Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

İnşallah bakalım:) bende 20 mg aldım günde 2 tane kullanıyorum toplamda 40 mg almış oluyorum. Psikolojikmidir bilmiyorum 2. günüm olmasına rağmen minik minik aknelerimin çıktığını ve dudağımın kuruduğunu hissediyorum. Öncesinde yaklaşık 10 gün antibiyotik kullandım belki bu yüzden daha çabuk geçirebilirim bu dönemi:))

Yaklaşık 4 sene önce-yanlış hatırlamıyorsam- , doktor tavsiyesi üzerine ilaca başladım. Cildim çok yağlı ve sivilceliydi. Yan etkilerini fazlasıyla gördüm kuruluk, soyulma, eklem ağrıları, halsizlik, agresiflik vs. Kısacası insanı insanlıktan çıkarıyor bir süreliğine tabii bu etkiler herkeste aynı olmuyor. Aylarca dudaklarım yara şekilde gezdiğimi bilirim çok kötü bir görüntüydü. Giydiğim kıyafeti 2 dk sonra çıkarsam bile bütün derim pul pul yapışırdı. :18:
Neyse efendim ben o süreçte bu etkilere dayanamayıp ilacı 3 ayda bıraktım. Kullandığım süre içerisinde tabii ki bütün siyah noktalarım kaybolmuştu özellikle T bölgesi tertemiz olmuştu diyebilirim. İlacı bıraktıktan sonra cildim tamamen eski haline geri döndü. Tabii ilacı bıraksanız bile yan etkileri kolay kolay kaybolmuyor, biraz süre gerekiyor.
Hal böyle olunca 2 yıl sonra falan cildim iyice coştu ben de tekrar ilacı kullanmaya karar verdim tabii ki doktor onayıyla. Tam da üni. sınavı hazırlık dönemimdi benim için çok zor oldu, tempomu çok etkiledi sinir stres açısından özellikle.
Neyse ilacı kullandım 6 ay boyunca. Zamanı gelince bıraktım. Cildim tabii ki bebek cildine dönmedi ama sivilcesizdi artık. Fakat gözeneklerim çok açılmıştıi, irili ufaklı çukurlar oluşmuştu yüzümde. Doktor lazer tedavisini önerdi gözenekler için onu da bir seans uygulayabildim sonra devam etmedim(maaliyetliydi malesef), tabii ki bu yüzden bi faydası olmadı. (Tedavi sonrasında temizleyiciler, tonikler vs. düzenli olarak kullandım. Cildi temiz tutmak çok önemli.)
Şimdi ilacı bırakmamın üzerinden yaklaşık 1.5 senelik bi süre geçti ve cildim şuan sivilce izleri ve siyah noktalarla dolu. 1-2 ay öncesindeki adet dönemimde bir sivilce bombardımanı oldu bir de stresli olduğum bir dönemdi yanaklarımı hep sivilce kapladı. Adet dönemlerinde küçük küçük çıkarlardı ama rahatsız eedecek kadar olmazdı hiç. Kısa bi süre içinde kaybolurlar diye düşündüm fakat geçmediler hala aynı heybetleriyle yerindeler ve gitgide çoğalıyorlar.:18: Cildim eskisi kadar yağlı değil tabii parıl parıl parlamıyor daha kuru ama sivilcelerim tekrar çıktı ve şuan makyajsız görünmek istemeyeceğim kadar kötü durumdalar. Tekrar doktora gideceğim fakat bu ilacı tekrar kullanmam gibi bi durum söz konusu olamaz asla. Nasıl bir çözümü olacağı hakkında hiç bir fikrim yok şuan.
Diyeceğim o ki bu ilaç size çok çok iyi de gelebilir, pürüzsüz bir cilde sahip olup hiç akne sorunu yaşamayabilirsiniz de, sorun tekrarlayabilir de bünyeden bünyeye değişiyor malesef.

Bende Ayda 1 küçük sivilce çıkar Ama izleri duruyor ve 2 tane de çukurum var . Acaba 6 aylık süreçte Nasıl bi iyileşme oluyor ? Bi soruyada cevap verin

5.ay bitmek üzere bende bitmek üzreyim ama bıktım artık heryerim pul pul dökülüyor psikolojm bozuldu resmen kimseye belli etmememye çalışıyorm ama çökms durumdayım doktorrm daha 3 ay kullanacaksn diyor bıktım artık tekrar etmeyeceğini bilsem şu an bırakıcam ama o kadar emeğe yazık

Selam
Tedavin super olmus
Kac doz kullandin gunde ?
Ve ne zaman iyilesmeye basladin ?

teşekkür ederim :) ilk iki ay 30, 5 ay 40, bi ay 30 ve bi ay 20 olmak üzere toplam 9 ay kullandım, max dozun da fazlasında kullandım doktor kontrolünde, nerdeyse 7 ay sürdü desem yeridir, çünkü bende sivilce dışında yağ bezeleri de vardı, 7. ayda onları temizlettirsem mi temizlettirmesem mi kararsız kaldım, kimi dedi temizlenmez, kimi gel dedi, artık çaresizlikten mecburen gittim, iyiki de gitmişim :) ondan sonra daha da çıkmadı maşallah bana tedavim biteli 4 ay oluyor, yaklaşık 6 aydır da sivilce çıkmadı çok şükür :) lekelerim var mı çok belli olmasa da evet, mutlu muyum evet, iyiki kullanmışım diyorum, hala sabah akşam gülsuyumu sürüp üstüne güneş kremi sürüyorum, geçen hafta yine yüzümü temizlettirmeye gittim, kadın şaşırdı nasıl bu kadar cildini temiz tuttun diye, korkunun gözünü seveyim işte haftaya da izler için randevu aldım, sivilceli 7 ay gezmişim, izler için de 3-4 ay ilaç kullanmaya hayır demem doğrusu

bu ilaçı bıraktıktan sonra nkadar hamıle kalınmayacak? kullanmaya degermı 27 yasındaym sevglım yok ama hanı olur evlenırız fılan ılerde hamılelıge engel olurmu terettutluyum

Cildini nemlendiriyor musun? Dun clinique gittim, orda calisan bayan da yillar once roacutane kullanmis. Bana cildimi iyi nemlendirirsem, pul pul dokulme olmayacagini soyledi. ve mutlaka ölü deriyi atmak icin peeling yapmam gerektigini soyledi..

bir sey merak ediyorum.. yag bezesinden kastin nedir?

yuzdeki kuru komedonlar mi yoksa genelde goz cevresinde peydah olan beyaz sivilar mi?

Benim cildimde beyaz komedon dolu... yuzumun her yerinde bulgur tanesinde kuru yaglar mevcut..

Kızlaarr ilaca dün sabah başladım sabah akşam 20 şer mg olmak üzere. Bugün yüzümle biraz oynadım ve şuan oralarda kırmızılık ve kaşıntı var geçer mi bunlar ya bu kadar erken etki eder mi ((

Bugün 7. günüm 2 günden beri dudaklarım kurumaya başladı vazelin ve doktorumun verdiği kremi kullanıyorum normal ilerliyor diyebilirim onun dışında baş ağrım başladı saatlik gelip giden ve sürekli devam eden, sabah kalktığımda ise cildim pul pul olmuş yüzümün yarısı soyulmuş gibiydi ki zaten annem yüzümün renginin koyulaştığını söylemişti şuan normale daha yakın. Onun dışında akne artışı olmadı tam tersi kurudu doktorum artmayabilir herkeste olacak diye birşey yok demişti. Şimdilik iyi gidiyor bir sıkıntım yok baş ağrısı dışında birde yüzüm yanıyor ara sıra.Tedavim 4 ay sürecekti umarım hemen geçer bu süre.

Kızlar kusma dönemiyle ilgili bugün doktoruma gittiğimde 2 ayı bitirdiğimi ama hala kusma dönemi yaşamadığımı belirttim bana kendisi eğer ki sivilcelerin yüzeyselse kusma dönemi yaşamazsın dedi. Dozu değiştirmedi ve kan değerlerim çok normal çıktı. Sivilce bende uzun zamandır çıkmıyor, lekeler de zamanla geçer sanırım. Tedaviye devam.

bir yeri yapayım derken bir yeri bozuyor bir ilaç ve vücuda kalıcı hasarları var.
depolanıyor ben 3 kere bu tedaviyi uyguladım . ama ilaçı içiyorum sivilcem bitiyor bırakıyorum geri çıkıyor.
size tavsiyem sivilce çıkma nedeninizi bulun.
benim testesteron hormonum fazlaydı onu dengeledik şimdi başka bir hormon değerim yüksek..
o da sivilce yaparmış .
geçici çözümler değil olayın köküne inin doktorlarınızdan horman tersleri isteyin.
Ben şuan kimyasal peeling tedavisini deniyorum ardından dermaroller başlayacağım.
15 yaşımdan beri uğraşıyorum sivilcelerle. .
Allah herkese şifa versin .. illet bir şey..

Bu baslikta belki 5 tane soru sordum. Hic kimseden herhangi bi yardim gormedim. Yazdiklarim mi gorulmuyor anlamiyorum ki ya.

6 ay önce roaccutane tedavim bitti. o dönemde her gün girdiğim bu başlığa vefa borcumu ödeme vakti :)

eğer doktorunuz size roaccutane yazdıysa, lütfen korkmadan başlayın. inanın ben şu anda mucizeyi yaşıyorum, her sabah uyandığımda cildime bakıp şükrediyorum. gerçekten dikkat ederseniz, hiç bir zorluğu yok (ki bunu her türlü yan etkisini gören biri olarak söylüyorum). her geçen zaman aleyhinize işliyor. şu sıralar tam ilaç kullanılacak zamanlar.

Yardiminiza ihtiyacim var sac dokulmesi yasayan var mi aranizda? Daha bir bucuk ay oldu her elimi atisimda saclar elime geliyor. Ilactan mi mevsimden mi moralim o kadar bozuk ki. Birakmayi dusunuyorum.

sakın ilacı bırakma. saç dökülmesi için yağ kürlerine başla, saçını toparlayacaktır.

Kizlar bu kirmiziliklarla nasil basediyorsunuz? Atesim cikmis gibi elmacik kemiklerim alnim burnum hep kirmizi. Bb krem falan surmem yanlis mi olur?

kırmızılıkların maalesef pek bir çözümü yok, ilaç bittikten sonra bile devam ediyor uzun bir süre. bb krem mantıklı bi çözüm. ben ilaç boyunca fondöten kullanmıştım, hiç bir zararını da göRMEDİM AÇIKÇASI:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…