Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
kızlar ben 1ayımı doldurup bugun tahlillerimi yapdırdım. şöyle bşey. sonuclar yanlarında normal rakam aralıgı diyor ya, onlar bende normal. ama soyle bşey ki, bu ilaca başlamadan önceki tahlilimle ilacı kullanıp(1ay geçdikden sonra) yapdırdıgım tahlilde artış var. yani kısacsı
toplam kollestrol(total) normal aralıgı en yüksegi 200
ilacı kullanmadan 133
1ay sonra 178 olmuş.
ama korkuyorum ya diğer ayda bi bukadar artarsa diye...? sizlerin nasıl. ya oyle yaglı fln da beslenmiyoruz. daha nasıl beslencem yaa

Roaccutane kullanana arkadaşlar lütfen bana bir akıl verin. ben yaklaşık 4 aydır sivilce tadavisi görüyorum. aslında sivilce dediğime bakmayın sadece yüzümde ergenlik dönemlerinden kalan sivilce izlerden dolayı tedaviye başladım. fakat kullandığım hiçbir ilaç yüzümde etki etmedi. ilk ay nasıl başladıysam 4. ayı öyle tamamladım. şimdi doktorum roaccutane tedavisine başlayacağımızı söyledi. önce ilaç hakkında çok yüzeysel bir bilgi verdi daha sonra bir kağıt imzalattı. ve bir sürü tahlil verdi. şimdi bu ilacın çeşitli yan etkilerini kullanan arkadaşlar söylüyorlar. kullanıp kullanmamak konusunda çok tereddütlüyüm. çünkü ben çok yoğun tempoda çalışan biriyim. en büyük korkum ilacın dikkat eksikliği yaratması. ilaç hakkında herkes çok değişik şeyler anlatıyo. eğer bunların hepsi cidden doğru şeylerse ben kullanıycam bu ilacı. arkadaşlar sizden ricam lütfen bana yardım edin. özellikle kullanan arkadaşlar ilaç hakkında bana bilgi verirlerse çok sevinirim.

sağol canım. ben zaten su tüketmeyen bir insan olarak 1-0 malup başlıyorum zaten maratona.

bende bu ilacı geçen yıl 4 ay kullandım.bende hep cilt sivilce problrmi yaşadım nekadar doktoa gitsemde çare olmadı dönemsel iyileşmelerden sonra tekrar sivilceler çıkmaya başladı son gittigim doktor iyiki roaccutane tavsiye etmiş bana.şu bir gerçekki geçmeyen ciddi sivilce problemin en iyi tedavisi bu ilaçta.tabi yan etkileri çok fazla.zaten doktor sana verırken form imzalatıyo ve sen o formun bir nüshasını eczaneye vermeden alamıyorsun ilacı.her ay kan alınıp karaciğer enzimlerine bakılıyo ciddi değişiklik varsa ilaç kesiliyo(benim oyuzden 4.ayda ilaç kesildi aslında 2 ay daha kullanmam lazımdı)cildin çok fazla inceliyo.bu ilacı yazın kullanıyosan güneşten kışın kullanıyosan soğuktan kendini ciddi koruman lazım.ve dudaklardaki ciddi kuruma ve yaralar.ama bende psikolojik bir yan etki yapmadı.zaten doktorum çok ilgiliydi bu ilacı kullanırken her ilacı istediğin gibi kullanamıyorsun oyuzden ekstra bir ilaç alırken doktorumu arayıp soruyordum.ayrıca zaten en önemli yan etkisi bu ilacı kullanırken hamile kalınırsa çocuk kesinlikle sakat doğuyor.hatta ilacın kutusunda butun bu uyarılarda açıkça belirtiliyor.hatta bu ilacı kullanırken kimseye kan veremiyorsun.
ama bukadar yan etkiye şikayete rağmen sonuç mükemmel ve ben çok memnunum şuanki sonuçtan.hersabah yüzümde yeni bir sivilceyle uyanan ben şuanki halimden çok memnunum.eskiden sivilceleri kapatmak için yüzüme kat kat fondoten pudra süren ben artık sadece allıktan başka birşey sürmüyorum yüzüme.ama tabiki iyi bir doktor kontrolunde kullanmak şart her ay kan tahlıllerı şart.yoksa hafife alınıcak bir ilaç değil...

evet ayrıca ilaç gözlerde kuruluk yapıyor hatta lens kullanıyorsanız bu ilaçı kullanırken lenslerınızı kullanamıyorsunuz.cıddı goz kurulugu olursa zaten rahatsız edıyor o zamanda suni göz yaşı damlaları var onlardan kullanıyorsunuz.bir yan etkiside burun içinin kuruması bazen bu nedenle burun kanamaları yaşıyabilirsiniz.ya bende bu ilaca ilk başlamadan cok kormustum.ama doktorum sureklı benı kontrol altında aldıgından en ufak bı aksılıkte zaten ilacı kesiyor ki bende öyle oldu.
ay kullanmaya başlayanlar dahada korkucak bukadar yan etkiden :1rolleyes:

--------------------------------------------------------------------------------

kızlar ben 1ayımı doldurup bugun tahlillerimi yapdırdım. şöyle bşey. sonuclar yanlarında normal rakam aralıgı diyor ya, onlar bende normal. ama soyle bşey ki, bu ilaca başlamadan önceki tahlilimle ilacı kullanıp(1ay geçdikden sonra) yapdırdıgım tahlilde artış var. yani kısacsı
ilacı kullanmadan 133
1ay sonra 178 olmuş.
ama korkuyorum ya diğer ayda bi bukadar artarsa diye...? sizlerin nasıl. ya oyle yaglı fln da beslenmiyoruz. daha nasıl beslencem yaa

ya komik ama ben çok korkuyorum bu ilaçtan arkadaşlar. peki kullanan arkadaşlara bir sorum daha olacak benim. bu ilacı kullandığın süre zarfında yüzün sanki dondurulmuş gibi oluyomuş. yani tam anlamıyla ruh gibi bembeyaz oluyomuş bu doğru mu.

Bende Böyle Bişey Olmadi
Ama şöyle Oluyor Ilk Ay Sivilceler Dahada Artiyor Sonraki Aylar Iyileşme Gerçekleşiyor

ya komik ama ben çok korkuyorum bu ilaçtan arkadaşlar. peki kullanan arkadaşlara bir sorum daha olacak benim. bu ilacı kullandığın süre zarfında yüzün sanki dondurulmuş gibi oluyomuş. yani tam anlamıyla ruh gibi bembeyaz oluyomuş bu doğru mu.

hiçte bile bembeyaz olmuyorsun aksine domates gibi oluyorsun tabiri caizse çunku bende öyle oldu halada öyleyim 2 ayım kaldı

--------------------------------------------------------------------------------

ilacı kullanmadan 133
1ay sonra 178 olmuş.

benımde kolestrolumu yukselttı hatta bu yuzden ılaca bı ay ara vermek zorunda kaldım sımdı dozu yarıya dusurerek kullanıyorum. rakam olarak soylemek gerekırse baslamadan oncekı değerı tam olarak bılmıyorum ama sınır olan 200'ün altında olduğu kesın, 30 gunun sonunda 256 olmuştu kolestrol

bende bu ilacı geçen yıl 4 ay kullandım.bende hep cilt sivilce problrmi yaşadım nekadar doktoa gitsemde çare olmadı dönemsel iyileşmelerden sonra tekrar sivilceler çıkmaya başladı son gittigim doktor iyiki roaccutane tavsiye etmiş bana.şu bir gerçekki geçmeyen ciddi sivilce problemin en iyi tedavisi bu ilaçta.tabi yan etkileri çok fazla.zaten doktor sana verırken form imzalatıyo ve sen o formun bir nüshasını eczaneye vermeden alamıyorsun ilacı.her ay kan alınıp karaciğer enzimlerine bakılıyo ciddi değişiklik varsa ilaç kesiliyo(benim oyuzden 4.ayda ilaç kesildi aslında 2 ay daha kullanmam lazımdı)cildin çok fazla inceliyo.bu ilacı yazın kullanıyosan güneşten kışın kullanıyosan soğuktan kendini ciddi koruman lazım.ve dudaklardaki ciddi kuruma ve yaralar.ama bende psikolojik bir yan etki yapmadı.zaten doktorum çok ilgiliydi bu ilacı kullanırken her ilacı istediğin gibi kullanamıyorsun oyuzden ekstra bir ilaç alırken doktorumu arayıp soruyordum.ayrıca zaten en önemli yan etkisi bu ilacı kullanırken hamile kalınırsa çocuk kesinlikle sakat doğuyor.hatta ilacın kutusunda butun bu uyarılarda açıkça belirtiliyor.hatta bu ilacı kullanırken kimseye kan veremiyorsun.
ama bukadar yan etkiye şikayete rağmen sonuç mükemmel ve ben çok memnunum şuanki sonuçtan.hersabah yüzümde yeni bir sivilceyle uyanan ben şuanki halimden çok memnunum.eskiden sivilceleri kapatmak için yüzüme kat kat fondoten pudra süren ben artık sadece allıktan başka birşey sürmüyorum yüzüme.ama tabiki iyi bir doktor kontrolunde kullanmak şart her ay kan tahlıllerı şart.yoksa hafife alınıcak bir ilaç değil...

sende tuylenme yaptımı bu ılac. kullanan bazı kişiler tuylenme yapıyo dıyo.bı de ılacın bı yan etkısıde duyma ve gorme duyularında kayıpmış. bende de gormede bı azalma oldu sankı.boyle bı sorun yasayan varmı ve bu gecıcı bı etkımıdır sızce?yardımcı olursanız cok sevınırım

selam ben 16 yaşındayım..5. sınıftan beri sivilcelermle ilgili sorunlarım oldu ama aşırı derecede olmadı geçen sene yara olacak kdr çok çıktı ve doktora gittim doktorum benzamycin verdi yanında bi kaç şey daha verdi 8 ay boyunca çok ii etki etki bi ara tamamen bile geçti şimdi 11 ay oldu ve son kullanımımda etki etmedi ve sivilcelerm aşırı diil ama baya çıktı bugün tekrar gittim doktoruma durumu ona anlatınca tmm o zmn ilacını deiştirelim dedi ve roaccutane ı söledi.ben ilk defa duymuştum bunu ve internetten araştırma yap oku bunları dedi pzr günü kan tahlili yaptır pazartesi gel tahlillerine göre ilacı yazalım dedi.bende araştırim dedim ilacı ve bunları okuyunca açıkçası korktum :S bide bünyem güçlüdür aslında öle kolay kolay hasta olan bi insan diilimdir.burnumda hayatımda hiç kanamadı.yani sonuç olarak acaba yaşıma göre bu ilaç çok mu ağır kalır????

sende tuylenme yaptımı bu ılac. kullanan bazı kişiler tuylenme yapıyo dıyo.bı de ılacın bı yan etkısıde duyma ve gorme duyularında kayıpmış. bende de gormede bı azalma oldu sankı.boyle bı sorun yasayan varmı ve bu gecıcı bı etkımıdır sızce?yardımcı olursanız cok sevınırım

merhaba canım bendede oldu görmede kayıp damla kullanıyorum ama yinede zaman zaman acıyor sanki gözlerim üstelik ben gölükte kullanmaya başladım 0,75 derece miyop olmuş gözlerim ama bu ilaçtan mı yoksa başka nedenden mi bilmiyorum

benim soruma neden kimseler cevap yazmamaış :KK43: benim çok aşırı değil sivilce problemim ama yinede beni strese sokuyor bende bu ilacı kullanmayı düşünüyorum ama yazılanlar kafamı kurcalıyor. bu kadar yan etkiye değer mi diye düşünüyorum. şimdi çok iyi gören gözlerim. sağlam bir vücudum ve beni çok seven bir nişanlım var. psikolojim bozulrda herkesi kırarsam stresten bunalıma girersem sivilcelerim geçse bile sivilcesiz yüzümle yüzüne bakacak dostlerım kalmazsa:KK43: ben zaten asabi bir insanım kendimi daha sinirli düşünemiyorum....

benim soruma neden kimseler cevap yazmamaış :KK43: benim çok aşırı değil sivilce problemim ama yinede beni strese sokuyor bende bu ilacı kullanmayı düşünüyorum ama yazılanlar kafamı kurcalıyor. bu kadar yan etkiye değer mi diye düşünüyorum. şimdi çok iyi gören gözlerim. sağlam bir vücudum ve beni çok seven bir nişanlım var. psikolojim bozulrda herkesi kırarsam stresten bunalıma girersem sivilcelerim geçse bile sivilcesiz yüzümle yüzüne bakacak dostlerım kalmazsa:KK43: ben zaten asabi bir insanım kendimi daha sinirli düşünemiyorum....

ben 6 ay kullandım daha önce %85 gecme %15 te gecmeme ihtimali var benimki gecmedi tabii.yine kullanmaya basladim ve dudak kurukugundan baska hicbir yan etkisi yok.bazi seyler psikolojik.ne saclarin dokulur ne depresyona girersin bisey olmaz.sadece dedigim gibi dudak catlamasi.ilac kullanirken dudaklarinin gorunumu disinda bisey degismez.umarim yardim edebilmisimdir saglicakla kalin...

slm arkadaşlar benim 13 üncü günüm bugün ciddi ciddi dudaklarım kurumaya başladı heryerim kaşınıyo özellikle saç diplerimde kaşıntı var bu biraz rahatsız ediyo beni galiba bir suni gözyaşı damlası kullanmamda gerekecek gözlerimde de kuruluk hissetmeye başladım ama genel olarak iyiyim şu anda bu arada bilgisayarcı tereddüt etme bence rouccutane yi kullanmakta eğer doktorun kullan dediyse kullan bende çok tereddüt etmiştim ve bende çok asabi sinirli bi insanım ama onunla hiçbi alakası yok

:sm_cool::merhaba kızlar benim ilaç bitti şuan kendimi çok iyi hissediyorum ben 7 ay kullandım yüzümde sivilce kalmadı sadece son çıkanların izi var 10 gün sonra kırem kullanmaya başlıcam yüzüm hala kuru dudaklarımda olsun bunada şükür kızlar umutsuzluga kapılmayın iyi olacağınızı hiç aklınızdan çıkarmayın olumsuz yazılara aldırmayın sonuç mükemmel olacak göreceksiniz ben gördüm.izlerimde giderse eyer taş gibi hatun olucam allah hepinize sağlık ve sabır versin.:1hug:

aynurercim çokk çokkkkk geçmiş olsun ne güzelll senin adına çok sevindim darsısı başımıza

Bende bu ilacı 2 ay önce bıraktım toplam 8 ay kullandım çok zorluk çektim gerçekten ama geçiceğine kendimi çok inandırmıştım sonunda yanılmadım çektiğim sıkıntılara değdi sadece çok az bi kızarıklık kaldı cildimde ama artık hiç sivilcem çıkmıyo benimde mrk ettiğim ilaçtan sonra nekadar hamile kalamayacağım umarım soruma yanıt bulurum bende...

güzelim benimde düğünüm yakın oyüzden özellikle sordum doktora 6 ay hamile kalmayacaksın 6.ayın sonunda bir problem olmazmış.bir ara 2 sene falan demişlerdi o sivilceler için kullanılan bir ilaç daha varmış ismini söyledi ama hatırlamıyorum ben onun için geçerliymiş.ayrıca kısırlık yapar diyen arkadaşlara nispet en yakın arkadaşım kullandı nur topu gibi kızı oldu.asabiyetmi evet yani şöyle söylim bünyesi bunalıma ve asabiyete yatkın olanlara yapıyo ben öyleyim şahsen sadece sabahları böyle bi sinirle uyanıyorum ama kahvaltı yapınca geçiyo.4 gün sonra 1 ayım bitecek pasiflora diye bitkisel bir şurup var onu içebilirsin dedi doktorum ama içmedim çünkü geçti o sinirlilik durumum.ilk başlarda zor oluyo bünye alışmaya çalışıyo herhalde.

X