Sinir sistemini Kuvvetlendiren vitaminler

merve_uk

Ayyıldızı'M
Kayıtlı Üye
8 Mart 2010
1.804
222
Bu aralar oldukça gergin ve sorunlu bi dönmeden geçiyorum,
normalde hiç ağrımayan başım, şimdilerde öyle şiddetli ağrıyo ki migrenden şüpheleniyorum.
Ve hayatımda çok ama çok nadir kullandığım ağrı kesici ilaçlarından şimdi günde 2 kere alıyorum.
Bu durum benii çok endişelendiriyo...
Şu aralar sinir sistemimi nasıl kuvvetlendirebilirim ?
özelliklede hangi vitaminleri almam gerek ?

Bu konuda bilinçli yardım edicek arkadaşların tavsiyerini bekliyorum.
Teşekkürler...

ıhlamur,yasemin,adaçayı,kekik içebilirsin.
magnezyum antistres minerali olarak da bilinir,yetersizliğinde sinirlilik ve depresyon yapar.Ama birçok besinde var,eksikliğini yaşayacağını sanmıyorum. Süt,fındık,ceviz,tahılar,yeşil yapraklılarda,ciğerde bulunur.
B grubu vitaminlerde sorunun olabilir çünkü bu vitaminler vücutta depolanmaz.Ve sinir sistemiyle ilgilidir.Özellikle B3,B5,B6 vit.eksiliği olabilir.Tahıl grupları,yumurta,ciğer,muz,patates,kuruyemiş yemelisin.

ıhlamur,yasemin,adaçayı,kekik içebilirsin.
magnezyum antistres minerali olarak da bilinir,yetersizliğinde sinirlilik ve depresyon yapar.Ama birçok besinde var,eksikliğini yaşayacağını sanmıyorum. Süt,fındık,ceviz,tahılar,yeşil yapraklılarda,ciğerde bulunur.
B grubu vitaminlerde sorunun olabilir çünkü bu vitaminler vücutta depolanmaz.Ve sinir sistemiyle ilgilidir.Özellikle B3,B5,B6 vit.eksiliği olabilir.Tahıl grupları,yumurta,ciğer,muz,patates,kuruyemiş yemelisin.

Teşekkür ederim , B3,B5,B6 vitaminlerini araştırıcam şimdi, hangi besin maddelerinde bilmiyorum, o gıda ağırlık veriyim.
Çok teşekkür ederim, malüm düğün 12 Kasım, az bi zaman kaldı.Benim için oldukça stresli.
Çok teşekkürler ilgin için kaydirigubbakcemile5

B5 VİTAMİNİ suda eriyen ve vücutta depolanmayan bir vitamindir.

Vitamin B5 ısı alkaliler ve aside karşı dayanıksızdır. Pişirme ve rafinere işlemleri sırasında yok olurlar.

Karbonhidrat protein ve yağın enerjiye dönüşmesine yardımcıdır. Enerji metabolizması için gereklidir.

Alkol alanlar ve doğum kontrol ilacı kullananların vitamin B5 ihtiyaçları artar.

Özelliklede doğum kontrol ilacı kullanan bayanaların bu vitamine dikkat etmeleri gerek.

rica ederim mervecim.Bulunduğu besinleri yazdım zaten.Allah bir ömür boyu mutlu etsin

b vitamini sinir sistemin kuvvetlendirir.. ayrıca ginseng ve sarı kantaronda aynı şekilde sinir sistemi için faydalıdır.

X