Bahçe Bakımı ve Çiçekler Şişe Bahçesi

gerçekten bayıldım ama birşey takıldı kafama... geceleri yaptığı solunum için kendi ürettiği oksijen yeterli oluyor sanırım.. şaşırdım.. muhakkak yapmalıyım..süper bi paylaşım. teşekkürler alkisalkisalkis

Arkadaşlar ben böyle bir çalışma yapmıştım. Bu çalışmanın adı terrarium
Çiçekler çok çabuk ölüyor.
Size tavsiyem şişenin en alt kısmına toprak koymadan önce biraz çakıl koymanız. Çiçeklere çok fazla su vermeyin çünkü ortamın nemi zaten çok fazla.
Afrika menekşesi gibi nemli ortamı seven çiçekleri kullanabilirsiniz.
Şişe yerine bakliyatlarımızı koyduğumuz basit bircam kavanoz ya da akvaryum, fanus kullanabilirsiniz.

Arkadaşlar ben böyle bir çalışma yapmıştım. Bu çalışmanın adı terrarium
Çiçekler çok çabuk ölüyor.
Size tavsiyem şişenin en alt kısmına toprak koymadan önce biraz çakıl koymanız. Çiçeklere çok fazla su vermeyin çünkü ortamın nemi zaten çok fazla.
Afrika menekşesi gibi nemli ortamı seven çiçekleri kullanabilirsiniz.
Şişe yerine bakliyatlarımızı koyduğumuz basit bircam kavanoz ya da akvaryum, fanus kullanabilirsiniz.

Önerilerin için sağol,en kısa zamanda bunu denemek istiyorum,
biraz araştırdım evet toprak koymadan önce minik çakıllar koyuluyormuş ve küflenmemesi için kömür tozu,toprakta karışımlı,kumlu torf diyorlar.
Afrika menekşesi bu ortamı severmiş fakat ondada sorun kuruyan çiçekleri nasıl alacağımız,gerçi uzun bir cımbızla alabiliriz ama benim düşüncem derin bir orta boy damacana..

$terrarium.jpg

$natgeo_terrarium_lg.jpg

bunlar bahsettiğim fanus ve kavanoz içine yapılan terrarium örnekleri

X