• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
öyle birşey yok sadece kullandığında hamile kalmaman gerek zaten doktor söyler onada sorarsın için rahatlar

bana yazmamıştı rahme zarar veriyor ilerisi için diye çok kuvvetli bir ilaç bu.yarın gitmeyi düşünüyorum zaten bi sorayım bunu

Kızlar acil yorumlarınızı bekliyorum.Önceden de yazdığım üzere roaccatuneyi 15 gün kullanıp ara vermiştim tabi doktorun demesiyle.Ancak ilaca başlanılan ilk evrede ara verdiğim için sivilce ve özellikle siyah nokta artışı çok fazla hele siyah noktalar .Tamamen cildimin üzerindeler ve çok artmışlar.Beni oldukça rahatsız ediyolar çünkü önceden başladığımda bu sorun yoktu.Sıcak buhar yaptım bi fayda etmedi.Nolur bi fikir verin pazartesi okul başlıyo ve yeni bir ortama giricem.Artık çok bunaldım :S Yardımlarınızı bekliyorum :S

çok fazla sayfa var :D kızlar 16 yaşında 172 boy 50 kiloyum kilo biraz az ama kullanmak cok istiyorum cildiyede bu ilacı kullanmak istediğimi söylesem yazarlarmı ? benim cildim çok değişik bazen çok yağlı bazen normal bazen de pul pul dökülür. bişey sormak istiyorum.
bu ilacı düzenli olarak kullanıp, cildine her gün maske yapsam, temiz tutsam, mümkün oldugunca 2 saatte 3 saatte bi kükürtlü sabunla yada gül sabunuyla falan sabunlasam, tonikle temizlesem falan ilac süresinde sivilce yaparmı? bazılarında 1.2. ayda sivilceyi azdırırmış ben bu saydıklarımı eksiksz yaparım sivilce çıkmaması için fayda olurmu. çıkmasın ki en azından fondoten pudra falan sürmeyim cilt zaten kuruyacak çünkü? lütfen yardımcı olun??

Arkadaşlar, cildimdeki hatta bütün vücudumdaki sivilceler için bi kaç doktora gittim... İlk gittiğim doktor ikinci kontrolde bu ilacı önerdi ama bilindiği gibi çok fazla zararı var... İntahara kadar götürdüğü söyleniyo ama benim çevremde kullanan çok insan var hala yaşıyolar..
Neyse, ben kullanmayı reddedip başka doktorlara gittim ama tedavimin sonu hep bu ilaca çıkıyo..
Aranızda kullanan var mı? Öneren- önermeyen....

yeğenim 6 ay kullanmasını önerdi dr oda kullandı ruhsal boyutta yan etkisi çıkmadı ama dediğin yan etkiyi bende duydum yeğenimde tedavinin bitmesine 1 ay cıvarı kala lökositi azalttı ilacı kesdiler hemen düzeldi ama sanırım ciddi bi yan etki bu

ben bu ilacı 4. ayında bıraktım çünkü össye hazırlanıyorum ve konsantremi dağıttı ve feci yan etkisini gördüm dudaklarım kan revan içinde çatlayıp kuruyordu yüzüme pudra sürdüğümde iç anadoludaki çorak topraklar gibi çatlıyordu sürekli kremle dolaşıyordum bepanthane hep yanımdaydı çok çirkinleşmiştim hasta gibi soluktum (ve benim cildim çok yağlıdır genlerimiz böyle buna rağmen feci bir kuruluk oldu) hadi bu dış etkilerini boşverelim ama inanılmaz bir sinir yapıyo çatmadığım kimse olmuyodu günde en az bir kere ağlama krizine giriyodum bağırıp çağırıyodum zaten iyice araştırın bi çok ülkede yasak bile olduğunu görürsünüz gazetede haberleri bile çıktı karaciğeri düzelmesi zor olarak bozabiliyomuş şimdi düşünüyorum da ne olmuşum ben öyle ya!!! ama cildim inanılmaz derecede düzeldi ve güzelleşti eski resimlerime bakıyorum da baya bi değişmişim!(ah bi de izlerim geçse) EĞER HER YÖNTEMİ DENEYİP KURTULAMADIYSANIZ BU İLACI KULLANIN AKSİ TAKDİRDE HİÇ TAVSİYE ETMEM!:1no2:

selam arkadaşlar bende roaccutane kullandım ve bende çok memnun kaldım.2 sene oluyor bırakalı, yaklaşık 5 ay kullandım zaten bu ilacın kullanım süresi 5-6 ay.5-6 aydan fazla kullandırmıyor doktorlar.başlarken kan tahlili yapıyorlar eger tahlil sonuçları iyi çıkarsa yani sanırım vücut bu ilacı kaldırabiliyorsa ilaca başlıyorsun 1 ay sonra tekrar bir kan tahlili yapılıyor o da uygunsa 5 ay devamlı olarak kullanıyorsunuz ( yani bende öyle olmuştu ) herhangi bir yan etkisini görmedim sadece dudaklarda kuruluk ve bazen vücutta kuruluklar oluyor ama bunlarıda doktorun verdiği nemlendirici kremlerle engelliye biliyorsunuz.hiç sinir yapmadı bende.sadece karaciğere karşı bir yan etkisinin olduğunu duydum.ben kullandıgım sürede karaciğerimin en az derecede zarar görmesini sağlamak için hergün 1 bardak ballı süt içerdim veya 1 kase ballı yoğurt. kullanan arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim, zaten bilenler varmı bilmiyorum ama ballı süt veya yoğurt karaciğere çok iyi geliyor. 2 sene oluyo ilacı bırakalı ve şu anda hiç bir sağlık problemi yaşamıyorum hiç bir şekildede yan etkisini görmedim.cildimdeki sivlceler tamamen gitti sadece biraz izler var arada bir tek tük çıkıyor( e o kadarda olsun ) vede kullanmaya başladıktan 1 hafta sonra yağlanma ciddi derecede azalıyor. ben bu ilacı kullanmadan önce bir çok ilaç kullandım hiç biri fayda etmedi sadece roaccutane sivilcelerden kurtulmamı sağladı. fakat lütfen herkez doktor kontrolü altında kullansın bu ilacı ben bir yan etkisini görmedim ama görenler olabilir çünkü bu ilaç gerçekten güçlü bir ilaç yani bazı insanların vücudunda ciddi tahribatlara yol açabilir.benden bu kadar sivilcelerden yana çok çekmiş bir insan olarak sizlerle paylaşmak istedim.umarım kullanan arkadaslarada benim kadar iyi gelir...

bana yazmamıştı rahme zarar veriyor ilerisi için diye çok kuvvetli bir ilaç bu.yarın gitmeyi düşünüyorum zaten bi sorayım bunu

Kızlar acil yorumlarınızı bekliyorum.Önceden de yazdığım üzere roaccatuneyi 15 gün kullanıp ara vermiştim tabi doktorun demesiyle.Ancak ilaca başlanılan ilk evrede ara verdiğim için sivilce ve özellikle siyah nokta artışı çok fazla hele siyah noktalar .Tamamen cildimin üzerindeler ve çok artmışlar.Beni oldukça rahatsız ediyolar çünkü önceden başladığımda bu sorun yoktu.Sıcak buhar yaptım bi fayda etmedi.Nolur bi fikir verin pazartesi okul başlıyo ve yeni bir ortama giricem.Artık çok bunaldım :S Yardımlarınızı bekliyorum :S

roucotten rahme zararlı mı arkadaşlar.gebelik düşünüyorum ama eşim sivilce için izin vermem böyle bir şeye diyor.benim cildimin içten temizlenmesi lazım siyah noktalar çok fazla beyaz tenli olunca da sivilceler de kızarıyor

canım ben hapı sadece 15 gün kullanabildim doktorum 15 günlük ara verdi bakalım şu an kullanmıyorum o yüzden pek bir gelişme de göremedim hatta daha da kötüleşti diyebilirim.Ama bunun olacağını biliyoduk kullanılan ilk evrelerde. Her ne kadar şu olacak bu olacak desek de etkileri görünce afallıyoruz resmen. Ben şimdi doktorun verdiği tedaviyi yapıyorum önceki iletimde yazmıştım.Bakalım şu 15 gün geçsin de o zaman bakıcaz ilaca tekrar başlarım belki doktorun ne diyeceğine bağlı. Benim yüzüm hassas galiba:S Bir de sadece 20 mg alıyodum :S Üzülmemeye çalışıyorum artık :S

Kızlar kafasında soru işareti olanlara yol göstermek amaçlı kendi tedavimi kısaca anlatmak istedim.Belki bi umut olur sizin için.Bn sivilcelerim için sürekli cildiyeye gittim farklı doktorlara falan.daha önceleri farklı tedaviler kullanıldı ama bu tedavilere ragmen sivilcelerimden kurtulamayınca doktor aknetrent kullanalım dedi.Bu aknetrent, zoretanin ya da roaccutane hepsi aynı içerikli ilaçlar yani kafanız karışmasın.Çok araştırdım internette herkes yüzü kötü yaptığını, kızarttığını, kuruttuğunu yazıyordu ama kendim kullandıktan sonra gerçekten ağzım açık kaldı.Belkide bnm bünyemle ilgilidir bilmiyorum ama hiçbir şeklde yüzüm kızarmadı sadece çok hareket ettiğimde falan hani terleynce kızarırsın ya öyle oluyodu, yüzüm çok hafif kurudu dışardan bakınca anlaşılmıyordu kuruluğu sadece elleynce kuruluk hafif belli oluyodu krem sürmeye bile gerek duymuyodum o derece .Son aylarda sivilce çıkmamaya başladı tamamen kesildi sivilcelerim.Ve yüzümü yıkadıkça kuruyan tabaka elime geliyodu yani yüzüm hafif hafif soyuluyodu.Bu da izlerin, lekelerin geçmesini sağladı.Ama dediğim gibi sadece sabahları yüzümü yıkarken bu durum oluyodu ve çok hoşuma gidiyodu çünkü soyuldukça yüzüm parlıyodu ve lekelerim azalıyodu.Sadece dudak kuruluğum vardı.Onuda sürekli nemlendirme ve bol bol su içmeyle çok aza indirebilirsiniz.Ve sonunda tedavi bittti sivilcelerimden tamamen kurtuldum.Biteli 3 ay olcak hala sivilce çıkmıyor Allaha şükür.Sadece eski sivilcelerimin braktığı hafif izler var ama belkide bu ilacı kullanmasaydım daha ne izler olacaktı yüzümde.Bende böyle etki etti sizde nasıl etki eder yan etkileri ne derece olur bilmiyorum ama sonunda tamamen kurtulcaksınız bunu düşünün ve biraz dişinizi sıkın inş sizde de bnm gibi yan etkileri az olur ve tamamen kurtulursunuz.

aynen canım ya yüzüm şuanda pancar gibi başlamadan öncekinden daha kötü durumda :(((( ama iyiye gidecek inşş pes etmeyelim canım sende gelişmeler varmı iyi anlamda

canım, ben günde 40 mg kullanıyorum,daha 3 hafta yeni bitti ama, sanırım 40 mg bana ağır geldi.çünkü bu 3 haftada çok ağır yan etkileri oldu.yani dudaklarım perişan bi hale geldi,affedersin ama burnumun içi kurudu ve yara oldu çok acıyo.1 hafta sonra kontrol ve tahlil için doktora gdicem,belki dozu düşürür.zaten şu an çenemdeki yara haricinde kötü görünen bişi yok,yani sivilce çok çıkmıyo artık.hepimize acil şifalar,geçmiş olsun.a.s.(ayrıca burnunun içi kuruyup yara olan var mı,varsa nasıl bi çözüm önerir.bazen nefes almakta bile zorlanıyorum çünkü):çok üzgünüm:

ben çalışıyorum üstelik ama allahtan işyerinde pek kimseyi görmüyorum.arkadaşlarıma bile gidemiyorum beni böyle görsünler istemiyorum.bendede yanağımda 3 tane yanyana çıkmıştı bende sen gibi yaptım ondan sonra her yanıma dağıldı.geçecek inşallah ama sabretmemiz gerek.günlükkaç doz kullanıyorsun ben 30 kullanıyorum.

kızlar bende aynıyım valla,3 hafta doldu bi kere dışarı çıkmadım kafayı yicem...aslında bu benim hatamdan dolayı böle oldu.çenemde yanyana 3 tane sivilce çıkmıştı biraz kuruyunca kabuklaştı bende salak gibi o kabuğu kaldırdım,ordan enfeksiyon kaptı ve daha kötü oldu.aman sakın siz böle bi hata yapmayın:oklava:bence zorunlu olmadığınız sürece de dışarı çıkmayın,güneşte daha kötü oluyo,balkona bile çıkamıyorum valla.:1no2:

Arkadaşlar ben yaklaşık 6 sene önce kullandım... Yorumları okurken ağzım açık kaldı.. Nasıl bir ilaçmış bu böyle diye... Gerçekten abartıldığı kadar tehlikeli bir ilaç olduğunu sanmıyorum....
Bursa tıp fakültesinde; tüm tahlillerim yapıldıktan sonra uzman bir dermatolog bayan yazmıştı bana.... Çok ta kolay verdi üstelik...
Doktorum doğum iznine ayrılınca; başka bir uzmanla devam ettim tedaviye. Ama hiç bu denli tahribat edeceğini duymadım....

Yan etkisini de gördüğümü söyleyemem; şiddetli ağız kuruluğu dışında......

Eğer doktordan onay aldıysanız; bu kadar kasmayın kendinizi... Çünkü sadee bu ilaç için değil; diğer ilaçlar için bile ( yan etki olarak ) öldürücü tehlike her zaman vardır....
Çocuğuma verdiğim ilaçların bile prospektüsünde yan etkileri okuyunca; dehşete kapılıyorum inanın.... Hele de antibiyotikleri.....

Dedim ya 6 sene önce kullandım diye. Ondan sonra çeşitli durumlar nedeniyle defalarca tahlil ve film çekildi... Her yerim turp gibi maşallah...
Demek istediğim şu ki: gerekli tahlilleri olduktan sonra ve doktor da tedaviyi gerekli gördükten sonra gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. (yan etkileri kafanızda büyütürseniz; çok fazla yaşarsınız)

Ben eğer bu topiği kullanmadan önce okusaydım; eminim kalp krizi geçirirdim... Geçmiş olsun herkese...

çokızlar 16 yaşında 172 boy 50 kiloyum kilo biraz az ama kullanmak cok istiyorum cildiyede bu ilacı kullanmak istediğimi söylesem yazarlarmı ? benim cildim çok değişik bazen çok yağlı bazen normal bazen de pul pul dökülür. bişey sormak istiyorum.
bu ilacı düzenli olarak kullanıp, cildine her gün maske yapsam, temiz tutsam, mümkün oldugunca 2 saatte 3 saatte bi kükürtlü sabunla yada gül sabunuyla falan sabunlasam, tonikle temizlesem falan ilac süresinde sivilce yaparmı? bazılarında 1.2. ayda sivilceyi azdırırmış ben bu saydıklarımı eksiksz yaparım sivilce çıkmaması için fayda olurmu. çıkmasın ki en azından fondoten pudra falan sürmeyim cilt zaten kuruyacak çünkü? lütfen yardımcı olun??

öyle birşey yok sadece kullandığında hamile kalmaman gerek zaten doktor söyler onada sorarsın için rahatlar

roucotten rahme zararlı mı arkadaşlar.gebelik düşünüyorum ama eşim sivilce için izin vermem böyle bir şeye diyor.benim cildimin içten temizlenmesi lazım siyah noktalar çok fazla beyaz tenli olunca da sivilceler de kızarıyor

canım ben hapı sadece 15 gün kullanabildim doktorum 15 günlük ara verdi bakalım şu an kullanmıyorum o yüzden pek bir gelişme de göremedim hatta daha da kötüleşti diyebilirim.Ama bunun olacağını biliyoduk kullanılan ilk evrelerde. Her ne kadar şu olacak bu olacak desek de etkileri görünce afallıyoruz resmen. Ben şimdi doktorun verdiği tedaviyi yapıyorum önceki iletimde yazmıştım.Bakalım şu 15 gün geçsin de o zaman bakıcaz ilaca tekrar başlarım belki doktorun ne diyeceğine bağlı. Benim yüzüm hassas galiba:S Bir de sadece 20 mg alıyodum :S Üzülmemeye çalışıyorum artık :S

Kızlar kafasında soru işareti olanlara yol göstermek amaçlı kendi tedavimi kısaca anlatmak istedim.Belki bi umut olur sizin için.Bn sivilcelerim için sürekli cildiyeye gittim farklı doktorlara falan.daha önceleri farklı tedaviler kullanıldı ama bu tedavilere ragmen sivilcelerimden kurtulamayınca doktor aknetrent kullanalım dedi.Bu aknetrent, zoretanin ya da roaccutane hepsi aynı içerikli ilaçlar yani kafanız karışmasın.Çok araştırdım internette herkes yüzü kötü yaptığını, kızarttığını, kuruttuğunu yazıyordu ama kendim kullandıktan sonra gerçekten ağzım açık kaldı.Belkide bnm bünyemle ilgilidir bilmiyorum ama hiçbir şeklde yüzüm kızarmadı sadece çok hareket ettiğimde falan hani terleynce kızarırsın ya öyle oluyodu, yüzüm çok hafif kurudu dışardan bakınca anlaşılmıyordu kuruluğu sadece elleynce kuruluk hafif belli oluyodu krem sürmeye bile gerek duymuyodum o derece .Son aylarda sivilce çıkmamaya başladı tamamen kesildi sivilcelerim.Ve yüzümü yıkadıkça kuruyan tabaka elime geliyodu yani yüzüm hafif hafif soyuluyodu.Bu da izlerin, lekelerin geçmesini sağladı.Ama dediğim gibi sadece sabahları yüzümü yıkarken bu durum oluyodu ve çok hoşuma gidiyodu çünkü soyuldukça yüzüm parlıyodu ve lekelerim azalıyodu.Sadece dudak kuruluğum vardı.Onuda sürekli nemlendirme ve bol bol su içmeyle çok aza indirebilirsiniz.Ve sonunda tedavi bittti sivilcelerimden tamamen kurtuldum.Biteli 3 ay olcak hala sivilce çıkmıyor Allaha şükür.Sadece eski sivilcelerimin braktığı hafif izler var ama belkide bu ilacı kullanmasaydım daha ne izler olacaktı yüzümde.Bende böyle etki etti sizde nasıl etki eder yan etkileri ne derece olur bilmiyorum ama sonunda tamamen kurtulcaksınız bunu düşünün ve biraz dişinizi sıkın inş sizde de bnm gibi yan etkileri az olur ve tamamen kurtulursunuz.

Arkadaşlar merhaba benim de çok uzun yıllar akne problemim vardı, artık dayanamıycak boyuta gelince doktora gittim o da bana roaccutane önerdi bende bilinen yan etkilerinded dolayı kullanmak istemedim. Geçen yıl liseden bi arkadaşımı gördüm onun akneleri tamamen gitmiştim inanamadım (yüzü lisede çok kötüydü, bi de tabii kıskandım) o dermatolog dr Şale Yılmaz'a gittim deyince ben de hemen dr randevu aldım gitti gerçekten bu işte iyi bir doktor roaccutane önermedi bile. Önce muayene etti sonra tahlil istedi akneye neyin sebep olduğunu bulmak için. Önce aktif aknelerimi yok etti sonra akneden oluşan lekeleri ve şimdi de akne izlerim yok oldu artık makyaj yapmadan sokağa çıkabiliyorum :) yüzüm kıpkırmızıyken şimdi bembeyaz bi yüzüm var. Bende belki benim gibi sıkıntı yaşan arkadaşlara vesile olbilirim diye düşündüm...

Merhabalar, kız kardeşim bu ilacı 17 yaşındayken kullandı. İlacı kullanırken dudaklarda ciddi çatlamalar ve ağız kenarlarında kuruluk meydana geliyordu. Sivilceleri geçti. Şimdi 24 yaşında hala ağız kuruluğu problemi yaşıyor ve sivilceleri tekrar belirmeye başladı. Kendisi bu ilacı 6 ay boyunca kullanmış olduğu için pişman...

kızlar merhaba.
ben 15 yaşındayken 6-7 ay roac. kullandım. 1,5 yıl hiç birşey yoktu. 2012 ocak ayından beri sürekli çıkıyor. ve minik değil, büyük kırmızı,köklü.. her gittiğim doktor tetradox rulid vb ilaçlar verdi. sadece 1 aylığına geçiyor, sonra yeniden çıkıyordu. ne yazıkki 9 eylül 2013 te yeniden başladım.... fakat son iki gündür sağ göğüs kafesimin altında acaip bi ağrı var. bu roac. kaynaklı olabilir mi? bu ilacı ikinci kez kullananlar ne durumda? ve kesinlikle bu ilaca 18 yaşından önce başlamayın..

Kızlar ben Zoretanine başlayalı 3 gün oldu. Başlamadan önce bu tedavinin başarılı olmasından çok ümitliydim ama burdaki yazıları okudukça kafam çok karıştı. Bazıları 5.ayımdayım halen sivilce cıkıyor ve yüzüm kötü diyor bazıları 2.ay dayım hiç sivilce cıkmıyor diyor. Ben sabah 10 akşam 20 günde 30mg kullanıyorum. Yan etkileri bende ne zaman ortaya çıkar

ben roaccutane tedaısı gormeye karar verdım kesın ama korkularım var unıversıte ogrencısıyım yanaklarımda alnımda ve omuzlarımda cıktı mı gecmek bılmeyen sıvılcelerım var. yanı sıvılce cıkıp gecmıyo değıl, gecıyo ama 3 ay sonra yok oluyo ızıyle beraber. cok abartılıcak bır suratım yok dıyor herkes fakat ben makyajsız sokağa cıkamam beyaz kabarcıklar sıvılce lekerı yenı cıkar ucu ırınlı sıvılceler falan fılan. erkek arkadsımda var su an benım korkum kusma donemı yuzune bakılmıycak kadar mıde bulandırıcı mı oluyo gercekten ? daha once roaccutane tedavısı goren bırıne rastlamadıgım ıcın burdan ogrenmeye callısıyorum. su ankı durumumdan cok mu farklı olur acaba? bunu doktoruma sorsam cıldıme bakarak uc aşagı beş yukarı tahmın edebılır mı ? cevabın ıcın sımdıden tesekkür ederım.

ben roaccutane tedaısı gormeye karar verdım kesın ama korkularım var unıversıte ogrencısıyım yanaklarımda alnımda ve omuzlarımda cıktı mı gecmek bılmeyen sıvılcelerım var. yanı sıvılce cıkıp gecmıyo değıl, gecıyo ama 3 ay sonra yok oluyo ızıyle beraber. cok abartılıcak bır suratım yok dıyor herkes fakat ben makyajsız sokağa cıkamam beyaz kabarcıklar sıvılce lekerı yenı cıkar ucu ırınlı sıvılceler falan fılan. erkek arkadsımda var su an benım korkum kusma donemı yuzune bakılmıycak kadar mıde bulandırıcı mı oluyo gercekten ? daha once roaccutane tedavısı goren bırıne rastlamadıgım ıcın burdan ogrenmeye callısıyorum. su ankı durumumdan cok mu farklı olur acaba? bunu doktoruma sorsam cıldıme bakarak uc aşagı beş yukarı tahmın edebılır mı ? cevabın ıcın sımdıden tesekkür ederım.

Yok cnm kesinlikle öyle abartılck bişey olmadı bende.Öyle bi anda bi sürü sivilce şeklinde çıkmadı.Aralıklarla sivilce çıkmaya devam etti.Zaten bnde hep çıkardı o yüzden yadırgamadım .Sadece büyük sivilceler çıktı biraz.Birde dudak kenarlarımda sivilce çıktı.Çünkü dudak kenarlarımda beyaz noktalar vardı.Onlar sivilce olup geçti.Aslında çıksada sevinmen lazım bu ilacın işe yaradığı vücudundaki mikrobu sivilceleri tamamen dışa attığını gösterir.Zaten merak etme sonra istesende sivilce çıkmıyor :) çok rahatlıycaksın emin ol .Bn daha önce başlamadığıma çok pişman oldum dünya varmış dedim.Hem erkek arkadaşına nasıl bi tedavi olduğunu anlatrsın zaten seni gerçekten seviyosa sorun etmez yanında olur.Bnde tedavimin son 2 ayında falan tanışmıştım erkek arkadaşımla dudakalrm falan kuruydu mesela ama nedenini söyledim sorun etmedi.

Son düzenleme:

canım kesinlikle korkmanı gerektiricek bi durum yok bende senin gibi başlarda çok korkmuştum hatta ilk hapımı içerken bile korkuyla içtim , kusma dönemi öyle abartılcak bişey olmadı bende üç beş tane sivilce çktı oda kusmamı bilmiyorm bazı kişilerde kusmada olmayabiliyor oda bence yediklerimizle alakalı dikkat edersen kusmada fazla yaşamazsın yağlı yemezsen tatlı yemezsen ben çok dikkat ediodm mesela canım. banada öyle diyolardı yok yüzünde bişey yok geçer ilerde falan ama geçmiyor işte çünkü karaciğerimizden kaynaklı geliyor aşırı yağlanmadan dolayı bunun kesilmesi lazım buda roac ile sağlanıyor..buarada bende üni. öğrensiyim canım hiç öylee korkulcak bi suratm yok şuanlık :)) korkma yani internette yazanlarınçoğu abartı , burun kanaması oluyoo diyolardı bende korkmuştmm sadce nokta kadar bi kan geliyor oda aşırı kuruluktan dolayıı, dudaklar aşırı kuruyo onuda blistex med plusla hallediorm yani cnmm herşeyin çözümü var başka türlü geçmiyoo çünkü her yolu denemiş biri olarak konşyorm sana ,bir an önce başla geç kalmadan, ben diyorm şimdi keşke önceden başlasaydm çünkü yüzümde önceden çıkmış sivilcelerin izleri kaldı iki üç tane :((

Merhaba arkadaşlar bende bu ilacı 6 ay kullandım. 6 ay boyunca hep geçmeyecek düşüncesindeydim çünkü hiç bir gelişme yoktu. Doktorum ilacı kesti ve 1 hafta içinde yüzüm bebek gibi oldu. Ama ilacı kullandıktan bir yıl sonra yumurtalığımın kenarından 20cm büyüklüğünde bir kitle çıkardılar ve doktorum bu ilaç yüzünden olduğunu söyledi. Neyse ki patoloji sonuçlarım temiz çıktı.. Tabi bünyeden bünyeye değişiyor bu ilacın etkileri ama mecbur kalmadıkça asla kullanmayın...

Yok cnm kesinlikle öyle abartılck bişey olmadı bende.Öyle bi anda bi sürü sivilce şeklinde çıkmadı.Aralıklarla sivilce çıkmaya devam etti.Zaten bnde hep çıkardı o yüzden yadırgamadım .Sadece büyük sivilceler çıktı biraz.Birde dudak kenarlarımda sivilce çıktı.Çünkü dudak kenarlarımda beyaz noktalar vardı.Onlar sivilce olup geçti.Aslında çıksada sevinmen lazım bu ilacın işe yaradığı vücudundaki mikrobu sivilceleri tamamen dışa attığını gösterir.Zaten merak etme sonra istesende sivilce çıkmıyor :) çok rahatlıycaksın emin ol .Bn daha önce başlamadığıma çok pişman oldum dünya varmış dedim.Hem erkek arkadaşına nasıl bi tedavi olduğunu anlatrsın zaten seni gerçekten seviyosa sorun etmez yanında olur.Bnde tedavimin son 2 ayında falan tanışmıştım erkek arkadaşımla dudakalrm falan kuruydu mesela ama nedenini söyledim sorun etmedi.

cok tesekkür ederım cevabın ıcın sorularımın cevaplarını tam olarak aldım kafamda ve rahatladım umarım ben de senın gıbı artık rahata kavusurum. klasıktır artık bu ama herkesın yuzum hakkında yorum yapmasından cok sıkıldım umarım hepimiz kurtuluruz bu dertten sağol tekrar canım :)

cok tesekkür ederım cevabın ıcın sorularımın cevaplarını tam olarak aldım kafamda ve rahatladım umarım ben de senın gıbı artık rahata kavusurum. klasıktır artık bu ama herkesın yuzum hakkında yorum yapmasından cok sıkıldım umarım hepimiz kurtuluruz bu dertten sağol tekrar canım :)

Bende yorumlardan çok sıkılmıştım.Hele o patavatsızca yapılan kırıcı yorumlardan.Ama şimdi duyduğum tek yorum yüzümün güzelleştiği. Yorumları kafana takma kurtulacağın günü düşün cnm .Rica ederim :34:

benim de her kış sivilcem azalır, yaza doğru tekrar çıkar.çene bölgemde özellikle çıkıyor sivilceler.ve evliyim bebek düşünmüyorum suan ama yine de seneye falan hamile kalırsam bir sıkıntı olur mu diye düşünüyorum..

bu ilaci kullananlara bir sorum var:

bu ilac yag bezlerini dengeliyor ve kullanirken asiri bir kuruluk soz konusu oluyor. Peki, tedavi bittikten sonra yuzde tekrardan yaglanma oluyor mu? Ben bu ilaci asiri yagli olan sac diplerim ve yuzum icin kullanmak istiyorum. yuzum o kadar yagli ki, yuzumde surekli akne mevcut. son umudum bu ilac...:43:

Kizlar sivilceler cikiyor buyuyorlar kesiblikle sikmiyirum ama uyandigimda bi bakiyorum ji hepsini yolmusum. Bu ise cozumu olan var mi

Kizlar bende kullanicam 1 hafta icinde. Benim sorum su zonetine mi oyle bisey onunla roaccutane ayni ilac mi acaba ? Doktorum bana zonetine olmasi lazim tam adini hatirlayamiyorum onun katologunu verdi okumam icinde oyuzden soruyorum

Back