Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

canım doktorum bana avene ac cream yazdı nemlendirici olarak bu tedavide veriliyormuş

Selam kızlar, İstanbul -mümkünse Avrupa yakasından bana dermatolog tavsiyesi verebilir misiniz? Memlekette ROAC. tedavime başlayalı 1.5 ay kadar oldu ancak okullar açılıyor malum, artık İstanbul'da devam etmek zorundayım. Sizden yardımlarınızı bekliyorum :)

dudaklar için en iyisi hametan (mavi olanı), yüz için de biodermanınn photoderm max SPF50+ olanı. güneş kremi bu. hem nemlendiriyo hemde sivilce çıkarmıyo. güneşten de koruyo. daha ne olsun :) ben roc 3 sene önce kullanmıştım. bu kreme o zmn başladım. ve hala bırakamadm

teşekkürler cevapladığın için canm hametan kullanmaya devam ediyorum ben de .Ama inanır mısın ağlamamak için zor tutuyorum kendimi. Çenemde birkaç sivilce var iltihaplı bunlar kabuk bağladı ve çok acıyo.Konuşamıyorum resmen,gülerken de dudaklarım geriliyo,acıyor. Ben napıcam yaa moralim çok bozuk .Yüzüme özellikle çeneme bepanthol sürüyorum soyuluyo diye ama bi faydasını göremedim Ne kadar daha devam edicek okullar da açılıyo :S keşke başlamasaymışım :S

Cevapladığın için çok sağol :) peki bu biodermanın güneş kremi cildin soyulan kısımlarına da sürülür mü ,cildimin genel durumu bu soyuluyo çünkü .

Cevapladığın için çok sağol :) peki bu biodermanın güneş kremi cildin soyulan kısımlarına da sürülür mü ,cildimin genel durumu bu soyuluyo çünkü .

yani benm cildimde de soyulmalar vardı ama çok derin değil cnm ben çok memnundum bu kremden. tabi sen yne doktoruna danısmadan bişe yapma. bana ii gelen sana ii gelmeyeblir sonuçta :S inş cildin için en iisini bulursn

Tekrarda Merhaba Kızlar ;
Uzun bir süredir giremiyordum.Roacuttane ilacının 6. ayımın bitmesine 3 günüm kaldı İnş hepiniz bu günleri sabırla gelirsiniz artık cildiim bebek gibi zaten benim en büyük problemin sırtım ve kollarımda çıkmasıydı.Şimdi artık hiç bi yerimde çıkmıyor izlerde gitti hatta hergün yağlanan saçlarım kışın ortasında her sabah yıkamak zorunda kaldığım saçlarım bile yağlanmıyor.Anlıyacağınız benim bu ilaçla aram baya iyi =)

İlk başlarda burnum kanadı ellerimin üstünde kuruluktan kırmızı kırmızı seyler oldu burdan bir arkadaşın tavsiyesi ile hemen hametan kullandım geçtı dudaklarım için ise bilestex ihmal etmedim gece yatarkende dudagıma kalıp gibi sürdüm dudaklarım eskisinden daha yumuşak nemli oldu =)

Cildimde dönem dönem soyulmalar oldu tabı dayadım su bazlı kremi bi kaç güne geçti sonra tekrar oldu ama biraz görmemezlikten geldim.
Güneş kremimi ihmal etmedim sabahın köründe iş yerine gelsemde güneş görmesemde kremimi sürdüm.
Alkol asla almadım sağlığı ve karaciğerimi tehlikeye atmaktan korktum ben ama içenlerde yok değil.
Ağdayı aklınızdan bile geçirmeyin bıyıklarıma bi parça alıyım dedim maymun gibi gezdim bi hafta ama geçti tabi.
Bunun dışında bende yan etki olarak az biraz baş dönmesi ani yüz kızarması ve birde mide bulantısı ama ole cok abartılıcak değil.Birde ben bu ilacı kullanmaya başladıktan sonra 5 kilo verdim bu biraz iyi olmadı zaten zayıftım.
Bununlar dışında yaşadığım bir tecrübe bulunmamaktadır.Hiç korkmanıza gerek yok ilk başlarda bu ilacı içiyorum diye uyuyamıyordum.
Şimdi ayrılmak istemiyorum. Ama benim daha 3 ayım var çünkü günde 20 mg kullandığım için 9 ay içicekmişim. Aslında 40 vermişti ama baya ağır geldi ondan 20 ile devam ettik hiç sorun yaşamadım.
Burada bilgi edinmemi sağlayan yazan cevap veren arkadşlara çok teşekkür ederim ilk baştaki zorlu dönemlerimi sizlerle atlattım.
Umarım benimde birilerine faydam olur.

kızlar ya geçen dışarda fast food yedim patates kızartması falan yüzüm şimdi kıpkırmızı kabuk bağlamış hep normalmi acaba (((( bide heryerimde kabarcıklar çıktı kaşınıyor ilaçtanmı??

meraba kızlar :) cuma günü doktorumla görüştüm.Çenem pütür pütür soyuluyo gibi aynı zamanda kızarıktı.Ayrıca saçlarım da dökülmeye başladı,önceden de dökülüyodu ama arttı gibi geldi bana. Bu arada 15 gün kullanmıştım ilacı daha. Doktoruma bunları anlattım. İlaca ara verelim dedi ve medikal şampuan verdi 2 tane onlarla yüzümü yıkayıp ,bir de locoid diye krem kullanıcakmışım. Locoidi 5 gün kullanıcaksın ,15 gün sonra tekrar gel dedi. Bir de çinko şurubu verdi.;İlacı kullansam bir dert kullanmasam ayrı bir dert :S ben de şaşırdım artık :S

Son düzenleme:

aynen canım ya yüzüm şuanda pancar gibi başlamadan öncekinden daha kötü durumda ((( ama iyiye gidecek inşş pes etmeyelim canım sende gelişmeler varmı iyi anlamda

Kızlar kafasında soru işareti olanlara yol göstermek amaçlı kendi tedavimi kısaca anlatmak istedim.Belki bi umut olur sizin için.Bn sivilcelerim için sürekli cildiyeye gittim farklı doktorlara falan.daha önceleri farklı tedaviler kullanıldı ama bu tedavilere ragmen sivilcelerimden kurtulamayınca doktor aknetrent kullanalım dedi.Bu aknetrent, zoretanin ya da roaccutane hepsi aynı içerikli ilaçlar yani kafanız karışmasın.Çok araştırdım internette herkes yüzü kötü yaptığını, kızarttığını, kuruttuğunu yazıyordu ama kendim kullandıktan sonra gerçekten ağzım açık kaldı.Belkide bnm bünyemle ilgilidir bilmiyorum ama hiçbir şeklde yüzüm kızarmadı sadece çok hareket ettiğimde falan hani terleynce kızarırsın ya öyle oluyodu, yüzüm çok hafif kurudu dışardan bakınca anlaşılmıyordu kuruluğu sadece elleynce kuruluk hafif belli oluyodu krem sürmeye bile gerek duymuyodum o derece .Son aylarda sivilce çıkmamaya başladı tamamen kesildi sivilcelerim.Ve yüzümü yıkadıkça kuruyan tabaka elime geliyodu yani yüzüm hafif hafif soyuluyodu.Bu da izlerin, lekelerin geçmesini sağladı.Ama dediğim gibi sadece sabahları yüzümü yıkarken bu durum oluyodu ve çok hoşuma gidiyodu çünkü soyuldukça yüzüm parlıyodu ve lekelerim azalıyodu.Sadece dudak kuruluğum vardı.Onuda sürekli nemlendirme ve bol bol su içmeyle çok aza indirebilirsiniz.Ve sonunda tedavi bittti sivilcelerimden tamamen kurtuldum.Biteli 3 ay olcak hala sivilce çıkmıyor Allaha şükür.Sadece eski sivilcelerimin braktığı hafif izler var ama belkide bu ilacı kullanmasaydım daha ne izler olacaktı yüzümde.Bende böyle etki etti sizde nasıl etki eder yan etkileri ne derece olur bilmiyorum ama sonunda tamamen kurtulcaksınız bunu düşünün ve biraz dişinizi sıkın inş sizde de bnm gibi yan etkileri az olur ve tamamen kurtulursunuz.

aynen canım ya yüzüm şuanda pancar gibi başlamadan öncekinden daha kötü durumda ((( ama iyiye gidecek inşş pes etmeyelim canım sende gelişmeler varmı iyi anlamda

canım ben hapı sadece 15 gün kullanabildim doktorum 15 günlük ara verdi bakalım şu an kullanmıyorum o yüzden pek bir gelişme de göremedim hatta daha da kötüleşti diyebilirim.Ama bunun olacağını biliyoduk kullanılan ilk evrelerde. Her ne kadar şu olacak bu olacak desek de etkileri görünce afallıyoruz resmen. Ben şimdi doktorun verdiği tedaviyi yapıyorum önceki iletimde yazmıştım.Bakalım şu 15 gün geçsin de o zaman bakıcaz ilaca tekrar başlarım belki doktorun ne diyeceğine bağlı. Benim yüzüm hassas galiba:S Bir de sadece 20 mg alıyodum :S Üzülmemeye çalışıyorum artık :S

roucotten rahme zararlı mı arkadaşlar.gebelik düşünüyorum ama eşim sivilce için izin vermem böyle bir şeye diyor.benim cildimin içten temizlenmesi lazım siyah noktalar çok fazla beyaz tenli olunca da sivilceler de kızarıyor

öyle birşey yok sadece kullandığında hamile kalmaman gerek zaten doktor söyler onada sorarsın için rahatlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…