Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
Ben zoretanin kullandım bu ilaçla aynı etkisi var diye biliyorum 5-6 ay kullandım yüzümde sürekli sivilce vardı ve 7-8 yıldır hiç sivilcesiz halimi hatırlamıyorum çok şükür ilaçtan sonra bitti sivilcelerim arada çıkıyor o kadar da olucak artık.. Yalnız ilacı kullanmak başka dert dudak kurulugu vs zor günlerdi:)

Peki dudak kuruluğu disinda yuzdeki sivilcelerde ilaci kullanirken abarti derecede bi artma oluyor mu

Öncelikle merhabalar
25 yaşındayım ve yıllardır tam olarak geçmeyen bir sivilce problemim var. Kozmetik ürünler ve doğal ürünlerle kendi kendimi tedavi etmeye çok çalıştım. Ama bu yaz sonunda artık iyice kafama tak etti çünkü kalçalarımda ve boynumda çok fazla sivilce çıkmaya başladı ve bir türlü bunun önüne geçemedim. Yüzümde çok fazla çıkmasa da çenemde bir tane minik bişi çıkar ucuda olmaz ama o gider yanağımda çıkar. Bugün artık bunlara son vermek için doktora gittim o da sivilcelerimin deri altından geldiğini ve roaccutane kullanmam gerektiğini söyledi. Yarın kan vereceğim ve kan değerlerime göre dozu belirleyeceğini söyledi. Aklıma ama birkaç şey takıldı. Ağda yapılmaması gerektiğini söyledi. Acaba tüm vücut için mi geçerli bu yoksa sadece yüz için mi? Birde yüz için ip kullanabiliyor muyuz? Ben uzun zamandır bıyıklarım için ip kullanıyorum çünkü dudak bölgesinde ağda bana hep sivilce yapıyordu. Diğer bir sorumda bu süre içerisinde kil maskesi veya diğer maskeleri yapabiliyor muyuz?
Birde tedavi süresinde veya tedavi sonunda yüzdeki eski lekeler de de hafifleme oluyor mu acaba? Benim yüzümdeki lekeler çukur çukur değil ama kırmızı şekilde bunlar yokolur mu acaba?

Peki dudak kuruluğu disinda yuzdeki sivilcelerde ilaci kullanirken abarti derecede bi artma oluyor mu

Ben yıllar önce kullanmıştım roacctuneyi zoratanin ile aynı benim yüzümde sivilce yoktu zaten cildim çok yağlıydı çok güzel etki etti ilaç fondotenli gibi duruyordu yüzüm herkes öyle söylemişti ama o zaman araştırdığımda bazı kişilerin önce bütün sivilceler kusturduğunu yani deri altında ne kadar varsa hepsinin çıktığını sonra yokolduğunu duymuştum ama herkeste böyle olmuyor tabi burnunun sızlamasıda oluyor içini kuruttuğu için birde iştah açıyor kilo sorunu varsa berbat sonuç olabilir :)

Ben kullandığımda çok fazla çıkarmadı sivilce. Hatta aynısıydı yüzüm artma olmadı. Agda yüzünüze sakın uygulamayın ben emin olamadıgım için vucuduma da uygulamadım. İple aldırdım bıyıklarımı yüzünüz aşırı hassas oluyor iple aldırırken bile gözümden yaş geliyordu.

Merhaba ben de roaccutane kullanıyorum ve 3 gün sonra 1.ayım dolacak. Ağda konusunda geçen gün bir arkadaşımdan duydum kolunu ağdayla alırken derisi kalkmış kızın ve birkaç hafta mor bir kolla dolaşmış ben de korktum tabii. İple alnır mı bu konuda fikrim yok. Maske konusunda ise yüzüne doktorun önerdiği nemlendiriciler haricinde hiç bir şey kullanmaman gerekiyor ben bepanthol ve güneş kremi dışında hiçbir şey sürmüyorum yüzüme çok tahriş olduğunu hissedersem de hametan sürüyorum o bölgeye. Dudağıma da sadece hametan iyi geldi dudak balmlarına boşuna para vermiş oldum yani. Lekelere gelince eski lekelerin küçüldüğünü hissediyorum (kırmızı olanlar) çukurluklara etki etmiyormuş zaten ama 10.günden şu ana kadar yanağımda çıkardığı sivilcelerin kırmızılıkları biraz küçülmekle beraber duruyor zamanla onların da geçeceğini düşünüyorum. Umarım faydalı olabilmişimdir ve ilaç da faydalı olur. :)

Merhaba herkese
Topic actim ama kimse birsey yazmadi
Bende dun basladim kullanmaya gunde 20 mg
Bende akne yok
Arada sivilce cikiyor ama esas sorunum kirmizi lekeler ve sagliksiz bir cilt
Dogumdan sonra oldu hepsi
Ben 20 yasindayken bu ilaci sadece 2 ay kullanip biraktim
Yogun aknem vardi
Sonra super oldu cildim
Simdi 33 yasindayim yine berbat
Ben Almanyada yasiyorjm
Doktorum cok krem verdi
Antibiyotikte kullandim hic fayda gormedim
En son bu ilaci istedim
Ama o kadar kotu degil cildin dedi yazmadi
Zaten almanyada recetesiz alamzsin hicbir ilaci
Ama adama sunu dedim
Bu ilac bana iyi gelecek biliyorum dedim
Adamin dedigi su
Evet iyi gelecek ama sana bunu yazmam
Bende Turkiyede direk aldim eczaneden bu ilaci

Sizlere sorum
Akneli degil cildim
Ama kipkirmizi berbat durumda
Artik yasama sevincim kalmadi
Sizce bu kadar agir sorunu olmayan bir cildede iyi gelir mi ?
Inanin herkes yuzume bakiyor sokakta
Biktim artik

Çok teşekkür ederim:)

Bugün kan sonuçlarımı alıp ilacı yazdırmak için doktoruma gittim. Sağolsun ilacı yazmak dışında hiçbir bilgi vermedi başka ilaçda yazmadı merhem gibi. 25 yaşındayım ve 60 kiloyum 40mg ile başlattı. İlgili olurlar diye sgk anlaşmalı özel hastaneye gitmiştim birde. Eczaneye gittiğimde 2 kutuyu bir kerede alamayacağımı belirttiler ve 24 tl fark ödememi istediler 1 kutu için. Ben devletin ödediğini sanıyordum. 15 gün sonra ikinci kutuyu yazdırmaya gidicem ama yine fark olayı çıkarsa devam etmeyi düşünmüyorum. çünk ayda 50 lira ilaca vereceğime sürekli cilt bakımı yapsam bu illetden kurtulurum diye düşünüyorum. Patır patır sivilceli bir cildim yok çünkü aklım çok karıştı yan etkilerini de düşününce.

Başlangıç için 40 mg çok değilmi üstelik fazla sivilcende yokmuş evet devlet ilac parasının hepsini ödemiyor ben 20gr ve 10gr lık 2 kutuya 45 tl veriyorum benimde pek sivilce sorunum yoktu son 2 ayım kaldı sonuç çok iyi bence o paraya değer cilt bakımında iz kalma riski varmış bence hiç bırakmayın.

Evet kızarıklıkları ilk birinci ay solduruyor diğer aylarda kurutup soyarak onlarda gidiyor hatta benim çenemde minicik bir iz vardı orayıda zamanla soydu şimdi ben bile zor görüyorum bence cildinde sivilce izleri içinde kullanılmalı.

Bu ilacın muadilleri var, sanırım Roaccutane ya da Zoretanin aldın. Aknetrend veya Acnegen al. Hepsi aynı ilaç sadece farklı firmalardan farklı isimlerle çıkıyor. Ben 30mg kullanıyorum, 10mg ve 20mg olarak 2 kutu ilaç aldım, Aknetrend, 17lira mı ne tutmuştu. Boşuna pahalı olanını alma. İçin rahat olsun, diğerleri taklit veya ne biliym etkisi daha düşük, farklı ilaçlar değil. Zaten eczacı da doktorun yazdığı ilaçtan başkasını veremez, eşdeğerini verebilir.

Bana da başlangıç için 40mg çok gibi geldi ama dr öyle dediği için dediğine uyuyorum bakalım ne olucak. Benim kalça bölgemde sivilce çok çıkıyor ondan dolayı belkide 40mg vermiş olabilir.Aknetrent ile değiştirdim kullanmaya devam ediyorum şuan. Daha 2. gün oldugu için hiçbir yan etkisini görmedim zamanla cildim kurumaya başlar sanırım.

Eczacı etkisi biraz düşük dedi ama akneterent ile değiştirdim. Siz kaçıncı ayınızdasınız?

yeni mi doğum yaptın? tehliklei olmaz mı eğer bebeği emziriyorsan kullanma bence.

canım sende gözler görülüür iyileşme kaçıncı ayda başladı şuan ikinci ayım bitiyor son on gün ama bi değişiklik yok normalmi acba

hayat bu belli mi olur, ne güzel 2.ayın bitmiş bence sabırlı ol.ben de seninle birlikte baslamıştım 10 gün kullanmıştım bayagı kusma yaptı sonra düğünüm olacagı için bırakmak zorunda kaldım.suan nasıl cildin, sen de kusma oldu mu?kaç ay kullanacaksın?

zeycanım ne yaptın kullanıyor musun ilacı?

Eczacıların böyle bir şey yapmaması lazım aslında. Hepsi aynı ilaç, ekisi aynı. Ben 2.aydayım. İlk ay 20mg kullandım, şimdi 30mg kullanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…