• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sıvı çamaşır deterjanı ile ön yıkama

em4561

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2009
2.990
6
116
Trabzon
kızlar bi sorum var. bu sıvı deterjanlarla ön yıkama nasıl yapıyorsunuz? çünkü akıp gidiyor deterjan.perwoll kullanıyorum. ama bazı çamaşırlarda içime sinmiyor ön yıkamasız. iki kere yıkatıyorum bazen

ben alırken sorduğumda ön yıkama yapılmadığını,mesela shortta leke varsa o lekenin üstüne deterjandan sürmem gerektiğini söylemişlerdi.bazende makinayı kapatıp bekliyorum mesela beyazlarda falan...

makine su alırken koymalısın nasıl akıp gidiyorki? açtığında su almaya başladığı zaman koy sıvı deterjanı....ön yıkamaya gerek yok..:19:

önce ön yıkama haznesine deterjanı koyacaksın tabi o akıp içine gidiyo. sonra ön yıkamalı çalıştıracaksın. ön yıkama bitince normal yıkama için su alırken normal göze deterjan koyacaksın. yani makinanın başında bekleyeceksin su alımını takip edeceksin. ben böyle yapıyorum başka yolunu bulamadım.

ön yıkama gözüne koyduğun sıvı deterjan çabuk içine akar buda önemli değil. zaten ilk yıkamada ön yıkama gözündeki detarjanı alır makine.

II yazan yani 2. bölmeyede sıvı deterjanını koymadan önce bu bölmede bulunan mavi bir kapakçık vardır. detarjan gözünü sonuna kadar çekerseniz o mavi kapakçığı görürsünüz onu çekip aşağı doğru kapatın tık sesi yani yerine oturma sesini duymalısınız. buda oraya konulan sıvının orda kalmasını sağlıyor. ön yıkama gözüne konulan gibi hemencecik içine akmamasını sağlıyor bu kapakçık

başında bekliyorum ya da ön yıkama yerine önce kısa programlardan birini seçiyorum,onlar genelde sıkma falan yapmadan makinayı durduruyorlar.sonra yeniden normal programda yıkama yapıyorum.zaten lekelere önceden deterjan sürünce pek ön yıkamaya gerek kalmıyor.

Back