Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

Merhaba canım geçmiş olsun.
Başkası; arkadaşın, annen falan gitse onun adına yazsa ilacı olmaz mı acaba? benim aklıma böyle bi yöntem geldi.

ben acgenen 5 gundur kullaniyorum cildim kurumaya basladi yuzumun bazi bolgelerinde kirmizi lekeler olustu bu normalmi? aslinda benim yuzumde cok belirgin sivilce ve siyah nokta yok fakat sirtim omuzlarim belim ve kollarimda sivilceler kirmizi lekeler cok fazla var bu ilac yuz disinda vucudumdaki sivilcelerimi gecirirmi cunku asil amacim vucudum beni bilgilendirirseniz cok sevinir ins iyi sonuca ulasirim

Tabi tabi, bir tek yüzdeki sivilceler için verilmiyor zaten :) Vücudunda çıkıp da kullananlar da var

benım hayatımnda yuzumde bırtane bıle sıvılce cıkmadı nerdeys gel bıde sırtımla kollarımı gör cok kotuydu aynı durumdayım acık kolu bısey gıymeye utanıyorum resmen sımdı yuzumde kuruyor ama sırtımdakılerde gectı nerdeyse en azından puruzler var ama yenı cıkmıo kırmızı kırmızı yenılerı cıkmıyorken eskılerınde ızlerı gecıyor yavas yavas 20 gundur roac. kullanıyorum ben daha neadar kullanmam gerek bılmıyorum.

benim roaccutanea başlamadan önce izim yoktu.ilaca başlayınca çıkan sivilceler leke bıraktılar.kırmızı ve pembe arası renkteler.son 1.5 ayım.geçerler mi merak ediyorum?

Muhtemelen henüz izler taze olduğu için, bence geçecek, gerçekten birçok arkadaşımda koccamanizler oluştu ma geçti hepsi.

Kafaya takmıyoruz, moral bozmuyoruz:)

kesinlikle test yaptirin her ay duzenli sekilde. ayrica gunes kremide kullanmalisin. ben gecen yaz 5 gun kullandim ve ilaci biraktim 1 ayi gectikten sonra 3 saat guneste kaldim gunes kremi surmeden ve yuzum oyle bir olduki insan icine 10 gun cikamadim ve 20 gun kadarda gunesten uzak durdum o halini gormek istemezsiniz gozlerim sisti yuzum sisti ilk iltihaplar olustu sonra kabuklar ama cok sukur hic bir iz kalmadi. bu sene tekrar basladim ilaca ve bu sefer duzenli olarak kullaniyorum kullanicamda. benim doktorum evdeyken bile kremini sur dedi. iyi bir gunes koruyucu alin ve aksatmadan kullanin hatta gun icinde 1 2 kere kullanin cunku cildimiz suan cok hassas. sutten agzi yanan yogurdu ufleyerek yermis derler benimki de o hesap sizde benim gibi olmayin. ve eger doktorunuz ilgisizse bence degistirin cunku benimde ilk doktorum oyleydi simdi baska bir doktora gidiyorum ve memnunum herseyde tedbirliyim

cok sevindim buna cok tesekkur ederim en cok sirtimiin gecmesini istiyorum daha 6 gun oldu ins bu ay icersinde sirtimda gecmeye baslar :)

Evet evet anlaşılıyor ama yüzde yüz kesin değil de büyük bir ihtimal , neden istemiyorsun asıl ultrasona girersen anlaşılır ama:)

ben ultrasona yaklaşık 15-16 yaşlarında girdim doktor bişey yok dedi ama güvenemiyorum şimdi, tekrar da gitmek istemiyorum :)
hormon testi yaptırcam bide artık bu ay yaptırayım da kurtulayım.
adetlerim her ay 2-3 gün erken gelirdi. bu ilacı kullandığımdan beri geç gelmeye başladı. hormonları mı etkiliyo acaba :/

hormon bozukluğu olduğunu da düşünmüyorum aslında :/ bütün kardeşlerimde sivilcelenme oldu. yüzde tüylenmeyi de doğulu olmamıza bağlıyorum :) guatrda bi sorun olabilir mi acaba bide ona baktırmak lazım

bende geçenlerde doktora gittim roaccutane istiyorum dedim.yüzümde acayip sivilce ve lekeler var.sırtında varmı dedi bende yüzüm kdar fazla değil dedim.o zaman yazamam sana bu haptan karaciğerini mahvedip depresyona mı grmek istiyosun dedi.yüzümü görseniz mayın tarlası gibi 6-7 senedir hep var.neyse bana Acnelyse die bi krem verdi 3 gecedir yatmadan önce sürüyorum.cildimi acayip derecede soyuyo ve soyulan yerler acayip kızarık ve canım yanıyo.fondöten sürmeden dışarı çıkamıyorum.kullanan varsa acaba doğru yan etkilermi bunlar işe yarıyor mu bana cvp verebilir mi?Şimdiden teşekkürler...

kızarıklık ve soyulma normal ama fondoten kullanma bence tatlım

Bence de yaptır da kurtul, sonra içinde hep bir kuşku kalıyor yaptırana kadar yoksa :) Benim adetlerim bir kaç gün oynadı, doktoruma sordum normaldir dedi, ilaçtan önce böyle bir durum yoksa normaldir yani, benim de kardeşimde sivilce var öyle deme hemen, kendisi full fast food yiyo ve yüzüne bakmıyo tabii o yüzden :) Sen en iyisi merak ettiğin her şeyine baktır bu sivilcelenmeyi tetikleyen

oha inanmıyorum bi doktor sana böyle mi dedi gerçekten. Bana doktorum sırtında var mı demeden vermişti 2sinin yaptığı da yanlış bence. her neyse de

ayrıca sivilce cıkmasını iyileştirmeden neden iz tedavisine başlamış ki. o ilaç çok berbattır 2yıl önce kullandım ben kızarık gezmekten hassaslıktan o dönemler yaşadığımı bunu yaşayandan başka kimse anlamaz. ayrıca çukurlarım için kullandım ben yüzümde ne sivilce ne iz vardı

ay bilmiyorum ya nerden geldik nereye gidiyoruz biz, kistten dolayı mı cıkıyor bunlar bende şuan boşa mı kullanıyorum bu ilacı onu bile bilemiyorum...

yarın baktırcam artık diğer aya bekleyemem :) inş sonuçlar iyi çıkar da bide onla uğraşmam

arkadaşlar ben de roaccutane kullanıyorum.1 buçuk ay oldu söylendiği gibi deprosyana falan girmedim. çok arkadaşım kullandı zaten ve şuan porselen gibiler. ben de şimdiden faydasını gördüm burnumun üstünde yerleşmiş olan ve yıllarca yok edemediğim ve sıkamadığım siyah noktalarım gitti. evet tedavi aşamasında sivilce çıkıyor baya,çıkıcak ki biticek zaten ama sivilcesiz kısımları da yumuşacık ve dümdüz.inşallah tedavi sonunda her yer öyle olcak.
-ellerimde egzama tarzı yan etkisi oldu ve çok kötü görünüyo ama doktor geçer dedi ki geçmeye başlıyor.
-belimi ağrıtıyor arada.
-göz kuruluğu var suni göz yaşı kullanıyorum.
-dudaklarımdaki acayip kuruluk için de bepanten kullanıyorum çok iyi geliyo. ama keşke stik tarzı bişeyi olsa,toplum içinde tüpten sıkıp sıkıp dudağınıza sıvamak hoş görünmüyor
evet yan etkileri çok ve hissedilir derecede ama ben hacettepe de tıp fakültesinde okuyorum ve hocam yazdı o ilacı bana. kontrollerin iyi yapıldığı sürece kullanılmasında bi sakınca yok bence. tek derdiniz hamile kalmamanız gerekiyor bebeğe çok zararı var. onun da zaten hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiç yeri ve zamanı değil benim için.

benim roaccutanea başlamadan önce izim yoktu.ilaca başlayınca çıkan sivilceler leke bıraktılar.kırmızı ve pembe arası renkteler.son 1.5 ayım.geçerler mi merak ediyorum?
canım ben de kullanıyorum da şuan iz yok belirgin ama benim normalde de zaten çıkan sivilcelerim az biraz iz bırakıyordu. ilaçla alakalı bi sorun yok yani iz hakkında. ama doktorum güneş kremsiz dışarı çıkma dedi cilt hassaslaşıyor ya. ben de başladığımdan bu yana güneş kremi sürmeden çıkmıyorum. aven'in akne karşıtı güneş kremini kullanıyorum bi de onun nemlendiricisini.pul pul bi görüntü de olmuyor onlar sayesinde. gerçekten iyi kremler ama biraz pahalılar. ama napıyım doktorum onu önerdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…