How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Sivilce için gittigim hastaneden hüsranla döndüm

Hormon değerleri günden güne bile değişir.. adet olunca başka, adet bitince başka, adete yaklaşınca başka.. ve tedavi edilen bir şey hormon değerleri ilaçlarla normal seviyesine getirilebiliyor.. Çevrendeki özel klinikleri ara, hastane değil.. hastaneler daha pahalı, ara ve sadece fsh baktırmak istiyorum fiyatı ne diye sor.. çok yüksek bi para değilse adetinin 3. günü git yaptır testi.. bu kadar da endişelenme, benim bi ara lh hormonum 30 küsür çıktı ilaç kullandım sonra düştü bu değer..

çok gençsiniz. bence takılmayın ilerde araştırırsınız.çok kafanıza takılıyorsa da biraz para biriktirip özel bi hastaneye gidin fazla tutmaz. ama herşeyden önemlisi olumlu olun. bu kadar stres yersizz
Ben takilmiyorum ki. Cildiye doktoru hormon degerlerin yuksek, kadin doguma git dedigi icin telaşlandim. Zaten diger ay gidicem hastaneye

Adetinde tahlil gününde sağlık ocağından yaptır tahlillerini, sonra kadın Doğuma göster. Hemen telaş yapıp interneti okuma en kötüyü yazarlar.

pff sağlık ocağı yapmıyor artık. sadece rutin kan testi..
çok masraf çıkarıyorduk herhal..

İlk teşhis konulduğunda ben de korkmuştum yazılanlardan, endişe duymuştum ileride çocuğum olmaz mı diye. Ama PKO 5 kadından 1'inde görülen bir rahatsızlık ve öyle yazılanlar gibi her teşhis konulanda kısırlık yapmıyor. Victoria Beckham da PKO.

Adet düzensizliği, tüylenme, evet bunlar belirtiler arasında. Ama korkmanızı gerektirecek bir durumunuz var anlamına gelmiyor. Siz gelecek ay gidin tahlillerinizi yaptırın. Öyle internette okuyup içinizi bunaltmayın.
Gelecek ayı iple cekiyorum simdilikten bakalim.

Panik yapma
Önce sorulan soruyu bi dinle.
3. Gün mü yaptırdın testi?
Değilse korkma
Ayrıca 15 gün sonrasına randevu al. Dr der ki bu test için Reglin 3. Günü gel.
Sen 3. gün gelip testi yaptıracaksın yani illa dr randevusunun 3. Güne denk gelmesine gerek yok. O sisteme girecek.

Gelecek ayı iple cekiyorum simdilikten bakalim.

Daha sonra mesajımı düzenlemiştim, okudunuz mu bilmiyorum ama belki sizin vücudunuz da benimki gibi düzene girmek için biraz zamana ihtiyaç duyuyordur, ben de 19 yaşındaydım, çok gençsiniz. :)

Bende uni. Okuyorum nasil yapicam bilmiyorum gercekten. Devlete randavu alsam 15gun sornaya veriyolar o.zaman regli olcakmiyim bilmiyorum. Düzensiz çûnkû. Bütün sorunlar beni buluyor ama kesin bisey cikicak biliyorum. Iyi düsündügüm ne varsa hep tersi çıktı
google doktorların en büyük sıkıntısı bu zamanda. çünkü google da araştırma yaptığın zaman direk en kötü sonuca ulaşıyorsun. TSH değerim yüksek yaz seni guatrdan, toksik guatr a ordan tiroid kanserine kadar götürür. doktorlar hiçbir ihtimali gözardı etmemek için konsültasyon isterler, ilgili başka alanlar da görsün isterler. Ergenlik dönemi ve sonrası, gerek beslenme düzeni, gerek stres adet düzensizliğine, hormon düzeyinde oynamalara yol açabilir. Bu düzeyler normal sınırların çok üstünde ya da altında olduğu zaman saç dökülmeleri, sivilceler, erkek tipi kıllanma görülebilir.
Karşılaştığınız durum her ne olursa olsun, tavsiye edilen doktora görünmeden kendinizde bir hastalık var gibi görüp korkulara kapılmanız hayat kalitenizi düşürür.
Bir sağlık personeli olarak derim ki, madem öğrencisin özele para falan dökme. Randevunu al, doktoruna randevu tarihinde görün. Testleri uygun günde yaptırırsın. Doktorun yönlendirecektir. O söylediğin belirtiler en kötü ihtimalle polikistik over olabilir ki onda atak şeklinde ağrıların da olur regl dönemlerinde. Anladığım kadarıyla öyle bir problemin yok. O atak tarzı ağrılarda acilde başvuru yaptığında mutlaka kadın doğum uzmanını çağırıp o değerlere bakarlar.
Sağlık alanı çok bildiğimiz bir alan olmadığı için bu konuda olan hassasiyeti anlıyorum ama anlattığın belirtiler infertiliteye yani kısırlığa sebebiyet verecek türde rahatsızlıklar için kıstas alınan belirtiler değil.

google doktorların en büyük sıkıntısı bu zamanda. çünkü google da araştırma yaptığın zaman direk en kötü sonuca ulaşıyorsun. TSH değerim yüksek yaz seni guatrdan, toksik guatr a ordan tiroid kanserine kadar götürür. doktorlar hiçbir ihtimali gözardı etmemek için konsültasyon isterler, ilgili başka alanlar da görsün isterler. Ergenlik dönemi ve sonrası, gerek beslenme düzeni, gerek stres adet düzensizliğine, hormon düzeyinde oynamalara yol açabilir. Bu düzeyler normal sınırların çok üstünde ya da altında olduğu zaman saç dökülmeleri, sivilceler, erkek tipi kıllanma görülebilir.
Karşılaştığınız durum her ne olursa olsun, tavsiye edilen doktora görünmeden kendinizde bir hastalık var gibi görüp korkulara kapılmanız hayat kalitenizi düşürür.
Bir sağlık personeli olarak derim ki, madem öğrencisin özele para falan dökme. Randevunu al, doktoruna randevu tarihinde görün. Testleri uygun günde yaptırırsın. Doktorun yönlendirecektir. O söylediğin belirtiler en kötü ihtimalle polikistik over olabilir ki onda atak şeklinde ağrıların da olur regl dönemlerinde. Anladığım kadarıyla öyle bir problemin yok. O atak tarzı ağrılarda acilde başvuru yaptığında mutlaka kadın doğum uzmanını çağırıp o değerlere bakarlar.
Sağlık alanı çok bildiğimiz bir alan olmadığı için bu konuda olan hassasiyeti anlıyorum ama anlattığın belirtiler infertiliteye yani kısırlığa sebebiyet verecek türde rahatsızlıklar için kıstas alınan belirtiler değil.
Bilgilendirdiginiz icin cok teşekkür ederim. Adet olunca ilk gün çok ağrı cekiyorum sadece. Zaten suan sivilce problemimde var. Saç dökülmem cok az var ama yaşımın da olgun olmamasina veriyorum bu telaşı. En yakin zamanda hastahaneye gidicem

Ah bi bilseniz bu hayatta tek basima mücadele verdigimi. doktor kadin doguma gidin dedi. Ama annem hic bisey yapmadi. Maddi durum iyi olsa ne olcak manevi destek olmadiktan sorna. Bende artik harcamalarimi kisicam aç kalirim gerekirse özele gidicem eger dediginiz gibi 60+20 lira isterlerse . Off of okul zamaninda cok sıktı bu durum canimi
Kuzum cok gecmis olsun ama dur bakalim herseyin caresi var direk kisirlik demek...bak bu hormonlar haplarla ve bitkisel basit yontemlerle (ibrahim saracoglu bahsederdi yanlis hatirlamiyorsam )duzeliyor gozunde buyutme

Kuzum cok gecmis olsun ama dur bakalim herseyin caresi var direk kisirlik demek...bak bu hormonlar haplarla ve bitkisel basit yontemlerle (ibrahim saracoglu bahsederdi yanlis hatirlamiyorsam )duzeliyor gozunde buyutme
Tesekkur ederim. Bende arastirirken gördüm adamin verdigi bitkisel ilaclari. Diger ay insallah gidicem hastahaneye ne dicekler bakalim

Fsh yani folikul situmulan (uyarici) hormon eger adetli degilseniz tahlili yaptirirken bu tahlil zaten yüksek cikar. Adetliyken yumurtlama islemi bittigi icin bu hormonun asıl degeri o zaman belli olur bi de yumurtlama dönemi gittiyseniz zaten tavan bi seviyede çıkmıştır uzulecek kaygilanacak bişey yok. Simdi oturup en son ne zaman adet gördünüz ve beklenen adet hangi tarihe geliyorsa adetin 3. Gününü hesaplayip o tarihe randevu alacaksiniz hem bi daha kan alinmis hemde ultrasonla bakilmis olacak.

Back