Lekeler, Çiller Sivilce sorunu için elma sirkesi!

Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları

JuniorKolo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2009
19
1
Arkadaşlar benim cildim yağlı. Haliyle çok sivilcem çıkıyor. Bunlarla baş edemiyordum artık canıma tak etmişti. Bir gün elma sirkesiyle yüzümü sildim, 2 gün sonra sönüp gittiklerini fark ettim. İnanın işe yarıyor bunu sizlerle paylaşmak istedim. Tarif etmeye çalışacağım.
Göz kararı elma sirkesini küçük bir kaseye dökün (ben 1-2 çorba kaşığı kadar döküyorum) Sonra ister çeşme ister içme suyuyla bunu açın. Açmaktan kastım çok az su dökün. Mesela ben 2-3 damla kadar su katıyorum aksi taktirde pek yarar sağlamıyor sadece temizlemiş oluyor sivilceleri götürmesi için çok açmamalıyız. Yaptığınız bu karışımı pamuk yardımıyla temizlediğiniz yüzünüze sürün. Göz çevresine temas etmemesine dikkat edin. Kuruyana kadar bekleyin. Bazen 5-10 dakika kadar bile sürebilir, bu miktara ve sürmenize bağlı. Düzenli bir şekilde yaptığınız taktirde sivilce problemlerinizin azaldığını görebilirsiniz. Şahsen bende çok işe yarıyor. Bu kürü yaptığım zaman sivilcelerim neredeyse hiç kalmıyor. Ama ne zaman tembellik edip bıraksam tekrar çıkmaya başlıyorlar. Umarım yardımcı olabilmişimdir, umarım işinize yarar...

Son düzenleme:
arkadasim limonla tuzda ayni gorevi goruyor..bilgin olsun oturdugun yerde sur yuzune ikisini bitti..aksamdan yuzunde sivilce fark ettin sabah gezemeye gideceksin yeri kipkirmizi karistir liomnla tuzu puturlu tabakayi silvicenin oldugu nokya sur yat kalsin sabah kadar...ne kizariklik nede sivilcen kalir..kurur sabaha kadar..ben bilsem bu yontemi daha once yuzume yapardim simdi ergen bir yegenim var ona soyluyorum sIkip sonra bizm gibi izlerle ugrasmasin diye...valla cok basit hemende geciriyor...

gul_s_f
rica ederim :)

leylam123
elma sirkesini suyla açtığımız için zarar vermiyor ben bunu kaç aydır yapıyorum memnunum en ufak şikayetim yok

dunedain
teşekkür ederim deneyeceğim

Nevsu
suyla açtığımız için yakmıyor

Arkadaşlar benim cildim yağlı. Haliyle çok sivilcem çıkıyor. Bunlarla baş edemiyordum artık canıma tak etmişti. Bir gün elma sirkesiyle yüzümü sildim, 2 gün sonra sönüp gittiklerini fark ettim. İnanın işe yarıyor bunu sizlerle paylaşmak istedim. Tarif etmeye çalışacağım.
Göz kararı elma sirkesini küçük bir kaseye dökün (ben 1-2 çorba kaşığı kadar döküyorum) Sonra ister çeşme ister içme suyuyla bunu açın. Açmaktan kastım çok az su dökün. Mesela ben 2-3 damla kadar su katıyorum aksi taktirde pek yarar sağlamıyor sadece temizlemiş oluyor sivilceleri götürmesi için çok açmamalıyız. Yaptığınız bu karışımı pamuk yardımıyla temizlediğiniz yüzünüze sürün. Göz çevresine temas etmemesine dikkat edin. Kuruyana kadar bekleyin. Bazen 5-10 dakika kadar bile sürebilir, bu miktara ve sürmenize bağlı. Düzenli bir şekilde yaptığınız taktirde sivilce problemlerinizin azaldığını görebilirsiniz. Şahsen bende çok işe yarıyor. Bu kürü yaptığım zaman sivilcelerim neredeyse hiç kalmıyor. Ama ne zaman tembellik edip bıraksam tekrar çıkmaya başlıyorlar. Umarım yardımcı olabilmişimdir, umarım işinize yarar...

sürdükten sonra kendi haline bırakıyor musun yoksa yıkıyor musun

sürdükten sonra kendi haline bırakıyor musun yoksa yıkıyor musun

Ben uyumadan önce sürüyorum 5 dakika falan bekliyorum iyice emsin diye sonra yıkamadan uyuyorum kendi haline bırakıyorum yani. Ama siz istiyorsanız 10 dk. falan durduktan sonra yıkayabilirsiniz daha iyi olur cildiniz tahriş olmaz bende çok iz var geçsinler diye mecburen çok bekletiyorum. :)

oğlumun ergenlik sivilceleri çıkmaya başladığı andan itibaren elma sirkesini kullandım sonuç mükemmel. kendim içinse cildimi temizlemek için akşamları kullanıyorum ve banyodan sonra son durulama suyuna katıp durulanıp çıkıyorum. hem saç hem cilt için mükemmel tavsiye ederim:KK66:

Bende 1 buçuk haftadır yapıyorum sivilcelerimi söndürdü, izlere pek etki etmedi. Paylaşım için teşekkürler:KK1:

direkt olarak sürdüğün zaman aynı etkiyi vermez. Suyla etkisi ortaya çıkıyor.

Kızlar sivilce izlerinin gitmesini istiyorsanız bepanten sürün. Çok iyi geliyor ve cildinizi ipek gibi yapıyor. Ve kıllanma yaptığı söyleniyor asla inanmayın yapmıyor.

mrb arkadaşım bende sivilcelerim için aseton kullanıorum. benim cilt problemim yok, ama çıktığı zaman ilk olarak asetonla siliorum. daa sonrasında da peliing yapıp argan yağı sabunu kullanıorum. son olarakta nemlendirici uyguluorum. cildimi hem pırıl pırıl hemde yumuşacık yapıo :) deneyebilirsin sende istersen :)

elmasirkesi gerçekten işe yarıyor ayrıca bn maden suyu ve elmasirkesini karıştırp sürüyrm sebamed in sabunylada yüzümü ykyrm baya iyi geliyr haftada iki kerede aspirin maskesi uyguluyrm yüzüme şimdilik herşey iyi gidiyorrr :)))

Arkadaşlar benimde yüzümde baya sivilce vardı elma sirkesi ve maden suyu çok işe yaradı sonduruyor sivilceleri ben 1 fincan elma sirkesi 1 fincanda maden suyunu karıştırip yapıyorum umarım geçer Allah herkese şifa versin :)

elma sirkesini gerçekten ben de tavsiye ederim. yıllardır geçmesi için uğraştığım alnımdaki sivilceleri geçirdi gerçekten inanılmaz. şuan sadece biraz gözenekler belli oluyor onlar için de tonik tarzı bir şeyler kullanmayı düşünüyorum. ben direk sirkeyi seyreltmeden pamuk yardımıyla yüzüme sürdüm benim cildim çok hassas olmadığı için kızarıklık dökülme gibi bir olayla karşılaşmadım. ama hassas bir cildiniz varsa dikkatli kullanmanızı öneririm. benim cildim karma o yüzden sıkıntı çekmedim. umarım herkes sivilcelerine bir çare bulur.

X