- 3 Ocak 2012
- 133
- 3
Kızlar,merhaba!
roccutane bitireli 6 ay olcak,ilk zamanlardaki hallerimi hatırlıyorum,deli gibi araştırıyordum forumda nasıl olcak?,düzelecek mi? diye bir sürü soru vardı kafamda o yüzden bende size elimden geldiğince yardımcı olmak isterim.
Biraz bahsedeyim roaccutane maceramdan;öncelikle 6 ay kullandığımı belirteyim.İlk ay 30 kullanıyordum,tedavim daha hızlı ilerlesin diye doktorumdan rica edip 2.ay 40'a yükselttim.Roaccutane yan etkilerinin çoğunu gördüm herhalde,dudak çatlaması 6 ay boyunca sürekli vardı,yüzün pullanması 2 ay aşırı vardı sonra baya azalmıştı,bunlar herkesde olanlar ekstra bende sürekli kollarımda ve ellerimde kırmızı lekeler oluşuyordu ve lekeler acı veriyordu bana yanma yapıyordu bunun için doktorum nemlendirici verdi belli bir süre azaltıyordu ama sürekli tekrarladı ilaç bitene kadar.Gözümde kuruluk oldu ilacın sonlarına doğru onun içinde göz yaşartıcı damla kullandım,onu da hallettim.Dudak içinde kan toplaması,sürekli olan bir kızarıklık(bunun en büyük nedeni beyaz tenli olmam çok),sinirlilik,duygusallık aklıma şu an gelen bunlar.
Ama roaccutane kullandığım için çok çok mutluyumm,onca uğraştan sonra istediğm sonucu aldım ve şu 6 aydır,muayen günlerim de dahil tek sivilce çıkmadı
Sorularınız varsa bekliyorum
bende eylülde tedaviye başlıycam inşallah canım benmde sivilcelerim sadece çene bölgemde ama benmkiler deri altında kistik sivilceler ve kırmız sivilce izleri var. eklediğin resimdeki değişim muhteşem benim korkum tedavi boyunca yüzün farklı bölgelerinde sivilceler çıkcak ve şu ana kadar okuduğum yorumlarda krmızı lekeler kaldığı söyleniyor sende böyle bişey oldumu çeneyi hallederken başka yerleri bozmayayım