• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceler için zoretanin ya da roaccutane kullanan arkadaşlar lütfen bakar mısınız?

inşallah canım artık kurtulmak istiyorum bunlardan eşimde sagolsun destek çıkıyor olmazsa lazer ile kazıt diyor bakalım 1 eylülde başlıyorum. sen ilacın yanında krem kullandın mı ?[/QUOT

krem kullanmadım ama sivex diye bir losyon verdi doktor onuda bir kac ay kullandım dahada kullanmadım cünkü hiç bi fayda görmedim ne işe yaradıgınıda hala anlamıs degilim acıkcası
ama nemlendirici ve günes kremi mutlaka kullan zaten sen kullanmak istemesende onlar kendini kullandırtacak sana merak etme
sakın agda falan yapmaya kalkma tamammı bunu sakın aklından cıkarma sen bide evlisin öylemi ne güzel eşin destek oluyosa ne mutlu sana Allah mesut etsin canım Allah ayırmasın

aynı ilac canım merak etme zoretanin agnegen agnetrent ve roaccutanne bunlar hep aynı sivex losyon banada yazmıstı doktor bi kac ay kullandım ama ne için oldugunu hala cözemedim
cildi temizlemek amaclı heralde

aynı ilac canım merak etme zoretanin agnegen agnetrent ve roaccutanne bunlar hep aynı sivex losyon banada yazmıstı doktor bi kac ay kullandım ama ne için oldugunu hala cözemedim
cildi temizlemek amaclı heralde
Antibakteriyel özelliği varmış canım o yüzden bakterileri yok etmek için olabilir. Ben dün akşam sürdüm her aksam sürmeyi düşünüyorum güneş kremi de yarın alacam 1 aydan beri kullanıyorum ilacı dün dışarda işim vrdı baya güneşte gezdim yüzümü saklamaya çalıştım ama yine güneşte gezdim :s iz kalır mı diye korkuyorm şimdi de yarından itibaren düzenli kullanacam güneş kremini solante acnes 50faktör getirtiyorum inşallah yarın alabilirm artık her eczanede yok. sonradan leke oluşur mu acaba

Son düzenleme:
İlaç tedavin tam bitti mi peki? Bıraktım demişsin de kaç ay kullandın?
Belki de o çıkmayan sivilcelerdi o ilaçla çıktı daha kullansan belki onlarda geçer sen doktora mutlaka danış bunu bence.

mrb,ilaç tedavim bittikten aylar sonra çıktı sivilceler evet doktoruma danışcam teşekkürler

Kızlar merhaba.Ben de zoratenin kullanmaya başlayacağım maalesef.Bugün itibariyle ilacı aldım ve çok korkmaktayım.Doktorum da kafamı karıştırdı biraz.Dudaklarım için de yüzüm için de nemlendirici tavsiye etmedi.Sivilceleri kurutmaya çalışıyoruz yüzü nemlendirirsek tekrar sivilce oluştururuz dedi.Dudaklar için kullanabilirsin ama yüzde kullanma ve makyaj yapma yağlandırma cildi dedi.Buradan okuduğum kadarıyla çoğunluğa doktoru hametan veya bepanthen önermiş,kullanmasam sorun olur mu acaba?Şimdi mevsim dolayısıyla güneş kremi kullanmam lazım yüzüm güneş lekelerine meyilli.Eczacıya sordum kullanmalısın dedi.Bugün başlayacaktım ama cesaret edip içemedim ilacı.:5:

mrb geçmiş olsun umarım güzel bir tedavi süreci geçirirsin ben kullandım tedavim bitti.güneş kremi kesinlikle kullan nemlendirici de aynı şekilde ama su bazlı mesala la roche posey tavsiye ederim bana dokturum vermişti.bir de dudakların için nemlendirici değil bepanthen MERHEM mutlaka tavsiye ederim ben 7 ay boyunca bu merhemi yanımdan eksik etmedim.güneşe çıkmamaya çalış çıkacaksan da mutlaka güneş koruyucu kullan...sen bilirsin ama bir ay sonra başlasan daha iyi olur sanıırm genelde drlar kış mevsiminde uyguluyorlar güneşten dolayı çünkü ilaç cilt derisini hassaslaştırıyor bu da senin ve benim gibi leke problemi olanlara davetiye çıkaryor tabii yine de dokturuna danış.esen kal:))

Bende bugün solante acnes 50+ aldım öğlen sürdüm. Yüzümde kırmızıydı hemen geçirdi kırmızılığı düzenli kullanacağım her gün bakalım.
Suni gözyaşı da aldım gözlerimde kuruma oldu yandı kızardı 2 gündür kullanıyorum inşallah geçer.

kızlar merhaba bende roaccutane tedavisine başlamak istiyorum ama bir sorum olcak.roaccutane malum dudakları filan kurutuyor.aynı zamanda diş teli tedavisinede başlıcam.diş teli tedavisindede doktor telleri filan takarken ağıza bi aparey takıyor dişlerin tam gözükmesi için.buda dudakları çok esnetiyor,geriyor.dudaklarım kurursa bu apareyi kullanabilirmiyim acaba? bilgisi olan varmı..

kızlar merhaba bende roaccutane tedavisine başlamak istiyorum ama bir sorum olcak.roaccutane malum dudakları filan kurutuyor.aynı zamanda diş teli tedavisinede başlıcam.diş teli tedavisindede doktor telleri filan takarken ağıza bi aparey takıyor dişlerin tam gözükmesi için.buda dudakları çok esnetiyor,geriyor.dudaklarım kurursa bu apareyi kullanabilirmiyim acaba? bilgisi olan varmı..

Bunu doktora sor en iyi o bilir çünkü ilk aydan sonra dudaklar baya kuruyor ben bi ara akşam sürmeden uyudum sabahkahvaltı yaparken ağzımı zor açıyordum kenarları çok kurumuştu. diş tedavin ne kadar sürer istersen o bittikten sonra başla

merhaba,

ben de zoretanin kullandım 5 ay kadar süreçler biraz zor geçti benim açımdan ama sonuç çok güzel :) dezavantajsa benim kolestrol değerimi yükseltmişti o kadar oda zamanla düzene girdi

merhaba,

ben de zoretanin kullandım 5 ay kadar süreçler biraz zor geçti benim açımdan ama sonuç çok güzel :) dezavantajsa benim kolestrol değerimi yükseltmişti o kadar oda zamanla düzene girdi

İlacı bırakalı ne kadar oldu peki?
Sende de kırmızı küçük lekeler var mı hala?

herhangi bir lekem yok benim sorunum daha çok sırtımdaydı zaten memnunum ilacı bırakalıda 2 yıl oldu :nazar:

Ooo iyi o zaman sivilce hala yoksa tekrarlamıyor demektir :)) ben korktum bazı yorumlardan da o yüzden. Ne mutlu sana darısı bize :)))

Ooo iyi o zaman sivilce hala yoksa tekrarlamıyor demektir :)) ben korktum bazı yorumlardan da o yüzden. Ne mutlu sana darısı bize :)))

inşallah kullanırsan faydasını görürsün cilt tipine göre değişebilir belki ondan olumsuz yorum yapılmış olabilir kafanda negatif bişey oluşmasın dr.la paylaş gerekeni izah eder zaten bana test yaptırmıştı kullanıma başlamadan önce

çok yoğun sivilcelerim olmamasına rağmen aşırı yağlanmadan dolayı zoretanin 20 mg kullanıyorum 2 gunde bir içiorum ve 10.gunun sonunda cildimde oldukça gözle görülen değişimler başladı.

Geçen sene bu zamanlar bende zoretanin tedavisine başlamıştım. Şikayetlerim arasında yağlı cilt, yağlı saç vb. Nisan ayında tedavim bitti. Bebek gibi bir cildim olmadı ancak değişim tabikide vardı. Gözeneklerim sıkılaştı, saçlarım ve cildimin yağlanması azaldı. Tabi tedavi sonrasında da cilde bakım gerekir. Tedavi süresince, dudak kuruması, göz kuruması, bazen ellerim ve kollarımda cilt kurumasından dolayı yaralar çıktı. Dudak nemlendiricisi olarak blistex kullandım. Göz kuruması içinde göz doktorum göz damlası vermişti. Bunların dışında cildinizi bol bol nemlendirin, kan değerlerinizi kontrol edin.

Geçen sene bu zamanlar bende zoretanin tedavisine başlamıştım. Şikayetlerim arasında yağlı cilt, yağlı saç vb. Nisan ayında tedavim bitti. Bebek gibi bir cildim olmadı ancak değişim tabikide vardı. Gözeneklerim sıkılaştı, saçlarım ve cildimin yağlanması azaldı. Tabi tedavi sonrasında da cilde bakım gerekir. Tedavi süresince, dudak kuruması, göz kuruması, bazen ellerim ve kollarımda cilt kurumasından dolayı yaralar çıktı. Dudak nemlendiricisi olarak blistex kullandım. Göz kuruması içinde göz doktorum göz damlası vermişti. Bunların dışında cildinizi bol bol nemlendirin, kan değerlerinizi kontrol edin.

Cildinde çok mu vardı peki? Siyah noktalar falan geri gelmedi dimi?

merhaba kızlar bende zoretanın ve roaccutane kullandım sivilce tedavimde..ergenlık dönemımden itibaren sivilcelerm vardı ve gün gectıkce artıyordu aynaya bakmaktan nefret eder olmustuum cesıtlı kremler falan ayzdı doktorum ama tekrarlıyordu hep en sonunda roaccutan yazdı bana tam 6 ay düzenlı kullandım 1 yıl oldu tedavim bitelı yüzüm pürüssüz ve lekesiz..merak ettiğiniz birşey varsa sorabılırsınz umarım m sizlerde kurtulursunuz...

merhaba kızlar bende zoretanın ve roaccutane kullandım sivilce tedavimde..ergenlık dönemımden itibaren sivilcelerm vardı ve gün gectıkce artıyordu aynaya bakmaktan nefret eder olmustuum cesıtlı kremler falan ayzdı doktorum ama tekrarlıyordu hep en sonunda roaccutan yazdı bana tam 6 ay düzenlı kullandım 1 yıl oldu tedavim bitelı yüzüm pürüssüz ve lekesiz..merak ettiğiniz birşey varsa sorabılırsınz umarım m sizlerde kurtulursunuz...

Geçmiş olsun ne mutlu sana ya darısı bize :)

Benim merak ettiğim 2.ayım bitti benim yüzümde kırmızı noktalar var geçen sivilce yerleri onlar zamanla geçiyor mu? Bazen moralim bozuluyor sivilce yok yüzümde çok şükür inş hiç çıkmaz ama bi de şu noktalar tam geçer inşallah.

Back