• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sinir oldum ama !!!!!!

Canım Allah yardımcın olsun.hiç yetemiyorum gibi sakın düşünme.
bugünlerin tadını çıkarmaya çalış,ya kulağını kapa yada eşin gerektiği
yerde söylesin.birde sen ne kadarda karşı gelmeyip,onların istediği gibi büyütmeye çalışsan
da yaranamassın,yazdıklarından bunu anladım.
birde teyzesinin eşinizle gerekirse döv gibi bir cümle kurduğunu yazmışsın.
umarım eşin gereken cevabı vermiştir.birde eşin yeteri kadar arkanda olamadığı için
bu kadar üstüne geldiklerini düşünüyorum.seni fazla sindirmişler.
inşallah yanlış düşünmüşümdür.

kimse hiçbir zaman 4-4lük değildir,hiçbir çocukta bir değildir..siz çocuğunuzun nasıl rahat yediğini,ne yemekten hoşlandığını deneye yanıla öğreneceksniz..kimsenin dediğini umursamayın,takmayın..annesi sizsiniz onlar değil.ve bir çocuğa en iyi annesi bakabilir..etrafımda beni eleştiren o kadar çok insan varki sen kızı bize ver iki haftada nasıl yediririz diyenlerle iki hafta birarada kaldım buyrun yedirin yapabiliyorsanız dedim 10dkk dayanamadılar.kızım bir yemeği abartısız en az 1 saatte oyalana oyalana yer.sabır etmezsem yarı aç kalkacak..o yüzden siz sadece çocuğunuzdan sorumlusunuz,siz annesisiniz çocuğunuz hakkında ki herşeyi en iyi bilen sizsiniz.herkes kendi bildiği şekilde yetiştirsin,kimseyi umursamayın kendinizi üzmeyin sizin yaşadığınız strest sütünüzüde etkiler...

Aslında ne yazsam bilemedim. Çok zor bir durum sizinkisi. Öncelikle bulunduğunuz evden taşınma şansınız yok mu? Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla çok da yumuşak huylu bir insansınız. Tutumunuzu biraz sertleştirseniz acaba nasıl olur? Eşiniz bu duruma ne der?

Daha altı aylıkken bu kadar karışan insanlar ilerde çocuğun karakteri oturmaya başladığı yıllarda neler neler yapmazlar. Herşeyinize karışırlar. Gerçekten okurken içim acıdı. Bulunduğunuz evden ayrılmanın yolarını arayın bence. Çünkü ilerde çok daha ciddi sıkıntılarla karşılacakmışsınız gibime geliyor.

Çocuğunuzun birşeyleri reddetmesine gelince benim sütüm 6 aya kadar yetmişti.(11 aylıkken sütüm bitti :() 5,5 aylıkken çay kaşığıyla yoğurt, bir sonraki adımda meyve suyu/püresine alıştırdım. Ama 6 aylıkken öyle aman aman yemiyordu tabi. Zamanla 7 ayı geçtikten sonra tariflerle yaptığım çorbaları felan gayet iştahlı yemeye başladı. Ama çocuk bu. Eskiden pırasayı yerdi şimdi yemiyor. Taze fasulye hiç yemezdi kreşte yiyormuş :) Bazı günler sadece süt içiriyor bazen doyuramıyoruz :)

Biran için benim ilerki versiyonumsunuz sandım.hele 4 lüde.bende k.validem karedşi yeğeni ve kızı tarafından hep yetersiz görüldüm.çok üzüldüm ve sonra düşündüm yetersimiyim gerçekten ? tabiki hayır, onlardı yetersiz olan ve tek üstünlük kurabilecekleri şey ev hanımlığı annelik.emin olun sizi huzursuz etmek için kasıtla yapılıyor siz eksik değilsiniz, sizden iyide kimse düşünemez yavrunuzu.ben bekarken evliyken yaşadım ve aynı şekilde çocuğumuz tedaviyle olacak allah izin verrse.ben onları sildim hayatımdan, görüşmüyorum pek.ama onlar benden çok bildiklerini sanarak uyarıya devam ediyolar.bebk doğduğunda da aynısını yaparlarsa kötü yüzümü 1 kere görürler susarlar.bu çocuk benim herkes sussun kaldı ki tedavi anne olmak normal anne olmaktan daha farklı bakış açıları getiriyor insana.siz yeterlisiniz. tek amaç sizi üzmek.üzülüpte zaferi vereyin onlara...ve her kadın bir değil herkesin sütü yetmeyebilir, cahillik bununla yargılamak.siz onlara vermeyin meydanı.

Son düzenleme:
dert etme canım bende bıraz zor kavustum tomurcuguma oyuzden kımse bıze annelık dersı verebılecek kapasıtede degıldır ıyı bakmak acısından bı kere ıstısnalar harıç bır cocuga annesınden ıyı kım bakabılır kı zaten

Bır kadının annelıgını sorgulamak degıl kayınvalıdesının kardesıne oz be oz annesıne bıle dusmez...
3.5 aylık oglum var 21. Gunden berı anne sutu + mama verıyorum hatta mamayı sutumden cok alıyor. Kımseyı ırga etmez ; kımse yorum yapamaz.
Sızde sızı bu sekılde uzup sutunuzun daha cok azalmasına sebeb olan kısılere hakettıgı karsılıgı kısılıgınızın yettıgı cercevede verın... Hıc cekınmeyın bundan...
Annelık sutunuzle olmuyor, buna emın olun. Mama konusundada hıc vıcdan yapmayın. Corba konusuna gelınce baska bır corbayı deneyın yada koydugunuz bır sebzeyı degıstırın. Bunları su sebeble dıyorum; ay sonu ek gıdaya gecıyoruz oglumun mayhos tatlara egılımı oldugundan muhallebı yemıyecegını ogrendım :/ sızde hamılelıgınızde aserdıgınız tatlara yakın seyler deneyın ıyı sonuc alacaksınız emınım...
Ve tekrar o hadsızlere hakettıklerı cevabı kısılıgınız cercevesınde verın....

bu sorunlar tüm anne adaylarında var sanırım kızım bebekken aynı şeyleri bende yaşadım..kayınvalidem yok şöyle emzir yok böyle anne sütü almayan çocuk şöle olurda böyle olurda daha bir sürü ıvır zıvır...8 aya kadar emdi yok niye kestin en az 2 yaşına kadar emsin geriii sütüm olsa sana mı sorucam demii yok sütüm kesildi..ama gel bunu onlara anlat..o loğusalık dönemlerimi hatırladıkça,o günleri tekrar yaşıyor gibiyim..en iyisi sallamamak:32:4 tane çocuk büyüttü diyebenimki kendini baş uzman sanıyor ayrıca..ilk lafı biz 4 tane büyüttük gelin hanım..:33: iyi halt ettin diyesim geliyor..:35:

yorumlarınız içine hepinize tşklerr oğlumu uyuttum ve yorumlarınızı okudum iyi niyetl insanları olumsuz eleştırı yapıcaklarına inanmıyorum herşeyin iyi duruma gelmesını isteyen insan tavsıye verır eleştırenlerse işi dahada içinden çıkılmaz hale getırıyo tıpkı benım durumumdaki gıbı ynı kayınvalidem tecrübesiyle bana tavsıye vermeye çalışsaydı ben reddettemezdım etmedimde zatenn en son bana oğlum yatar vaziyette durmak istemıyorduu bizde çabalıyoruz emsin dıye bana verırken yıne başladı ağlamaya 'bak görüyormusun sana yaklaştırınca bile ağlıyoobende hiç ağlamıyo sendemi bişi var acaba 'oanda kayınpeder geldi nıye bağrıyo oğlan dıye bende baba lütfen annemi aşağıya götür lütfen dedım sertti uslubum ama orda kalsaydı çokdaha sert olucaktı hiç değişmiycek bılıyorum ne yapsam düzelmıycek bırazda bizim toplumun yaşam stili gibi iyi geçinen kaynana gelin bulmak çok zorr oğlum 3 aylıktı dedesinin kucağındaydıı görümcemm hiçte kucaktan inmıyor tabı bizimkiler damadın çocuğu dedıı hiç çekinmeden planlı bi şekilde ıkı çocuğunuda istediği zaman doğurmuştuu biz yıllarca bekledık bu neyın kıskançlığıı biliyorumki nekadar yazsammda bu böyle geldı böyle gidecekk gelinler bukadar şikayetçiykenn neden her devrin kayınvalideleri aynı huya sahipp benimde bir oğlum var bendemı böyle olucam inşallah olmam

Neee!! Emzirmeyen anne anne degilmiymis!! O görümcenin sacını basını yolarim!! Sinirlendim simdi!! Senmi taşıdın benim oğlumu 9 ay karnında yoksa senmi çektin onca dogum sancisini deseydin sende benim cocuğuma ne yedirdim ne giydirdiğim değil sizi dunyayı ilgilendirmez de hepsine ezdirme kendini ikide bir böyle!!! Artı beni kınayanın Allah basına bin mislini verir inşallah de yüzlerine, ayıp denen bisey var daha bana destek olucaniza morel vericenize böyle yapıyorsanız zor günümde yanımda olmayan iyi günümde hic olmasın de sende lafları bes bes hatta on on geri yapıştır biyerlerine onların!!

kimse hiçbir zaman 4-4lük değildir,hiçbir çocukta bir değildir..siz çocuğunuzun nasıl rahat yediğini,ne yemekten hoşlandığını deneye yanıla öğreneceksniz..kimsenin dediğini umursamayın,takmayın..annesi sizsiniz onlar değil.ve bir çocuğa en iyi annesi bakabilir..etrafımda beni eleştiren o kadar çok insan varki sen kızı bize ver iki haftada nasıl yediririz diyenlerle iki hafta birarada kaldım buyrun yedirin yapabiliyorsanız dedim 10dkk dayanamadılar.kızım bir yemeği abartısız en az 1 saatte oyalana oyalana yer.sabır etmezsem yarı aç kalkacak..o yüzden siz sadece çocuğunuzdan sorumlusunuz,siz annesisiniz çocuğunuz hakkında ki herşeyi en iyi bilen sizsiniz.herkes kendi bildiği şekilde yetiştirsin,kimseyi umursamayın kendinizi üzmeyin sizin yaşadığınız strest sütünüzüde etkiler...

kesınlıkle böyle düşünüyorum her çocuk farklı koskocamn insanız bizler bile farklıyız herkesn damak tadı ayrı benım zaten oğlumla ılgılı sorunum yokk onun psikolojini bozup ağlata bağrıta yedirip obez bi bebbek olmasını istemıyorum zaten şuanda kılosu çok normal yanı oğlumdan yana sıkıntım yok dedıklerınıde oğluma uygulamıyorum onların ama ruhsal olarak yıprandığımdan açtım bu konuyu hiç bi şekilde yaranamamış olduğumdann aslında onlar benım çok ıyı baktığımdan emınler çok düşünseler ilk günler bakmama yardım ederlerdı sezaryanlı olduğum halde çokta ılgılenmedılerr çocukbenım bakmak zorunda değiller bılıyorum ama çok ılgılı gıbı benım bakmamı beğenmemelerı sadece moral bozmak ee biliyorsun nıye takıyorsun demeyın ister istemez takıyor insan

her konuda eleştiriye açık bir insanım ama kimse eşim de dahil buna benim anneliğimi sorgulayamaz...

sen taşıdın onu,sen doğurdun..ve sen büyütüyorsun..o bebeğin annesi olarak eminim herşeyin en iyisini,en güzelini istiyorsun.lütfen kendini üzme,dert yapma bunu..çok canına tak ettyise al karşına konuş.insanlar konuşa konuşa demişler..buraya yazdığın gibi anlat.

emin ol bir çoğumuz yaşadık bunları.bazen gülüp geçtik,bazen dert edindik..aslında böyle pat diye değil de güzelce söyleseler daha anlaşılabilir olur.

k.validem 2 günlüğüne gelmişti bize..çocuklarım o zaman 8 aylıktı.gece oldu,yatacağız artık.bana diyor ki "sen uyutamazsın şimdi bunları,ver de ben uyutayım"

bende "anne 8 aydır ikiz çocuklarımı tek başıma uyutuyorum,tasalanma sen" dedim..

onlar sanıyor ki kendileri annelik yetisiyle doğdu ama bize bu yeti bahşedilmedi :)

Neee!! Emzirmeyen anne anne degilmiymis!! O görümcenin sacını basını yolarim!! Sinirlendim simdi!! Senmi taşıdın benim oğlumu 9 ay karnında yoksa senmi çektin onca dogum sancisini deseydin sende benim cocuğuma ne yedirdim ne giydirdiğim değil sizi dunyayı ilgilendirmez de hepsine ezdirme kendini ikide bir böyle!!! Artı beni kınayanın Allah basına bin mislini verir inşallah de yüzlerine, ayıp denen bisey var daha bana destek olucaniza morel vericenize böyle yapıyorsanız zor günümde yanımda olmayan iyi günümde hic olmasın de sende lafları bes bes hatta on on geri yapıştır biyerlerine onların!!

o lafı söyleyen eşimin teyzesıydı ama zaten genelde ortak karar alıyolar sonrada bırısı yüzüme pat dıye söluyorr laflarıı sonrada bırbırlerıne bakıp guluyorlar çok alıştım bu durumlara o lafı söyledığınde isteyen istediği bi düşünsün ben elimden gelenı yapıyorumd edim geçtım görumcemle hiç tartışmam olmadıı inşallah olmazda eskiden kendımı savunayaım dıye uğraşırdım boşuna çenemı yorduğumla kalırdım ama artık cvp vermek istemıyorum bılıyorum ne desem haksızım ben sadece onlar yokmuş gıbı yaşamk istıyorumm

Benim annemin de sutu yetmiomus ama.boyle.bir kac kisi mama verilmemesi gerektigini soylemis. Ben de tabi ac kalmisim 40 gunlukken zaturre olmusum derken doktor beyimiz de annemi azarlamis. Derhal mamaya basliosun seklinde. Annem de baslamis hemen ama hala kizar onlara. Sonucta anneler icgudusel olarak hisseder bence, baskalarinin kafanizi karistirmasina izin vermeyin. Benek bakmak zaten zor bi de milletin dirdiriyla mi ugrasicaksiniz.

ne kadar canın acıdıki yazdın bunarı buraya canım
anne olmak emzirmekle olmuyor canım yürekte biter o iş
Rabbim seni layık görmüşki evlat vermiş
ne demişler cahil dostum olacagına kültürlü düşmanım olsun
aldırma sakın sen onlara sus ya da konuş sen bilirsin ama dedim ya aldırma

Benim annemin de sutu yetmiomus ama.boyle.bir kac kisi mama verilmemesi gerektigini soylemis. Ben de tabi ac kalmisim 40 gunlukken zaturre olmusum derken doktor beyimiz de annemi azarlamis. Derhal mamaya basliosun seklinde. Annem de baslamis hemen ama hala kizar onlara. Sonucta anneler icgudusel olarak hisseder bence, baskalarinin kafanizi karistirmasina izin vermeyin. Benek bakmak zaten zor bi de milletin dirdiriyla mi ugrasicaksiniz.

ewt bende aynı azarı işittim sarılığı uzayınca götürmüştüm sarılık kılo alımıyla azalıyorr eğer uzarsaa kanı değişiyorr bebeğin yanı baya önemli bbişi doktor oğlumun göbeğinin derisini tuttu kaldırdı zayıfıktan deri ele gelıyordu senın aklın nerde dıye kızdı hiç akılmdan gitmez o görüntüü hep bakıyorumşimdi göbeğinee aklımda yer ettı kayınvalimde ordaydıı doktor nebılcek mama satılsın dıye dıyoo demiştii

ne kadar canın acıdıki yazdın bunarı buraya canım
anne olmak emzirmekle olmuyor canım yürekte biter o iş
Rabbim seni layık görmüşki evlat vermiş
ne demişler cahil dostum olacagına kültürlü düşmanım olsun
aldırma sakın sen onlara sus ya da konuş sen bilirsin ama dedim ya aldırma

esracım beni okadar ıyı anlamışsınki evet çok cnm acıdıı tahammul edemedım onlarla konuşmanın hiç bi faydasını bulamadımm kararsızlık içince buraya ne aklımdan geçiyorsa yazdım pişman değilim ama hala şaşırıyorum kendıme içimde tutmaya neşeli görünmeye çok alışmışım bende şaşırıyorum kendıme

Benek bakmak degil bebek bakmak olacakti tabi:)))

ewt bende aynı azarı işittim sarılığı uzayınca götürmüştüm sarılık kılo alımıyla azalıyorr eğer uzarsaa kanı değişiyorr bebeğin yanı baya önemli bbişi doktor oğlumun göbeğinin derisini tuttu kaldırdı zayıfıktan deri ele gelıyordu senın aklın nerde dıye kızdı hiç akılmdan gitmez o görüntüü hep bakıyorumşimdi göbeğinee aklımda yer ettı kayınvalimde ordaydıı doktor nebılcek mama satılsın dıye dıyoo demiştii

benim bebişler ikiz olunca sütüm de az gelince yetmedi haliyle ve mama da verdim..Çok şükür ölmediler mama verdim diye ve gayet sağlıklılar :nazar:..evet sen de,ben de isterdik sütümüz yetsin,bol bol emsinler diye ama annelik ile emzirmenin kıyaslanması,bunun içinlaf edip bi annenin canın yakılması çok canice ya! onu diyen kişiye acıdım ben,anneliği ne kadar sığ görmüş,dar kalıplara sığdırmış..

esracım beni okadar ıyı anlamışsınki evet çok cnm acıdıı tahammul edemedım onlarla konuşmanın hiç bi faydasını bulamadımm kararsızlık içince buraya ne aklımdan geçiyorsa yazdım pişman değilim ama hala şaşırıyorum kendıme içimde tutmaya neşeli görünmeye çok alışmışım bende şaşırıyorum kendıme

valla canım ben onu bilir onu söylerim ne edersen onu bulursun başkada bişey demem
sen bozma duruşunu bence nasılsan öyle ol canınıda sıkma
ben seni iyi biliyorum yaşamışlıklarınıda onun için güçlü olduğundan şüphem yok

Canım boşver, herkes kendi çocugundan sorumludur,
sizin nasıl büyüttüğünüz beni ilgilendirmez,
ben doktorumuzun bilgileri dahilinde en iyi şekilde büyüttüğümü düşünüyorum,
de geç...

Hiç kafana taktıgına degmez.

Çünkü şimdi beslenme ile başlayacak, büyüdükçe davranış sorunları,
okul başarısı vs vs liste uzadıkça uzayacak.

Önemli olan senin ve çocugunun arasındaki iletişim.
Gerisi boş :)

Son düzenleme:
aman boşver benimde bebeğim 32 haftalık doğdu kilosu 1400 gr kadar düştü 21 gün küvezde kaldı sütüm sağmakla gelmedi az az sağdım dolaba attım hiç emziremedim oğlumu fakat 3,5 ay sütümü verdim bizimkilerde konuştular ama hiç kafama takmadım boşver konuşsun dursun baktıki sen cevap vermiyonn bi süre sonra sıkılır bırakır seni boş vakti çok heralde bide kızı arkadan iteliyosa ondan konuşuyordur Allah evladını analı bablı büyütsün.:nazar:

Back