Arkadaşlar benim cildim yağlı. Haliyle çok sivilcem çıkıyor. Bunlarla baş edemiyordum artık canıma tak etmişti. Bir gün elma sirkesiyle yüzümü sildim, 2 gün sonra sönüp gittiklerini fark ettim. İnanın işe yarıyor bunu sizlerle paylaşmak istedim. Tarif etmeye çalışacağım.
Göz kararı elma sirkesini küçük bir kaseye dökün (ben 1-2 çorba kaşığı kadar döküyorum) Sonra ister çeşme ister içme suyuyla bunu açın. Açmaktan kastım çok az su dökün. Mesela ben 2-3 damla kadar su katıyorum aksi taktirde pek yarar sağlamıyor sadece temizlemiş oluyor sivilceleri götürmesi için çok açmamalıyız. Yaptığınız bu karışımı pamuk yardımıyla temizlediğiniz yüzünüze sürün. Göz çevresine temas etmemesine dikkat edin. Kuruyana kadar bekleyin. Bazen 5-10 dakika kadar bile sürebilir, bu miktara ve sürmenize bağlı. Düzenli bir şekilde yaptığınız taktirde sivilce problemlerinizin azaldığını görebilirsiniz. Şahsen bende çok işe yarıyor. Bu kürü yaptığım zaman sivilcelerim neredeyse hiç kalmıyor. Ama ne zaman tembellik edip bıraksam tekrar çıkmaya başlıyorlar. Umarım yardımcı olabilmişimdir, umarım işinize yarar...