Lise Yorum ve Soruları sitedeki lise öğretmenleri

ogrencı profılı nasıl dıye merak ettım bende gorevlendırıme calıısyorum duz lıseden farkı yokta

düz anadoluda dağil de anadolu meslekte derse giriyorum,pek farkı yok tabi,ama normal anadolular fark eder.Yani en azından ben öyle gördüm.
kibelacım niye meslek kısmına memur yazdın?

Öğretmenlığı kayıt olurken gormedım...memuruz ya..ondan yazdım canım..sonrada oyle kaldı

öğrencilerin en büyük bahanesidir zaten.Suç hep başkalarındadır.Gerçekten kafanı vererek,anlayarak çalıştın mı peki,9.sınıftan beri kendine düzen kurdun mu?Herşey öğrencide biter.

öğrencilerin en büyük bahanesidir zaten.Suç hep başkalarındadır.Gerçekten kafanı vererek,anlayarak çalıştın mı peki,9.sınıftan beri kendine düzen kurdun mu?Herşey öğrencide biter.

Eğitimimiz iyi durumda değil. Öğrencide de hata var, öğretmende de, milli eğitimde de.

Eğitimimiz iyi durumda değil. Öğrencide de hata var, öğretmende de, milli eğitimde de.

tabi ki öyle.Bazı şeyler değişmiyor malesef,o zaman da iş öğrencide bitiyor.Çabalamak gerekiyor,En basiti derste öğrenciler hep gürültüden bir şey anlamadıklarını söyler ama konuşan da yine kendileridir,susmayı,dinlemeyi öğrenmeleri gerekir.Ben şimdiye kadar 8 okulda görev yaptım,çalışan öğrenci en kötü okuldan da kazanır,çalışmayan öğrenci fen lisesinde bile okusa açıkta kalır.Demek istediğim bu sizin hayatınız,kazanamazsanız kimse okula,öğretmene,milli eğitime bakmaz,soranlara bunu anlatamazsın,kazanamadım deyip üzülürsün,kazanırsan da eğer yine kimse onlara bakmaz,çalıştı ve kazandı derler.

Evet dershaneydi bilmem neydi bir şekilde kazanmak zorundayız.

bencede hersey ogrencide biter .matematikten ilk notum 09 du. ikinci sınavda 72 aldım . 63 puanlık fark var calısınca gercekten hersey oluyomus .

bide bizim edebiyat ogretmenimiz benim icin yazılı onemsiz sozlu onemli diyodu .bi ogrenci sınavdan 90 alsa derse ketılmıyosa sozlusunu dusuk veririm 5ten 3 duser notu diyodu dersleri 3 se derse katılıyosa 100 veririm sozluye 5 yaparım diyodu boyle cok yapmıs
yani yönetmelige göre suc mu isliyor simdi?

Son düzenleme:
selam herkese
Böyle bir başlık bulmak ne hoş..ben Rize'nin bir ilçesinde anadolu lisesinde ingilizce öğretmeniyim. burda düz lisede de çalıştım. 7 yıldır öğretmenlik yapıyorum daha önce 3 buçuk yıl yine rizenin çok küçük ve uzak bir ilçesinde ilköğretimde çalıştım. ilk çalıştığım yere kıyasla cennet gibi anadolu lisesi ama açıkçası öğrenciler beklentilerimin çok altında. ilk defa bu yıl çoook mutlu çalışıyorum..(çok iyi bir 9. sınıfım var) ama onlarda ingilizce de bu kadar başarılılar (birbirimizi çok seviyoruz o yüzden galiba) bide herşeye rağmen ben başka bir meslekte bu kadar keyifle bu kadar huzurla çalışamazdım galiba :))) çooook yorucu ve yıpratıcı olmasına rağmen....iyiki var bütün öğrencilerim :))

çok haklısın canım...opuyorumnanaktan ve sakın unutmayın...bir öğrencinin istedikten sonra yapamayacağı şey yok....suç işlemiyor öğretmeniniz düşük verdiğinde açıklamasını yapabilmeli...

acıklaması derse katılım olabilir ama 100luk bir ogrencinin 2 ye cekilmeside yanlıs bence :)

acıklaması derse katılım olabilir ama 100luk bir ogrencinin 2 ye cekilmeside yanlıs bence :)

her öğretmenin kendi sistemi not değerleri ve öğrenciyi değerlendirmesi farklıdır. her öğretmen farklı şeylere önem verir ve öğrencilerinden onu bekler. sizler öğretmenlerinizi tanırsınız ve ona göre davranırsınız. Kimi öğretmen davranışa önem verir kimi bilgiye kimi hepsine kimi başka şeylere. ha benim değerlendirmem şöyle: bir öğrencinin sınavdan hakkıyla bilgisiyle aldığı notu sırf davranışları nedeniyle düşüremem en kötü en düşük aldığı sınav notunu sözlü olarak değerlendiririm.
ben şöyle diyorum bir öğrenci dışarıda melek bile olsa o sıralarda oturduğu zaman içine şeytan kaçabiliyo :)))

ve o "derse katılım" dediğiniz şey o kadar geniş ki...sadece derse katılıyo ya da katılmıyo diye. değerlendirilmez öğrenci. örneğin çok iyi çalışan ve çekingenliği yüzünden derse katılamayan öğrenciler var. soru sorduğumuzda doğru cevap verirler ama kendiliğinden bir türlü cevap veremezler.yazık değil mi onlara??? sizin anlayamadığınız birçok şeyi değerlendirir öğretmenleriniz :)))
sen kaçıncı sınıftasın bu arada???

evet dersi cok iyi dinler evde cok iyi calısır ama cekingenlik yuzunden zayıf not alır .ben bunu kastedidiyordum yoksa sozlu notu da ogretmenin degerlendirmesi tabi

bende lise 4 okuyorum öss sınavına gırdım ama hepsını salladım lisede kalıtelı egıtım yok

Kendı branşım ıcın soylıyım tarıh dersınde sureklı yazılılarda soruduğumuz sorulardı

ama öğrencıler sureklı dersaneyı onemsedıler

ama sorular bılgı sorusu olunca zorlandılar

kesinlikle arkadaşım ne güzel söylemişsin..dersaneler bu yıl ters köşe oldular...yorum soruldu ama içinde bilgi isteyen yorum soruldu. benim eşim tarih öğretmeni özellikle tarih dersi için aynen senin söylediklerini söylemişti sınavdan sonra. Derslerde üstüne basa basa "arkadaşlar bu gelebir sınavda" diye anlattığım yerlerden çıktı sorular demişti. lisede kaliteli eğitim var ve fakat okulları önemseyen yok. öğrenciler sınava 1 ay kala okulu bırakıp gidiyorlar ve artık milli eğitim bunu resmi hale getirdi bu ne demek??? böyle saçma şey olur mu???

Öğrencıler okulları vakıt gecırelecek yer olarak goruyor.

sorular cok kolaydı..Derslerı dınleyen her ogrencının yapacagı sorulardı

liseler süper eğitim veriyor hep öğrenciler suçlu öyle mi? lütfen yani..
isim vermeyeyim bir lisenin öğrencilerinin neredeyse tamamının derslerinde en az 1 var. birkaç tanesi dershane desteğiyle teşekkür alabilmiş.
gerçekten eğitim çok kaliteli ki anlatamam.
tabi işini önemseyen öğretmen yok demiyorum ama sayısı az yalan mı?

öğretmenler elınden gelenı yapıyor ya ogrencıler

sınavlarda cıkan hangı soruyu okulda gormedınız kı

Ya öğretmenine ve öğrencisine göre değişiyor bence...Ortaokuldayken muhteşem 10 lu vardı.Konunun başını göstermeden ortadan girerlerdi biz birşey anlamazdık.Dershaneye gidenler 3-4 falan alırdı onlar 5.Nasılsa dershanede görüyorlar diye fencimiz anlatmadığındanda sorardı.ıtiraz edilincede uyumayıp not tutsaydın derdi ama anlatmazdı.Liseye geldim.Anadolu lisesini yarım puanla kaçırdım meslek lisesine girdim çizimle ilgili bir bölüm diye.Öğretmenler resmen parçalıyor kendini birşeyler öğreteyim diye bizim ölü beyinliler dinlememek için ekstra çaba sarfediyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…