Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
merhaba gülcem;
bu tedavinin bitiminde mutlaka cildini temizletmen gerekiyormuş (bunu Almanyadaki bir cilt uzmanı söledi yani kendi doktorum deil.) ben bunu cok geç öğrendiğim için ve yaptırmadığım için yanak bölgemdeki sivilce izleri zaman içinde tabiri caizse mikroplu bi tabaka oluşturdu kırmızı sivilce izi gibi ve gözenekler büyüdü yani cukur cukur olmaya başladı ve sadece o bölgede hala cıkan sivilcelervar.bunun için suanda farklı bi tedavi görüyorum.işe yararmı bilemiyorum ama alıştımda artık güzel bir yüzde sadece yanak bölgesindeki 2 kocaman sivilce ve kızarıklık iğrenç bi şey.ama zamanla alıştım sanırım artık hiç makyaj yapmıyorum ve saçlarımı topluyorum umursamıyorum yani.her insanın cilt tipi farklı bi ilaç herkesde aynı sonucu vermez.ama yınede sen Cildinin tamamen pürüzsüz olacağını düşünme istersen sonuç beklediğin gibi olmazsa hayalkırıklığı yaşarsın ben hayalkırıklığını yaşadım harcadığım zaman ve ödediğim parada cabası.ama suanda canını sıkma bi tedaviye başlamışsın daha yolun başındasın dene eğer olmazsa başka çözümü bulunur tatlım eminin sen ölede güzelsin:)) :teytey:

Sağol suela,

emin ol sivilceler yokkken çok daha güzeldim. Sinirlerim bozuluyo bu duruma , psikolojik olarak çökmüş durumdayım. Umarım sivilcelerim tamamen giderler. Tek dileğim bu oldu artık. Sanki hayat sadece sivilcelerden ibaret.

gülcem seni cok ii anlıyorum.Psikolojim bozuldu diyosun ama bi düşünsene bütün yüzü sivicelerle kaplı olanlar var. bide tedavi masrafını karşılamayanlar var.biz yine sanslıyız.hem üzüntüde bi etken bu kadar kafanı takıp üzülürsen sonuç alabilirmisin? önce moralin yüksek olsun kendini bu halinlede sev. biara makyajsız markete bile gidemiyodum.saçlarımı yüzümü örtsün diye uzattım ve devamlı açık kullandım. ne işe yaradı ki. biraz barış yüzünle emin ol bu iyi gelir

herkese geçmiş olsun ben de 10.günümdeyim yolun başındayım sayılır dudak kuruluğu ve yüz kızarıklığı dışında bişi yok ya arkadaşlar bu kızarıklık zamanla geçer değil mi ilk günler daha da kötüydü ama yavaş yavaş sönüo gibi.Allah hepimize acil şifalar versin ya kurtulmak istiyorum artık :KK43: kullanan arkadaşlardan bir ricam olacak aslında bu ilacı kullanırken evre evre neler yaşadıklarını bizimle paylaşabilir mi?korkuorum geçmez diye bi de benim sivilcelerim isilik gibi umarım yolun sonunda size müjdeli haberi de veririm...

a.s. canım.sana da geçmiş olsun.ben 4. ayımdayım.ilk ay yüzümde kızarıklık oldu,sivilcelerim çok arttı.benimkiler büyük ve iltihaplıydı üstelik.2. ayda devam etti sivilceler. 3.ayda söndüler ve şu anda sadece 1tane sivilcem kaldı.dudağımda kurumalar oldu,hala oluyo ama bepantheni sık sık sürersen kalmıo bişi. bende sinir falan yapmadı,üstelik çok sinirli biri olmama rağmen! ama hep kendime moral verdim.sivilcelerim de bile güzellik aradım.ve asla kendimi toplumdan soyutlamadım.yani beni kimse görmesin bu halde diye düşünmedim hiç. sivilcelerimi kapatmaya çalışmadım. kızarıklıklarda zamanla sönüyor.
ayrıca güneşe çıkmaman gerektiğini biliyorsundur umarım.kışın bile güneş kremsiz dışarı çıkma.
müjdeli haberini duyarız inş. bol gülücüklü günler....:sm_cool::nazar:

merhaba arkadaşlar;
öncelikle hepimize geçmiş olsun diyorum allah bir an evvel bu dertten kurtarsın.

benim liseden beri sivilcelerim bir türlü geçmedi antibiyotik tedavileri de gördüm, ilginç olan da hep aynı bölgede yani çenemde çıkıyor olması.içleri dolmuyor kırmızı sert şişllikler halinde bir hafta boyunca ağrılı olarak duruyor.
doktorum en son roaccutane verdi ve 1 ay olmak üzere kullanalı yan etkilerinin çocugunu yaşadım ve en kötüsü de sivilcelerim çok arttı ve daha da büyük yüzüm daha berbat oldu, hafta içi kontrole gidicem ama çok moralim bozuldu bu duruma evden dışarı çıkmıyorum bu şekilde kimsenin görmesini istemiyorum
sanırım psikolojik sorunlara neden açması da bu yüzden oluyor.napmam lazım nasıl atlattınız bu dönemi?

a.s. canım öncelikle geçmiş olsun. bende sivilcelerimle liseden beri uğraşıyorum.bu ilacı kullanmaya başlayalı 4 ay oldu. benim yüzüm de çok kötü oldu ilk iki ay,büyük ve iltihaplı sivilceler bütün yüzümü kaplamıştı.ama ben asla yüzümden utanmadım.dışarıdan soyutlamadım kendimi.bu da kendini sevmesiyle alakalı insanın.aynaya bak kendini gör ve güzel yönlerini gör.ve bunları görenler senin dostun arkadaşındır canım. bende çok zor zamanlar geçirdim.iğrenerek bakanlar dahi oldu.ama ben asla utanmadım hep kafam dikti veasla geri de kalmadım! sosyal hayatını etkilemesin bu sivilceler senin.sen kendini güzel ve güvenli görürsen karşında ki de öle görür seni.
ben ilk ayda o kocaman ve iltahaplı sivilcelerle hiç makyajsız arkadaşlarımın düğünlerine gittim her hafta,hemde hiç pistten ayrılmadım:dance: asla yüzümü örtmeye çalışmadım,genelde saçımı topuz yaptım.
bak şöyle düşün hani evlenceğin kişi hakkında 'beni her halimle sevmeli' deriz ya.işte önce biz kendimizi her halimizle sevmeyi öğrenmeliyiz!!!!:1hug: kendini sev ve asla kendini saklama kimseden!!
umarım seni sıkmamışımdır. bir an önce iyileşmen dileğiyle:teytey::nazar:

merhaba arkadaşlar;
öncelikle hepimize geçmiş olsun diyorum allah bir an evvel bu dertten kurtarsın.

benim liseden beri sivilcelerim bir türlü geçmedi antibiyotik tedavileri de gördüm, ilginç olan da hep aynı bölgede yani çenemde çıkıyor olması.içleri dolmuyor kırmızı sert şişllikler halinde bir hafta boyunca ağrılı olarak duruyor.
doktorum en son roaccutane verdi ve 1 ay olmak üzere kullanalı yan etkilerinin çocugunu yaşadım ve en kötüsü de sivilcelerim çok arttı ve daha da büyük yüzüm daha berbat oldu, hafta içi kontrole gidicem ama çok moralim bozuldu bu duruma evden dışarı çıkmıyorum bu şekilde kimsenin görmesini istemiyorum
sanırım psikolojik sorunlara neden açması da bu yüzden oluyor.napmam lazım nasıl atlattınız bu dönemi?

birde aynaya hiç küsme. dahada sık aynaya bak ve hiç asık suratla karşılama kendini.hep gül,hep mutlu ol.
bunlarda şadiye arkadaşından tavsiyeler.umarım biraz da olsa faydalı olabilirim sana:nazar:

a.s. canım öncelikle geçmiş olsun. bende sivilcelerimle liseden beri uğraşıyorum.bu ilacı kullanmaya başlayalı 4 ay oldu. benim yüzüm de çok kötü oldu ilk iki ay,büyük ve iltihaplı sivilceler bütün yüzümü kaplamıştı.ama ben asla yüzümden utanmadım.dışarıdan soyutlamadım kendimi.bu da kendini sevmesiyle alakalı insanın.aynaya bak kendini gör ve güzel yönlerini gör.ve bunları görenler senin dostun arkadaşındır canım. bende çok zor zamanlar geçirdim.iğrenerek bakanlar dahi oldu.ama ben asla utanmadım hep kafam dikti veasla geri de kalmadım! sosyal hayatını etkilemesin bu sivilceler senin.sen kendini güzel ve güvenli görürsen karşında ki de öle görür seni.
ben ilk ayda o kocaman ve iltahaplı sivilcelerle hiç makyajsız arkadaşlarımın düğünlerine gittim her hafta,hemde hiç pistten ayrılmadım:dance: asla yüzümü örtmeye çalışmadım,genelde saçımı topuz yaptım.
bak şöyle düşün hani evlenceğin kişi hakkında 'beni her halimle sevmeli' deriz ya.işte önce biz kendimizi her halimizle sevmeyi öğrenmeliyiz!!!!:1hug: kendini sev ve asla kendini saklama kimseden!!
umarım seni sıkmamışımdır. bir an önce iyileşmen dileğiyle:teytey::nazar:

öncelikle çok teşekkürler verdiğin moral için arkadaşım sağol.böyle sıkıntıları olmayan kimse halden anlamıyor zaten:1no2:

yüzüm daha önceki halinden daha kötü olduğu için korku yarattı bende, ilaç ters tepki mi yaptı diye düşündüm o yüzden birden moralim düştü işte.cuma kontrole gidicem tekrar sorucam umarım şu ağrılı sivilceler dönemi bir an evvel geçer.
bir gün evden hiç suratıma birşey sürmeden çıkabilicem günü umut ediyorum

çok çok sağol.tekrardan hepimize geçmiş olsun a.s

gülcem seni cok ii anlıyorum.Psikolojim bozuldu diyosun ama bi düşünsene bütün yüzü sivicelerle kaplı olanlar var. bide tedavi masrafını karşılamayanlar var.biz yine sanslıyız.hem üzüntüde bi etken bu kadar kafanı takıp üzülürsen sonuç alabilirmisin? önce moralin yüksek olsun kendini bu halinlede sev. biara makyajsız markete bile gidemiyodum.saçlarımı yüzümü örtsün diye uzattım ve devamlı açık kullandım. ne işe yaradı ki. biraz barış yüzünle emin ol bu iyi gelir

Suela çok teşekkür ederim. Aynı derdi paylaşan insanlarla konuşmak gerçekten insanı rahatlatıyo. 1 ay , 8 gün oldu kullanalı. Daha çok başındayım yolun. bu ilaç gerçekten sabrımı yokluyo. Ne kadar dayanıklıyım onu görüyorum kendimde. Aslında bu açıdan olumlu bir katkı sağlıyor. Sağ yanağımdaki iki sivilcem sönmeye başladılar. Sol yanağımda kırmızı bir tabaka var, o bi gitse rahatlayacağım sanki :))))))) İnşallah hepimiz bu dertten kurtuluruz.

çok teşekkür ederim şadiye arkadaşım yerimseniben zaten bu dönemde insanın en çok ihtiyaç duyduğu şey moral insan beyninde bu sorunları bitirse problem falan kalmayacak aslında ama işte bu bazen mümkün olmuyor.Ben de pek çok kişi gibi aynaya baktığımda kendimi tanıyamıyorum eski fotoğraflarıma bakıp ağlıorum.dediğim gibi benim sorunum 7 ay önce başladığı için kabullenemedim uzun süre yavaş yavaş alışıyorum. daa önce bahsetmiştim benim yanak ve çene bölgemde isilik şeklinde sivilcelerim vardı 12.günüm bugün bugüne dek hiç çıkmadı olanlar da söndü ama kızarıklık devam ediyor bu bölgelerde. herkes gibi ben de artmasından korkuyorum çünkü günlük yaşantımı epey etkiler oldu ama ben de senin gibi kapatmaya çalışmıorum bu şekilde daha sağlıklı olduunu düşünüorum.Merak ettiğim ilk aylar arttığını söyleyen arkadaşlar kullanmaya başladıktan ne kadar süre sonra çıkmaya başladıklarını belirtebilirler mi?Allah hepimizin yardımcısı olsun tüm bu dertten çekenler için dua ediorum.Kendinize iyi bakın :nazar:

tekrar mrb arkadaslar benimde nerdeyse 2. haftam oldu kullanali ve yuzumde sanki duzelme var yeni sivilce hic cikmadi kucuk bi iki tane cikti ama sonup gitti hemen zaten yuzumde suan aktif bir tane sivilcem var ama oda icten bisey yani sivilce de diyemem ya garip boyle ici dolu sis bisey :KK43: umarim benimde bu sekilde gider artma olmadan gercekten insan ne kadar takmamaya calissada etkileniyor sonucta...ins hepimiz biran once iyi etkilerini gormeye baslariz su ilacin...

arkadaşlar meraba bende başlıcam ilaca 1-2 gün içinde benim ilacımın adı zoretanin rouccutane ile aynı dedi doktorum ama niya onu yazdı bilmiyorum aslında benim çok büyük ölçüde sivilce sorunum yok mi amorun dediği gibi deri altından elimi dokunduğumda hissettiğim şişlikler war ama sonra onlar deri de iz bırakıyo ve acıyoda beni çok rahatsız ediyo daha öncesinde hiç yoktu tek tük çıkıyodu stresli bi döneme girmemle başladı hepsi ben stresle çok alakalı olduğunu düşünüyorum ilacı deneyelim bakalım

ilaca kullanan arkadaşlar bi sorum olcak ilaç saçları çok döküyomu acaba bide kiloyla ilgili sorun yaratıyomu

ilaç saçları döküyo ama çok aşırı diil bide beni zayıflatmıştı çünkü vücuttaki yağları atıyosun sırtımda yüzümde aşırı sivilceler vardı 6 ay kullandım ne sivilce ne bi iz 5 yıl oldu kullanalı sivilce sorunumdan tamamen kyrtuldum bidahada hiç çıkmadı yan etkilerine gelince hiç öle çok bi psikolojik sorun yapmıyo dudak çatlaması kuruması ve ilk başta sivilcelerde artış yapıo haberiniz olsun korkup bırakmayın sonra tamamen geçiriyo

arkadaşlar sakın moralimizi bozmayalım.bu sorunları yaşayan ve sizi çok iyi anlayan biri olarak,bunu yapabileceğimize inanıyorum.ben bunu yapabildim.moralimi hiç bozmadım.aynaya hiç küsmedim tam tersi daha çok aynaya baktım ve kendime gülümsedim. muhakkak sivilcesiz hepimiz daha güzel ve güvende hissederiz kendimizi.ama sabredelim ve umarım bir an önce kurtulalım şu illetten.
kendimizi her halimizle sevelim ve hep mutlu olalım:))

çok merci kızlarrr moral verdiğiniz için ben bugün başladım zoretanin adlı ilacıma herşey iyi olcak gibi geliyo inanıyorum ben 51 kiloyum işallah dahada zayıflamam boyuma göre kilom normal ama biraz balık etli olmayı seviyorum zayıflatmaz umarımmm

bu ilaç kilo mu verdiriyormuş? ben bunu bilmiyordum.ama benim kilomda bi değişiklik olmadı.

Ben bu ilacı kullandım arkadaşlar. Malesefki çok fazla yan etkisi var. Aman
doktorunuza sürekli kontrole gidin, ihmal etmeyin. Hiçte moralinizi bozmayın.

Cildiniz o kadar harika oluyor ki!!! Siyah noktalarımdan bile kurtuldum ben.:nazar: İnşallah en yakın zamanda sizde bitirir ve
pırıl pırıl bir cilde merhaba dersiniz.

Yanlız dudaklarınız kuruyor ya, onun için vazelin kullanın.

Hepinize Allah şifa versin!!!!a.s.

ya ben anlamadım bende öyle 1ay 2 ay falan sivilce artışı olmadı sadece ilk 2 hafta oldu sanırım onu da ben anlamadım her dakika yüzüme baktığım için alıştım herhalde arkadaşlar sadece diyordu ne kadar sivilcelerin çoğalmış die ama şu an öle sivilce artışı yok biraz dudak kuruluğu var o kadar ama 38.günüm acaba etki mi etmio bu ilaç bana çünkü kan testi yapmaya gittim kolestrolüm 108 normalin altındayken 115 olmuş normal olmuş öle fazla artmamış aynı şekilde günde 30mg yine devam ediyorum doktorum bana nemlendiricide vermedi sadece dudaklarıma verdi o kdar . önceden de sorduma am cevabını alamadım tedavi bittikten sonra kimyasal peelingi kendi doktorumuz yapıo mu güzllik merkesine mi gitmek gerekio bilgisi olan varsa sevinirim arkadaşlar.(devlet hastanesine gidiyorum)

Suela çok teşekkür ederim. Aynı derdi paylaşan insanlarla konuşmak gerçekten insanı rahatlatıyo. 1 ay , 8 gün oldu kullanalı. Daha çok başındayım yolun. bu ilaç gerçekten sabrımı yokluyo. Ne kadar dayanıklıyım onu görüyorum kendimde. Aslında bu açıdan olumlu bir katkı sağlıyor. Sağ yanağımdaki iki sivilcem sönmeye başladılar. Sol yanağımda kırmızı bir tabaka var, o bi gitse rahatlayacağım sanki :))))))) İnşallah hepimiz bu dertten kurtuluruz.

canım benim işi değil:)) yeterki moralimiz bozulmasın ... Sivilcelerinin sönmesine sevindim. sezen aksunun bi şarkısı varya "geçer geçer.. neler neler geçmediki buda geçer ...." diye devam ediyoo sivilcelerine söle bu şarkıyı yencez onları görceksin.kalmayacak yüzümüzde bi iz çünkü biz tedavideyiz:içelim: çok geyik oldu bu yaaaaaaa

ya ben anlamadım bende öyle 1ay 2 ay falan sivilce artışı olmadı sadece ilk 2 hafta oldu sanırım onu da ben anlamadım her dakika yüzüme baktığım için alıştım herhalde arkadaşlar sadece diyordu ne kadar sivilcelerin çoğalmış die ama şu an öle sivilce artışı yok biraz dudak kuruluğu var o kadar ama 38.günüm acaba etki mi etmio bu ilaç bana çünkü kan testi yapmaya gittim kolestrolüm 108 normalin altındayken 115 olmuş normal olmuş öle fazla artmamış aynı şekilde günde 30mg yine devam ediyorum doktorum bana nemlendiricide vermedi sadece dudaklarıma verdi o kdar . önceden de sorduma am cevabını alamadım tedavi bittikten sonra kimyasal peelingi kendi doktorumuz yapıo mu güzllik merkesine mi gitmek gerekio bilgisi olan varsa sevinirim arkadaşlar.(devlet hastanesine gidiyorum)

ayydolunay merhaba;
ben kullandığım zaman benim doktorum peelingden bahsetmedi ama genelde bu tedavi sonrası mutlaka yaptırmak gerek olduğunu acı tecrübe sonucu gördüm.yasıyorum. "derin ,kimyasal peeling" demişsin bunu mutlaka bi doktora yaptırmak gerekli güzellik merkezine boşuna para harcama canım.ama yinede sivilcelerinin derecesini ve nekadar deri altında olduğunu doktorun bilir mutlaka ona bi danış

suela ne güzel bir yazı yazmışsın dudaklarımdan dolayı gülmek zor olsa da şarkıyı hatırlayınca krize girdim:KK70: şaka bi yana evet dediğiniz gibi arkadaşlar inanın bu ilaç çok fazla sabrımı yokluo önceden çok sabırsız biriymişim bunu keşfettim! 2.haftam doluo artık hiç artış olmadı kızarıklık da baya azaldı umarım hep böyle devam eder ve hepimiz bu illetten bir an evvel kurtuluruz ama bi sorunumu üzerimden atamadım arkadaşlar yardım edin hala utanıyorum insanlarla pek yüzyüze gelmemeye çalışıyorum:KK43: ne yapabilirim bu konuda?

X