• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sistitten kurtulma yolları hakkında yorumlarınız

lale101

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2011
79
49
53
Kronik sistiti aşmış arkadaşlar, nasıl başardınız? Yorumlarınızı paylaşabilir misiniz? :)
Aşağıya 3 konuda soru yazdım. Bunlar hakkında fikirleriniz varsa, paylaşımınız çok makbule geçer, sağolun kızlar!

1) 21 günlük karnabahar kürünü deneyen oldu mu?
Onlarca antibiyotik tedavisi gördüm. Yine de 10 günün sistitsiz geçebileceğine dair inancım sıfır şu an. Karnabahar kürü gerçekten işe yarıyor mu? Kürü yapanlardan bazıları "Allah razı olsun, kurtuldum" diyor. Doktora sordum, "Bilimsel en ufak dayanağı yok" dedi. Aranızda kürü yapan ve iyileşen var mı?

2) Maydonoz küründen fayda gören oldu mu? Elma sirkesi içmeyi denediniz mi?
"3 gün maydonoz suyu içtim, 2 yıldır sistit olmadım" diyen arkadaşlara maşallah diyor gıpta ediyorum. Bu yöntemi deneyen oldu mu? İlaç gibi elma sirkesi içenler varmış. Her gün mü içiyorsunuz koruma amaçlı?

3) Cinsel ilişki sistiti neden tetikliyor? İlişkiden sonra yıkamamak mı gerekiyor?
Kızlar ilişkiden soğudum. Çünkü ilişkiden 1 gün sonra hemen yine sistit. İlişkiden önce cinsel organları silmek için antiseptik mendiller var. Onlar ticari ürünler mi yoksa deneyen varsa işe yarıyor mu?
- Eşiniz siz sistit olmayın diye bir şey yapıyor mu?
- İlişki sırasında yapılmaması gereken şeyler var mı?
- İlişkiden sonra dış vajinayı suyla yıkıyor musunuz, yıkamıyor musunuz? Spermli kalması daha iyi mi?
- Dış vajinayı her banyoda uygun PH'ı olan intim temizleyicilerden azıcık kullanarak yıkıyorum. Zararlı mı?

Arkadaşlar,
Evliliğim kronik sistit yüzünden sallantıda. Eşimin sabrı tükenmek üzere. Günlük fonksiyonlarımı yerine getiremiyorum. Vücudum iltihaplı sonuçta. Yaşantımın kalitesi düştü. Psikolojimi zor ayakta tutuyorum. Hissettiğim duygu "çaresizlik". Sürekli korku içindeyim. Herkes şıkır şıkır topuklu ayakkabıları giyiyor, ben ayakları sıcak tutmalıyım diye kar botlarıyla. Çünkü kan işiyorum, ateşim çıkıyor, acıdan bayılıyorum. Doktorlar antibiyotikler veriyor, biraz geçiyor, yine tekrarlıyor. Çok antibiyotik almaktan mantar oluyorum. Kronik sistiti yaşayan bilir.

Şu illetten kurtulan bir Allah'ın kulu varsa nolur bana ne yaptığını anlatsın!

:KK68:

Son düzenleme:
karnıbahar kürünü 2 hafta denedim sonuç alamadım ve bıraktım.bendede kronik idrar yolları enfeksiyonu var.sırada soğan kürü var onu deniycem.

karnıbahar kürünü 2 hafta denedim sonuç alamadım ve bıraktım.bendede kronik idrar yolları enfeksiyonu var.sırada soğan kürü var onu deniycem.

Ah canım, çok geçmiş olsun.
Karnabahar işe yaramadı mı? Acaba 3 haftaya mı tamamlamak gerekiyordu? Hiç mi etkisini görmedin?
Soğan kürünü duymadım, o nasıl etki ediyor?

çok teşekür ederim sanada geçmiş olsun.valla bende bilemedim 3 haftadamı etkisni gösteriyo ama bende etki etmedi.ben iltihabn sökülmesni bekledim kulladığım süre boyunca ama olmadı bende bıraktım :) soğan suyuda hem miyom kist gibi hastalıklara iyi geliyomus hemde idrar yolları enfeksiyonuna iyi geliyomuş .denemekte fayda var yani:)

çok teşekür ederim sanada geçmiş olsun.valla bende bilemedim 3 haftadamı etkisni gösteriyo ama bende etki etmedi.ben iltihabn sökülmesni bekledim kulladığım süre boyunca ama olmadı bende bıraktım :) soğan suyuda hem miyom kist gibi hastalıklara iyi geliyomus hemde idrar yolları enfeksiyonuna iyi geliyomuş .denemekte fayda var yani:)

Çok güzel bir fikir verdin bana sağol Kumsl'cım. Hem polikistik overim de var.
İki kür aynı anda yapılmıyormuş galiba. Önce karnabaharı yapayım. Sonra dediğin gibi soğana geçeyim.

Karnabahar küründen bir tek biz Türkler bahsediyoruz sanırım. Yabancı dillerde hiçbir kaynakta karnabahar kürüyle ilgili bir şey okumadım. Sadece bir amerikan sitesinde gördüm, onu da bir Türk yazmış zaten. Bir ürologa sordum, "Karnabahar kürü denen şey Saraçoğlu'nun şarlatanlığından başka şey değil. Onu kaynat bunu kaynat diye insanlara umut veriyor. Hiçbir sistit ilacının içinde karnabahara dair bir özüt yok" dedi. O yüzden haklı olabilirsin, hakikaten işe yaramıyor da olabilir. Valla bilemiyorum bir umuttur yaşatan insanı :) Ben yine de bir deneyeceğim :) Eğer işe yararsa sana mutlaka haber veririm canım.

Sistiti tekrar edenlere kendi deneyimlerimden "10 Tavsiye"

1- Yumurta sarısı, süt, peynir bunlardan kaçınmakta fayda var.

2- Kola içmeyin. Alkol sakın almayın. Hatta en kötüsü mayalı olduğu için bira. İdrar yolunu saran bakterilerin en sevdiği şey, hiç mahal vermeyin. Unutmayın, bizim ideal resmi içeceğimiz: su :)

3- İdrar torbasını asidik her şeyden koruyun. İdrar torbasını ne kadar bazik yaparsanız o kadar iyi. Vücudu bazik yapmak için bir hayat şekli olarak kuru incir ve dut yiyebilirsiniz. Brokoli, karnabahar, patates, soğan gibi sebzeler vücudu bazik yapıyor. Hayat kurtarıcı bilgi: Eğer vücudunuza mecburen asidik bir şey aldıysanız, ya da idrarınız yakacak gibi hissetmeye başladıysanız, bir bardak suya bir tatlı kaşığı karbonat karıştırıp için, 20 dakika içinde vücudunuzu bazik yapar ve idrarın yakması azalır.

4- Sürekli su için. Su içmekten sıkılırsanız suya biraz limon karıştırın. Limon hem suya bir tat katmış olur hem de vücudu bazik yapar :)

5- Şeker en büyük düşmanımız. Diğer düşmanımız soğuk.

6- Kuşburnu, yaban mersini. Bunları sistit başladığında almamız pek fayda etmiyor. Günlük şekilde her gün biraz kuşburnu alırsanız sistit olma olasılığını %30-40 azaltıyor. Bakterilerin tutunmasını engelleyerek, koruyucu önlemi var sadece.

7- Pamuklu çamaşır ve pedler kullanmalıyız. Tampon, parfümlü ürünler vb bunlar zararlı. G-string, tanga vb bunlardan da uzak durmakta fayda var. Spor yapıyorsanız, pelvik kaslara baskı yaptığı için bisiklet iyi bir seçenek değil :)

8- Sürekli antibiyotik almak kısır bir döngüde bir sonraki sefere tekrar hastalanmamıza zemin hazırlıyor. Sarmısak doğal antibiyotiktir. 2 diş sarmısak ve iki avuç maydonozu blander'de çekip soğuk suya karıştırıp içmek koruyucu olarak iyi bir yöntem. Maydonozu suda kaynatmakla ilgili de övgüler var, sırada onu da deneyeceğim.

9- Sıcak su ile taharetlenmek, sıcak suya oturmak, sıcak su dolu cam bir kavanozu özel bölgenizde tutmak sızıyı azaltıyor. Ayrıca beyaz bir sıvı olan iltihabın akmasına yardımcı oluyor. Eğer baya bir sistitseniz ve sıcak suya oturursanız, o beyaz iltihabın suyun yüzeyine aktığını göreceksiniz. İşte tüm çabamız o iltihabı vücuttan akıtmak.

10- İdrar torbası dolu oldukça bakteriler idrar torbasının duvarına daha çok tutunuyor. Tuvaletimizi sonuna kadar yaptığımızdan, keseyi tamamen boşaltmış olduğumuzdan emin olmalıyız. Dimdik oturma pozisyonunda tüm çişi boşaltmalıyız. İlişkiden önce ve sonra mutlaka çişimizi yapmalıyız -ki bakteriler idrar yolu boyunca yukarı çıkmasın. Ayrıca gece uykumuz boyunca çok fazla bakteri yerleşiyor. Mümkünse gece su içip gece 3-4 gibi tuvalete gitmek faydalı.

Tekrarlayan sistiti olan arkadaşlara Allah'tan sabır ve yardım diliyorum :)

İlişkiden önce ve sonra mutlaka çişimizi yapmalıyız -ki bakteriler idrar yolu boyunca yukarı çıkmasın. Ayrıca gece uykumuz boyunca çok fazla bakteri yerleşiyor. Mümkünse gece su içip gece 3-4 gibi tuvalete gitmek faydalı.

Tekrarlayan sistiti olan arkadaşlara Allah'tan sabır ve yardım diliyorum :)

ama çocuk isteyenler için ilişkiden sonra idrara çıkmak bütün spermlerin dışarı çıkmasına yol açmazmı acaba diye düşünüyorum!
bence direk soğan kürü uygula karnıbaharla hiç uğraşma:)

ama çocuk isteyenler için ilişkiden sonra idrara çıkmak bütün spermlerin dışarı çıkmasına yol açmazmı acaba diye düşünüyorum!
bence direk soğan kürü uygula karnıbaharla hiç uğraşma:)

Dediğin mantıklı aslında Kumsl. Çünkü spermler 48 saate kadar vajinada canlı kalabiliyorlar. Boşuna telef etmemek de lazım. Uf bilemedim, ne güzel sistitsiz yaşayan insanlar var yaaa, çok gıpta ediyorum :)

aynen aynen bende öyleyim :) aa bide elma sirkesi ve su karışımını günde bikaçkez vajina içine sıkmak iyi geliyomuş buda deneyceklerimin içinde :)

Sevgili lale ve kumsl aradaşım bende de sık sık idrar yolları enfeksiyonu olma durumu var,bazen her hafta enfeksiyon oluyorum nerdeyse,düşük doz antibiyotik denememe rağmen.Doktorlardan ürologlar kronik sistit,intersistiyel sistit;jinekologlar da miyomun etkisi ya da endometriozis diyorlar,rahmi alalım diyenler var,bekle menapoza az kalmış diyenler var ama bu sol kasıkta ağrı,böbrekte yanma,enfeksiyon sıklığı yaşam kalitesi diye bir şey bırkmadı.İdrar sıklığı sebebiyle evden çıkamamam da cabası.Alkali diyet başlıyorum sonunu getiremiyorum.

Sevgili lale ve kumsl aradaşım bende de sık sık idrar yolları enfeksiyonu olma durumu var,bazen her hafta enfeksiyon oluyorum nerdeyse,düşük doz antibiyotik denememe rağmen.Doktorlardan ürologlar kronik sistit,intersistiyel sistit;jinekologlar da miyomun etkisi ya da endometriozis diyorlar,rahmi alalım diyenler var,bekle menapoza az kalmış diyenler var ama bu sol kasıkta ağrı,böbrekte yanma,enfeksiyon sıklığı yaşam kalitesi diye bir şey bırkmadı.İdrar sıklığı sebebiyle evden çıkamamam da cabası.Alkali diyet başlıyorum sonunu getiremiyorum.

İntikam098, ah üzüldüm canım ya... inşallah azalır, geçer. Çok zor çok bilirim. Senin durum gerçekten çok daha zor, intersistiyel sistit bir aşama daha zor diyorlar. Dediğin gibi yaşam kalitesi çok hızlı düşüyor. Bir de moral bozukluğu yapıyor bir yerden sonra. Çaresiz hissediyorsun değil mi? Çiş yapmak ya, bu kadar basit bir eylemi bile yapamamak çok zor.

Sürekli anitibiyotiği bana da önerdiler. Ama zaten çok kuvvetli bir bünyem yok. Sürekli antibiyotik bana cazip gelmedi, sürekli dozu arttırmak gerekecek. Düşük doz sürekli antibiyotik sende mantar yaptı mı? Ben bir ay kullandım, sonra candida diye bir mantar her yeri sardı. Sonra da mantar için vajina içi tedaviye başlamak zorunda kaldık.

Alkali diyet nasıl olacak? Ben karbonatlı su içiyorum, sanırım o iyi geliyor. Sen bu diyette neler yapacaksın?

Bende mantar olduğunu gösteren hiç bir belirti olmadı.Karbonatlı suyu tatlı bir şeyler yediğimde içmek zorunda kalıyorum.Cranberry kapsülleri,probiyotik kapsüller,çeşit çeşit bitkiler neler kullanmadım ki.Sadece şeker mayalı her şey,beyaz un gibi yiyecekleri, bazen eti bile azaltıp diyet yapınca çok hafif faydası oluyor ama tam da emin değilim.Bu kadar sık enfeksiyon olan kendim gibi birine de hiç rastlamadım.Kimse nedeni anlamıyor.Antibiyotik kullanarak bir kısır döngünün içine mi giriyorum bilemiyorum.İçtikçe enfeksiyon oluyorum,oldukça içiyorum.Mesane tahriş olunca tekrarlıyor heralde.

Alacaksın kabuklu arpayı düdüklüde 3 litre suyla kaynatacaksın bunun için 3 bardak arpa yeterli sonra süzgeçten geçir içebildiğin kadar iç sonra epey rahatlıyacaksın bunu 1 hafta devam ettir tadıda güzeldir
Kronik sistiti aşmış arkadaşlar, nasıl başardınız? Yorumlarınızı paylaşabilir misiniz? :)
Aşağıya 3 konuda soru yazdım. Bunlar hakkında fikirleriniz varsa, paylaşımınız çok makbule geçer, sağolun kızlar!

Onlarca antibiyotik tedavisi gördüm. Yine de 10 günün sistitsiz geçebileceğine dair inancım sıfır şu an. Karnabahar kürü gerçekten işe yarıyor mu? Kürü yapanlardan bazıları "Allah razı olsun, kurtuldum" diyor. Doktora sordum, "Bilimsel en ufak dayanağı yok" dedi. Aranızda kürü yapan ve iyileşen var mı?

"3 gün maydonoz suyu içtim, 2 yıldır sistit olmadım" diyen arkadaşlara maşallah diyor gıpta ediyorum. Bu yöntemi deneyen oldu mu? İlaç gibi elma sirkesi içenler varmış. Her gün mü içiyorsunuz koruma amaçlı?

3) Cinsel ilişki sistiti neden tetikliyor? İlişkiden sonra yıkamamak mı gerekiyor?
Kızlar ilişkiden soğudum. Çünkü ilişkiden 1 gün sonra hemen yine sistit. İlişkiden önce cinsel organları silmek için antiseptik mendiller var. Onlar ticari ürünler mi yoksa deneyen varsa işe yarıyor mu?
- İlişkiden sonra dış vajinayı suyla yıkıyor musunuz, yıkamıyor musunuz? Spermli kalması daha iyi mi?
- Dış vajinayı her banyoda uygun PH'ı olan intim temizleyicilerden azıcık kullanarak yıkıyorum. Zararlı mı?

Arkadaşlar,
Evliliğim kronik sistit yüzünden sallantıda. Eşimin sabrı tükenmek üzere. Günlük fonksiyonlarımı yerine getiremiyorum. Vücudum iltihaplı sonuçta. Yaşantımın kalitesi düştü. Psikolojimi zor ayakta tutuyorum. Hissettiğim duygu "çaresizlik". Sürekli korku içindeyim. Herkes şıkır şıkır topuklu ayakkabıları giyiyor, ben ayakları sıcak tutmalıyım diye kar botlarıyla. Çünkü kan işiyorum, ateşim çıkıyor, acıdan bayılıyorum. Doktorlar antibiyotikler veriyor, biraz geçiyor, yine tekrarlıyor. Çok antibiyotik almaktan mantar oluyorum. Kronik sistiti yaşayan bilir.

Arkadaşlar,

çok güzel açıklamışsınız..teşekkürler..:KK68:

Bende mantar olduğunu gösteren hiç bir belirti olmadı.Karbonatlı suyu tatlı bir şeyler yediğimde içmek zorunda kalıyorum.Cranberry kapsülleri,probiyotik kapsüller,çeşit çeşit bitkiler neler kullanmadım ki.Sadece şeker mayalı her şey,beyaz un gibi yiyecekleri, bazen eti bile azaltıp diyet yapınca çok hafif faydası oluyor ama tam da emin değilim.Bu kadar sık enfeksiyon olan kendim gibi birine de hiç rastlamadım.Kimse nedeni anlamıyor.Antibiyotik kullanarak bir kısır döngünün içine mi giriyorum bilemiyorum.İçtikçe enfeksiyon oluyorum,oldukça içiyorum.Mesane tahriş olunca tekrarlıyor heralde.

Büyük bir eğitim hastanesinin üroloji bölüm başkanı ile konuştum dün.
Dedi ki "Kızım, sistiti kafaya takmayı bırak, bak nasıl da geçecek." Çok da tatlı bir insan.
Enfeksiyon nasıl psikolojik bir şey olabilir? Asidik bir şey aldığımda ya da ilişkinin ertesi günü sistit oluyorum. Bana son derece biyolojik nedenli geliyordu, psikolojik yanı var diyor. Sen öyle bir şey hissettin mi?

Bir de ilaç döngüsünü kırmamız gerekiyor intikam098. İlaç aldıkça ilaç almak zorunda kalıyoruz. O döngüyü nasıl kıracağız hiçbir fikrim yok. Bu cuma için bir doktordan randevu aldım, inşallah çare olur.

Bak bugün bir sürü işim vardı. Sabah dışarıdaydım, öğlen alelacele eve döndüm. Yanımda su şişesi, 5 dakikada bir tuvalete gidiyorum şu an. Bir günüm daha öldü. Çok sinir oluyorum :(

Tek tavsiyem bol bol sıcak su için...ben o şekilde yeniyorum. kendimi üşüttügümde sızladıgı anda su kaynatıp dayanabildigim sıcaklıkta içiyorum yarım saate bir şey kalmıyor. bardak büyük kocamanından olsun yalnız.

Tek tavsiyem bol bol sıcak su için...ben o şekilde yeniyorum. kendimi üşüttügümde sızladıgı anda su kaynatıp dayanabildigim sıcaklıkta içiyorum yarım saate bir şey kalmıyor. bardak büyük kocamanından olsun yalnız.

Teşekkürler Kires. Bunu da deneyeceğim :)

Benim intersistiyal sistit dedikleri rahatsızlığım stresle başladı zaten,bence çok doğru söylemiş o doktor.Ben yakınımdaki marketlere bile giderken düşünerek çıkıyorum,hayat kalitesi sıfır.

Benim intersistiyal sistit dedikleri rahatsızlığım stresle başladı zaten,bence çok doğru söylemiş o doktor.Ben yakınımdaki marketlere bile giderken düşünerek çıkıyorum,hayat kalitesi sıfır.

Benim hayatımda çok çok daha stresli günler olmuştu. Hiçbirinde uzun yıllar sistit olmamıştım. Peki şimdi stresi azaltmaya çalıştığında, sistitin sıklığı ve şiddetinde azalma görüyor musun?

Sistit olduğum günleri takvimde işaretliyorum. Sistitsiz geçirdiğim bir haftacık bile olmamış son 1 yıldır. Bu ne ya, bu ne! :(

Back