doktorun 5 ay yeterli diye kendisi mi kesti. yoksa sen dr.a danışmadan mı bıraktın. 50 kilodan düşüksen günde 30 mg. 6aya yakın kullanılıyo. kuzenimden biliyorum. ben 57 kiloyum. 30 mg kullanıyom. 7buçuk ay tamamlancak sanırım.7. ayımdayım şimdi
5 ay kısa bir süre değil mi? en az 6 ay sürüyo. kilona göre hesap yapılıyo. dozajı tamamlamamış olabilirsin.
nasıl hesaplanıyor bu.. bununla ilgili doktor bana bişey söylemedi günde 20 mg alıyorum şimdi ben akşamları bi tablet 56 falan kilomda hesaplama kısmını biraz anlatabilirmisin ???
canım kilona göre bişeyler yazıp hesaplıyo dr. benim dr.um da öyle yaptı. kuzenim ve arkadaşlarımınki de aynı şekilde yapmış. örneğin ben 57 kiloyum. 30mg kullanıyorum günlük. 7 veya 7 buçuk ay dedi dr... hesap nasıl yapılıyor bilmiyorum.
Kilonla 120'yi çarparsan minimum doz, 150'yi çarparsan da maksimum doz canım. Minimumu tamamlamış olman gerekiyor yani
sağol fisunben, gaammzzee nin verdiği formüle göre en az 6.840 mg kullanman gerekiyor 7.5 ayda 6.750 mg almış olacaksın aşağı yukarı doğru yani bu formül.. bende 56 falan civarındayım ama günlük 20 m alıyorum 1. ayımı tamamlayıp tekrar gideceğim doktora belki bi ayarlama yapacaktır kan sonucuma göre.. şöyle bişey soracağım bide şimdi benim 11. günüm eski sivilcelerim azaldı hatta kayboldu denilebilir yeni çıkan 2 tane dışında, sadece bölgesel kızarıklıklar var yüzümde daha çok yeni başladım ilaca zaten çok da değildi sivilcelerim kısa zamanda sonuç alırsam dozu tamamlamadan kesebilirmi doktor tedaviyi?? sivilceleim geçtikten sonra kullanmak istemem yani doz tamamlansın diye ?? olmammı ??
ben yeni başladım kullanmaya, aslında diğer arkadaşlar daha net cevap verirler sana ama bildiğim kadarıyla ilk zamanlar sivilceleri kusturduğu için artıyormuş.. herkeste olmuyor ama psikolojik anlamda kötü etkileride var sınav dönemindeysen sınavdan ve mezuniyetten sonra başlayabilirsin bence.. tabi eczacının önermesiyle alamıyosun ilacı biliyosundur heralde doktora gitmen gerek bi kağıt oluyor imzalıyorsun onu eczane alıyor başka türü alamazsın sanırım bu ilacı..
yüzün çok kötüyse şimdiden başla derim. ama izler ve hafif sivilceler varsa şimdi başlama çünkü tam 2 ay kusma dönemi oluyo genelde. daha çok çıkabilir. riske atma bence.
kendi tecrübelerime bakarak nacizane fikrimi söyemek isterim. bence ertele ilaç işini. ilk 2 ay en zor geçen dönem oluyor çünkü. 1. ayın sonundan itibaren kusmalar başlıyor ki bu senin mezuniyet geceni rezil edebilir. sonra eklem ağrıları, yorgunluk, odaklanamama vs bunlar da sınav sürecini etkiler. hem bir de yaz başlıyor.
2dir yorumlarımı kimse takmıyo kajıcaam buralardan gidijem valla. duygusal ergen oldum oldum tüm kadın programlarına rating verir oldum esra erolun fanı oldum evde dura dura. bu konuda içimi boşaltabileceğim tek yer bura ;(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?