merhaba arkadaşlar
ben de 1 aydır roaccutane kullanıyorum. roaccutane öncesi antibiyotik tedavileri gördüm, ama hiçbir işe yaramadı. yüzüm çok kötü durumda, izler de cabası. 1 ay boyunca sabah 20 akşam 20 olmak üzere günde 40 mg kullandım. 1 ay içinde dudaklarım kurudu, ama kremlerle hallettim. yüzüm ve vücudum da kurudu. burnum nerdeyse her gün kanadı. sırtımdan belime kadar her tarafım ağrıdı, düz yatamaz, eğilemez, eğilsem doğrulamaz oldum. ama bunlar dayanılamayacak şeyler değil asla. yüzümün düzelmesi için değer. saçımı her gün yıkardım, şimdi 3 gün bile dayanıyor. kuru saçlar için şampuana başladım bu yüzden. iyi yönü kesinlikle bu. ama en kötü etkisi sivilce artışı ve kolesterol açısından oldu. acayip arttı sivilcelerim. o kadar büyük iltihaplı kistik akneler çıktı ki, 5 yıllık sivilce hayatım boyunca hiç bu kadar olmamıştı. okulda yüzümü eğerek dolaşıyorum, hiç kimseyle konuşmuyorum - ki çok konuşurdum- kiminle ne konuşsam konu sivilcelerime geliyor. herkese tek tek tedavi gördüğümü anlatıyorum. yüzüme bakıp " sivilcelerini geçirmesi gerekmez miydi" diyolar. artık anlatmaktan sıkıldım. böyle durumlarda destek çok önemliymiş onu anladım. ilaçtan değil ama, ilacın arttırdığı sivilceler acayip stres yapıyor. daha çok insanların bakış açısı.. ve dün ilk kan tahlilimi yaptırdım. tedaviye başladığmda 200 olan kolesterolüm 283e fırlamış. ki yediklerime çok dikkat ettim. görünce çok şaşırdım, bütün gün ağladım. doktorum bir gün 40 mg, bir gün 30 mg şeklinde devam edeceğimizi söyledi. ya düşmezse diye çok korkuyorum. ilacı bırakmak istemiyorum. tek umudum bu çünkü. kolesterolü böyle yükselen var mı? nasıl düşürebilirim? kimseye anlatamadığım için, siteye kaydoldum. bu sorunu yaşamayan asla anlayamıyor. desteklerinizi bekliyorum.. baktım da çok yazmışım, çok dolmuşum.. buraya yazmak bile rahatlattı, teşekkürler hepinize..