Mutfak kısmı evet önemli doğru fakat opu da çok önemli rahmi yormamak, transfer aşaması da çok önemli rahmin gerçekten transfere hazırlanması embriyomun rahimde doğru yere konumlandırılması, transfer öncesi ve sonrası kişiye verilen ilaçlar takviyeler çok önemli standart paketten uzak durmak kişiye özel uygulamalar yapmak önemli diye düşünüyorum (tecrübelerime dayanarak) Eritmekle mesuliyetli olduklarını neye dayanarak söylüyorsunuz? Hissiyat mı duyum mu? Ve neden bir yerden sonra çözüm odaklılar dediniz zaten sorunumuz varki tüp bebek başvurusu yapıyoruz o bir yer tam olarak neresi mesela? Siz deneyimlerinizden mi yola çıkıp yazdınız bunları? Memorialda kaçıncı denemenizde gebe kaldınız?
Bi hayli hararetli konuşurcasına yazmışsınız
Yaklaşık 2 sene boyunca gece/gündüz bilgisayar başında sınırsızca ders çalışır gibi çalıştım . Üstelik olumlu/olumsuz ne karşımıza çıkar diye de teraziye koydum . Bakın tüp bebek başlı başına garanti olan bir yol değil zaten . Bunu en başta söyler her merkez ..
Sizin “çok önemli” dediğiniz durumları kapsıyor zaten tüp bebek ..
Rahim hazır mı diyorsunuz ?
-Transfer öncesi ortalama 3/4 kez muayene alıyorlar… 10 kere kontrol beklenemez öyle değil mi ..
Embriyo doğru yere konumlandırması diyorsunuz?
-O iş tecrübeye bakar ki bir hekimin en önemli görevidir zaten ..Ki transfer aşamasında , sadece tek bulunmuyor .. Bir hemşire , embriyog ve hekim olarak durumu gözetliyorlar ..
Yani anladığım kadarıyla siz , size standart bir uygulama yapıldığından bahsediyorsunuz , elbetteki haklı yönleriniz vardır ..
Bu merkezde herkes gülerek veya memnuniyetle ayrılmıyor .. Her hekimin neşter tutuşu farklı , görüş ayrılıkları olması çok normal ..
Ben hissiyatla söylemiyorum , 2020/2021 tarıhlerınde geçmiş sayfalara bakın orda o kadar çok bayanla yazıştık ki … Aktif şekilde de iletişimdeydik . Hangi merkez sürekli aynı hastayı görmek ister ki ? Dosya eritmekle mesuliyetliler evet . Çünkü o merkezin bir başarı oranı var, niye bunu hiçe saysınlar ki .. Arz /talep meselesi bu .. Eğer 1/2 denemede olmuyorsa doktor da kendince pürüz nerde diye yorumlar .. Keza bu hastanın yaşı , kilosu , veya kendi eksikliği ..herşey etkendir .. En önemlisi de nasiptir ..
Ben genetik problemlilerdendim ..
İlk denemede olumlu sonuç aldım ..
Rabbim herkese nasip etsin , ara ara da böyle bakıyorum sayfaya ..
Dediğim gibi eğer ciddi anlamda aklınız kalbiniz yatmıyorsa zaten buraya hiç gitmeyin .. Zaten şartlar ve koşulları o kadar tavan yaptı her merkez , sanki arsa satın alıyoruz .. Allah herkese yardım etsin