sıralamayı nasıl yapmalıyım? (oda ayırma, sütten kesme)

Betul56

Guru
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2014
515
180
323
Merhabalar, oğlum şuan 16aylık. Bu aralar sürekli nasıl yapsam diye düşünüyorum sütten kesme ve oda ayırmayı. Oda takımını sipariş verdik birkaç hafta içinde gelecek. Bu süreçte gündüzleri orada oyun oynayıp odaya alışmasını sağlamak istiyorum. Sonra birlikte o odada yatmak ve en son da tek başına yatmasını sağlamak niyetim. Ancak geceleri çok sık uyanıyor. En az 5-6. Diğer odadan gelene kadar uykusu açılır mı bilemiyorum. Çünkü oğlum daha kıpırdanırken uyanıyorum ben aynı odadayken. Önce sütten kessem uykusu ve iştahı düzelir diyorum. Ama cesaretim yok sanırım şuan ona. Aşamalı kesmek öneriliyor ama gece emzirmezsem çok ağlar çok. Gece ve gündüz emzirirken dalıyor uykuya. Ne yapacağımı bilmiyorum ben. Sizce mantıklı olan nasıl?

Gece ve gunduz emzirmesini bir arada kestim ben. 18 aylikti. Bir donem odamizdaki besiginde yatmaya devam etti. Babasi yokken ikimiz beraber yattik hatta. Simdi yaklasik 1 aydir baska odada kendi yataginda yatiyor. Ben yanina yatip uyuyana kadar bekliyorum onu sonra kalkıyorum. Hala babasi olmadigi zamanlarda yatagima misafir ediyorum o ayri:)

Önce odasina alissin bence. Artik burasi senin odan deyin. Ben de kizimi alistirirken ilk zamanlar istedigi an odasinda oluyordum ki güvende hissetsin kendini.

24 ayliga kadar emzirmeyi niye düsünmüyorsunuz? Simdi de birakabilirsiniz ama daha birakmak icin süreniz var. O vakte kadar da odasina alismis olur.

Sütten kesmede en büyük problem gece oluyormus. Ben yasamadim gerci. Cünkü uykusi agirdi. Siz de o sürecte gec yatirsaniz. Gün icinde de yorulsa. Belki kesintisiz uykusu olunca sizi de aramaz.

Daha bi de sonra tuvalet derdi baslayacak saglikli olsunlar da hepsi tatli yorgunluklar.

Ben kizimin odasini 3 ayliken ayirmistim hic sorun yasamadik.
Oglun neden gece okadar SIKISTI uyaniyoki 16 aylik bebegin uyumasi lazim aslinda.

Nasıl kestiniz peki? Aşamalı kesmeye annem eziyet gözüyle bakıyor. Haksız da gelmiyor. Birden kesmek de çocuğu çok etkiler diye düşünüyorum.

Ben kizimin odasini 3 ayliken ayirmistim hic sorun yasamadik.
Oglun neden gece okadar SIKISTI uyaniyoki 16 aylik bebegin uyumasi lazim aslinda.
Alışkanlık sanırım. Çünkü sabah kahvaltıda çoğu zaman bir lokma dahi yediremiyorum. Aç olduğundan uyandığını sanmıyorum bu yüzden. Bazen 20yi buluyor uyanma sıklığı.

Önce odayı ayır bence. Sütü niye kesiyorsun,en az 2 yıl emzirmen lazım.

Nasıl kestiniz peki? Aşamalı kesmeye annem eziyet gözüyle bakıyor. Haksız da gelmiyor. Birden kesmek de çocuğu çok etkiler diye düşünüyorum.

Birden kestim bir gece on yuz bin milyon kez uyanmalarindan birinde canima tak etti:) annecim sen artik buyudun artik memeden süt icmeyelim abi oldun bak bardaga koyalim sütü falan felan dedim:) oglum muptelaydi ama sagolsun hic uzmedi beni,iki gunde sadece bir kez aglamayla bıraktı. Hicbir sey surmedim,bana gore cocugu tiksindirmek cok yanlis.

İki yaşına kadar emzirmeyi çok çok isterim ama uyku ve yemek düzeni çok zorluyor oğlumu da beni de. Kahvaltı neredeyse sıfır. Öğle akşam yemeği zar zor. Bazen de hiç. Böyle olunca sağlıksız besleniyor diye çok üzülüyorum .

Ay gerçekten mi maşallah kolay anlatmışsınız. Peki 18aylıkken bunu anlayabildi mi gerçekten. 2ayda o kadar çok değişir mi. Şimdi bunu anlatmak için çok küçük çünkü. Gece çok mu uyanıyorum sizin bebeğiniz de

Valla anliyorlar herhalde baska bi yol denemedim cünkü. Gece uyanma sayisini hatırlamıyorum cunku yorgunluktan o kadar bilincsi uyuyordum ki. Bazen memede uyuyor gibi oluyordu 1 saat kadar agzinda tutuyordu ne zaman tamam uyudu deyip memeyi agzindan cikaracak olsam uyanip tekrar yapisiyordu. Bu donguler cok sık tekrarlamaya baslamisti işe hortlak gibi gidiyordum artik. Işe gitmesem de gunduz cocukla dinlenmek mumkun degildi zaten. Basta cok vicdan azabi yaptim onun hakki 2 sene emmekti vs diye ama kisa sure sonra gece uyanmalari 1-2 ye düştü, su an 2 yasinda eger susamadiysa kötü ruya gormediyse vs sabaha kadar uyuyor. Sabah da uyku mahmuru halde kalkip yanima gelip beni uyandiriyor:)

Uyku ve yemek problemimiz var çünkü =( Sağlıksız besleniyor ve uykusunu da alamıyor diye kesmeyi düşünüyorum yakın zamanda.
Gece beslenmesi zaten yanlış bence öncelik olarak ona odaklanabilirsin,kalktığında su ver mesela. Sonra odasını ayır, sonra sütten tamamen kes(Ben ne olursa olsun 2 yaşı beklerdim bunun için,kademe kademe azalt bence emzirmeyi),sonra tuvalet eğitimi...Öyle uzar gider. Hiç bitmiyor yani

bence de başka problem yoksa 24 ayı tamamla.

sütten keserken de tümden bırakmayı önermiyorum ben, azaltarak daha doğru olur diye düşünüyorum.

örneğin şimdi kendi odasına geçirin ve gece 5-6 kez emzirmeyi 2ye düşürün. elbette 5-6 kez kalkacaktır ilk dönem de, artık biraz uykusuz kalarak başka yöntemlerle uyutursunuz. saat belirleyin mesela, bir siz yatmadan bir kez 11-12 gibi, bir de gece 3-4 gibi emzirin. başka zaman uyansa da emzirmeyin.

evet bir çok kişiden duydum, emzirmeyi bırakırken gece sütüne alıştırıyorlarmış.
sonra o da başka probleme yol açıyor, çocuk süt için uyanmaya devam ediyor yine.
sizin dediğiniz gibi süt yerine sadece su verilirse, hem daha sağlıklı olacak, hem de daha kolay :)

Her cocuk farklidir. Siz cocugunuza göre yöntemleri degerlendirip bi yol cizin kendinize. Ama en önemlisi rahat olun. Inanin cocuk da rahat olacak. Illa su vakitte su olmali diye yipratmayin kendinizi.

benim oğlumda memeden ayrılmıyordu uyku nedir bilmiyordu bende 18 aylıkken kestim ama odasını ayırmamıştım 20 aylıkkende evimizi taşıdık park yatağı yeni evin yatak odasına sığmayınca mecbur yan odaya aldık ve o gün pat diye ayırmış olduk yani o kadar ayrıntılı düşünmeyin rahat olun bebekler bizden daha kolay adapte oluyorlar merak etmeyin

Suyu birkaç gün önce denedim biberon, alıştırma bardağı hiçbirine alışkın değil. Ama yine de denedim alıştırma bardağıyla. Bir yudum dahi içiremedim... Tuvalet eğitimine hiç girmedim de o da sürekli düşündürüyor beni. Ben bunları şubata kadar halletmeliyim işe dönüyorum şubatta. Yetişir değil mi =)

Acıktığı için kalkmıyorlar aslında,emmek niyetine kalkıyorlar. Mesela biraz daha küçük olsa gece kalktığında emzik ver derdim. Ben çok küçükken öyle yapıyordum,sadece uykuya dalınca verdiğim için emzikten koparmak da kolay olmuştu.Gece süt içmek zaten dişlere zararlı,doktorlar belli bir yaştan sonra hiç önermiyor.

Şimdi 16 aylıktı dimi? İşe döndüğünde 28 aylık oluyor büyük ihtimalle onu da halletmiş olursunuz. 28.aydan öncesi için sinyalleri almazsan sakın zorlama ama,işe gitsen bile öğretmesi zor değil.Ben çalışırken verdim tuvalet eğitimi.

Ben once gunduz kesmistim memeden sonra gece bir sekilde ayiriyorsun..oda olayida..kardesi olacagi zaman ayirdim, yani hamileyken..ayni odada yattim onunla..o surekli kalkip kalkip yanima gelirdi..

Genede pes etmedim..ilk hafta cok zordu.. 40 defa uyanip yanima gelirdi ben 41. Kez gene yatagina koyardim boyle boyle alisti sayilir..sonradan benimsedi bile benim odam bile diyor..

Simdi gene kalkip sabahlari geceleri yanima gelir ama benimle uyumaya..o kadar dert etmiyorum onuda..yerine alisti ama beni ozluyor olabilir..bazen yatakta 3 kisi yatiyoruz zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…