- 19 Kasım 2013
- 18.676
- 33.671
- 798
Benim kızım 3 yaşını geçti. 22 aylıkken aynı sebeple kestim sütten. Kahvaltı hala aynı maalesef, poğaça yaparsam onu yer,okulda reçelli/ballı ekmek yer. Bunların dışında ne yumurta,ne peynir asla yok hala. Bende zorlamıyorum. Diğer öğünleri hala az miktarda. Öyle aman aman yemiyor yani. Gece uyanınca su vererek,pışpışlayarak uyutmaya çalışabilirsiniz ilk etapta. Tabi tok olduğundan emin olun,yatarken doyurucu birşeyler yedirin yada bol bol emzirin. Ben sütten kesmeden önce gece beslenmesini kesmiştim,emerek uyuyordu ama gece kalkmıyordu,kalksada su içiyordu sadece,alışmıştı bu düzene yani. Sizde bunu yapabilirseniz sütten keserken zorlanmazsınız fazla.İki yaşına kadar emzirmeyi çok çok isterim ama uyku ve yemek düzeni çok zorluyor oğlumu da beni de. Kahvaltı neredeyse sıfır. Öğle akşam yemeği zar zor. Bazen de hiç. Böyle olunca sağlıksız besleniyor diye çok üzülüyorum .
Çok değişiklik olmayabilir yani yeme düzeninde =( İnanın su bile zor içiriyorum. Günde yarım bardak anca içiyor. Su ihtiyacını süt karşılıyor herhalde diye avutuyorum kendimi... Öyle yapayım o zaman önce oda ayırayım.Benim kızım 3 yaşını geçti. 22 aylıkken aynı sebeple kestim sütten. Kahvaltı hala aynı maalesef, poğaça yaparsam onu yer,okulda reçelli/ballı ekmek yer. Bunların dışında ne yumurta,ne peynir asla yok hala. Bende zorlamıyorum. Diğer öğünleri hala az miktarda. Öyle aman aman yemiyor yani. Gece uyanınca su vererek,pışpışlayarak uyutmaya çalışabilirsiniz ilk etapta. Tabi tok olduğundan emin olun,yatarken doyurucu birşeyler yedirin yada bol bol emzirin. Ben sütten kesmeden önce gece beslenmesini kesmiştim,emerek uyuyordu ama gece kalkmıyordu,kalksada su içiyordu sadece,alışmıştı bu düzene yani. Sizde bunu yapabilirseniz sütten keserken zorlanmazsınız fazla.
Önce odasını ayırın derim.
Sonra süt meselesini halledersiniz, biraz daha anne sütu almış olur bu süreçte.
Ben de gündüz, uyku sırası dışında emzirmiyorum ama gece saatte bir ayaktayım neredeyse... Herkes burada ne yapayım ben de buraya açtım =)) İnşallah siz de çözüm bulursunuz.Yarın tam 24 aylığız ve hala emiyor bende nasıl ayırıcam bilmiyorum bizimki sadece uyurken ve gece çok istiyor gündüz çalıştığım için ordan yırtıyoruz kusura bakma konu sahibi daldım ama bende çare arıyorym konu açtım ama BDV ye açmak lazımmış demekki
Yarın tam 24 aylığız ve hala emiyor bende nasıl ayırıcam bilmiyorum bizimki sadece uyurken ve gece çok istiyor gündüz çalıştığım için ordan yırtıyoruz kusura bakma konu sahibi daldım ama bende çare arıyorym konu açtım ama BDV ye açmak lazımmış demekki
Tecrübe işte=) Bir daha çocuğum olursa ben de öyle yapacağım =)Ben 8 aylıkken odasını ayırdım 4 ay odasına gidip emzirdim gece uyandığında, 1 yaşında tamamen kestim gece beslenmesini arandıkça su verdim
Sanırım ben de öyle yapacağım. Herkes aynı şeyi önerdi burada daben önce odasını ayırdım sonra memeden kestim.
ilk zamanlar zor oldu,gece sık uyanıyordu çünkü,git gel devamlı emzir uyut ama dayandım valla.bu günler geçecek bitecek diyerek:)
Yok 4-5 çeşit emzik denedik kabul etmedi ilk aylar. Zor bir süreç olacak git gel farkındayım. Çünkü kaç kere uyandığını sayamadığım günler oluyor. En az yirmi fazlasını bilmiyorum dediğim günler. Ama genelde 5-6Benim kızım 7.5 aylık ve ben onu kendi kendine uyuması için eğitim verdim. Kendi uyumuyorsa ilk onunla başlayın derim ama çocuğunuz biraz büyük. Daha sonra memeden kesin yoksa sıkıntı olur diğer odaya gel git. Onda sonra da odayı ayırın. Bu arada emzik kullanıyor musunuz
Benim şubata kadar vaktim var. Bunları şimdiden düşünmemin sebebi plan yapıp ard arda uygulamamak. Oda ayırma sürecimiz bile aşamalı olacak. Bir günde değil de bir ayda mesela. Sonra bu düzene uyum sağlayacak sonra diğer konu. Öyle hissetmez sanırım o yüzden=(benim oğlum 5,5 aylık henüz o aşamaya gelmedik ama tamamen kendi mantığıma göre cevaplıyorum.önce sütten kesip sonra odasını ayırırdım.çünkü sütten kesilen çocuk biraz huysuz olur.üzerine odayı da ayırıp çocucuğun kendisini terk edilmiş veya dışlanmış hissetmesini istemezdim.ya belki yanlıştır bilemem ama bence onun yanında olman gereken bir dönem gibi.hayırlısı olsun canım
Kesinlikle dikkate alıyorum. Bu yüzden odasını ayırmayı geciktirmek istemiyorum zaten. 4yaş çok geç değil mi ayırmak için?eger pedegoglari dikkate aliyorsan sana sunu oneriyorum; 2 yasini doldursun(pedegoglar 2 yasindan sonra bebeklerin dillerinde emme hissi kayboluyor bu yuzden bebekler daha da memeye yapisiyorlar bu son cirpinislardir o zaman sutten kesme daha kolaydir diyor) sonra sutten kesin, once uykuya gecerken verin sonra gunduzleri kesin gece uykuda verin anlayamuyorlar bu sekilde sizinde goguste sisme olmadan rahatlikla sutunuzu azaltarak kesilmis olur. sutten kesildikten sonra zaten bi duygusallaik yasiyorlar o yuzden bazen yaninizda bazende sizin odanizda olan besiginde uyutun ki guvenli baglanma tam anlamiyla gerceklessin. ben 6 ay once kestim hala odamizda uyuyor bu yazin sonunda odasina alistirma denemeleri yapicaz 4 yasina kadar yolu var zaten. ama kesinlinlikle once suften kesilsin uzjnca bi sure sizinle uyumaya devam etsin sonra odasini ayirin.
Bizim de bazen öyle oluyor canım. Annelik zor zanaat. Rabbim yardımcınız olsun. Rabbim canlarını sağ etsin inşallahYok 4-5 çeşit emzik denedik kabul etmedi ilk aylar. Zor bir süreç olacak git gel farkındayım. Çünkü kaç kere uyandığını sayamadığım günler oluyor. En az yirmi fazlasını bilmiyorum dediğim günler. Ama genelde 5-6
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?