Sitenin Yeni halindeki teknik problemler

Curly

Turkophile
Yönetici
Administrator
14 Kasım 2001
232.258
1.865
LÜtfen sadece teknik olarak yaşadığınız ve aşağıdaki listede bulunmayan problemleri bildirin. Görsellik, site içindeki ek özellik vs hakkıdna sorularınızın yeri burası değildir.
[*]Pro Üyeler için mesaj arası 600 sn bekleme
Pro üyelerin özel mesaj arası bekleme sorunu halledildi.
[*]ya bide kullanici isimleri ve on/off simgesi cok kücük duruyo medeni durum yasadigi sehir vs'de yok, böyle mi kalcak:26:
ON OFF Simgeleri büyütüldü
Bugünlerde bu yazıyı sık görebilirsiniz. Yazdığı gibi site kapatıldığı ve değişiklik yapıldığı zamanlarda bu mesaj ile karşılaşmanız doğal.
[*]forum takipte eskisinde yeni açılan konular ve yeni yazılan msjlar ayrı ayrı gösteriliyordu bence daha iyiydi
Şu anda konu ve mesaj takipleri ayrı ayrı izlenebilir.
[*]hızlı cvp bölümündeki ifadeler gözükmüyor gelişmiş cevapa girmemiz gerekiyor ordada ifadeler çok küçük
Şu Anda İfadeler, hem gelişmiş cevaplamada, hemde hızlı cevaplamada text alanının altına alınmıştır. IE 8, Firefox , Chrome da denedim sorun yok.
[*]son yazdığımız msjlar hemen gözükmüyor siteye bir önceki girdiğimizde yazdıklarımız gözüküyor
Son yazdığınız mesajlar belli zamanlarda güncelleniyor. şu anda 10 dk. da bir olması lazım. Bu bir sorun değil gereklilik.
[*]Forum Takip sisteminin üye olmayanlar tarafından kullanıması
Üye olmayanlar artık göremiyorlar.
BU Sorun Çözüldü. Deneyebilirsiniz.
[*] Mesaj saati ve Tarihi Hakkındaki sorun konularda yazılan mesajların hangi tarih ve saatte yazıldığı belli değil
Sorun halledildi. Tarih ve saati görüyor olmalısınız.
Mesaj durum alanını mesajların üst kısmına taşıdım...

[*]Son yazılan mesajlarım eksik.
8 ncı ay 2010 dan önceki mesajları ve son yazdıklarım mesajlar gözüküyor
Sorun yaşamamanız gerekiyor Sorun halledildi.
[*] üye girişi yapmadan da üye profillerini ve albümleri görebiliyorum :S
Üye profillerini görmeniz normal ama Albümleri artık göremeyeceksiniz. Albümler üye olmayanara yasaklandı.
[*] profilim bildirilerimiz kontrol paneli kısmı çok üstte geldi forum forum takip vs. olduğu alana onlarda eklenebilirdi tabi olma imkanı varsa
Kontrol panel linki menüye eklendi.

[*]Site çok yavaşlamış, benim gördüğüm en büyük problem bu
Bu konuda çalışıyoruz.
[*]Siteye giriş yaptıktan sonra belli bir süre sonra otomatik çıkış yapıyor
[*]beni hatırla seçeneği çalışmıyor. hep yeniden giriyorum. zor gelmiyor ama olsa iyi olurdu.
Kullandığınız broser ın cookie özelliğinin aktif olduğuna emin olun.
Giriş yaparken beni hatırla seçeneğinin seçili olduğuna emin olun.
Ayın 19 undan beri sitedeyim ve daha hiç dışarı atmadı...

[*]medeni durum yasadigi sehir vs'de yok, böyle mi kalcak:26:
Medeni durum, yaşadığı şehir vs eklenip eklemenyeceğine daha sonra karar vereceğiz.
[*]Pro Üyeler için Font renk hatırlama
Bu konuda çalışma yapıyorum. Olup olmayacağı hakında yakında bilgi vereceğim.
BU Vblletin 4 versiyonundaki genel bir hata.
Daha doğrusu bu konuda 2 ayrı hta var. 1 tanesi eskiden alıntı yapılmış mesajların silinmiyor olması. Diğeri Alıntının gelişmiş cevap seçeneğinde çalışmaması.
[#VBIV-8338] Multiquotebug - multiquote is only working if I click on "answer" but not if I click directly on "advanced" (answer) - vBulletin JIRA
[#VBIV-388] Multi-quote sticking around for next reply with quote - vBulletin JIRA
[*]konu okurken konu sahibinin kim oldugunu goremiyorum ilk mesaja gidip bakmam gerekiyo
Her mesajın üsütndeki alanda konu sahibinin ismini görebilisiniz.
Forum arama sisteminin yapısı değiştiği için şimdilik bu mümkün görünmüyor.
[*]Yazdığımız cevapları (mesajları) görüntülerken mesajların üst kısmında konunun hangi bölümde olduğuda yazıyordu. Artık bu ayrıntı olmayacak mı ?
Bu konu gösterme burada kalsın öncelikle hataları halledelim buna bakalım. Söz vermiyorum ama.
Yazdığımız cevapları (mesajları) görüntülerken yanındaki açık/kapalı zarftan konuya yeni mesaj yazılıp yazılmadığını anlayabiliyorduk. Bu özellik yok şuan. Geri gelecek mi
Yeni versiyonda böyle bir özellik yok. İlk başta teknik soruları halledeğiz. Daha sonra tekrar önerileri gözden geçireceğiz.
yazdığım son mesajları görmek istediğimde o mesajı yazdığım konunun son sayfası açılıyor konuyu takip edemiyorum
BU Sorunu yazan arkadaşıımz IE 8 de yaşadığını belirtmiş aynı sorunu başka browser da yaşayan var mı acaba?
aboneliklerim menüsündeyken son sayfa numaralarının üzerine ataç vs. gibi şekiller geliyor buyüzden son sayfaya gidilemiyor
Problemin düzelmiş olması gerekiyor.

Sorun yaşayan arkadaşlar,
Sorunuzu yazarken daha detaylı ve mutlaka kullandığınız browser ve Versiyonu yazmalısınız. Browser : Internet de sayfaları dolaştığınız program. Internet explorer, firefox, google chrome gibi

Sürüm bilgisine, yardım menüsü hakkında seçeneğinden ulaşabilirsiniz. Örneğin : IE 8.0, Firefox 3.5, Google Chrome 7.0 gibi

Eğer görüntüde olan bir sorun ise ekran görüntüsü ile gönderirseniz daha hızlı yardımcı olabiliriz.

GÖrüntü de yaşadığınız sorunda ekran çözünürlüğünüzde çok önemli onu da belirtirseniz çok iyi olur. (1280x1024 vb)

İE 8.0 kullanıyorum
aboneliklerim menüsündeyken son sayfa numaralarının üzerine ataç vs. gibi şekiller geliyor buyüzden son sayfaya gidilemiyor

Eklentiler

• $Clipboard02.jpg
    67 KB · Görüntüleme: 80
Sorun yaşayan arkadaşlar,

Sorunuzu yazarken daha detaylı ve mutlaka kullandığınız browser ve Versiyonu yazmalısınız. Browser : Internet de sayfaları dolaştığınız program. Internet explorer, firefox, google chrome gibi

Sürüm bilgisine, yardım neüsü hakkında seçeneğinden ulaşabilirsiniz. Örneğin : IE 8.0, Firefox 3.5, Google Chrome 7.0 gibi

Eğer görüntüde olan bir sorun ise ekran görüntüsü ile gönderirseniz daha hızlı yardımcı olabiliriz.

GÖrüntü de yaşadığınız sorunda ekran çözünürlüğünüzde çok önemli onu da belirtirseniz çok iyi olur. (1280x1024 vb)

Yukarıdaki mesaj çok güzel bir örnek. Lütfen buna dikkat ederek mesajlarınızı yazınız.
Bu bilgileri vermeyenlerin açılamaları kısır olanların sorularıın ne azık k icevaplayamayacağım.

Sistem bakımdadır yazısı görüyorsanız sorun muhtemelen sayafları cache dediğimiz hafızaya alınmış halini görüyorsunuz demektir.

CTRL F5 veya SHIFT F5 ile sayfanızı yenilerseniz sorun hallolacaktır.

Eğer bu şekilde hallolmaz ise browserınız daki ön bellek ayarlarınızı kontrol edebilir veya komple temizleyebilirsiniz.

Son iki gündür sitede yavaşlık problemi olmaması gerekiyor. Zaman zaman olablir ama genelde problem yaşamıyor olmanız gerekiyor.

Çalışma yapıldığı veya serverın cache i temizlendiği zamanlarda biraz yavaşlık olabilir.

Şu anda sitede 3700 kiş ivar ve bende ana sayfa 6-10 sn arasında yükleniyor.

bende de site hiççç yavaş değil ki..
herşey yolunda..
maşallahhh

teşekkürler Curly

ama beğendim-beğenmedim butonları çok enerji getirmişti foruma,bunu söylemeliyim..

İE 8.0 kullanıyorum
1. Resimde muhtemelen teknik değil görsel problem ama profil kısmında bulunan son ziyaretçiler, arkadaşlar vs. menüleri alt alta uzun liste halinde gözüküyor.
Bu sorun daha öncede vardı düzeltilmişti

2.Resimde topikteki ilk sırada yer alan mesaj üst kısımda da yazıyor
kırmızı renkle işaretlediğim yazı gibi

Eklentiler

• $Clipboard02.jpg
    57,3 KB · Görüntüleme: 73
  • $clipboard4-tile.jpg
    83,3 KB · Görüntüleme: 90
Son düzenleme:
bende de site hiççç yavaş değil ki..
herşey yolunda..
maşallahhh

teşekkürler Curly

ama beğendim-beğenmedim butonları çok enerji getirmişti foruma,bunu söylemeliyim..

Yakında beğendim (beğenmedim yok - malum sebeplerden)butonu daha güzel haliyle aktif olacak. Şu anda testleri yapılıyor.

1nci madde yi hallettim. 2 nci madde nin olması gerekiyor. O bölümü düzenledim.
Kontrol eder misiniz?

PRO Üyeler İçin :
Profil sayfanızdan sağ üst aland bulunan profilimi düzenle seçeneği ile profilinizi düzenleyebilirsiniz.

Curly 1. si tamam liste alt alta sıralanmıyor artık
ancak 2. sinin olması gerekiyor demekten kastın yani düzelttim mi demek istedin yoksa zaten olması gereken bi özellik mi dedin? onu anlayamadım
eğer öyleyse her sayfanın üst kısmında linkine kadar herşeyin yazması gereksiz geldi bana..

Resimli Makyaj Malzemerimiz,Swatchları,Sohbet ve Önerilerimiz
"Makyajın Püf Noktaları" ana kategorisinde "Makyaj Ürünleri - Stilleri Resimli Paylaşımlar" forumunda "Resimli Makyaj Malzemerimiz,Swatchları,Sohbet ve Önerilerimiz" konusundasınız.
magrentam canım http://www.kadinlarkulubu.com/sitede-yasadiginiz-sorunlar/makyaj...ir-sey-92.html bu linkte bahsetmiştim topiğimde büyütüp bak en alttakinde o secenek var canım ama......
gibi...

Son düzenleme:

aslında sizin için değil ama Arama motorları optimizasyonu için geçerli. Çok rahatsız edeceğini düşünmüyorum.

Pro üyelere kapalı olan soldaki reklamlar ana sayfada gözüküyor.

Listelerin başlıkları ile altında yazanlar aşağıdaki örnekteki gibi birbirini tutmuyor,kayma oluyor.2 gündür yaşanan bir problem bu daha önce düzgün görünüyordu. Şimdiden teşekkürler.
(firefox)

MÜSTAKBEL HAMİLELERİMİZ

İsim|Aşılama|Tarih|BAT-Test Tarihi|Sonuç
xxx|1.deneme|26.11.2010|10.12.2010|
yyy|2.deneme|04.12.2010|18.12.2010|
zzz|2.deneme|20.12.2010|07.12.2010|
abc|||19.12.2010|
def|||19.12.2010|

ilk table yazan yerin yanındaki ="head" bu kısmı kaldırmanız yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…