Merhaba arkadaşlar, ben mucizelere inanmayan biri olarak ve herşeyden vazgeçen umudu olmayan biri olarak bir mucize yaşadım.öncelikle Allah bu duyguyu herkese yaşatsın dileğiyle başlayayım belki benim gibi birilerine umut olur.
Benim aylarca yumurta takibi çatlatma iğneleri,aşılama ve 2 olumsuz tüp bebek.ve hep o bakmaya cesaret edemediğim beta hcg sonucu.hep üzüntü.ve her geçen daha da umutsuzluk.yavaş yavaş vazgeçme.yeni merkezler arayışlar belki başka yerde olur umudu.ama hep bir yerde ben anne olamayacağım korkusu.
bu ay yeni tüp bebek tedavime başlayacaktım ama adet olmadım.adet düzensizliğim var diye umutlanmadım da.adetim çok geçince neyse bir evde test yapayım dedim.hep o tek çizgiyi gördüğüm için gene öyle birşey bekledim bir baktım çift çizgi gözlerime inanamadım.o duygu anlatılmaz inşallah herkes yaşar da anlar.hsonra yok dedim herhalde lh testiyle karışmış baktım yok hcg testi.ihtimal vermiyorum ya bu sefer testte sorun vardır diye tekrar tekrar yaptım testi gene çift çizgi biraz silik.4 gün boyunca testi tekrarladım.hep çizgi çıkıyor ama ben inamımıyorum daha kesin bir sorun vardır diyorum kendi kendime.o kadar olumsuz şeyi yaşadım ki hayatımda güzel şeylerin de olabileceğine inamadım.olmadı eşimede testi yaptırdım başka kimseye söyleyemediğim için.yalnız eşim testi yaptı ondan da kesin çift çizgi çıkar diye bekliyorum. O kadar korkuyorum herşeyden.
doktora 5 gün boyunca gitmeye cesaret edemedim.ya kanda çıkmazsa..dün gittim kanda baktırdım.sonuç için bir saat bekledik eşimle.ama ikimizin aklında doktor kesin gebelik yok diyecek yada başka bir sorun olduğunu söyleyecek diye bekliyoruz.
ve mucizem gerçekleşti.hamileymişim.değerim 348 çıktı.gebelik ilerler mi bilmiyorum ama tüp bebekten bile umudumu kaybetmişken böyle bir mucizeyi yaşamam beni tekrar hayata bağladı.hiçbir şekilde vazgeçmem gerektiğini öğrendim.sizde lütfen vazgeçmeyin.beni bulmaz bu mucize dediğim beni buldu,eminim o mucizeler sizi de birgün bulacaak.vazgeçmemem gerekiyormuş.
ve benim bu tedavı sürecinde,tek taktığım şey stres, üzüntü gebeliği etkiliyor diye söylenilen sözlerdi.takm a üzülme demeleriydi.ben üzüntülerin streslerin en dibini yaşadım.
ABD de bir türk doktor gebelikle ilgili bilinen yanlış şeyler ile ilgili bir yazısında stres, üzüntü gebeliği etkilemiyor diye bir maddesi vardı.okuduğumda rahatlamıştım.çünkü bir saniye olsun bu sıkıntıyı aklımdan çıkaramıyordum.ve şimdi hamileyim.bence üzülüyorum diye birde onu kendinize stres yapmayın.acınızı en dibine kadar yaşayın ki tekrar yolunuza devam edebilesniz.hepiniz ve kendim için dua ediyorum.inşallah en yakın zamanda hepimiz bebeklerimize kavuşuruz bol bol şans.