öğrencilerin en büyük bahanesidir zaten.Suç hep başkalarındadır.Gerçekten kafanı vererek,anlayarak çalıştın mı peki,9.sınıftan beri kendine düzen kurdun mu?Herşey öğrencide biter.
Eğitimimiz iyi durumda değil. Öğrencide de hata var, öğretmende de, milli eğitimde de.
bencede hersey ogrencide biter .matematikten ilk notum 09 du. ikinci sınavda 72 aldım . 63 puanlık fark var calısınca gercekten hersey oluyomus .
bide bizim edebiyat ogretmenimiz benim icin yazılı onemsiz sozlu onemli diyodu .bi ogrenci sınavdan 90 alsa derse ketılmıyosa sozlusunu dusuk veririm 5ten 3 duser notu diyodu dersleri 3 se derse katılıyosa 100 veririm sozluye 5 yaparım diyodu boyle cok yapmıs
yani yönetmelige göre suc mu isliyor simdi?
acıklaması derse katılım olabilir ama 100luk bir ogrencinin 2 ye cekilmeside yanlıs bence :)
her öğretmenin kendi sistemi not değerleri ve öğrenciyi değerlendirmesi farklıdır. her öğretmen farklı şeylere önem verir ve öğrencilerinden onu bekler. sizler öğretmenlerinizi tanırsınız ve ona göre davranırsınız. Kimi öğretmen davranışa önem verir kimi bilgiye kimi hepsine kimi başka şeylere. ha benim değerlendirmem şöyle: bir öğrencinin sınavdan hakkıyla bilgisiyle aldığı notu sırf davranışları nedeniyle düşüremem en kötü en düşük aldığı sınav notunu sözlü olarak değerlendiririm.
ben şöyle diyorum bir öğrenci dışarıda melek bile olsa o sıralarda oturduğu zaman içine şeytan kaçabiliyo :)))
ve o "derse katılım" dediğiniz şey o kadar geniş ki...sadece derse katılıyo ya da katılmıyo diye. değerlendirilmez öğrenci. örneğin çok iyi çalışan ve çekingenliği yüzünden derse katılamayan öğrenciler var. soru sorduğumuzda doğru cevap verirler ama kendiliğinden bir türlü cevap veremezler.yazık değil mi onlara??? sizin anlayamadığınız birçok şeyi değerlendirir öğretmenleriniz :)))
sen kaçıncı sınıftasın bu arada???
bende lise 4 okuyorum öss sınavına gırdım ama hepsını salladım lisede kalıtelı egıtım yok
Kendı branşım ıcın soylıyım tarıh dersınde sureklı yazılılarda soruduğumuz sorulardı
ama öğrencıler sureklı dersaneyı onemsedıler
ama sorular bılgı sorusu olunca zorlandılar
kesinlikle arkadaşım ne güzel söylemişsin..dersaneler bu yıl ters köşe oldular...yorum soruldu ama içinde bilgi isteyen yorum soruldu. benim eşim tarih öğretmeni özellikle tarih dersi için aynen senin söylediklerini söylemişti sınavdan sonra. Derslerde üstüne basa basa "arkadaşlar bu gelebir sınavda" diye anlattığım yerlerden çıktı sorular demişti. lisede kaliteli eğitim var ve fakat okulları önemseyen yok. öğrenciler sınava 1 ay kala okulu bırakıp gidiyorlar ve artık milli eğitim bunu resmi hale getirdi bu ne demek??? böyle saçma şey olur mu???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?