Sivilceli Ciltler Sivilcelerden kurtulmanın çaresini arayanlara..

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

tabataba

Leyla'dan geçme faslı..
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2011
92
51
Merhaba canlar,

Sivilcelerle mücadele ettiğim dönemde kadınlar kulübümüzün bana çok faydası dokundu, bu sebeple ben de tecrübelerimi sizinle paylaşmak istedim

Benim hikayem şu: ergenlik döneminde yaşamadığım sivilce problemini 20-21 yaşında yaşamaya başladım. Üniversite 1.sınıftaydım ve inanılmaz bunalmıştım. 2.sınıfa geldiğimde ise durumun vehameti arttı ve yüzümü komple kaplamasa da her yerinde sivilceler çıkmaya ve geçmemeye başladı. Ve bunlar içi iltihapsız, kıpkırmızı sivilcelerdi. Önce dermatologa gittim, bir sivilce (nadixa) bir de leke kremi verdi. Leke kremi şu suratı kıpkırmızı eden cinstendi ve kullanmadım. Zaten sivilceler sürekli aynı noktada çıktığı için leke kalması gibi birşey yoktu. Sivilce kremi ise mevcut sivilceleri hafifletse de yenisinin çıkmasını engelleyemiyordu. Derken kansızlığım sebebiyle kadın doğuma yönlendirildim ve şikayetlerimi anlattığımda adet düzensizliğim olduğuna karar verdi ve diane 35 ve aldactone kullanmamı söyledi. Adetlerim zaman olarak düzenliydi fakat aşırı sancım olurdu ki serum yediğim bile olmuştur bu sebeple. Ve ben bunun düzensizlik olduğunu yıllarca duymamıştım. İlaçları bu forumda inceledim, tecrübeleri okudum ve kendime bol bol umut aşılayarak kullanmaya başladım.

Şu an 5.ayımdayım ve doğru tedaviyi bulduğum için ne kadar şükretsem az. Sivilcem yok artık. Diğer şikayetlerim de tabi. Velhasıl kelam doğru tedavi ile sorunlarla baş etmek mümkün. Yeter ki pes etmeyin, yeis'e kapılmayın.

Doğru tedaviyi bulmaktaki şansımın yanı sıra kararlı oluşum ve uyguladığım tedavi yöntemlerini aksatmayışım da çok etkili oldu.

Hafif olmayan sivilcelerin öyle yoğurt maskesiyle filan geçmeyeceğini tecrübe etmiş bulunmaktayım. Bu yüzden muhakkak doktora gitmenizi tavsiye ederim. Fakat doğal ürünlerin faydalarını da inkar edemem. Tabi bu sonraki süreçlerde işe yarıyor.

Sivilceler geçti ama çok hafif izler kaldı yüzümde. Yıllarca aynı noktadan o kadar çok çıktı ki tahriş olması çok normal. Zamanla elbet geçer ama ben zamana destek olmak açısından birçok yöntem denedim ve şunda karar kıldım:

Kayısı sabunu, ardından gül suyu (buzdolabında muhafaza edilmeli ki gözenekleri genişletmesin) ve gül suyunu cildiniz emdiğinde de birazcık kayısı çekirdeği yağı. nemlendirici etkisi yapıyor ve uyandığınızda cildiniz yumuşacık oluyor. Tabi istikrarlı olursanız. Ben sabah-akşam düzenli kullandım ve 1 ayda sonuç aldım. Her gün aynaya baktığımda Allah'ım bu yüz benim mi diyorum.

Sabır ve azim hanımlar.. Uzattım, hakkınızı helal edin.. Sorularınız olursa buralardayım..

Şifa dolu günler..

Son düzenleme:
bundan sonrası için kudret narı yağıyla devam etmeni öneririm.
cildindeki farkı kısa zamanda görebilirsin.kavanozda meyve+zeytinyağı şeklinde satılanı tavsiye ederim.
bahsettiğin hafif izlerde çok işe yarayacaktır:)

Kadınlar Kulübü budur işte, yardım ederken yardım bulursun.

Çok sağol canım, denicem inşallah.

Kadınlar Kulübü budur işte, yardım ederken yardım bulursun.

Çok sağol canım, denicem inşallah.

rica ederim canım,ne kadar iyi geldiğini göreceksin :)
başka birşeye ihtiyacın olursa benim topiğimde bulabilirsin beni..

bende de sinir stresten yüzümde minik minik onlarca sivilce çıktı... sorunun kaynağını bi kaşık suda boğsam eminim pürüssüz bi cilde kavuşacama ama imkansız inşallah bende de işe yarar..

bende de sinir stresten yüzümde minik minik onlarca sivilce çıktı... sorunun kaynağını bi kaşık suda boğsam eminim pürüssüz bi cilde kavuşacama ama imkansız inşallah bende de işe yarar..

Şu pütür pütür küçük sivilcelerden ise bu üçlüyü tavsiye ederim. Ama asıl önemlisi sinire strese prim vermemen. Ve tabi sabırla ve düzenli uygulamak.

Umarım sen de kurtulursun o can sıkıcı sivilcelerden

kızlar elma sirkesi gül suyu ve limon suyundan oluşan bi karışım hazırlayın ve sorunlu bölegenize sürün snra ılık suyla yıkayıp nemlendirici kreminizi sürebilirsiniz. ben deniyorum hep bunu. ama artık sıkılmaya başladım pembe maskeyi kullananlar warsa ya da cevresinde deneyenler warsa beni bilgilendirebilirler mi almaya cesaret edemiyorum. onunla ilgili güzel yorumlar görüyorum etkileniyorum almak istiyorum ama tedirginim bana yardmcı olrsanız sewinirim

elma sirkesi önerebilirim cildi çok iyi temizliyo. ya bu pembe maskeyi bende merak ediyorum. bi de siyah maske war onu da kk da duydum merak ediyorum deneyenler war mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…