- 7 Temmuz 2010
- 35
- 0
merhaba kızlar forumda yeniyim. cildimde ergenliğimden buyana zaman zaman mevsimlerle çıkan bir sivilce problemi oluyor. liseden sonra doktorum bana roaccutane verdi. cildim düzeldi ancak sonrasında kısırlığa yol açtığını internetten okudum ve bıraktım. sonrasında sivilcelerle tekrar buluştuk..
anlayacağnız bu ilacı hep kullanmak şart. ama yan etkileri göz önüne alındığında benim gözüm pek yemiyor açıkçası.
canım kısırlığa yol açsa bukadar insan kullanır mı bu ilacı doktorlarda vermez zaten.ilacında doktorların herkese göre belirlediği bir tedavi süreci var onu tamamlamazsan sonradan çıkması normal ..mevsimsel bi sivilce proplemi demişsin oda nasıl bişey bilmiyorum.. roaccutane uzun yıllar devam eden başka ilaçların işe yaramadığı sivilceler için veriliyo benim bildiğim..kısırlık intihar bilmem ne bu tür şeyler roaccutane kullanmayan insanlarda da var.. bir roaccutane kullanıcısı kısır olmuş intihar etmişş hemen ilaç yüzünden diye haberler çıkar dedikodudan ibaret bunlar inanmamanızı tavsiye ederim..