Lise Yorum ve Soruları sitedeki lise öğretmenleri

geçen yıl kızım ile sağlık problemleri oldu gittim bayan öğretmenlerle görüştüm

ama erkek öğretmenlerle görüşmedim
aksi gibi görüştüklerim hepsi kötü not verdi görüşmediğim erkek öğretmenler

iyi not verdi neden bayan öğretmenler kızlara daha acımasız davranıyorlar anlamadım

kızımda öyle dedi zaten

emacım ben 9 yılllık meslek hayatımda ogrencılerım arasında hıc ayrım yapmadım ..sıze denk gelmış

sekercım bende bu ulkenın dogusunda batısında kuzeyınde öğretmenlık yaptım gıt gıde egıtım sıstemı dahada kotulesıyor bencede
haklısın sanırım o nedenle bu yıl evde oturacak olmaktan dolayı çok mutluyum...

ne sağlık sorunu yaşandığını bilmiyorum ama ben hiç ayrım yapmadım bugüne dek bundan sonra da yapmam benm yaptığım tek ayrım saygıdır. benden çok branşıma yani Türk diline saygı gösterilmesini isterim gerisi boş

emacım ben 9 yılllık meslek hayatımda ogrencılerım arasında hıc ayrım yapmadım ..sıze denk gelmış
bence de bazıları yapıyor ama ben etrafımda da şahit oluyorum çünkü, sırf kanı kaynamadı diye öğrenci bırakanları da gördüm, dışarda selam vermiyor diye takanları da
ben dışarda selam almaktan hoşlanmam mesela, ama okulda gözüm öğrencilerin üzerindedir hep. okuldan çıkınca artık ailesinin sorumluluğuna giriyor bence.

sekercık gercekte n kanı kaynamadı dıyee ogrencıyı bırakanlar mı var cok ılgıncc

ya bizim biyoloji öğretmeni sınavlardan 80 90 alan kızın sözlüsüne 60 verdi :S
ben bu mantığı anlamıyorum: yazılı ve sözlü farklı uygulamalardır, yazılıdan alınan notla sözlü notu aynı olmak zorunda değildir nerden çıktı bu beklenti anlamıyorum? sözlüde öğrencinin sene içindeki tavırlarına sınıfta derse katılıpı katılmadığına katıldığı zamanlarda da neler söylediğine ödev takibine bakılır ona göre kanaatler neticesinde sözlü notu verilir. yazılıdan şunu almış amaaan bende şunu vereyim demek çok saçma.... bazı öğrenciler yazılıdan çok iyi not alır bazıları sözlüde çok iyidir ne yani şimdi biz hak mı yiyeceğiz? yazılısı zayıf birine iyi sözlü, sözlüsü iyi birine de yazılıdan düşük not veremeyecek miyiz? inanın anlamakta güçlük çekiyorum.
bi öğretmen yazılı notunun altında öğrenciye sözlü veremez
proje vb ödevlerden düşük not verebilir yönetmeliğe göre

hangi yönetmelik acaba? milli eğitimin böyle bir yönetmeliği olduğundan hiç haberim yok, eğer olsaydı şimdiye kadar müfettişlerden eminim tenkit alırdım, tebrik değil....

o öğrencinin notunu 2 den 1 e indirmek olmasın.Öğretmen bildiğim kadarıyla notu indirebilir ama zayıfa çekemez geçen sene fencimiz öyle söylmişti.

Son düzenleme:
emeru tebrik etme nedenleri notu düşük vermem değil, performansımdı. sanırım yanlış anlaşıldım. sadece sözlü ve yazılı notunu ayırmak gerektiğini düşünüyorum. ha o zaman zor sorular soracağız ve hak eden öğrencilere iyi sözlü vereceğiz mantık bu mudur yani? bazıları yazılıda başarılıdır çok sessiz olur bazıları sadece sözlüden geçer o zaman yazılısı zayıf diye sözlüden de mi zayıf vereceğiz? benm kastettiğim eğer yanlış bir uygulama yapsaydım müfettişler söylerdi mutlaka. eksik olmadığı için tebrik ettiler beni. idareciler zaten sürekli söylüyorlar iyi sözlü verin diye iyi de kötü de geçiyor bu yöntemle. zaten bir öğrencinin kalması mümkün değil, haziran dönemi, eylül dönemi ve şubat dönemi olmak üzre 3 kez sınav yapıyoruz ama bir zahmet edip de kitap yüzü açmadıkları için aynı soruları sorsak da başarılı olamıyorlar. neden acaba?

bunca yıldır yanlış mı biliyor ve yapıyoruz?Benim bildiğim de sözlülerle bir öğrencinin notu aşağıya çekilemez,o yüzden de ya yazılılara denk ya da yazılıdan yüksek veririz.Ama altında verilmez.

Verilmemesi saçma bugün tarihciyi 3 arkadaş delirtti hayatım boyunca 50 nin altında sözlü notu vermedim ama sizin yazılınız kaç olursa olsun sözlü notunuzu burdada söylüyorum 30 kişi şahit 30 kişi olduğu için sözlü notunuzu 30 vericem kızım siz daha benimle laf yarıştırmaya-karşılık vermeye devam edin o 30 u 0 da yaparım dedi

yok doğru biliyorsunuz dün ben yine yönetmelikte okudum.....

90 90 alan ogrecnıye 60 sozlu veırıyorsanız acıklaması olmalı sınavda kopya cekmelı yada sınıf ıcınde olumsuz davranışları oldgunu belırten yazılı dokuman..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…