arkadaşlar nasılsınız.
sizlere sorunumu aktarmak istiyorum. eşimle biz çok varlıklı insanlar değiliz kendi halinde insanlarız. kendi annemler bizim bişeye ihtiyacımız olduğunda yardımcı olurlar. fakat ne olursa olsun biz onu öderiz. onlarda zor durumda kalmasın diyerek.
eşimin tarafıyla zaten sorunluyuz. kayınvalidem oğlumu elimden aldın diye diye kıskana kıskana, hep bizi ayırmaya çalıştığı için ben artık görüşmüyorum.
sorun şuki annemler ve teyzemler bizden bi çok kez borç aldılar. ama hep beklettiler. bizim ihtiyacımız olduğu halde eşimle bu yüzden çok büyük tartışmalar yaşadığımız halde ödeme gününün aylar sonrasında geri verdiler. ki eşimle yaşadığımız sıkıntıların haddi hesabı yok ozaman içinde. neyse 1 ay öncesinde teyzemler 3000 lira parayı verdiler. ama tabi biz altın olarak verdiğimiz için baya zarar ettik. arabayı değiştirmiştik oraya yatırdık 3000 lirayı. aralık sonu için 2750 lirası kalmıştı onu biriktiriyoduk tekrar sarrafta. dünde teyzemle dayım arıyolar sizin sarraftaki altın hesabındaki parayı verin bize ödücez hemen diyolar veremeyiz dedim. çünkü şimdiye kadar hep verdim. ama ödeme zamanı gelince istedik diye hep kötü biz olduk.
annemlerede 6 ay önce 5000 lira kredi çekip 2500 ünü vermiştim. her ay 180 lira taksidini yatıracaklardı. kardeşimin dükkana ruhsat almak için vermiştim. ama verirken anne ben sana verdim, günü gelince taksitlerin ödenmesi için seni tanırım dedim.
ama 6 aydır ödeme günü geldiğinde annem kardeşimin ödemesini bekliyo. kesinlikle ödemiyo zar zor kavga mavga ödüyolar. geçen perşembe bankadan aradılar evraklarınız hazır 3 taksidiniz ödenmemiş dedi. şok geçirdim. bana para hazır yatırcaz diye 1 hafta oyalamışlar meğer. dedim bankacıya pazartesi yatırcaz. dün sabah aradım annem dedi eniştende para yatırmış sabah dedi. saat oldu 4 buçuk içime kurt düştü yatmamıştır diye. bankaya gittim karta baktım kredi hesabı -550 lirada yemin ederim gözlerim doldu. para yok yanımda ve icraya gitcek 5e kadar yatmassa. annemi aradım ya abartma kızım bu kadar çocuğun işi varmış diyo. ya önemli bişey değilmi bu ya aklım almıyor.
bankaya girdim sıra aldım yatmışmı yatmamışmı diye sorcam. sırada baya var eğer sırayı geçirirsem başka işlem almıyolar. çıktım bankadan eşimin sarrafta altın hesabı vardı yarın getircem altın gramından düşmeyin dedim. parayı aldım. gittim krediyi yatırdım. ama yatırırken gözlerim doldu memur bana bakıyo. düşünün çocuğu tek başına evde uyutarak çıktım ve koştur koştur bankadan sarraftan para alıp yatırdım. eşimden saklı duysa mafolurum. habire annenler yatırmadı demi bi icralık ol görürüz bakalım diyo.
akşam annem aradı yarın yatırırız diyo.
dedim dalgamı geçiyosun benle pazartesi son günü olduğunu biliyodun. 1 haftadır bugün yarın oyaladın beni. ben aldığım borcu yarın adama nasıl ödücem dedim.
eee ödedinmi tamam ozaman yarın sana yollarız dedi gamsız gamsız.
bende tabi 1 haftadır bankaya ödediniz yarın bana yollarsınız bırak Allah aşkına anne dedim kapattım.
2 saat sonra aradı kaç aldın adamdan dedi 570 aldım gecikmesiyle dedim. ee 2 taksidini yatırsaydın nolurdu diye hala bana kızıyo. yeter ya nerden verdim vermez olaydım. ya biz şuan arabanın aralık sonu taksidi var 2750 onu biriktiriyoduk sarrafta eşime söylerse sarraf ben naparım Allahım ya arıyorum cevapta vermiyolar ağla ağla mafoldum ya
ah su aıleler ınsanı ne zor durumda bırakıyor gercekten zor durumda kalmıssınız umarım aılenız paranızı verır sızde rahat edersınız kendı aılenıze yardım edecegım derken kendı evınızın esınızle huzurunuzu hıc dusunmuyormusnuz ve annenız yakınınızda degılmı gıtme sansınız yokmu gıtsenız alsanız paranızı
Bir anne bu kadarmi gamsiz olabilir yaaa Kardesin icin borc almislar, ama kardesine yardim etmek isterken seni neden madur durumuna sokuyorlar aklim almiyor.. Belkide esinin ailesinden uzak durdugun kadar kendi ailendende uzak durman gerek kendi evindeki huzuru korumak icin. Bu yasadiklarindan sonrada artik herhalde borc vermezsin ailene.. Ayrica teyzenede gicik oldum, altin hesabinizdaki parayi bize verin demekte ne ya, emreder gibi, bir zahmet sorsun önce sizin icin uygunmu onlara tekrar borc vermeniz.. Ah bu aileler yokmu, insani hep zaten en yakinlari en cok güvendikleri zorda birakir, hayal kirikligina ugratir..
Allah yar ve yardimcin olsun canim. Bundan sonra önceligi kendi evindeki huzuru korumaya vermelisin..Aman ailendende uzak dur bu gibi konularda..