merhaba gülcem;
bu tedavinin bitiminde mutlaka cildini temizletmen gerekiyormuş (bunu Almanyadaki bir cilt uzmanı söledi yani kendi doktorum deil.) ben bunu cok geç öğrendiğim için ve yaptırmadığım için yanak bölgemdeki sivilce izleri zaman içinde tabiri caizse mikroplu bi tabaka oluşturdu kırmızı sivilce izi gibi ve gözenekler büyüdü yani cukur cukur olmaya başladı ve sadece o bölgede hala cıkan sivilcelervar.bunun için suanda farklı bi tedavi görüyorum.işe yararmı bilemiyorum ama alıştımda artık güzel bir yüzde sadece yanak bölgesindeki 2 kocaman sivilce ve kızarıklık iğrenç bi şey.ama zamanla alıştım sanırım artık hiç makyaj yapmıyorum ve saçlarımı topluyorum umursamıyorum yani.her insanın cilt tipi farklı bi ilaç herkesde aynı sonucu vermez.ama yınede sen Cildinin tamamen pürüzsüz olacağını düşünme istersen sonuç beklediğin gibi olmazsa hayalkırıklığı yaşarsın ben hayalkırıklığını yaşadım harcadığım zaman ve ödediğim parada cabası.ama suanda canını sıkma bi tedaviye başlamışsın daha yolun başındasın dene eğer olmazsa başka çözümü bulunur tatlım eminin sen ölede güzelsin:)) :teytey:
herkese geçmiş olsun ben de 10.günümdeyim yolun başındayım sayılır dudak kuruluğu ve yüz kızarıklığı dışında bişi yok ya arkadaşlar bu kızarıklık zamanla geçer değil mi ilk günler daha da kötüydü ama yavaş yavaş sönüo gibi.Allah hepimize acil şifalar versin ya kurtulmak istiyorum artıkkullanan arkadaşlardan bir ricam olacak aslında bu ilacı kullanırken evre evre neler yaşadıklarını bizimle paylaşabilir mi?korkuorum geçmez diye bi de benim sivilcelerim isilik gibi umarım yolun sonunda size müjdeli haberi de veririm...
merhaba arkadaşlar;
öncelikle hepimize geçmiş olsun diyorum allah bir an evvel bu dertten kurtarsın.
benim liseden beri sivilcelerim bir türlü geçmedi antibiyotik tedavileri de gördüm, ilginç olan da hep aynı bölgede yani çenemde çıkıyor olması.içleri dolmuyor kırmızı sert şişllikler halinde bir hafta boyunca ağrılı olarak duruyor.
doktorum en son roaccutane verdi ve 1 ay olmak üzere kullanalı yan etkilerinin çocugunu yaşadım ve en kötüsü de sivilcelerim çok arttı ve daha da büyük yüzüm daha berbat oldu, hafta içi kontrole gidicem ama çok moralim bozuldu bu duruma evden dışarı çıkmıyorum bu şekilde kimsenin görmesini istemiyorum
sanırım psikolojik sorunlara neden açması da bu yüzden oluyor.napmam lazım nasıl atlattınız bu dönemi?
merhaba arkadaşlar;
öncelikle hepimize geçmiş olsun diyorum allah bir an evvel bu dertten kurtarsın.
benim liseden beri sivilcelerim bir türlü geçmedi antibiyotik tedavileri de gördüm, ilginç olan da hep aynı bölgede yani çenemde çıkıyor olması.içleri dolmuyor kırmızı sert şişllikler halinde bir hafta boyunca ağrılı olarak duruyor.
doktorum en son roaccutane verdi ve 1 ay olmak üzere kullanalı yan etkilerinin çocugunu yaşadım ve en kötüsü de sivilcelerim çok arttı ve daha da büyük yüzüm daha berbat oldu, hafta içi kontrole gidicem ama çok moralim bozuldu bu duruma evden dışarı çıkmıyorum bu şekilde kimsenin görmesini istemiyorum
sanırım psikolojik sorunlara neden açması da bu yüzden oluyor.napmam lazım nasıl atlattınız bu dönemi?
a.s. canım öncelikle geçmiş olsun. bende sivilcelerimle liseden beri uğraşıyorum.bu ilacı kullanmaya başlayalı 4 ay oldu. benim yüzüm de çok kötü oldu ilk iki ay,büyük ve iltihaplı sivilceler bütün yüzümü kaplamıştı.ama ben asla yüzümden utanmadım.dışarıdan soyutlamadım kendimi.bu da kendini sevmesiyle alakalı insanın.aynaya bak kendini gör ve güzel yönlerini gör.ve bunları görenler senin dostun arkadaşındır canım. bende çok zor zamanlar geçirdim.iğrenerek bakanlar dahi oldu.ama ben asla utanmadım hep kafam dikti veasla geri de kalmadım! sosyal hayatını etkilemesin bu sivilceler senin.sen kendini güzel ve güvenli görürsen karşında ki de öle görür seni.
ben ilk ayda o kocaman ve iltahaplı sivilcelerle hiç makyajsız arkadaşlarımın düğünlerine gittim her hafta,hemde hiç pistten ayrılmadım:dance: asla yüzümü örtmeye çalışmadım,genelde saçımı topuz yaptım.
bak şöyle düşün hani evlenceğin kişi hakkında 'beni her halimle sevmeli' deriz ya.işte önce biz kendimizi her halimizle sevmeyi öğrenmeliyiz!!!!:1hug: kendini sev ve asla kendini saklama kimseden!!
umarım seni sıkmamışımdır. bir an önce iyileşmen dileğiyle:teytey:
gülcem seni cok ii anlıyorum.Psikolojim bozuldu diyosun ama bi düşünsene bütün yüzü sivicelerle kaplı olanlar var. bide tedavi masrafını karşılamayanlar var.biz yine sanslıyız.hem üzüntüde bi etken bu kadar kafanı takıp üzülürsen sonuç alabilirmisin? önce moralin yüksek olsun kendini bu halinlede sev. biara makyajsız markete bile gidemiyodum.saçlarımı yüzümü örtsün diye uzattım ve devamlı açık kullandım. ne işe yaradı ki. biraz barış yüzünle emin ol bu iyi gelir
Suela çok teşekkür ederim. Aynı derdi paylaşan insanlarla konuşmak gerçekten insanı rahatlatıyo. 1 ay , 8 gün oldu kullanalı. Daha çok başındayım yolun. bu ilaç gerçekten sabrımı yokluyo. Ne kadar dayanıklıyım onu görüyorum kendimde. Aslında bu açıdan olumlu bir katkı sağlıyor. Sağ yanağımdaki iki sivilcem sönmeye başladılar. Sol yanağımda kırmızı bir tabaka var, o bi gitse rahatlayacağım sanki :))))))) İnşallah hepimiz bu dertten kurtuluruz.
ya ben anlamadım bende öyle 1ay 2 ay falan sivilce artışı olmadı sadece ilk 2 hafta oldu sanırım onu da ben anlamadım her dakika yüzüme baktığım için alıştım herhalde arkadaşlar sadece diyordu ne kadar sivilcelerin çoğalmış die ama şu an öle sivilce artışı yok biraz dudak kuruluğu var o kadar ama 38.günüm acaba etki mi etmio bu ilaç bana çünkü kan testi yapmaya gittim kolestrolüm 108 normalin altındayken 115 olmuş normal olmuş öle fazla artmamış aynı şekilde günde 30mg yine devam ediyorum doktorum bana nemlendiricide vermedi sadece dudaklarıma verdi o kdar . önceden de sorduma am cevabını alamadım tedavi bittikten sonra kimyasal peelingi kendi doktorumuz yapıo mu güzllik merkesine mi gitmek gerekio bilgisi olan varsa sevinirim arkadaşlar.(devlet hastanesine gidiyorum)