• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şirinevler Fatih Üniv. Hastanesinde doğumm

Bu arada dogum konusunu Tuba hanima sormustum gecen gittigimde. Dogum yaklasinca sezeryanin ve normal dogumun arti eksilerini konusuruz demisti. Ben durum elverdikce normal dogum isteyen hastalarima sezeryan yapmam, sezeryan isteyen hastayi da normal doguma almam demisti.
merhaba bende tuba hnm a gidiyorum mail yoluyla iletisim kuruyoruz daha cok.dogumada her an gelecegini soylediama bugun cati muayenesinde dar catin dedi sezeryan dedi.siz de kolaya kaciyo deyince acaba bana da mi oyle oldu dedim.nerden bu kaniya vardiniz
Kolaya kactigina?tesekkurler

merhaba bende tuba hnm a gidiyorum mail yoluyla iletisim kuruyoruz daha cok.dogumada her an gelecegini soylediama bugun cati muayenesinde dar catin dedi sezeryan dedi.siz de kolaya kaciyo deyince acaba bana da mi oyle oldu dedim.nerden bu kaniya vardiniz
Kolaya kactigina?tesekkurler
Aslında ben daha 12. haftamdayım. Geçtiğimiz hafta sonu bebeğimizin herşeyiyle oluştuğunu ilk defa gördük. O sırada doktorun yanında eşimle "inşallah normal doğum olur" diye söyledik. Ama daha bu zamanda "evet inşallah" bile demedi. gülerek "o belli olmaz" dedi. Yani evet belli olmaz ama daha üç aylıkken ve hiç birşey belli değilken en azından "tabi, öyle olsa güzel olur ama durum sezeryanı da gerektirebilir" gibi bişey demesini beklerdim.

Aslında ben daha 12. haftamdayım. Geçtiğimiz hafta sonu bebeğimizin herşeyiyle oluştuğunu ilk defa gördük. O sırada doktorun yanında eşimle "inşallah normal doğum olur" diye söyledik. Ama daha bu zamanda "evet inşallah" bile demedi. gülerek "o belli olmaz" dedi. Yani evet belli olmaz ama daha üç aylıkken ve hiç birşey belli değilken en azından "tabi, öyle olsa güzel olur ama durum sezeryanı da gerektirebilir" gibi bişey demesini beklerdim.[/QUOT
Hicbir engel olmadan sezeryana yonlendirirse son haftalarda dahi olsam doktor degistiririm.

Hicbir engel olmadan sezeryana yonlendirirse son haftalarda dahi olsam doktor degistiririm.

Tuba hanım gırmedı doğumuma ama tum kadın doğum dr ları bayan zaten ıkı tane var. Ama acıldekı nobetcılerı soruyorsanız erkek de var ama bıldıgım kadarıyla her gece bı kadın dopımcu da nobette bayan
Acil deki nöbetçi dediğiniz girişteki tüm hastaları kabul eden acil servis mi kadın doğum acil mi acaba?

Merhaba canım sağlıkla kucagına al insallah bebegını. Doğum konusundada hangısı senın ve bebegın ıcın daha hayrlı olacaksa o olsun her normal doğumda sağlıklı olamayabılıyo yanlıs anlama beni canım:)

Acil deki nöbetçi dediğiniz girişteki tüm hastaları kabul eden acil servis mi kadın doğum acil mi acaba?
Girişteki acil tüm hastalar ıcın ama ben bı defa gıttım 4. Kata aldılar cunku nst ye fılan baglıyorlar yukarda tek kısılık odalarda sonucta karnın acık vs mantıklı olanı o. Ama acılde de yaparlarmı bılmıyorum sorun bı yıne de derım ama dedıgım gıbı doğum ıın gıdıyorsun gırıs acılr almazlar

Merhaba canım sağlıkla kucagına al insallah bebegını. Doğum konusundada hangısı senın ve bebegın ıcın daha hayrlı olacaksa o olsun her normal doğumda sağlıklı olamayabılıyo yanlıs anlama beni canım:)
Amin canim insallah. Aslina bakarsan normal dogumdan korkuyorum. Ama hicbir engel olmadan doktorlarin sezeryana yonlendirmesini de anlamiyorum. Sezeryan olup hemen iyilesen normal dogum yapip gunlerce oturamayanlari duyduk. Hangisi hayirliysa o olur insallah

Okuduklarıma göre hastanede doğumun rahatlığıyla ilgili bir şüphem kalmadı diyebilirim. Hatta hastanenin şubatta başlayacak hamilelik ve annelik eğitimi de çok hoşuma gitti.. Tuba Hanım'da benim uzun süredir doktorum, hamile kalma çalışmalarımdan bu yana onda devam ediyorum. samimi ve ilgili bi doktor aslında. Ama bu hamilelik ve doğum işleri ayrı bi dünyaymış. Daha hassaslaşıyor insan..
Bilemiyorum belki de ben pimpirikli davranmışımdır... Ama az önce bir arkadaşın "gerekli olmadıkça normal doğum isteyen hastama sezeryan yapmam" dediğini söylemesi biraz beni rahatlattı.. Acaba çatı darlığı ile ilgili bi durum söylenecek olursa bunu başka bir doktora da tek seferliğine gösterip teyit almak mantıklı olur mu? İçimizi rahatlatması bakımından?

Girişteki acil tüm hastalar ıcın ama ben bı defa gıttım 4. Kata aldılar cunku nst ye fılan baglıyorlar yukarda tek kısılık odalarda sonucta karnın acık vs mantıklı olanı o. Ama acılde de yaparlarmı bılmıyorum sorun bı yıne de derım ama dedıgım gıbı doğum ıın gıdıyorsun gırıs acılr almazlar

Teşekkür ederim.. Sormak lazım tekrar dediğiniz gibi, o zaman..

Selam arkadaslar..ben de tuba hanima gidiyorum 25 haftalik hamileyim. Hastaneyi hic bilmedigimden dogum konusunda tereddutlerim var ama sagolsun Gulay rahatlatti biraz bu konuda. Cati muayenesi kacinci haftada yapilyor aci verici birsey mi?
cati muayenesi 37.hafta dolunca yapiliyor.agrimiyor kendini kasinca biraz aciyabilir kasmaktan tabi.zaten kisa suruyo gerilme yeter :) simdiden bunlari dusunme daha erken bence.hastane hijyen bakimindan guzel ilgili yetkililerde ama dogumm gerceklesmedigi icin bu konuda yorum yapamiycam ;)

Okuduklarıma göre hastanede doğumun rahatlığıyla ilgili bir şüphem kalmadı diyebilirim. Hatta hastanenin şubatta başlayacak hamilelik ve annelik eğitimi de çok hoşuma gitti.. Tuba Hanım'da benim uzun süredir doktorum, hamile kalma çalışmalarımdan bu yana onda devam ediyorum. samimi ve ilgili bi doktor aslında. Ama bu hamilelik ve doğum işleri ayrı bi dünyaymış. Daha hassaslaşıyor insan..
Bilemiyorum belki de ben pimpirikli davranmışımdır... Ama az önce bir arkadaşın "gerekli olmadıkça normal doğum isteyen hastama sezeryan yapmam" dediğini söylemesi biraz beni rahatlattı.. Acaba çatı darlığı ile ilgili bi durum söylenecek olursa bunu başka bir doktora da tek seferliğine gösterip teyit almak mantıklı olur mu? İçimizi rahatlatması bakımından?
Bence mantikli olur. Eger boyle birsey olursa benimde aklindan gecen baska bir doktora teyit ettirmek.

dun benimde cati muayenemi yapti tuba hnm dar dedi cok zorlanirsin bebekte zorlanir dedi onemlisi bende baska dr a da gorunsemmi bilemiyorum.tuba hnm dun banada dedi durduk yere sezerysni normale normali sezeryana yonlendirmem bana sonra sorarlar dedi.net konustu aciklayiciydi ama baska dr a gitmeli mi bilemiyorum :(

cati muayenesi 37.hafta dolunca yapiliyor.agrimiyor kendini kasinca biraz aciyabilir kasmaktan tabi.zaten kisa suruyo gerilme yeter :) simdiden bunlari dusunme daha erken bence.hastane hijyen bakimindan guzel ilgili yetkililerde ama dogumm gerceklesmedigi icin bu konuda yorum yapamiycam :KK66:
cati muayenesi 37.hafta dolunca yapiliyor.agrimiyor kendini kasinca biraz aciyabilir kasmaktan tabi.zaten kisa suruyo gerilme yeter :) simdiden bunlari dusunme daha erken bence.hastane hijyen bakimindan guzel ilgili yetkililerde ama dogumm gerceklesmedigi icin bu konuda yorum yapamiycam :KK66:
Tesekkur ederim. Senin cok az kalmis. Hayirlisiyla saglikli bir sekilde kucagina alirsin insallah bebegini.

Hicbir engel yokkense dediginiz dogru.benim catim darmis bu dogum sirasinda bana onemlisi bebegimede zarar verebilirmis.bu yuzden baska dr a gitmeli miyim bilemiyorum
Bana da c.tesi gunu dedi. Vicdanim rahat etmez eger normal doguma engeli olmayani sezeryana alirsam seklinde konustu. Icinde kucucuk bi suphe varsa baskasina teyit ettir derim ama guveniyorsan buna gerek yok tabii

Merhaba evet spinal anestezi ile doğum yaptım doğum sonrası biraz regl sancısı seklınde sancı oluyo zaten agrı kesıcı yapıyorlar o yuzden rahat oluyo. Genel anesteziden cok cok rahatmıs ben basta genel istemiştim ama ıyıkı spinal olmuş baska merak ettıgınız varsa cevap vereyım. Bu arada bebegını ılk sen görujorsun yanı esınden once spinal de de uyutuyorlar yada ben korktugum ıcın benı uyuttular bılmıyorum konusursunuz ama cok kısa bı sure cunku on dk sonra seslendıklerınde hemen uyanmıstım
spinal anestezi uyanik oluyosun sonrasinda mi uyutuyolar?haftaya anesteziciyle goruscm zatende simdiden heyecan sardi :) dogum sonrasi ayaga ne kdr surede kalkiliyo.bide hastanede kac gun yatyin cok sordum tesekkurler simdiden :)

Bana da c.tesi gunu dedi. Vicdanim rahat etmez eger normal doguma engeli olmayani sezeryana alirsam seklinde konustu. Icinde kucucuk bi suphe varsa baskasina teyit ettir derim ama guveniyorsan buna gerek yok tabii
bastan beri normal dedim dun sezeryan denince sasirdim dogrusu bu yuzden karasiz kaldim bu saattrn sobra baska dr a da gitmek riskli bilemiyorum ya.hayirlisi ins.gayet acikladi tuba hnm olabilecekleri soyledi.

spinal anestezi uyanik oluyosun sonrasinda mi uyutuyolar?haftaya anesteziciyle goruscm zatende simdiden heyecan sardi :) dogum sonrasi ayaga ne kdr surede kalkiliyo.bide hastanede kac gun yatyin cok sordum tesekkurler simdiden :)
Canım doğuma baslarken ığneyı yapıo senı yatırıyo ıkı dk sonra fılan senı ıyutuyo kısa surelı uyutma oldugundan son anda uyutuyorlar belkı de. Ayaklarındakı uyusma gecınce ayaga kalkıyorsun ılk kalktıgında dık yürü kesınlıkle bana dedıler yaptım sonrası da kolay oldu bı grce yattım cıktım tabı cıkman ıcın de bazı seyler var senın durumun wc vs:)

Back