selam arkadaşlar bana 3 sene önce süpeli emes tanısı kontu ama bir rahatsızlıgım olmadıgı için tedavi olmadım vede 6 yıldır sinir hastasıyım bayadır sinir ilaçları kullanmıyorum suan saglık acısından dolayı iyiyim ve en son adetim 13 temmuz 6 haftalık hamileyim suan bebegimi dogurmam da bir sakınca varmıdır bilgisis olan varmı tşk
Merhaba, öncelikle sağlıkla bebeğine kavuşmanı diliyorum. Bence senin ve bebeğin için en sağlıklısı bir an evvel bir jinekoloğun takibine girmen. Gebelik başlamadan ne kadar önce ilaçları bıraktığın önemli. Bir de kullandığın ilaçları vücudundaki yarılanma ömrü. Eğer kullandıkların antidepresanlardan ise ve doktor kontrolünde bıraktıysan, zaten doz azaltılarak bıraktırılmıştır. İlaç bırakma tarihin ve ilaç tipi ile ilgili bilgi verebilir misin?
O halde ilaçları bıraktıktan 5 ay kadar sonra hamile kaldın diyebiliriz. Bebek üzerinde negatif etki yaratacak miktarda ilaç kaldığını sanmıyorum. Ancak özellikle belirtmeliyim ki, uzmanlık alanım ilaç üzerine değil. Dolayısıyla sadece fikir belirtebilirim. Kesinlikle sorun yaşamazsın diyemem, o yüzden bir an evvel doktorunla görüşmende fayda var. Sağlıklı bir gebelik geçirip bebeğine kavuşmanı diliyorum. Anladığım kadarıyla MS değilsin, buna da çok sevindiğimi ayrıca belirtmeliyim. Sevgiler...
bugün gittim doktora derdimi anlattım ve en son rahatsızlım la ilgili bir sorun olmuyacagını ve bebegin heniz sadece kesesi görüldünü söyledi 11 ekime randavü verdi cocugun gelişimine bakıcakmış yani zararlımı deyilmi diye birşey söyleyemem suan dedi cocuk gelişmesse zarar görmüştür dedi
Insaallah bebek icin de senin icin de her sey yolunda gider. Saglikla bebegini kucagina alman icin dua edecegim. Iyi haberlerini de veRmeni bekliyorum.