Nasıl kestiniz peki? Aşamalı kesmeye annem eziyet gözüyle bakıyor. Haksız da gelmiyor. Birden kesmek de çocuğu çok etkiler diye düşünüyorum.Gece ve gunduz emzirmesini bir arada kestim ben. 18 aylikti. Bir donem odamizdaki besiginde yatmaya devam etti. Babasi yokken ikimiz beraber yattik hatta. Simdi yaklasik 1 aydir baska odada kendi yataginda yatiyor. Ben yanina yatip uyuyana kadar bekliyorum onu sonra kalkıyorum. Hala babasi olmadigi zamanlarda yatagima misafir ediyorum o ayri:)
Alışkanlık sanırım. Çünkü sabah kahvaltıda çoğu zaman bir lokma dahi yediremiyorum. Aç olduğundan uyandığını sanmıyorum bu yüzden. Bazen 20yi buluyor uyanma sıklığı.Ben kizimin odasini 3 ayliken ayirmistim hic sorun yasamadik.
Oglun neden gece okadar SIKISTI uyaniyoki 16 aylik bebegin uyumasi lazim aslinda.
Nasıl kestiniz peki? Aşamalı kesmeye annem eziyet gözüyle bakıyor. Haksız da gelmiyor. Birden kesmek de çocuğu çok etkiler diye düşünüyorum.
İki yaşına kadar emzirmeyi çok çok isterim ama uyku ve yemek düzeni çok zorluyor oğlumu da beni de. Kahvaltı neredeyse sıfır. Öğle akşam yemeği zar zor. Bazen de hiç. Böyle olunca sağlıksız besleniyor diye çok üzülüyorum .Önce odasina alissin bence. Artik burasi senin odan deyin. Ben de kizimi alistirirken ilk zamanlar istedigi an odasinda oluyordum ki güvende hissetsin kendini.
24 ayliga kadar emzirmeyi niye düsünmüyorsunuz? Simdi de birakabilirsiniz ama daha birakmak icin süreniz var. O vakte kadar da odasina alismis olur.
Sütten kesmede en büyük problem gece oluyormus. Ben yasamadim gerci. Cünkü uykusi agirdi. Siz de o sürecte gec yatirsaniz. Gün icinde de yorulsa. Belki kesintisiz uykusu olunca sizi de aramaz.
Daha bi de sonra tuvalet derdi baslayacaksaglikli olsunlar da hepsi tatli yorgunluklar.
Ay gerçekten mi maşallah kolay anlatmışsınız. Peki 18aylıkken bunu anlayabildi mi gerçekten. 2ayda o kadar çok değişir mi. Şimdi bunu anlatmak için çok küçük çünkü. Gece çok mu uyanıyorum sizin bebeğiniz deBirden kestim bir gece on yuz bin milyon kez uyanmalarindan birinde canima tak etti:) annecim sen artik buyudun artik memeden süt icmeyelim abi oldun bak bardaga koyalim sütü falan felan dedim:) oglum muptelaydi ama sagolsun hic uzmedi beni,iki gunde sadece bir kez aglamayla bıraktı. Hicbir sey surmedim,bana gore cocugu tiksindirmek cok yanlis.
Uyku ve yemek problemimiz var çünkü =( Sağlıksız besleniyor ve uykusunu da alamıyor diye kesmeyi düşünüyorum yakın zamanda.Önce odayı ayır bence. Sütü niye kesiyorsun,en az 2 yıl emzirmen lazım.
Ay gerçekten mi maşallah kolay anlatmışsınız. Peki 18aylıkken bunu anlayabildi mi gerçekten. 2ayda o kadar çok değişir mi. Şimdi bunu anlatmak için çok küçük çünkü. Gece çok mu uyanıyorum sizin bebeğiniz de
Gece beslenmesi zaten yanlış bence öncelik olarak ona odaklanabilirsin,kalktığında su ver mesela. Sonra odasını ayır, sonra sütten tamamen kes(Ben ne olursa olsun 2 yaşı beklerdim bunun için,kademe kademe azalt bence emzirmeyi),sonra tuvalet eğitimi...Öyle uzar gider. Hiç bitmiyor yaniUyku ve yemek problemimiz var çünkü =( Sağlıksız besleniyor ve uykusunu da alamıyor diye kesmeyi düşünüyorum yakın zamanda.
Gece beslenmesi zaten yanlış bence öncelik olarak ona odaklanabilirsin,kalktığında su ver mesela. Sonra odasını ayır, sonra sütten tamamen kes(Ben ne olursa olsun 2 yaşı beklerdim bunun için,kademe kademe azalt bence emzirmeyi),sonra tuvalet eğitimi...Öyle uzar gider. Hiç bitmiyor yani
İki yaşına kadar emzirmeyi çok çok isterim ama uyku ve yemek düzeni çok zorluyor oğlumu da beni de. Kahvaltı neredeyse sıfır. Öğle akşam yemeği zar zor. Bazen de hiç. Böyle olunca sağlıksız besleniyor diye çok üzülüyorum .
Suyu birkaç gün önce denedim biberon, alıştırma bardağı hiçbirine alışkın değil. Ama yine de denedim alıştırma bardağıyla. Bir yudum dahi içiremedim... Tuvalet eğitimine hiç girmedim de o da sürekli düşündürüyor beni. Ben bunları şubata kadar halletmeliyim işe dönüyorum şubatta. Yetişir değil mi =)Gece beslenmesi zaten yanlış bence öncelik olarak ona odaklanabilirsin,kalktığında su ver mesela. Sonra odasını ayır, sonra sütten tamamen kes(Ben ne olursa olsun 2 yaşı beklerdim bunun için,kademe kademe azalt bence emzirmeyi),sonra tuvalet eğitimi...Öyle uzar gider. Hiç bitmiyor yani
Acıktığı için kalkmıyorlar aslında,emmek niyetine kalkıyorlar. Mesela biraz daha küçük olsa gece kalktığında emzik ver derdim. Ben çok küçükken öyle yapıyordum,sadece uykuya dalınca verdiğim için emzikten koparmak da kolay olmuştu.Gece süt içmek zaten dişlere zararlı,doktorlar belli bir yaştan sonra hiç önermiyor.evet bir çok kişiden duydum, emzirmeyi bırakırken gece sütüne alıştırıyorlarmış.
sonra o da başka probleme yol açıyor, çocuk süt için uyanmaya devam ediyor yine.
sizin dediğiniz gibi süt yerine sadece su verilirse, hem daha sağlıklı olacak, hem de daha kolay :)
Şimdi 16 aylıktı dimi? İşe döndüğünde 28 aylık oluyor büyük ihtimalle onu da halletmiş olursunuz. 28.aydan öncesi için sinyalleri almazsan sakın zorlama ama,işe gitsen bile öğretmesi zor değil.Ben çalışırken verdim tuvalet eğitimi.Suyu birkaç gün önce denedim biberon, alıştırma bardağı hiçbirine alışkın değil. Ama yine de denedim alıştırma bardağıyla. Bir yudum dahi içiremedim... Tuvalet eğitimine hiç girmedim de o da sürekli düşündürüyor beni. Ben bunları şubata kadar halletmeliyim işe dönüyorum şubatta. Yetişir değil mi =)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?