar gececek diye kizdi biraz bana hatta kendini sartliyorsun yapma senin gibi gunde kac hasta goruyorum ben benden iyi mi bileceksin diye. Doktoruma guvenmek zorundayim:) 1 hafta sonra bitecek tedavim umarim eski gunlerime kavusurum ve bunu okuyup bir care arayan bir umur arayan herhangi biri varsa ona yardimci olurum cunku sivilceler yuzunden aglamakta uyuyamamayi o gectiktensonraizler yuzunden aglamaktan uyuyamayi en iyi ben bilirim :)

bende dun itibariyle 3. ayıma girdim ama doktor roaccutane artık eczanelerde kolay kolay bulunmadıgı icin acnegen verdi onunla aynıymıs 4.ayda da zoretanin verecekmis kolestrolum yukselmis ama yine de mg ı azaltmadı sizde ne gibi degisiklikler vaar :))

bende dun itibariyle 3. ayıma girdim ama doktor roaccutane artık eczanelerde kolay kolay bulunmadıgı icin acnegen verdi onunla aynıymıs 4.ayda da zoretanin verecekmis kolestrolum yukselmis ama yine de mg ı azaltmadı sizde ne gibi degisiklikler vaar :))

Bende bugün itibariyle 3.ayıma başlamış bulunmaktayım.61. günüm.Kolesterol benimde yüksek ama yediklerime dikkat ediyorum.İlk 2 ayda Trigliseritimde yüksek çıkmıştı. Dr bana Roaccutane ile birlikte balık yağıda verdi son tahlillerimde Trigliseritimde normal değere girmiş.Şimdilik herşey yolunda,ellerim düzeldi en çok ona seviniyorum berbat haldeydi.

Bende bugün itibariyle 3.ayıma başlamış bulunmaktayım.61. günüm.Kolesterol benimde yüksek ama yediklerime dikkat ediyorum.İlk 2 ayda Trigliseritimde yüksek çıkmıştı. Dr bana Roaccutane ile birlikte balık yağıda verdi son tahlillerimde Trigliseritimde normal değere girmiş.Şimdilik herşey yolunda,ellerim düzeldi en çok ona seviniyorum berbat haldeydi.

peki sende gözle görülür bir düzelme var mı ben nasıl basladıysam oyleyım sadece siyah noktalar yok benim de ellerim bir ara bayagı kotuydu duzeldi nihayet

Son düzenleme:
Valla burun ve çevresindeki bütün siyah ve beyaz noktalar temizlendi.Cildim şu an pürüzsüz,sadece izler var.Onlarda ilaç bitince tedavi edilecek.Uzun süredir beni görmeyen ve ilaç kullandığımı bilmeyen herkes farkı fakediyor :)) Burnumun içi çok kuruyor hatta nefes almakta güçlük çekiyorum onun içinde kıvamı biraz yoğun bi damla verdi dr burun içini nemlendirmek için.

Back