• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sinir oldum ama !!!!!!

bisidicem

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2012
3.261
15
0
Bursa
kızlar bu benim ilk konum sanki utanıyorum yazarken ne bilim tuhafım neyse konuma geleyım ben uzun yıllar tedavi görerek bebek sahibi oldum evlendıkten 8 yıl sonra, elimden geldiği kadar ıyi bakmaya çalıştımm oğluma her anne gibi ama mutlaka yetemedim zamanlar olmuştur yada ilerde olacaktır oğlum şimdi 6aylık çok şükür saçında konak popişinde pişik bile olmadı tabı sadece benım bakmamladeğildir olmıycaksa olmaz geleyim derdıme.. ben kayınvalidem vee onun grubu tarafından sürekli eleştırıyorum grup dıyorum çünkü gerçekten öyleler kızkardeşleri ve kızı 4lü grupp benım oğluma sütüm yetmedi 3 aya kadar emzırebıldımm arada mamada vermek zorunda kaldım ama gizli saklı verıyordum gördükleri zaman söylemedıklerı kalmıyorduu hatta kızkardeşlerinden birisi emzırmeyen kadından annemı olur demişti vee benım kalbımı yakmıştı çünkü ben 8 yıl beklemiştim oğlumu bende en ıyışekilde beslensın sütüm bolbol olup yarasın isterım ama olmadıı yetmedi sarılığı uzadı önemlı bı hastalık olmasından korktum ve mamayla besllemeye dvm ettım eşimde mama ver diyordu çünkü oğlum çok olmasada diğer bebeklere göre zayıftı 2 saat memede kaldığını bilirim yavrum doymadığından kalıyormuş elektirkli pompa aldım ama 20mlden fazlasını hiçgeçemedimm artık oğlum büyüdü daha farklı beslenmeye başladıı ama daha çorba yemek istemıyor şimdide çorba yediremediğim için eleştırılıyorum görümcem ben benım kıza 3 buçuk aylıkken verdım dedı bugun.çok iyi hatılrarım çantasından çıkıloata cip eksik olmazdı sürekli onları tıkıştırırdı çocuklarına şimdi bana ders verıyorr ben yenı doğum yaptığım zamanda 6 aya kadar hiç bişi vermedim hep emzirdim dıyorduu yanı delirmek üzereyım ne yapsam nasıl davransam mutlaka eleştiriliyorum ben emziremediğim için sürekli kendımi suçlayıp duruyordum birde çorba çıktı başımaa okuması zor olmasın dıye daha fazla uzatmak istemıyorum bu ve bunun gibi şeyleri sürekli yaşıyorum artık cvp vermıyorum ama içten içede sinir oluyorumm bu insanlar hayatımda yokmuş gibi yaşamak istiyorum ama olmuyorrr ..

Eger emzirmeyi tamamen kesmediysen malt icecegi ic sutunun bolluguna sasiracaksin bu bira mayasi.herkes kendini mukemmel goruyor bende bunu anlayamiyorum nasil bir kafa yasiyorlar.tek yapacagin sey duymama sen en iyi sekilde cocuguna baktigina inaniyor musun en dogal ve faydali sekilde beslemeye caliyor musun.cocugunun huyunu sen biliyorsun esinde farkindaysan cahili duyup kendini yipratmayacaksin.

Eger emzirmeyi tamamen kesmediysen malt icecegi ic sutunun bolluguna sasiracaksin bu bira mayasi.herkes kendini mukemmel goruyor bende bunu anlayamiyorum nasil bir kafa yasiyorlar.tek yapacagin sey duymama sen en iyi sekilde cocuguna baktigina inaniyor musun en dogal ve faydali sekilde beslemeye caliyor musun.cocugunun huyunu sen biliyorsun esinde farkindaysan cahili duyup kendini yipratmayacaksin.

humana stiltea çok içtim günde 5 defa içtiğim halde hiç artmadıı malt içeceğini bi türlü bulamadım artık 6 ayı geçtiği için zorlamıyorum elektırklı pompa nekadar çekerse okadar verıyorum bende iyi nıyetli olmadıklarını biliyorum ama malasef sürekli çevremdeler duymamazlık edemıyorum duyurana kadar uğraşıyolar tavsıyeye karşı değilim kesınlıkle tecrübe olayınada inanırım ama oğlumun sağlıklı olmasından çok benim ne yaptığımla ilgileniyolar buda insanı sinir ediyoo

'' AKLIN SINIRLARI VARDIR AMA CEHALETİN HİÇBİR SINIRI YOKTUR. ''

Onları sonsuz sınırsızlıklarında bırakın .
Beklemeyin ki orda boğulurlar,öylece çırpınıp dururlar.

Ne cevap verin,ne kendinizi ezdirin.
Sallamayın hiç,bildiğinizi okuyun.

Bır kadının annelıgını sorgulamak degıl kayınvalıdesının kardesıne oz be oz annesıne bıle dusmez...
3.5 aylık oglum var 21. Gunden berı anne sutu + mama verıyorum hatta mamayı sutumden cok alıyor. Kımseyı ırga etmez ; kımse yorum yapamaz.
Sızde sızı bu sekılde uzup sutunuzun daha cok azalmasına sebeb olan kısılere hakettıgı karsılıgı kısılıgınızın yettıgı cercevede verın... Hıc cekınmeyın bundan...
Annelık sutunuzle olmuyor, buna emın olun. Mama konusundada hıc vıcdan yapmayın. Corba konusuna gelınce baska bır corbayı deneyın yada koydugunuz bır sebzeyı degıstırın. Bunları su sebeble dıyorum; ay sonu ek gıdaya gecıyoruz oglumun mayhos tatlara egılımı oldugundan muhallebı yemıyecegını ogrendım :/ sızde hamılelıgınızde aserdıgınız tatlara yakın seyler deneyın ıyı sonuc alacaksınız emınım...
Ve tekrar o hadsızlere hakettıklerı cevabı kısılıgınız cercevesınde verın....

Bır kadının annelıgını sorgulamak degıl kayınvalıdesının kardesıne oz be oz annesıne bıle dusmez...
3.5 aylık oglum var 21. Gunden berı anne sutu + mama verıyorum hatta mamayı sutumden cok alıyor. Kımseyı ırga etmez ; kımse yorum yapamaz.
Sızde sızı bu sekılde uzup sutunuzun daha cok azalmasına sebeb olan kısılere hakettıgı karsılıgı kısılıgınızın yettıgı cercevede verın... Hıc cekınmeyın bundan...
Annelık sutunuzle olmuyor, buna emın olun. Mama konusundada hıc vıcdan yapmayın. Corba konusuna gelınce baska bır corbayı deneyın yada koydugunuz bır sebzeyı degıstırın. Bunları su sebeble dıyorum; ay sonu ek gıdaya gecıyoruz oglumun mayhos tatlara egılımı oldugundan muhallebı yemıyecegını ogrendım :/ sızde hamılelıgınızde aserdıgınız tatlara yakın seyler deneyın ıyı sonuc alacaksınız emınım...
denıcez dediğiniz gibi değişik şeyleri zamanla alışacakk ama zaman tanımıyor işte malasef
benim oğlum kaşığı pek sevmedi galiba kaşıkla beslenmek istemıyor meyve püresi yapıyorum onuda zorla yiyor ben çok zorlamak stemıyorum çocuk ağlarken bağırıken nefes borusuna kaçar dıye korkuıyorum oturmaya başlasın daha rahat yiyiceğine inanıyorum

yorum yazdım fakat çıkmamış nedense ıkıkere çıkarsa kusur bakmayınn denıycez değişik şeyleri tabıkı ama zamna tanımıyorlar bıde bnım oğlum pek kaşıkla beslenmeyı sevmedı meyve püresini yedirikende çok zorlanıyorumm ağlamaya bağırmaya başlayıncada nefes borusuna kaçr dıye korkuyorummm ben oturmaya başladığında daha rahat yer dıye düşünüyorumm

yorum yazdım fakat çıkmamış nedense ıkıkere çıkarsa kusur bakmayınn denıycez değişik şeyleri tabıkı ama zamna tanımıyorlar bıde bnım oğlum pek kaşıkla beslenmeyı sevmedı meyve püresini yedirikende çok zorlanıyorumm ağlamaya bağırmaya başlayıncada nefes borusuna kaçr dıye korkuyorummm ben oturmaya başladığında daha rahat yer dıye düşünüyorumm

mama kasıgıyla verıyorsanız zorlanabılır cay kasıgıyla ve serı olmaya ozen gosterın formul mamadan yogurt yapın cok sevıyolar ben parmagımla yemek sularını tattırıyorum ıstıyo devamını mama kasıgıyla bı rant saglayamadık :) cay kasıgı daha ıyı ıs gordu bunların dısında neler ypabılırsınız hah emzık alıyorsa eger tatları emzıkle tanıtabılırsınız emzıgı verecegınız yemege batırıp verın ısallah bu baslık altında ek gıdayıda gundemde tutp degısık seyler sunarız bırbırımıze :)

mama kasıgıyla verıyorsanız zorlanabılır cay kasıgıyla ve serı olmaya ozen gosterın formul mamadan yogurt yapın cok sevıyolar ben parmagımla yemek sularını tattırıyorum ıstıyo devamını mama kasıgıyla bı rant saglayamadık :) cay kasıgı daha ıyı ıs gordu bunların dısında neler ypabılırsınız hah emzık alıyorsa eger tatları emzıkle tanıtabılırsınız emzıgı verecegınız yemege batırıp verın ısallah bu baslık altında ek gıdayıda gundemde tutp degısık seyler sunarız bırbırımıze :)

mama kaşığıyla verıyorum evet silikonn cay kaşığı damaağına batar dıye korkuyorum ama haklısın mama kaşıklarını baya büyük yapmışlar ben kendım tadını sevmedğim bişeyı oğluma vermıyorum tadlarda sıkıntı yokta kaşığa alışamadı bence

Neye sasiriyorum biliyormusunuz , bazi insanlar anneligi oldugunca iyi yapmaya calisiyorlar , elestiri görüp üzülyüorlar hakli olarak.

Bazin insanlar yegeninin torunun vs gidasiz büyüdügünü görüp üzüldükce üzülüyor ama o karsindaki insan kendini harika anne sanip devam ediyor...

Bir insan disari cikarken, kendine atki takip cocugunu sogukda boynu acik bahari acik atksisiz gezdiriyorsa ben onu elestiririm degil kaynana olarka herhangi biri olarak bile elestiririm.
Bir insan cocugu uyanir uyanmaz iki cikolata agizina tikayip doyurmaya calisirsa sürekli, ben o insani elestiririm.
Bir insan daha bebek olan bir -8-10 aylik cocuga ne yedirceni bilmezse arastirmasa , akil almasa ve patlican ezmesi verirse ,
bu insan ayni pilavi 5 gün isitip isitip yogurtla cocuguna öglen aksam bunu yedirirse ben o insani elestiririm.
Ve bu insan 27 li yaslardaysa okumasi yazmasi var ise , bu internet caginda ögrenmek bilmek istemiyorsa, ben o insani elestiririm, hemde kendim anne olmadigim halde elestiririm.

Ben anne olmadim, ama beni iyi bir anne büyütü , ve annemin bize iki lokma da olsa birsey ler yedire bilmek icin ne hallere girdigini hatirlaya biliyorum.

aslında oğlumun yeme alışkanlığı çözülmeyecek bı konu değil zamanla alışıcak ama ben bu davranışlara nasıl alışıcamm herşeye olumsuz yönde gelen eleştırılere duymadan görmeden olmuyor malasef çünkü eşimin ailesınden başka hiç kımsem yok kendı ailem yok belkıde bu yuzden bukadar eleştırıyolar ama çok sıkıldımm sanırım hep yapıyoruz güçsüzü ezmek hoşumuza gıdıyo

Neye sasiriyorum biliyormusunuz , bazi insanlar anneligi oldugunca iyi yapmaya calisiyorlar , elestiri görüp üzülyüorlar hakli olarak.

Bazin insanlar yegeninin torunun vs gidasiz büyüdügünü görüp üzüldükce üzülüyor ama o karsindaki insan kendini harika anne sanip devam ediyor...

Bir insan disari cikarken, kendine atki takip cocugunu sogukda boynu acik bahari acik atksisiz gezdiriyorsa ben onu elestiririm degil kaynana olarka herhangi biri olarak bile elestiririm.
Bir insan cocugu uyanir uyanmaz iki cikolata agizina tikayip doyurmaya calisirsa sürekli, ben o insani elestiririm.
Bir insan daha bebek olan bir -8-10 aylik cocuga ne yedirceni bilmezse arastirmasa , akil almasa ve patlican ezmesi verirse ,
bu insan ayni pilavi 5 gün isitip isitip yogurtla cocuguna öglen aksam bunu yedirirse ben o insani elestiririm.
Ve bu insan 27 li yaslardaysa okumasi yazmasi var ise , bu internet caginda ögrenmek bilmek istemiyorsa, ben o insani elestiririm, hemde kendim anne olmadigim halde elestiririm.

Ben anne olmadim, ama beni iyi bir anne büyütü , ve annemin bize iki lokma da olsa birsey ler yedire bilmek icin ne hallere girdigini hatirlaya biliyorum.

ewt bide böyle bi durum varr gözünün önünde olunca insan çok üzülüyor laf söylesen tartışma hazır olur zaten ALLAH yardımcısı olsun o yavrunundaa geçen gun eline çıkolatalı gofret vermişler yalıyo zaten herşeyı yalıyorr bişi diyemedım ertesi gun omuzlarında küçük küçük sıvılceler gördümm dfarklı bişi yedırmemeiştim gunluk menusu belli zaten farklı meyvede vermedımm aklıma gofret geldı sonra bır ıkı gun sonra gene vermeye çalışıyolar mısafırde vardı evde amanapayım sölemek zorundaydım vermeyelım gofret omuzundan sıvılce olmuş belki ondan değildir ama farklı bişide yedırmedım dıye açıklamasını yaptım kayınvalidemın bakışlarıı benı oanda hem asar hem keser hemde zehirler gıbıydı

Son düzenleme:
Ayni buraya yazdiginizi onlara söyleyin.

Bakin ben sizlerden daha cok isterim onun gidasinin yerinde olmasini, kac yillardir ben bu cocogu bekledim.
Bazi seyler istedigim an istedigim gibi olmuyor, bana yardimci ola bilirsiniz sevinirim ama beni zirt birt elestirmek neye yariyor beni üzmek hosunza gidiyorsa ona birsey diyemicem, bu konu basarilsiniz de.
Bak bakalim nasil mort oluyorlar.
bazen acik konusmak insanalri susturuyor.

Ayni buraya yazdiginizi onlara söyleyin.

Bakin ben sizlerden daha cok isterim onun gidasinin yerinde olmasini, kac yillardir ben bu cocogu bekledim.
Bazi seyler istedigim an istedigim gibi olmuyor, bana yardimci ola bilirsiniz sevinirim ama beni zirt birt elestirmek neye yariyor beni üzmek hosunza gidiyorsa ona birsey diyemicem, bu konu basarilsiniz de.
Bak bakalim nasil mort oluyorlar.
bazen acik konusmak insanalri susturuyor.

söylemez olurmuyum benı eleştırdıklerı zaman gözyaşları içinde anlattım söyledımm evliliğim en başından berii böyledi zaten ama söz konusu kendı torunları olunca değişir sandım sonuçta hasta olsa onlarda üzülür dıye düşündüm oğlumun sarılığı vardı her bebekte olur zatenn 25 gunluk oldu gözlerı hala sarıydıı bu böyle olmaz tekrar götürelim doktora dedım kayınvaldemde gelmekistedi yol boyunca boşuna götüryoruz geçer oo çocuk zaten kılo aldı 4 kılo aldu dıyorduu ses etmedım doktor tartıı 25 gunun sonunda doğum kılosununda altındaydıı 4 kılo falan olmamıştı yanı 3300 doğdu 3 kıloydu doktor tarttığında sarılığı hala dvm dıyorduu yanı en başından berı ben ne dersem tam tersını savunmaya kanalize etmiş kendını çocuk olunca değişir dedım ama çok daha beter oldu

Son düzenleme:
Lütfen kendinizi hele ki anneliğinizi eleştirmelerine müsade etmeyin,kendileri çok mu mükemmellermiş acaba ??? !!!

Sütünüzün yetmediğini,çorba içirmeye alıştıramadığınızı ima ederlerse "yıllarca anne olmak için bekledim ben,ben istemez miyim sütüm yetsin bebeğim doysun,ama yapabildiklerim anca bu kadar,sözlerinizle beni çok kırıyorsunuz belki de farkında değilsiniz" gibisinden konuşun,böyle suçlar gibi değil de vicdanlarını sızlatın bir,bakalım daha devam edecekler mi:44:

Çorba konusunda ise şöyle yapabilirsiniz,baktınız sizi mi eleştiriyorlar hemen oğlunuzu eleştiren kişinin kucağına verin mutfaktan bir kap da çorba getirin "siz nasıl içirdiniz oğlunuza/kızınıza bana da öğretin" deyin bakalım ne yapacaklar :1:

Kısacası pek fazla takmayın kafanıza ama ister istemez takıyor insan kafasına e o zaman içinize de atmayın,onlar nasıl bir tutum sergiliyorlarsa siz de nabza göre şerbet verin,ama hiçbir zaman hanımefendiliğinizden de ödün vermeyin cevap verirken,bırakın onlar utansın
:34:

Ozaman kocanizi kendi tarafinza cekeceksiniz ve onunla is birligi yapcaksiniz.
O biraz stop dicek ailesine.

çocuğunuz ne seviyorsa onu verin çocuk belliki çorba sevmiyor süt sevmeyene yoğurt mantığı protein diye sebze yedirmeyin et suyu içirin et suyu dedğimde kemik yani kemikleri kırıp kaynatıyosunuz maddi açındanda çok büyük bişey değil yani

Lütfen kendinizi hele ki anneliğinizi eleştirmelerine müsade etmeyin,kendileri çok mu mükemmellermiş acaba ??? !!!

Sütünüzün yetmediğini,çorba içirmeye alıştıramadığınızı ima ederlerse "yıllarca anne olmak için bekledim ben,ben istemez miyim sütüm yetsin bebeğim doysun,ama yapabildiklerim anca bu kadar,sözlerinizle beni çok kırıyorsunuz belki de farkında değilsiniz" gibisinden konuşun,böyle suçlar gibi değil de vicdanlarını sızlatın bir,bakalım daha devam edecekler mi:44:

Çorba konusunda ise şöyle yapabilirsiniz,baktınız sizi mi eleştiriyorlar hemen oğlunuzu eleştiren kişinin kucağına verin mutfaktan bir kap da çorba getirin "siz nasıl içirdiniz oğlunuza/kızınıza bana da öğretin" deyin bakalım ne yapacaklar :1:

Kısacası pek fazla takmayın kafanıza ama ister istemez takıyor insan kafasına e o zaman içinize de atmayın,onlar nasıl bir tutum sergiliyorlarsa siz de nabza göre şerbet verin,ama hiçbir zaman hanımefendiliğinizden de ödün vermeyin cevap verirken,bırakın onlar utansın
:34:
ben ne yapsam vicdanlarına sesimi duyuramadım hayat felsefeleri olmuş benı eleştırmek inanın bu böyle yaşadıklarımdan sonra böyle olduğna ınanıryorummm çocuğuma daha bişi yedirmediii sadece karşıdan konuşuyor geçen gun pastanelerde satılan böreklerden vermeye çalışıyor biliyorum yutamıycanı bişi demedım bakın nasıl yıcek dıyoo sonunda hepsini çıkardınasıl yutsun o yağlı şeyii
Ozaman kocanizi kendi tarafinza cekeceksiniz ve onunla is birligi yapcaksiniz.
O biraz stop dicek ailesine.
eşim zaten benım tarafımda görüyor nasıl çabaladığımıı ama eşimden hiç çekinmıyorr annesii insan evladından tabıkı çekinmez ama demek istediğim oğlum mutlu olsun eşiyle anlaşsın gibi bi düşüncesi yokk hatta bır defasında eşimin teyzesı eşime dinlemıyorsa döveceksın derken duydumm yanı her yaptığımm herkese anlatılıyor ınsanalra benı canavar olarak tanıyorum yüzüme bişi diyen yok ama arkamdakileri bilmek bile istemıyorum
çocuğunuz ne seviyorsa onu verin çocuk belliki çorba sevmiyor süt sevmeyene yoğurt mantığı protein diye sebze yedirmeyin et suyu içirin et suyu dedğimde kemik yani kemikleri kırıp kaynatıyosunuz maddi açındanda çok büyük bişey değil yani

oğlum daha küçükk zamanla hepsine alışıcak bence yanı acalem yok şuanda kılosu gayet normal boyu kendı ayındakılere daha uzun allaha şükür sağlık promlemı yok zamanla alışıcakk ama tavsıyeliriniz için tşkler et suyu aklımda butun çorbalarını et yada sebze suyula yapıcam araştırmıştım

Arkadaşım eşinin ailesiyle mi yaşıyorsun? Süt ne içersen iç olmayacaksa olmuyo rabbim okadar nasiplendirmiş onu sütünden.bunu bi anlat onlara. Anlamıyolar galiba da. Arkadaşım eğer sıkıyolarsa seni yani seni çok sinir ediyolarsa o yüzdende süt kesilir. Stresten. Hatta sen dışarı falan da çıkmıyorsun heralde havalar güzel daha bayağı depresif hallardesin güneşte 45 dk yürümek de iyi gelir. Al çocuğunu da.canına yazık ya bana da dedilerdi bu kadar değil tabi ama her şekilde büyüyo çocuk yemeyecekse bişey yemiyo zaten ben taklalar atardım yedirene kadar. Eşine de söyle sustursun anasını seni kaideye almıyolar demekki al yanına bak böle diyolar ben kalplerini kırmak istemiyorum falan de. Durun bi desin yahu

Back