Üroloji - İdrar Yolları Hastalıkları Sistit .....Paylaşım alanı...

kızlar bende 2 haftadır olan daha önce hiç yaşamadığım bişey yaşıyorum bu sistitmi size soruyorum

sık idrara çıkma
idrar da sanki ilaç kokusu
ve idrara rahat çıktığım halde elimde olmadan ıkınıyorum ,

yani gayet rahat idrar geliyor sonlarına doğru elimde olmadan ıkınıyorum bu nedir böyleyaaa korkuyorum

canım bak ben 1 kere oldum ve resmen anamdan emdiğim süt burnumdan geldi -tatlicadiarzu- idrar yaparken müthiş bir ağrı oluyor. sanki biri içinden bişeyleri çekip koparıyor gibi. hele idrarını yaparken son damlalar müthiş bir acı içinde düşüyor -tatlicadiarzu- başda ne olduğunu anlamamıştım ve çok korkmuştum. sürekli wc çıkma ihtiyacım oluyordu ama tuvalete gittiğimde 2 damla bişey geliyordu. yani acaip sıkışıkmışım gibi bir his benneyaptımki Allah'ım iğrençti ama ilaçla geçti kısa sürede umarım yardımcı olmuşumdur

benim kayınvalidemde aynı sıkıntı içinde onada hiç bi çare bulunamadı .son gittiğimiz dr iğne verdi biraz kesti ama gene aynı oldu ilaçlardan sonra sonrada bi sandalye varmış ona oturduğunda mesane kaslarını sıkıştırıyormuş hafif titreşim vererek biz onu denicez şimdi bakalım iyi gelecekmi? sende dr sor bakalım belki sanada olur. geçmiş olsun şimdiden teselli

bende öyle ağrı yada sancı yok ya,öyle dayanılmaz bir acı yok ,

normal idrara çıkıyorum rahat rahat yapıyorum son 2-3damla kalınca elimde olmadan resmen ıkınıyorum o ıkınmayla hafif kaşıntı yanma arası bişey oluyor sonra bitiyor.
her tuvalette böyle buyaa,
sık sıkta wcyw gidiyorum

ne olabilir bu yaasenağlama

kızlar bendede var bu sistit illeti 4 senedir. her kış bir kaç defa oluyorum.. bende yanma ağrı acı arası bişey oluyor sık wc ye gitme isteği ve en kötüsü idrarımı kontrol edemiyorum. bu süre içinde ped kullanıyorum. doktora gittim kaç kez ilaç veriyor geçiyor ve bir süre sonra tekrar oluyor. bunun çözümü yokmu kızlar kış geldi çok korkuyorum yine olucam diye.

Bende aynı derdi çekiyorum, benimki kronikleşti. Hemen hemen her ay oluyorum. Geçtiğimiz ay antibiyotik tedavisi uygulandı. Şimdi hergün 2 litreye yakın su içiyorum ve hergün maydonoz suyu içiyorum. Bekliyorum bakalım bu ay olacak mı. Genelde regl dömemimden önce oluyorum çünkü. Acil şifalar inşallah kurtuluruz bu illetten...

bende geçirdim 2 kere malesef
ilkinde ... kullandım geçti
yine oldum ve ...kullanıyorum idrar antiseptiği çok işe yarıyor tavsiye ederim

Son düzenleyen: Moderatör:
merhabalar arkadaşlar benimde 3 yaşındaki kızımda silit problemi yaşıyoruz yüksek ateş idrarı tutamam şikayetleriyle doktora gittik çok ozr gerçekten doktorun söylediğine göre 1 temizlik iki kabızlık probleminden olacagını söylediği ve benim kızım çok sık kabızlık sorunu yaşıyorum ne yapıcam artık bilemiyorum hepinize ğeçmiş olsun

merhaba arkadaşlar siteye bugün kayıt oldum.sistit bir bayan için cansıkıcı bir durum.uzun yıllardır bu konuda sorun yaşadığım için size bir kaç önerim olabilir.
1-üşütmemeliyiz
2-bol sıvı almalıyız
3-kişisel hijyenimize dikkat etmeliyiz(doktorum sebamed önerdi)
4-rastgele antibiyotik kullanılmamalı mutlaka kültür sonrası antibiyotik kullaılmalı
5-alternatif tıp seçeneklerine gelince aktarlarda satılan altınotunu tavsiye edebilirim....
ama herşey bir yana bol su içelim arkadaşlar... sevgiler... :)

merhaba arkadaşım ,insanın çocuğunun hasta olması en kötü anları olsa gerek...
öncelikle çocuğun tedavisinde ürolog değil çocuk nefroloğunu önerebilirim... bugün aldığınız bilinçsiz antibiyotikler ileride çocuğunuzun kronikleşen sorunlarla başedememesine sebebp olabilir...
çocuğunuzun tuvalet hijyen alışkalığında sorun olabilir.bu konuda denetlemenizi öneririm.temizlik arkadan öne değil önden arkaya yapılmalı çocuğunuzu bu konuda eğitmelisiniz.çünkü dışkıda bulunan e.coli adlı bakteri idrar yollarını hasta edebilir...
geçmiş olsun

bendede bayramdan önce başladı doktora gittim ilaç verdi geçer gibi oldu ama geçmedi.hadi bi daha hast.bi daha ilaç verdi geçer gibi oldu yine geçmedi.baktım olacak gibi değil çekine çekine eşime söyledim.oda git hast.dedi.yeniden gittim antibiyotik bi kaç ilaç daha verdi.kronik hale geldi artık.bıktım ilaçlardan kesin bi çözümü yokmu bunun acaba..

selam arkadaslar...

Ayni dertten muzdaribim diyecegim ama aynisimi ondan da emin degilim...
sistit denilen nalet bende hep vardi arada gelir bol su icerdim giderdi..

En son 2 bucuk ay sonra is yerinden dayanilmaz bir bel agrisi ile basladi isi birakip dr ya gittim iltihap sökucu hap verdi ...
gecmedi ardindan Antiboyotik verdi..

israrda bulanan iltihap öldü
10 gun sonra yeniden iltihap cikti

yani anlayacaginiz 3 aya yakindir surekli doktorlara gidip geliyorum sonuc birsey bulunmadi hala arastiriyorlar..

Bbenimkisi idrar yangisindan artik bobrek agrisina gecti eger suyu az icersem bobrek agrisinden geberiyorum...

En son urulogum bobrekte tas yada idrar yollarinda kum olabilir dedi simdi onu arastiriyorlar...

benim tavsiyem bu rahatsizligi yasayan arkadaslara..
tamam su icmek iyi gelebiliyor daha bir takim seyler

Arkadaslar ihmal etmeden bobreklerinize baktiriniz bence benimkisi bir hayli ilerledi

herseyin basi saglik diye bosuna dememisler cok zor bir durum..

Herkeze gecmis olsun

saygilar

Ya of ya benle bu derdi yaşayan nekadar kadın varmış.şuan kanlı idrara çıkıyorum.bir sızlama ölecem sanki.yine antibiyotik içiyorum artık bıktım.diğer yapılan işlemlerin acı verdiğini bildiğim için yanaşmıyorumda korkudan devalı ilaç içmek durumundayım buyüzden.gerçekten lanet bi hastalık.heryerde tuvalet ara.her dakika tuvalete git ordata bişey yok.allah kolaylık versin kızlar bizlere.ama nedense bu hastalık kadınları evlendikten sonra yakalıyo genelde.bendede bekadrken hiç bilmem böle bişiyi.of ya nedir çektiğimizz.allah hepimizze şifa versin kızlar.

merhaba
arkadaslar bendede sistit var. evlendigim gunden beri cekiyorum ben bu hastaligi bircok arkadas gibi kullanmadigim ilac antibiyotik yapmadigim tedavi kalmadi.gecmiyor. gecmiyorbenneyaptımki

insanin sosyal hayatini mahvediyor . surekli tuvalete gitme ihtiyaci hissetmekten usandim biktim.surekli yaniyor hissi agrili idrar yapma bel agrisi bobreigime dogru agrilar sirtima dogru agrilar terleme, ates hersye var allahim dayanamiyorum.

ne olur bu hastaligin kesin bir tedavisini bulsunlar.

arkadaslar bende aynı angelsem gıbı sorun yasadım en son uzun surelı antıbıyotık tedavısı yaptı doktorum 3 ay kadar surdu.ama hıc bı faydası olmadı ıctıgım ılaclarla kaldım..çmesaneye bakılır daha olmassa dedı doktor ama ben zahmetlı bı ıslem olacagını duydum ve ıstemedım.bı kadın dofum uzmanına gıttım butun tahlıl ve tedavılerı anlattım..sagolsun dok.hanım cok antıbıyotık taraftarı degıldı ve ve bana her ıdrar yolu rahatsızlıgında verılen ......ılacını 1 hafta gunde 3 kere ıcmemı ve ayrıca yatarken de mayıs papatyası cayı içmemi tavsıye ettı.. 1 hafta kullandıktan sonra en az 6 ay yukarda yazdıgım ılacı hergun bıtane yatarken almamı tavsıye ettı.. emın olun işe yaradı ozellıkle papatya cayı ..aktardan orjınal alıp yapmanızı tavsıye ederım...ayrıca esımde tahlıl yaptırdı onda bısey cıkmadı en azından ondan kaynaklanmadıgı bellı oldu...ve gunde mutlaka 6 bardak su tavsıye ettı..deneyın derım faydasını ılk haftadan gordum....bu hastalık kronıklesınce omur boyu devam edrmıs maalaesf benımkıde oyle artık olene kadar beraberız ne mutlu sıstıme ve bana.....

Son düzenleyen: Moderatör:
ahhh kader arkadaşlarım benim....ben o sistit belasından neler çektim neler...geçen yıl antibiyotik kullanmaktan içim dışıma çıkmıştı...hala da kurtulamadım...tek çare tabi ki geçici evde yanınızda bi su şisesi ile dolaşın....sıcak tutun kendinizi....sağlıklı günler..

250 – 300 gram karnabaharı yaklaşık 750 gram kaynayan suya ilave edin. Ağzı kapalı olarak 5-6 dakika hafif ateşte haşlayın.

Haşlanmış karnabaharın suyunun yarısını sabah, diğer yarısını da akşam (aç ya da tok farketmez) için.
Hergün taze olarak hazırlamanız gerekir. Yedi gün müddetle devam ettikten sonra üç gün ara verin.

Üç gün aranın ardından tekrar yedi gün uygulayın ve tekrar üç gün ara verin. Son olarak tekrar yedi gün uygulayın .Bu şekilde kürü tamamlamış olacaksınız.

Karnabahar kürü toplam yirmibir gün süren kürdür (üç günlük aralar hariç).

Burada dikkat etmeniz gereken nokta karnabaharın taze olmasıdır. Pişmiş olan karnabaharı da öğle ya da akşam yemeklerinizde salata olarak tüketebilirsiniz.

sagolasin canim bu tarifi mutlaka deniyeceigim.zaten denemedigim hicbirsey kalmadi.
bu illetten kurtulmak icin ne lazimsa yapiyorum.

agrilar cok kotu insallah faydasi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…