- 19 Ocak 2011
- 68
- 1
merhaba bayanlar.. ben 3 aydır acnegen yada diger adıyla ( aknetrent . raocttane ) kullanıyorum . bu ay 4.cu ayım olacak ve dr dan ilacıı alacam. ancak 5 nisanda londraya gidiyorum ve tedavim yarım kalacaksizden yardım istiyorum.. şimdii bu ilaç tedavisi gören arkadşlar bazen kolestrol seviyeleri yüksek çıkıyo ve dr ilacı kesiyo .. benim kan degerlerim hep normal seviyeede çıktı. gunde 20 + 20 mg içiyorum.. londrada oldugum ilacımın son 2 ayı için ilaç kullanamıcam. dr a sorrdum 2 aylık fazla ilaç yazabilirmisin diye.. olmaz sistem kabul etmiyo dedi bana.. ama tedavimin yarıda kalmasınıda istemiyorum.. gelelim sadedee.. tedavi sürecinde dr un ilacı bırak dedidigi arkadşlar war olabilir aramzda elinde ilaç olan arkadşlar bana kargo ile elinde kalan ilaçı gönderebilir mi???.. evet kulaga çok ssaçma gelliyo belki ama son çare böyle bi yola başvurmak oldu.. ilacı öyle rasgele de alamıyoruzz bildiginiz üzree... cevapşarınızı bekliyorumm lütfen (((
ben acgenen 5 gundur kullaniyorum cildim kurumaya basladi yuzumun bazi bolgelerinde kirmizi lekeler olustu bu normalmi? aslinda benim yuzumde cok belirgin sivilce ve siyah nokta yok fakat sirtim omuzlarim belim ve kollarimda sivilceler kirmizi lekeler cok fazla var bu ilac yuz disinda vucudumdaki sivilcelerimi gecirirmi cunku asil amacim vucudum beni bilgilendirirseniz cok sevinir ins iyi sonuca ulasirim
ben acgenen 5 gundur kullaniyorum cildim kurumaya basladi yuzumun bazi bolgelerinde kirmizi lekeler olustu bu normalmi? aslinda benim yuzumde cok belirgin sivilce ve siyah nokta yok fakat sirtim omuzlarim belim ve kollarimda sivilceler kirmizi lekeler cok fazla var bu ilac yuz disinda vucudumdaki sivilcelerimi gecirirmi cunku asil amacim vucudum beni bilgilendirirseniz cok sevinir ins iyi sonuca ulasirim
benim roaccutanea başlamadan önce izim yoktu.ilaca başlayınca çıkan sivilceler leke bıraktılar.kırmızı ve pembe arası renkteler.son 1.5 ayım.geçerler mi merak ediyorum?
Tabi tabi, bir tek yüzdeki sivilceler için verilmiyor zaten :) Vücudunda çıkıp da kullananlar da var
Ben yaptırdım canım, hayır pko şöyle oluyor LH, FSH'den bayaa bir büyükse o zaman oluyor diye biliyorum, doktoruna göster sonucu panikleme hemen öyle :)
arkadaşlar burada bı kac kere daha sorum ama sanırım gözden kaçıyorum kimse cevap vermiyor benım bu havalarda sabah ıse gidip gelirken yüzüme güneş ktemi sürmem gerekiyormu doktor bana hiç bişi vermedi hoş bana hiç bir tatlil hiç bir testte yapmadı bu ay yaptırıcam onları
benım hayatımnda yuzumde bırtane bıle sıvılce cıkmadı nerdeys gel bıde sırtımla kollarımı gör cok kotuydu aynı durumdayım acık kolu bısey gıymeye utanıyorum resmen sımdı yuzumde kuruyor ama sırtımdakılerde gectı nerdeyse en azından puruzler var ama yenı cıkmıo kırmızı kırmızı yenılerı cıkmıyorken eskılerınde ızlerı gecıyor yavas yavas 20 gundur roac. kullanıyorum ben daha neadar kullanmam gerek bılmıyorum.
Evet evet anlaşılıyor ama yüzde yüz kesin değil de büyük bir ihtimal , neden istemiyorsun asıl ultrasona girersen anlaşılır ama:)
bende geçenlerde doktora gittim roaccutane istiyorum dedim.yüzümde acayip sivilce ve lekeler var.sırtında varmı dedi bende yüzüm kdar fazla değil dedim.o zaman yazamam sana bu haptan karaciğerini mahvedip depresyona mı grmek istiyosun dedi.yüzümü görseniz mayın tarlası gibi 6-7 senedir hep var.neyse bana Acnelyse die bi krem verdi 3 gecedir yatmadan önce sürüyorum.cildimi acayip derecede soyuyo ve soyulan yerler acayip kızarık ve canım yanıyo.fondöten sürmeden dışarı çıkamıyorum.kullanan varsa acaba doğru yan etkilermi bunlar işe yarıyor mu bana cvp verebilir mi?Şimdiden teşekkürler...
horman testi ne icin yapiliyor ? gereklimi ?
ben ultrasona yaklaşık 15-16 yaşlarında girdim doktor bişey yok dedi ama güvenemiyorum şimdi, tekrar da gitmek istemiyorum :)
hormon testi yaptırcam bide artık bu ay yaptırayım da kurtulayım.
adetlerim her ay 2-3 gün erken gelirdi. bu ilacı kullandığımdan beri geç gelmeye başladı. hormonları mı etkiliyo acaba :/
hormon bozukluğu olduğunu da düşünmüyorum aslında :/ bütün kardeşlerimde sivilcelenme oldu. yüzde tüylenmeyi de doğulu olmamıza bağlıyorum :) guatrda bi sorun olabilir mi acaba bide ona baktırmak lazım
bende geçenlerde doktora gittim roaccutane istiyorum dedim.yüzümde acayip sivilce ve lekeler var.sırtında varmı dedi bende yüzüm kdar fazla değil dedim.o zaman yazamam sana bu haptan karaciğerini mahvedip depresyona mı grmek istiyosun dedi.yüzümü görseniz mayın tarlası gibi 6-7 senedir hep var.neyse bana Acnelyse die bi krem verdi 3 gecedir yatmadan önce sürüyorum.cildimi acayip derecede soyuyo ve soyulan yerler acayip kızarık ve canım yanıyo.fondöten sürmeden dışarı çıkamıyorum.kullanan varsa acaba doğru yan etkilermi bunlar işe yarıyor mu bana cvp verebilir mi?Şimdiden teşekkürler...
Bence de yaptır da kurtul, sonra içinde hep bir kuşku kalıyor yaptırana kadar yoksa :) Benim adetlerim bir kaç gün oynadı, doktoruma sordum normaldir dedi, ilaçtan önce böyle bir durum yoksa normaldir yani, benim de kardeşimde sivilce var öyle deme hemen, kendisi full fast food yiyo ve yüzüne bakmıyo tabii o yüzden :) Sen en iyisi merak ettiğin her şeyine baktır bu sivilcelenmeyi tetikleyen
canım ben de kullanıyorum da şuan iz yok belirgin ama benim normalde de zaten çıkan sivilcelerim az biraz iz bırakıyordu. ilaçla alakalı bi sorun yok yani iz hakkında. ama doktorum güneş kremsiz dışarı çıkma dedi cilt hassaslaşıyor ya. ben de başladığımdan bu yana güneş kremi sürmeden çıkmıyorum. aven'in akne karşıtı güneş kremini kullanıyorum bi de onun nemlendiricisini.pul pul bi görüntü de olmuyor onlar sayesinde. gerçekten iyi kremler ama biraz pahalılar.benim roaccutanea başlamadan önce izim yoktu.ilaca başlayınca çıkan sivilceler leke bıraktılar.kırmızı ve pembe arası renkteler.son 1.5 ayım.geçerler mi merak ediyorum?
ayrıcaroaccutanekullanan arkadaşlar siz dudaklarınız için ne kullanıyorsunuz?