Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

Gercekten cekmeyen bilmez insanin nasil ozguveni sarsiliyor morali bozuluyor. Allah baska saglik sorunu vermesin demek lazim. Ben de cok korkuyordum ama basladim iste. Burada kullanan ve memnun kalan insanlarin yorumlarini okuyunca moralim duzeliyor cesaretleniyorum. Insallah senin de bir an evvel gecer sivilcelerin.

Cok tesekkur ederim insallah
Senin yuzun iyi gorunuyor
Daha iyi olacagini dusunuyorum
Benim yuzumu gorsen acirsin
Neyse yinede Allah baska dert vermesin ama
Bizide bunlardan kurtarsin
Tesekkur ediyorum tekrar
Guzel haberler verelim insallah

ben kullanmaya başlayalı 2 ay oluyor o kadar abartıldığı gibi evden dışarı çıkılmayacak hale getirecek yan etkileri yok.. geçen hafta içinde yüzüm kusma yaşadı fakat şuan 1 2 tane sivilcem var sadece dudaklarım kurudu bir defa kanadı ama öyle abartılacak birşey değildi koruyucu kullanıyorum şuan normale döndü bana doktorum gliserinli sabun önerdi her sabah her akşam onunla yıkıyorum daha sonrasın soğulmalar oluyor biraz o kadar ve ilaç yorgunluk hissi verdiği için uykularım düzene girdi ve uyuduğumu tam hissetmeye başladım yani dediğim gibi abartılacak etkileri yok arada kusma olmasa sorun olmaz bence ben memnunum şahsen ilaca başladığınız psikolojiniz önemli eğer yan etkileri takarsanız yandınız! yan etki olmasada herşeyi yan etkiye vuruyorsunuz ve benden tavsiye bir müddet aynalardan uzak durun moraliniz düşmesin :)

Kizlar
Bugun 10.gunum
Soyulmalarim cok artti
Normal mi?
Bu soyulmalar kurumalar ilk ikinci ucuncu basladi
Surekli nemlendiriyorum
Dudaklarimi soylemiyorum bile
Saclarim kepek dolu kupkuru
Gunde 20 mg kullaniyorum ben

Birde eczaci avene nemlendirici kullan dedi
Avene kullanan var mi ?
Varsa resim koyarmusiniz ? Hangisini almaliyim ?
Bu arada yurt disinda yasiyorum
Almanyada
Su an Turkiyedeyim
Haftaya donuyorum
Orda daha uygunmus fiyati
Ama hangisini alacagim
Bilgisi olan varsa sevinirim

Canim bana da doktor ya avene ya da la roche posay kullan dedi. La roche posay in roaccutane kullananlar icin ozel bir kremi var 'effaclar H' adinda. ben bunu kullaniyorum inanilmaz nemlendiriyor ve yumusatiyor. rahatca kullanabilirsin. Avene den daha onceden memnun kalmadigim icin la roche u tercih ettim.

Super cok tesekkur ederim
Eve donunce hemen alacagim
Eger mumkunse bana ozelden resmini atabilirsen cok sevinirim
Tesekkurler tekrar

ben yaklaşık 10. günümdeyim ve cildim gerçekten iyileşmeye başladı. Kalçamdaki sivilcelerin hepsi söndü boyun ve göğüs bölgemdekilerde söndü yüzümde de aktif yoktu ama yüzümdeki deride soyulmaya başladı ve pırıl pırıl cildim resmen henüz bir kusma olmadı ama sanırım o da yakında olur. Dudaklarım çok fena kuruyor ama blistek med plus ve burt's bees bu konuda çok yardımcı oluyor. burun içi kurumalarıma henüz bir çözüm bulamadım ona da çözüm bulsam hiç fena olmayacak. Bu arada yüzüme ben güneş koruyucu dışında birşey sürmüyorum. Rahatsız edicek kadar bir kuruluk yok henüz her ne kadar soyuluyor olsada.
Saç derisinde kepek gibi beyaz beyaz kabartılar yaşayan oldu mu hiç acaba ?

5.ayımdayım Allah'a şükür sivilceden eser yok...kolestrol her geçen ay yükselişte. Sıkı bir diyete başladım bakalım fayda edecekmi.yoksa dr kesmeyi düşünüyor ilacı.bu ay bile yazmakta tereddüt etti. dahiliye falan gönderdi zarzor yazdırabildim. ha bu arada dr bile şaşırdı hiç roaccutan kullanan dudağı yok sende dedi. bende sürekli bepanthen merhem kullanıyorum dedim. O bana hametan yazıyordu, benim fikrim bepanthen merhem daha iyi, tadı hametan gibi kötü değil tavsiye ederim..

Ergenliğe girdiğimden beri bütün sivilce ilaçlarını kullandım hiç biri işe yaramadı 19 yaşıma geldiğimde roaccutane kullandım son çare olarak 7 aylık bi tedavi sürecinden geçtim şu an 23 yaşındayım Allah'a şükür hiç bi sorunum kalmadı cildimde sonradan çıkma gibi bi durumda söz konusu olmadı. Tedavide benim en çok zorlandığım kısım dudakların kuruması oldu. Birde kolesterolü yükseltmesi... Bende zaten yüksek kolesterol vardı tedavi sürecimde Hayati risk sınırına gelmemk için yediklerime çok dikkat ettim. Ben başlamadan önce beni çok korkutmuşlardı yurt dışında yasaklandı intihar isteği uyandırıyor bünyen alt üst oluyor diye hormonlar biraz değişiyor haklılar biraz daha duygusal bir yapıya bürünüyor insanlar ama abartılacak bi durum yaşamadım ben ve şimdi iyi ki kullanmışım diyorum

Kizlar birinden oneri bekliyorum. Siyah noktalarim cok cok buyuduler ilk ayim bitmek uzere. O kadar rahatsiz edici ki zimpara gibi ozellikle burnum ve cenem. Haliyle elim hep burnumda fark etmeden yoluyorum. Dayanamadim su siyah nokta cikaricilarla birazini siktim ama cogu kokten gelmedi. Kokten gelenler cukur kaldi. Yarisi kalan siyah noktalar da gecer mi bu delik delik hal kalici olur mu burnumda?

Merhabalar arkadaşlar öncelikle bu foruma sadece bu durum için üye oldum kendi kendime söz vermiştim tedavimi bitirince, ilaca başlamama vesile olan bu foruma deneyimlerimi yazıp kullanan arkadaşlara yardımcı olacağım diye ve Allah'ıma şükürler olsun tedavim kısmen bitti.
Konu ile ilgili soru sormak isteyen arkadaşlardan ricam çekinmeden bana ulaşın edebildiğim kadar yardımcı olmaya çalışacağım.

Şimdi sizi biraz uzun bir yazı dizisi beklemekde ama bütün samimiyetimle yazdım bu satırları daha doğrusu deneyimlerimi.

Yaşadığım ciddi sorunlardan ötürü cildimde deri altı sivilceleri oluşmaya başladı yani ucu yok ama leke leke kırmızıydı bütün yüzüm ergenliğimde görmediğim hale gelmişti yüzüm 23 yaşımda ve doktorumu dinlemeyip zoretanin (roacuttan) tedavimi altı ay erteledim doğruluğu olmayan saçma haberlerden ötürü ama artık durum ciddileşince 2013 şubat sonunda başladım tedavime. Ve şuan kullanma aşamasına gelen her kimse varsa geç olmadan hele aylardan ekimken başlasın bu ilaca yazıp konuştukları gibi bu ilaç zehir değil, ki zararından çok yararı olduğu için hala satılmakta.

Ben ilacıma temmuz ağustos ayında da devam ettim hatta antalya'ya ağustos ayında tatilime de gittim orucumuda tuttum elhamdülillah ve iyiyim bilirsiniz bu ilaç temmuz-ağustos ayında kesilir. Ama ben çok dikkatli bir hasta olduğum için bu ilaca başlarken doktorumda demişti sen kendi doktorun olacaksın diye ve oldumda. Perhiz falan değil bahsettiğim yani normal hayatınıza devam edin sadece A VİTAMİNİ alımınıza çok dikkat edin karaciğeri yormamak adına ben arada elma yerdim yoğurt yiyip süt içerdim. Ki sayılıdır bu yaptığım.

Bir de güneşten korunmaya çok özen gösterin ben "garnier vucut spreyini" 50 faktör kullandım ve çok çok memnundum krem olmasındansa bunu tercih ettim.

Birde dudak konusuna değinmek isterim çok şükür ben çok su içen biri olduğum için olabilir öyle kan revan kurumalarım olmadı ama devamlı nemlendirdim ve benden tavsiye dönem dönem değiştirin ürünleri bir ay bepanthane kullanın bir ay dudak vazelini veya dudak koruyucusu.Yazın da dudağım için watsons'dan aldığım "bb collageni" kullandım ve iyiydi benim için hoş bir kokusuda var.

Bir başka ayrıntı cildi nemlendirme ben acıbadem sütüde kullandım bepanthene merhem kullandım ama krem değil merhemi kreminin yüzde tüylenme yaptığı söyleniyor bilmiyorum. Ve çeşitli doğal veya kaliteli nemlendiriciler kullandım. Yani tek birşeye bağlı kalmayın cildinizi alıştırmayın derim ben. Tecrübe etmiş insanlardan tavsiyelerle farklı ürünler kullanın. Bir de bu süreçte benim en büyük dostum!

"Vichy Thermal Spa Water'dı." Tek kelimeyle muhteşem birşey yüzüm yanmaya başladığı an sıkardım çok rahatlatıyor cildi. Banyodan sonra, epilasyon sonrası, güneş sonrası her daim kullanıp sizi rahatlatabilecek bir ürün o sıcak yaz günlerinde özellikle ramazanda çok ferahlıyordum onun sayesinde.

Makyaj konusu var tabiki.=)) Bayanız bir kısmımız için olmazsa olmaz hatta bu iş. Benim için öyle değildi en en kötü zamanlarımda bile kullamadım makyajı. Fakat bu süreç içinde mezuniyetim,düğünler, çeşitli davetler yüzünden makyaj yapmam gereken zamanlarım oldu ve yaptım abartıldığı gibi yasak falan değil ama elzem olmadıkça yapmayın. Yapıncada çok çok çok!!!! iyi temizlemeyi ihmal etmeyin. Temizleme içinde "Loreal Paris Üç Etkili Set - Kuru ve Hassas Ciltler" bundan da çok çok memnun kaldım diğer yıkama ciltleri gibi çok çok kurutup rahatsız etmiyor cildi yıkama sonrası rahatlatıyordu beni. Resimdeki ürünün pembesi idi benim aldığım bunu örnek için ekledim.

Mesela benim birde burun kanamalarım çok oldu onun nedeni de zaten benim burun damarlarımda çatlak var soğuk ve kuru hava şartları birde ilacın kurutma etkisine bakılınca çok normal onunda önlemini şöyle aldım ilaç olarak kbb doktorum sulfahrin ve sterima deniz suyu burun spreyi vermişti burnum için onlarla devam ettim.

Ve sonuca gelmeden önce bir uyarımda şu konuda olacak. Ben bu ilaca depresyonda olduğumu bilmediğim bir dönem içinde başlamışım bu tedavide ki tek kötü şey benim psikolojimin alt üst olmasıydı ama dediğim gibi depresyonda olduğumun farkında olmadığım bir dönemdi. Ve farkettiğim anda ilacımın 4. ayında zaten psiko-terapiye başladım. Yani bu şekilde kendinde depresyon veya psikolojik rahatsızlığı olduğundan şüphelenen arkadaşlar cildiye ile birlikte birde psikiyatrinin kapısını çalsınlar.

İşte benimde böyle bir serüvenim oldu bayanlar. Umarım yardımcı olur sizlere. Pürüzsüz ciltlere kavuşmak dileğiyle =))

Arkadaşlar zoratenin kullanan yokmu rouctuane mı zorateninmi hangisi daha etkili

merhabalar canım her ikiside aynı ben yurtdışında olduğum için doktorum zoretenin ile başladı öyle devam ettim ama burada 3.ayımda dozu arttırmam gerektiğinde sabah 10mg roaccuttan akşam 20mg zoretanin kullandım aynıydı benim için bir sıkıntı görmedim.

arkadaslar merabaa ben bugun itibariyle 19 gunluk roaccutane kullanıcısıyım. günler hemen geçsin bitsin istiyorum. cok araştırdım sımdıye kadar. neredeyse tum yorumları okudum bu forumdakı. endeki değişiklikler şöyle, yeni yeni dudak kurulugu hissediyorum nemlendırme ıhtıyacı hıssedıyorum sureklı dudaklarımın kabuklarını koparasım gelıyo cogunlukla da koparıyorum zaten. ama bunun dısında sadece burnumun ustunde ufacık soyulmadan baska bsy yok cildim normalde cok yaglıydı sımdı kuru. daha yenı mı pul pul dokulme gormeye başlıycam bılemıyorum sımdılık. yenı sıvılcelerım cıkıyo hergun ama biri sönüyo biri cıkıyo o sekılde. umarım kusma donemını bu sekılde atlatırım. cok korkuyordum kusma donemınden ama zaten normalde de bu sekılde cıkıyordu tabı bunyeye gore değişir ılactan korkanlar ıcın soylıyım dedım. benım sızden ogrenmek ıstedıgım su. yenı cıkan sıvılcelerım kurumuyo. yanı herkes bıkac gune kuruyp dökülücek diyor ya benm ole bsy olmuyo ve bu canımı sıkıyo. cıkıyo kırmızılasıyo acıyo ve kuculerek sonmeye baslıyo. normali bu mu yoksa kendılıgınden içindeki iltihabın cıkması mı gerekıyo nolması gerekıyo bilgi verirsenız bana cok mutlu olucam arkadaslar sımdıden tesekkür edıyorum. tüm roaccutanecılara sabır dılıyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…