• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
uzun zamandır kullanan arkadaşlar;

yüzüm şimdi sıcaktan güneşte kalmışım gibi kızarık tüm suratım yani bu kızarıklık geçecekmi yoksa ilaç kullandığım sürece olacakmı??

bide bu kuruluk olayı dudaklarım çok kuruyor yüzümde pul pul dökülüyor bunlarda ilacı kullandığım sürece devam edecek mi..

son olarak bepanthen öneriyorlar hep bunu hem dudak hem yüz için mi kullanmalıyım.. sebamedin gündüz bakım kremini kullanıyorum yüzüme şimdilik sanırım yetmeyecek ilerde gittikçe artıyor çünkü kuruluk ve gerginlik, az önce duş aldım yüzüm nasıl gergin oldu..

çok sordum ama kusura bakmayın henüz 12. günüm daha çok yeniyim tırsıyorum yazda geliyo.. cevap verirseniz mutlu olurum..

O kızarıklık ilaçtan kaynaklanıyormuş benim de geçen ay oldu sonra geçti ama merak etme :)
O kuruluk zaten en belirgin yan etkisi yüzün için doktoruna danışıp bir nemlendirici alabilirsin mesela ben la roche-posay'in effaclar h serisini kullanıyorum çok memnunum, bepanthene kullanma tüylenme sorunu yaratabiliyor yüzünde, dudakların için yves rocherden veya burt's bees de olur, blistex de olur bir lip balm kullanmanı öneririm çok etkililer :)

bende kullandım roaccutane 6 ay yüzümde ve omuzlarımda sivilcelerden dolayı ama faydasıda oldu ilk zamanlar gözlrimde aşırı yanma ve kuruluk yaptı öyle cok sorun yaşamadım yan etki konusunda ama agda yapamıyordum resmen derimi soyuyordu :( ama şan tel sivilce bile yok maşallah kullanmak isteyen arkadaşlar dr kontrolunu aksatmasın çünkü cigerse su toplmaya neden oluyor her ay kan tahlili şart demişti dr um

merhaba,
hep 60mg mi kullandin? sen de sabah 20 aksam 40mg seklinde mi aliyorsun? 2 aydir sivilce cikmamasi ne guzel, darisi basima :)
ilk ay 40,2. ve 3. ay 50 mg kullandım.2 aydır da 60 mg kullanıyorum.yaz geldiği için tedavinin çabuk bitmesini istiyorum.çünkü yüz kızarıklığı fıtık ediyo beni :) aynen,sabah 20,akşam 40 mg alıyorum.çok teşekkür ederim :) sen ne durumdasın?

offffffffffffff kızlar bugün kabus gibi :(

erkek arkadaşımla 1aydır görüşmüyoruz sabah çıkalım dedik saat 10 da hazırlanmaya başladım duştu saç kurutmaydı düzleştirmeydi sıra geldi yüzüme fondoten sürecektim cildim kabul etmedi ya 2kere çıkardım sürdüm pütür pütür oldu bide güneşte düşünsenize o halimi :((((( saat 2buçuk oldu neyse çıkmayalım artık dedi. bu sefer tüm sinirimi ondan çıkardım telefonu kapattım fondoten süremedim desem gülecekti halime belki ama bu durumun içinde olmayan nerden bilcek ya çok kötü bi psikoloji içine girdim şuan bi kerede yüzüme bişey sürme ihtiyacı duymadan alıp başımı çıkayım bıktım en güzel yaşlarımı böyle geçiriyorum niya ya niyee:(((

offffffffffffff kızlar bugün kabus gibi :(

erkek arkadaşımla 1aydır görüşmüyoruz sabah çıkalım dedik saat 10 da hazırlanmaya başladım duştu saç kurutmaydı düzleştirmeydi sıra geldi yüzüme fondoten sürecektim cildim kabul etmedi ya 2kere çıkardım sürdüm pütür pütür oldu bide güneşte düşünsenize o halimi :((((( saat 2buçuk oldu neyse çıkmayalım artık dedi. bu sefer tüm sinirimi ondan çıkardım telefonu kapattım fondoten süremedim desem gülecekti halime belki ama bu durumun içinde olmayan nerden bilcek ya çok kötü bi psikoloji içine girdim şuan bi kerede yüzüme bişey sürme ihtiyacı duymadan alıp başımı çıkayım bıktım en güzel yaşlarımı böyle geçiriyorum niya ya niyee:(((

sakin ol :) hepimiz aynı durumdayız. ama isyan etmekle eline bişey geçmez. senden kötü durumda olanları görmeye çalış.
makyaj konusunda da önce nemlendirici ya da güneş kremini sür ondan sonra hafif bi kapatıcı sür sivilcelerin üstünde en sonunda da pudrala. daha iyi duruyo.

Roaccutane Kısırlığa Yol Açar Mı?

Hayır açmaz. Kısırlığa neden olan herhangi bir maddenin ilaç olarak kullanılması zaten mümkün değildir. ROACCUTANE tedavisi sırasında hamile kalınmaması gerekir.

Bu konuyu iyi bilmeyen kişiler bazen ROACCUTANE 'in "kısırlığa yol açtığı "endişesine kapılmaktadırlar ki bu tamamen yanlış bir bilgidir. ROACCUTANE ne kadın ne de erkek hastalarda herhangi bir şekilde kısırlığa yol açmaz.

Roaccutane Kullanımı İçin Yaş Sınırı Var Mıdır?

Belirli bir yaş sınırı yoktur. Yapılan klinik çalışmalarda hastaların yaş dağılımındaki alt sınır 14 olarak verilmektedir. Ancak bazı kliniklerde 8-9 yaş grubundaki hastalara ROACCUTANE tedavisi uygulandığı görülmektedir. Alt sınır olmadığı gibi üst sınır da yoktur.

Roaccutane'ı Kimler Kullanamaz?

Hamileler, tedavi sırasında hamile kalabilecek durumda olan(doğum kontrolü uygulamayan) durumda olan hastalar ROACCUTANE kullanmamalıdır.

Bundan başka ROACCUTANE karaciğer ve böbrek yetmezliği olan hastalarda, A vitamini hipervitaminozu görülen hastalarda ,kan yağları aşırı yüksek oaln hastalarda ve ilaca ya da benzer maddelere aşırı duyarlılığı bilinen hastalarda kontrendikedir. ROACCUTANE diabetli, obez,alkolik lipid metabolizması bozukluğu olan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.

Roaccutane Tedavisi Ne Kadar Sürer?

ROACCUTANE için ideal tedavi süresi 12 ila 20 hafta arasında değişmektedir. Ancak tedavi bundan daha kısa veya uzun olarak belirlenebilir. En sık tercih edilen tedavi süresi ortalama 16 haftadır. Hastaların %85'i 16 hafta içinde başarılı bir biçimde tedavi olurlar. Ancak klinik iyileşme bu 16 haftalık tedaviyi izleyen süre boyunca da devam eder.

Tedavinin Dozu Nedir?

ROACCUTANE dozu hastanın kilosuna göre belirlenir; günlük doz 0. 5 ila 1 mg/kg/gün aralığında verilir.

Örneğin 60 kg'lık bir hasta için günlük doz 30 ila 60 mg arasındadır. Aknenin nüks etmemesi için ise hastanın 120 ila 150 mg/kg arasında bir total kümülatif dozu almış olması gerekmektedir.

Yani örneğimizdeki hastanın (60 kg) tedavi sonunda 7200 mg ile 9000 mg arasında bir total dozu almış olması gereklidir. Diğer bir deyişle bu hastanın tedavi boyunca 20 mg'lık kapsüller içeren kutulardan 12-15 kutuluk bir dozu alması gerekir.

Laboratuvar testleri Neden Gereklidir?

ROACCUTANE tedavisi planlanan hastalardan serum lipidleri, enzim profilini içeren laboratuvar testlerinin istenmesinin nedeni hastalarda mevcut bir lipid anomalisi veya karaciğer fonksiyon bozukluğu olup olmadığını önceden saptamaktır.

Her ne kadar düşük sıklıkta görülse de ROACCUTANE kullanan hastalarda serum lipidlerinde ve karaciğer enzimlerinde bir miktar artış görülebilir, bu nedenle laboratuvar testleri tedavi başlangıcında ve hekimin uygun göreceği aralarla tedavi sırasında da uygulanır. Sözü edilen değerlerde hafif bir yükselme olabilir,ancak bu değerlerin aşırı yükselmesi durumunda hekimin öngöreceği biçimde dozun azaltılması veya tedavinin kesilmesi uygulamasına gidilir.

Laboratuvar testlerinde oluşabilecek herhangi bir değişim hiç bir şekilde kalıcı değildir ve tedavinin kesilmesi ile tamamen eski haline döner.

Roaccutane Tedavisi Ne Ölçüde Başarılıdır?

Şu ana dek yapılan çalışmalarda 120 mg/kg'lık total doza ulaşana dek ROACCUTANE kullanan her 100 hastanın 61'inin akne problemini tamamen geride bıraktığı, geri kalan 39 hastanın 23'üne ek bir antibiyotik tedavisi gerektiği , 16 'sına ise ek bir kür ROACCUTANE tedavisi uygulanarak tamamen iyileştiği saptanmıştır.

Ne Zaman İyileşmeye Başlayacağım?

ROACCUTANE kullanan milyonlarca hastanın yakından izlenmesi sayesinde tedavi sırasında nelerle karşılaşacakları neredeyse kesin olarak önceden bilinmektedir. Büyük bir olasılıkla tedavinin hemen başlangıcında yağ salgısının azaldığını , cildinizin kurumaya başladığını göreceksiniz. Kuruma daha çok ağız kenarlarında (keilit) ve burun içinde olacaktır.

Endişelenmeyin, çok sık görülen bu durum ilacın etkisini gösterdiğine dair en önemli bulgudur. Genellikle ilk hafta içinde yüze hafif bir kırmızılık yayılabilir,bir süre sonra bu kendiliğinden düzelecektir. İkinci hafta akneleriniz biraz daha kötüleşebilir; paniğe kapılmayın,bu da tedavinin doğal bir parçasıdır; kısa bir süre devam edecek ve ortadan kalkacaktır. Yaklaşık 4 hafta sonra yüzünüzdeki akneler iyileşmeye başlayacak, bunu izleyen 1-2 hafta içinde de siyah ve beyaz noktalar (komedon) yok olmaya başlayacaktır. Kistlerin iyileşmesi ise tedavinin sonlarına doğru gerçekleşebilir. Eğer akneleriniz gövdenizde ise iyileşme biraz daha geç ortaya çıkacaktır

Başka Bir Ek Tedaviden Yararlanmalı Mıyım?

ROACCUTANE tedavisi sırasında ağızdan tetrasiklin tedavisi uygulanmamalıdır. Hekim laboratuvar testlerine dayanarak bayan hastalarda oral bir anti-androjen (ağızdan alınacak bir çeşit hormon tedavisi ) ilaç tedavisini gerekli görebilir.

Bunun dışında bazı hastalarda da tedavinin ikinci haftasında ortaya çıkan alevlenmeyi baskılamak içim steroidli kremler yararlı olabilir. Ayrıca , nemlendirici ve yumuşatıcı kremler ağız kenarı , burun içi ve yüzün diğer bölgelerindeki kurumayı engelleyecek ve cildi rahatlatacaktır. Başka bir ek tedaviye gerek yoktur.

Roaccutane Tedavisi Sırasında Hangi Yan Etkilerle Karşılaşacağım?

ROACCUTANE'nın en önemli yan etkisi potansiyel bir yan etki olan teratojenik etkidir (hamile iken kullanılması durumunda doğacak bebekte görülecek hasar). Etkin doğum kontrolü uygulandığı taktirde hasta bu yan etkiye maruz kalmaz ve tedavinin bitiminden 1 ay sonra istediği herhangi bir zamanda hamile kalarak sağlıklı çocuklar doğurabilir. Bunun dışında kan lipidlerinde ve karaciğer enzimlerinde yükselmeler (tedavi esnasında bu değerlerde bir yükselme olsa bile tedavi kontrollü biçimde sürdürülebilir. ),ciltte , özellikle de ağız kenarları ve burunda bir kuruluk (keilit), gözlerde bu genel anlamdaki kurumadan kaynaklanabilecek bir konjonktivit söz konusu olabilir. Bunun dışında ağrı kesicilerle giderilebilecek nitelikte bir kas ve kemik ağrısı görülebilir. Ancak bu yan etkiler hemen her zaman tedavinin sona ermesinden itibaren 2 ila 4 hafta içinde ortadan kalkar.

ROACCUTANE hastaları tedavi sonrasında en uzun süre ile izlenmiş olan hasta grubudur, dolayısıyla ilacın etkinliği ile birlikte yan etkileri de tamamen bilinmektedir.

Kısaca ROACCUTANE tedavisinde sürprizlere yer yoktur.

Yan Etkilerinin Hafifletilmesl veya Kontrol için Neler Yapılabilir?

Özellikle ağız kenarlarında ortaya çıkan kurumanın(keilit) önüne geçebilmek için yağlı bir merhem kullanmak uygundur. Şayet ciltteki genel kuruma gözleri de etkilemekte ise hastalar tedavi boyunca kontakt lens yerine gözlük kullanmalıdırlar. Kas ve eklem ağrısı sözkonusu olursa nonsteroid anti-enflamatuar ilaçlar veya parasetamol yarar sağlayacaktır.

Roaccutane Tedavisinde Ortaya Çıkabilecek Yan Etkiler Kalıcı Mıdır?

Yukarıda da belirtildiği gibi geri dönüşü olmayan tek yan etki bayan hastaların tedavi sırasında hamilelikten korunamamaları sonucunda teratojenik yan etkiye maruz kalmalarıdır. Bunun dışında yan etkilerin hemen tamamı tedavi kesildikten sonra ortadan kalkar. Yukarıka sayılan yan etkilerden pek azı (lipid ve enzimlerdeki yükselme) tedavinin kesilmesini gerektirir, diğer yan etkiler doz ayarlaması yapılarak tolerans sınırları içine alınabilir.

Roaccutane Kullanırken Deniz ve Güneşten Yararlanabilir Miyim?

ROACCUTANE tedavisinin ilk aşamalarında genellikle yüzde bir kızarma ortaya çıkar. Bu durum yağ bezlerinin yağ üretiminin azalması ve dolayısıyla ortaya çıkan cilt kuruması ile de ilişkilidir. Güneş ışınlarının bu kurumayı daha şiddetlendirmemesi ve kızarıklığı artırarak ciltte aşırı bir yanma ve renk bozukluğu oluşturmaması için ROACCUTANE kullanan hastaların kızgın güneşte güneş banyosu yapmamaları önerilir.

Böyle bir güneşe çıkmak durumunda olan hasta en azından yüzünü bir şapka siperliği ya da başka bir araçla korumalıdır. Denize girmenin ise herhangi bir sakıncası yoktur.

Roaccutane Tedavisi Sırasında Özel Bir Beslenme Rejimi Uygulamam Gerekir mi?

Sanılanın aksine beslenme tarzının aknenin varlığı ile ilişkili olmadığı bilinmektedir. ROACCUTANE tedavisi sırasında ise hekim aksini önermediği sürece özel bir gıda rejimi uygulamak gereksizdir.

Roaccutane Tedavisinin Bitiminden Sonra Herhangi Bir Yan Etki Ortaya Çıkar Mı?

Daha önce de belirtildiği gibi ROACCUTANE tedavisi sırasında sürprizlere yer yoktur, bunun da ötesinde ROACCUTANE kullanmış olan hastalar çok üzün dönemler boyunca (9-10 yıl) izlenmiş olup ilacın güvenirliği de kanıtlanmıştır.

Renal transplantasyon (böbrek nakli) geçirmiş hastalarda bile ROACCUTANE tedavisinin uygulanabilmesinin temelinde ilacın hem kısa hem de uzun dönemli etki ve yan etkilerinin çok iyi bilinmesi yatmaktadır.

Roaccutane Kullanırken Alkol Alabilir Miyim?

Tedaviyi uygulayan hekim aksini önermediği taktirde ROACCUTANE kullanan hastaların alkol kullanmalarında bir sakınca yoktur.

Roaccutane Kullandığım Sırada Makyaj Veya Cilt Bakımı Yapabilir miyim?

ROACCUTANE kullanan hastalar ciltlerinin daha da kurumasına yol açmayan her türlü cilt bakımını yaptırabilir ve makyaj yapabilirler.

Roaccutane Başka Bir Hastalığı Olan Hastalarda Kullanabilir Mi?

Şu ana dek yapılan çalışmalarda akne dışında da birtakım rahatsızlıkları olan bazı hastalarda ROACCUTANE tedavisinin başarı ile uygulandığı görülmüştür.

Bu hastalıklar arasında gastrointestinal sistem rahatsızlıkları, ülseratif kolit,Crohn hastalığı, nörolojik hastalıklar,motor nöron hastalığı ,multipl skleroz, müsküler distrofi,epilepsi, endokrin hastalıklar, diyabet, hiperlipidemi ve renal transplantasyon mevcuttur.

Bununla birlikte diyabet, obezite , epilepsi, hipertrigliseridemi dikkatli olunması gereken sistemik hastalıklardır.

Roaccutane Diğer İlaçlarla Geçimli Midir?

ROACCUTANE oral kontraseptiflerle (doğum konrol ilaçları), antikoagülanlarla, nonsteroid antienflamatuar ilaçlar ve parasetamol ile etkileşime girmez, ancak A vitamini içeren diğer preparatlarla, tetrasiklin türevi antibiyotiklerle,fenobarbital türevlri ile kullanılmamalıdır, çok gerekli olmadıkça karbamazepin türevleri ile de birlikte verilmemelidir. ROACCUTANE topikal (cilt üzerine sürülerek uygulanan) ilaçların hepsi ile geçimlidir.

Roaccutane Kansere Yol Açar Mı?

ROACCUTANE kansere yol açmaz, aksine kanser tedavisinde kulanımına yönelik çalışmalar sürmektedir.

Roaccutane Tedavisi Ekonomik Midir?

Yaklaşık 16 yıldır dünya tedavi gündeminde bulunan bu preparatın sunduğu eşsiz tedavi olanaklarına karşın hastaya olan ekonomik maliyeti üzerinde de birtakım araştırmalar yapılmıştır. Bu araştırmalardan biri,5 yıl boyunca oral ve tropikal tedavi alternatifleri ile tedavi edilmekte olan bir akne hastasının katlanmış olduğu ilaç, doktor vizitesi, tahlil ve kozmetik ürün masraflarının ROACCUTANE tedavisini aşan bir boyuta varabildiğini ortaya koymaktadır.

Bu durum klasik tedavilere dirençli akne hastalarının tedavisinde önemli bir değerlendirme kriteridir.

Roaccutane'ı Saklamak İçin Özel Koşullar Gerekir Mi?

ROACCUTANE da diğer ilaçlar gibi serin, kuru ve çocukların ulaşamayacağı bir yerde saklanmalıdır, özel bir saklama koşulu gerektirmez.

Hekime Ne Zaman Başvurmalıyım?

ROACCUTANE tedavisini uygulayan hekimler normalde aylık aralarla hastayı kontrol etmek isteyeceklerdir. Bu ara kontroller haricinde beklenmeyen bir etki görüldüğü taktirde tedaviyi uygulayan hekime başvurulmalıdır.

Lütfen Sabırlı Olun ve Hekiminizin Önerilerine Uyun. Yakında Akne Probleminize 'Elveda' Diyebilirsiniz.

BİR SİTEDE BULDUM ARKADAŞLAR KAFAMDAKİ TÜM SORULARIN YANITINI BULDUM.. İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR..

hayır mesela 50 kiloysan günlük en fazla 50 mg kullanabilirsin. ben böyle biliyorum.
ama genelde doktorlar kilodan daha az veriyolar. mesela ben 45 kiloyum 30 mg kullanıyorum.

kullanacağın doz minimum kilonX120 mg,maximum kilonX150 mg.vücudunun direncine ve kaldırabileceği kadarına göre doktor ayarlar mgını.ben 60 mg kullanıyorum mesela.

Kızlar merhabalar ben de roaccutane kullanmaya başlayacağım bugün. Doktorum karakteristik senin yüzün dedi daha kapıdan girer girmez roaccutane başlayacağız dedi. kan verdim öğleden sonra reçetemi yazacak. bana çok hasta bilgilendirme yapılmadı yalnız. oradan buradan duyduğum yarım yamalak bilgiler var. kafamda deli sorular :1:

mesela:

1. şimdi benim ağzım yüzüm mü kuruyacak? Ne yapmam lazım
2. yaz geliyor kötü etkilenir miyim?
3. bu ilacı kullanırken makyaj yapabilecek miyim?
4. roaccutane kullananların kesinlikle alması gereken nemlendirici var bir bildiğim onun dışında ne almalıyım?
5. bu ürünler için marka önerileriniz neler?

Bana yardım edebilir misiniz? :21:

1. kuruluğa karşı bişey yapma. ilk 3 ay kuruması senin için daha iyi olur :)

2. evet yazın kullanmak daha zor. mümkün olduğunca güneşe çıkma. çıkmak zorunda kalırsan yüksek korumalı güneş kremi kullan.

3. makyaj yapabilirsin ama benim tavsiyem fondöten kullanmaman. pudra kullan. cildin zarar görmez böylece.

4. yüzün için nemlendiriciye gerek yok. dudakların için doktor krem yazar zaten. onu kullan. bi de göz kuruluğu için 3. aydan sonra damla kullanırsın. ellerin çatlarsa nemlendirici kullanabilirsin.

sakin ol :) hepimiz aynı durumdayız. ama isyan etmekle eline bişey geçmez. senden kötü durumda olanları görmeye çalış.
makyaj konusunda da önce nemlendirici ya da güneş kremini sür ondan sonra hafif bi kapatıcı sür sivilcelerin üstünde en sonunda da pudrala. daha iyi duruyo.

bazen çıldırıyorum napim dün ölecektim sinirden.

Kızlar merhabalar ben de roaccutane kullanmaya başlayacağım bugün. Doktorum karakteristik senin yüzün dedi daha kapıdan girer girmez roaccutane başlayacağız dedi. kan verdim öğleden sonra reçetemi yazacak. bana çok hasta bilgilendirme yapılmadı yalnız. oradan buradan duyduğum yarım yamalak bilgiler var. kafamda deli sorular :1:

mesela:

1. şimdi benim ağzım yüzüm mü kuruyacak? Ne yapmam lazım
2. yaz geliyor kötü etkilenir miyim?
3. bu ilacı kullanırken makyaj yapabilecek miyim?
4. roaccutane kullananların kesinlikle alması gereken nemlendirici var bir bildiğim onun dışında ne almalıyım?
5. bu ürünler için marka önerileriniz neler?

Bana yardım edebilir misiniz? :21:

şimdiden geçmiş olsun gözünü korkutmak istemem ama zorlu bir yol seni bekliyo ( sabır ve bekleme açısından )

2hafta sonra 6.ayım bitiyor yüzüm yer yer pürüzsüz ama herkesin nasıl geçeceğini merak ettiği izler bende de var. Sorularına gelecek olursak

1. Yüzün ve dudakların kuruyor hatta yer yer tüm vücut ama nemlendiricilerle vs. çok güzel hallediliyor ben ilk ayımdayken bi sitede dudaklarımı açamıyorum patlıyor diye bi yorum okumuştum ve korkmuştum ama o kişinin yorum yazarken ya kafası güzeldi ya da nemlendirici vs sürmüyordu

2. Benim tedavim kışta olduğu için ve evde olduğum için rahattım ama iz tedavim yaza denk geliyor. Yazın bu tür ilaçlar bunaltıcıdır ama güneş kremleri vs halledicez başka yolu yok

3.Ben ilk aylarda çok güzel yapardım ve kapatırdım bütün yüzümü şimdi en iyi marka fondotenleri kullansam bile cildim kabul etmiyor sanırım daha çok hassaslaştı ama endişelenme bi şekilde atlatırsın

4 ve 5.soruna yanıtım da ; Ben biodermanın dudak ve yüz nemlendiricisini kullandım ve her sürdüğümde acayip ferahlatır. Kutu kutu jel aldık ama daha yarısına kadar bile gelemedim kullanışlı değil yani ben kullanamıyorum.

cildimi düzgünce fondotenleyince izler kayboluyor gibi. iz olduğu belli oluyor tabi ama pc de ışıklandırma yapınca en iyi böyle görünüyor, keşke gerçekte de böyle olsa dümdüz :)

$1.jpg

şimdiden geçmiş olsun gözünü korkutmak istemem ama zorlu bir yol seni bekliyo ( sabır ve bekleme açısından )

2hafta sonra 6.ayım bitiyor yüzüm yer yer pürüzsüz ama herkesin nasıl geçeceğini merak ettiği izler bende de var. Sorularına gelecek olursak

1. Yüzün ve dudakların kuruyor hatta yer yer tüm vücut ama nemlendiricilerle vs. çok güzel hallediliyor ben ilk ayımdayken bi sitede dudaklarımı açamıyorum patlıyor diye bi yorum okumuştum ve korkmuştum ama o kişinin yorum yazarken ya kafası güzeldi ya da nemlendirici vs sürmüyordu

2. Benim tedavim kışta olduğu için ve evde olduğum için rahattım ama iz tedavim yaza denk geliyor. Yazın bu tür ilaçlar bunaltıcıdır ama güneş kremleri vs halledicez başka yolu yok

3.Ben ilk aylarda çok güzel yapardım ve kapatırdım bütün yüzümü şimdi en iyi marka fondotenleri kullansam bile cildim kabul etmiyor sanırım daha çok hassaslaştı ama endişelenme bi şekilde atlatırsın

4 ve 5.soruna yanıtım da ; Ben biodermanın dudak ve yüz nemlendiricisini kullandım ve her sürdüğümde acayip ferahlatır. Kutu kutu jel aldık ama daha yarısına kadar bile gelemedim kullanışlı değil yani ben kullanamıyorum.

1. kuruluğa karşı bişey yapma. ilk 3 ay kuruması senin için daha iyi olur :)

2. evet yazın kullanmak daha zor. mümkün olduğunca güneşe çıkma. çıkmak zorunda kalırsan yüksek korumalı güneş kremi kullan.

3. makyaj yapabilirsin ama benim tavsiyem fondöten kullanmaman. pudra kullan. cildin zarar görmez böylece.

4. yüzün için nemlendiriciye gerek yok. dudakların için doktor krem yazar zaten. onu kullan. bi de göz kuruluğu için 3. aydan sonra damla kullanırsın. ellerin çatlarsa nemlendirici kullanabilirsin.

Arkadaşlar çok teşekkür ederim :ssz: insanlar gözümü çok korkutuyor maalesef. doktorum da eczacıyım deyince hiç birşey anlatmadı sen biliyorsundur zaten deyip yolladı. bilmiyorum dedim pek birşey aman önemli şeyler yok filan dedi kaldı öyle. biraz tedirginim yan etkiler konusunda o yüzden.

bir yerde a vitamininden zengin gıdalardan uzak durulmasına ilişkin birşeyler okudum bununla iligili şunu yememeliyiz gibi bir durum var mıdır?

Kızlar ben size bir kaç soru sormak istiyorum..Benim yüzümde çok çok az nadiren sivilce çıkıyor ama çok rahatsız oluyorum artık pürüzsüz olmasını istiyorum..Merak ettiğim ise,bu ilacı kullandıktan sonra yüzünüzde önceden olmayan lekeler izler mi oluşuyor ??

Kızlar ben size bir kaç soru sormak istiyorum..Benim yüzümde çok çok az nadiren sivilce çıkıyor ama çok rahatsız oluyorum artık pürüzsüz olmasını istiyorum..Merak ettiğim ise,bu ilacı kullandıktan sonra yüzünüzde önceden olmayan lekeler izler mi oluşuyor ??

Birkaç sivilce için değmez tatlım ben kullandım çok yan etkisi var. Benim eklem sıvılarımda azalma oldu mesela takır takır ediyor omuzlarım :/

Birkaç sivilce için değmez tatlım ben kullandım çok yan etkisi var. Benim eklem sıvılarımda azalma oldu mesela takır takır ediyor omuzlarım :/

Canım gerçekten mi :53::53::53:..Kalıcı bir durum sanırım bu...Ama maşallah yüzün pürüzsüz görünüyordu önceden kullandın sanırım
Açıkcası burda bir kaç yorum okudum kuruluk,psikolojik sorunlar filan korktum ya..
yok denecek kadar az,bazen oluyor,ben genelde çiğ köfte ve çikolatayı çok seviyorum ondan olduğunu düşünüyorum..clindocily iyi gelmişti bilirsin belki ona başlayım en iyisi..

Canım gerçekten mi :53::53::53:..Kalıcı bir durum sanırım bu...Ama maşallah yüzün pürüzsüz görünüyordu önceden kullandın sanırım
Açıkcası burda bir kaç yorum okudum kuruluk,psikolojik sorunlar filan korktum ya..
yok denecek kadar az,bazen oluyor,ben genelde çiğ köfte ve çikolatayı çok seviyorum ondan olduğunu düşünüyorum..clindocily iyi gelmişti bilirsin belki ona başlayım en iyisi..

Kuruluk sorunu çok oluyor evet dudaklarda ellerde filan ve böyle eklemlerde de olabiliyor işte :/ Psikolojik sorunum olmadı o dönem şükür hatta tam tersi iyiydim ama olanlar oluyormuş doğru.Bir de yazın kullanırsan leke yapıyormuş güneşin etkisini artırıp.O da olmadı ben de güneşe dikkat ettim çünkü hep kremledim koruyucu kremlerle. Bir de içki kullanıyor musun bilmiyorum ama içki ile kesinlikle kullanmayın ilacı diyorlar. Öyle..Bence değmez çok etkili bir ilaç ama tüm vücudun dengesini değiştiriyor gerek yok o kadarına diye düşünüyorum:)

Son düzenleme:
Back