Yasmin Doğum kontrol hapı kullanıyorum.Sabahları limonlu ılık su içerim (Cildim yağlı olduğundan ). Bunun yanında yaptıklarımı adım adım yazayım.
Sabah ve akşam :
1. Neutrogena yağsız yüz yıkama jeli (Turuncu şişeli olan)
2.Elma sirkesi (Tonik niyetine)
3.Buz sürüyorum (Sıkılaştırmak için)
Haftanın iki günü akşam ya da gece yatmadan önce:
Neutrogenayla yüzümü temizledikten sonra yüzüme karbonat+sirke karışımıyla peeling yapıyorum tabiki yine sirke toniği ve buz.
Haftada bir gün akşam ya da gece :
Yüzümü jelle temizledikten sonra buhara tutuyorum ve sonrasında komedon çubuğuyla gözenekleri temizliyorum ( Bazen buhara tutmadan önce peeling yapıyorum gözenekler daha rahat açılsın diye ). Yıkayıp buz sürüyorum.
Bunları sakın cildi normal/kuru olanlar ve hassas olanlar denemesin peşin söyleyim YAKARSINIZ cildinizi.
Bu bakımları bırakınca cildimin yağlanması artıyor hemen gözenek ve beyaz noktalar oluşuyor.Fakat bende sivilceyi asıl önleyen doğum kontrol hapı.Uzun zamandır ilişkim olmamasına rağmen birkaç defa hapı bıraktığımda yüzüm sivilce tarlasına döndüğünden hemen geri sarıldım ilaca.Belki de bende pko benzeri bir hastalık olabilir.Henüz gitmedim doktora bununla ilgili internetten okudum ve belirtilerin çoğu bende mevcut.
Sözün özü herkesin söylediği gibi hormonlarınıza baktırın, bol su için ve C vitamini tüketin.Kendi deneyimimi paylaşmak istedim.Unutmuşum eklemeyi Roaccutanda kullandım lisedeyken.5 ve 6. ayda cildim bebekken o sivilceler tedavi biter bitmez geri gelmişti yani hormonlarda sorun olabilir baktırın mutlaka Roaccutan sizi boşuna yıpratmasın.