ay pazartesı senın durumundaydım cenem kabarık kabarık ve kırmızydı bugune gectıı merak etme ıyı nemlendır ama
Çok geçmiş olsun. İyi nemlendirdikten sonra bir hafta içinde iyileşecektir merak etme canım.
Merhabalar.
Bende akne ve sivilce problemiyle yaşamaktayım.Bir süredir bu ilacın adını duyuyorum çevremden.Bu sabah eczacı bayanın da önermesiyle araştırmaya koyuldum.Bu ilacın ağır olup olmadığı, her insanda yarattığı etkiler tartışılıyor.Ben bu durumları göze alıyorum.Fakat önümde hazırlandığım bir üniversite sınavı var.Yaklaşık 2 ay sonra ve aynı zamanlarda mezuniyet gecem var.Benim düşündüğüm şey acaba bu sınav sürecimi etkiler mi?Bana en fazla ne kadar zorluk yaratabilir?Mezuniyet gecemde yüzümün şu ankinden daha kötü bir halde olmasını istemiyorum.Bana yardımcı olabilecek bir arkadaş arıyorum.
Merhabalar.
Bende akne ve sivilce problemiyle yaşamaktayım.Bir süredir bu ilacın adını duyuyorum çevremden.Bu sabah eczacı bayanın da önermesiyle araştırmaya koyuldum.Bu ilacın ağır olup olmadığı, her insanda yarattığı etkiler tartışılıyor.Ben bu durumları göze alıyorum.Fakat önümde hazırlandığım bir üniversite sınavı var.Yaklaşık 2 ay sonra ve aynı zamanlarda mezuniyet gecem var.Benim düşündüğüm şey acaba bu sınav sürecimi etkiler mi?Bana en fazla ne kadar zorluk yaratabilir?Mezuniyet gecemde yüzümün şu ankinden daha kötü bir halde olmasını istemiyorum.Bana yardımcı olabilecek bir arkadaş arıyorum.
benim de demir değerlerim ilk aydan itibaren düşmeye başladı. ilacın yan etkilerinden biriymiş, doktor sınıra düşmediğ için ilaç vermek istemiyorum demişti. sakıncası olmaz kullanabilirsin.
arkadaşlar merhaba aslında ben 7 ay öncesinde yazmıştım roaccuttune kullanmaya başlıyorum diye.. cildimde sivilce yok diyebilirim ama gözeneklerim ve siyah noktalarım çok fazlaydı o zaman kullanmaya başladım 3 aya yakın bir süre kullandım pek yan etkisi olmadı ama daha sonra kıbrısa geçtiğim için tahlillleri yaptıramadım bırakmak zorunda kalmıştım. ben roaccutene kullanmaya başlamadan önce lazer tedavim vardı çenemden dolayı bu sürede lazeride yaptırmadım... şubat tatiline gitiiiğimde tekarar başladım ben (çünkü o gözenekler beni çok rahatsız ediyordu ne yaptığsam bir türlü cildim düzelmemişti) şuan 2. ayımdayım ama çenemdeki tüy probleminden dolayı ağda kullanılmayacağını bildiğim haldeçeneme ağda yaptırdıttım ve çok az dersi kalktı ve ağda değen yerler de kabarık ve kızarık iz kalırmı çok korkuyorummm ( düzelsin asla bir daha dokunmayacağım
Merhabalar.
arkadaşlar merhaba aslında ben 7 ay öncesinde yazmıştım roaccuttune kullanmaya başlıyorum diye.. cildimde sivilce yok diyebilirim ama gözeneklerim ve siyah noktalarım çok fazlaydı o zaman kullanmaya başladım 3 aya yakın bir süre kullandım pek yan etkisi olmadı ama daha sonra kıbrısa geçtiğim için tahlillleri yaptıramadım bırakmak zorunda kalmıştım. ben roaccutene kullanmaya başlamadan önce lazer tedavim vardı çenemden dolayı bu sürede lazeride yaptırmadım... şubat tatiline gitiiiğimde tekarar başladım ben (çünkü o gözenekler beni çok rahatsız ediyordu ne yaptığsam bir türlü cildim düzelmemişti) şuan 2. ayımdayım ama çenemdeki tüy probleminden dolayı ağda kullanılmayacağını bildiğim haldeçeneme ağda yaptırdıttım ve çok az dersi kalktı ve ağda değen yerler de kabarık ve kızarık iz kalırmı çok korkuyorummm ( düzelsin asla bir daha dokunmayacağım
merhaba ilacimin 4. Gunu cildim haff haff soyulmaya basladi..zaten birsuru komedon vardi..hala var hepsini sktim ve suan yuzm cok feci oldu...ne yapabilirim acil yardim :/:/
biliyorm ama tutamyrm kendmi :/ yuzmdekilerden kurtulmk istyrm o da sonc felaketbu ilacı kullanıyorsan faydası olması ıcın ız kalmaması ıcın hıc oynamaman gerek
merhaba ben de 5. ayımdayım ve polikistik overim olduğu için 3 aydır yasmin kullanıyorum birkaç doktora sordum bir sorun olmayacağını söylediler hala kullanmaya devam ediyorum birlikte
[*]ilk ay hergun 30mg (etkileri = dudaklarım kurudu, burunda kılcal damarlarda kuruluktan kaynaklı sızıntı şeklinde kanama, ciltte kusma, saçlarımdaki yağlanmanın gitmesi )
[*]
[*]2. ay haftanın 3günü 40mg, 4günü 20mg
3.ay haftanın 3günü 40mg, 4günü 20mg
4.ay sabah 20mg, akşam 10mg
4. ayımdayım. sivilce çıkmıyor fakat deri altında 2 3 tane hissediyorum. kendi kendine öyle gider belkide.
siyah nokta vs ilk 1. ayda bitti.
kusmadan kalan izlerim duruyor. merak edilen meşhur konu.
nasıl geçer bilmiyorum artıkgüneşlenince geçer dedi doktor.
yan etkilerin devamı;
anal fissür. bu konuda napacağımı bilmiyorum. doktora söylesem ilacı bıraktırır. gelmişim 4. aya. şurda 2 ay sabretmem lazım
2 ayda bir kan testlerimi yaptırdığımdan kolestrolde yükselme olduğunu gördük ve diyete başladım. sıkı bi diyet olmasada yağlı yemıyorum, haftada bi kaç kez öğlen salata yiyorum sadece.
burun kanaması geçti.
dudaklarımın kuruluğuna devam, iyi kremlersem rahatsız etmiyor. bioderma yı kesinlikle öneriyorum
su içemiyorum iş yoğunluğundan unutuyorum. kesinlikle içilmeli.
ve vee benimde sorum olacak. 1 ay sonra evleniyorum kısmetse ve jinekologum doğum kontrol hapı yazdı. yasmin.
roaccutane ile aynı anda kullanma karaciğeri çok yormasın dedi. ama ilacı kullanırkende hamile kalmamam gerek.
doğum kontrol hapı kullanırken veya bırakınca (yumurtalıklarda kist vs sorunları olmasa da) sivilceyi artırır mı ?
ne yapmam lazım ?
Cilt doktoruma sorduğumda kullan dedi. Jinekolog kullanma dedi. napcağımı bilemedim.
evet ikinci kutuya geçtim artık,kan değerlerim ilk tahlile göre daha iyi çıktıAma doktor yine de 20 mg verdi.Aslında doktorum baya bi sessiz bi adam benim de ona sorasım gelmiyor:) Yalnız şöyle bir sorunum var saçlarım kepeklendi,böyle bir sorunla kjarşılaşıp çözen arkadaşların fikrini bekliyorum.Bu arada yüzümde gözle görülür düzelme,belli yerleri mesken tutmuş sivilcelerim oraları terk ettiler.Çekirdek falan yediğimde de çıkmıyor.Bir de doktorum ilacı değiştirdi.Devlet roaccutane'nin % 50 sini karşılıyordu,Şimdi acne... bilmem ne verdi,aynıymış bununla devam edelim dedi.Bakalım inşallah her şey güzel gider.
[*]ilk ay hergun 30mg (etkileri = dudaklarım kurudu, burunda kılcal damarlarda kuruluktan kaynaklı sızıntı şeklinde kanama, ciltte kusma, saçlarımdaki yağlanmanın gitmesi )
[*]
[*]2. ay haftanın 3günü 40mg, 4günü 20mg
3.ay haftanın 3günü 40mg, 4günü 20mg
4.ay sabah 20mg, akşam 10mg
4. ayımdayım. sivilce çıkmıyor fakat deri altında 2 3 tane hissediyorum. kendi kendine öyle gider belkide.
siyah nokta vs ilk 1. ayda bitti.
kusmadan kalan izlerim duruyor. merak edilen meşhur konu.
nasıl geçer bilmiyorum artıkgüneşlenince geçer dedi doktor.
yan etkilerin devamı;
anal fissür. bu konuda napacağımı bilmiyorum. doktora söylesem ilacı bıraktırır. gelmişim 4. aya. şurda 2 ay sabretmem lazım
2 ayda bir kan testlerimi yaptırdığımdan kolestrolde yükselme olduğunu gördük ve diyete başladım. sıkı bi diyet olmasada yağlı yemıyorum, haftada bi kaç kez öğlen salata yiyorum sadece.
burun kanaması geçti.
dudaklarımın kuruluğuna devam, iyi kremlersem rahatsız etmiyor. bioderma yı kesinlikle öneriyorum
su içemiyorum iş yoğunluğundan unutuyorum. kesinlikle içilmeli.
ve vee benimde sorum olacak. 1 ay sonra evleniyorum kısmetse ve jinekologum doğum kontrol hapı yazdı. yasmin.
roaccutane ile aynı anda kullanma karaciğeri çok yormasın dedi. ama ilacı kullanırkende hamile kalmamam gerek.
doğum kontrol hapı kullanırken veya bırakınca (yumurtalıklarda kist vs sorunları olmasa da) sivilceyi artırır mı ?
ne yapmam lazım ?
Cilt doktoruma sorduğumda kullan dedi. Jinekolog kullanma dedi. napcağımı bilemedim.
5 ay kısa bir süre değil mi? en az 6 ay sürüyo. kilona göre hesap yapılıyo. dozajı tamamlamamış olabilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?