Tatlı Tarifi sinemis cheesecake / smerina

smerina

Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2013
5
0
6
İstanbul
SINEMIS CHEESECAKE yapımı için malzemeler;

Tabanı için:
1,5 paket eti burçak
100 gram margarin/tereyağı1 çay kaşığı toz tarçın

Içi için:
100 gram şeker
125 ml su
2 adet vanilya çubuğu
1 çorba kaşığı margarin/tereyağı
1 çorba kaşığı buğday nişastası
1 çorba kaşığı un
3 adet küplere bölünmüş sert sulu elma

Kreması için:
1 kutu migros krema peyniri
50 gram şeker
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı toz vanilya

Üstü için;
Çırpılmış kutu krema
Toz tarçın

Hazırlanışı:
1. Tart kalıbının tabanına ve kenarlarına çok az miktarda margarin/tereyağı sürüp, içine kenarlarından beşer santim taşacak şekilde yağlı pişirme kağıdını serin.

2. Tartın kenar kısmını hazırlamak için; margarin/tereyağını ufak boy bir tencerede eritin. Bisküvileri elinizde ufalayarak ya da mutfak robotundan geçirerek erimiş yağın içine katın ve iyice karıştırın. Karışımı, pişirme kağıdı serdiğiniz tart kabınızın tabanını ve yanlarını kaplayacak şekilde yayın. Daha önceden 170C ısıtılmış fırında 6-8 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.

3. İçini hazırlamak için; vanilya çubuklarını bıçak yardımıyla boydan ikiye ayırın. İçinden dökülen minik çekirdekleri, elmaları ve içi için gereken diğer malzemeleri de ekleyerek orta boy bir tencereye koyun, kaynama noktasına gelene kadar kısık ateşte pişirin. Pişen karışımı soğumaya bırakın.

4. Kremasını hazırlamak için; karıştırma kabında şeker ve krema peynirini bir dakika boyunca el mikseriyle çırpın. Ardından buğday nişastası, yumurta, vanilya ve limon suyunu da ekleyerek bir dakika daha çırpın. Önceden hazırlamış olduğunuz tart kabına önce elmalı içi, üzerine de krema harcını dökerek 170C ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuyunca buzdolabında 8 saat soğutun. Servis ederken pişirme kağıdından çıkartın, üzerini krema ve toz tarçın ile süsleyin. Ve tebrikleri kabul edin! 

Afiyet olsun !

SINEMIS CHEESECAKE yapımı için malzemeler;

Tabanı için:
1,5 paket eti burçak
100 gram margarin/tereyağı1 çay kaşığı toz tarçın

Içi için:
100 gram şeker
125 ml su
2 adet vanilya çubuğu
1 çorba kaşığı margarin/tereyağı
1 çorba kaşığı un
3 adet küplere bölünmüş sert sulu elma

Kreması için:
1 kutu migros krema peyniri
50 gram şeker
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı toz vanilya

Üstü için;
Çırpılmış kutu krema
Toz tarçın

Hazırlanışı:
1. Tart kalıbının tabanına ve kenarlarına çok az miktarda margarin/tereyağı sürüp, içine kenarlarından beşer santim taşacak şekilde yağlı pişirme kağıdını serin.

2. Tartın kenar kısmını hazırlamak için; margarin/tereyağını ufak boy bir tencerede eritin. Bisküvileri elinizde ufalayarak ya da mutfak robotundan geçirerek erimiş yağın içine katın ve iyice karıştırın. Karışımı, pişirme kağıdı serdiğiniz tart kabınızın tabanını ve yanlarını kaplayacak şekilde yayın. Daha önceden 170C ısıtılmış fırında 6-8 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.

3. İçini hazırlamak için; vanilya çubuklarını bıçak yardımıyla boydan ikiye ayırın. İçinden dökülen minik çekirdekleri, elmaları ve içi için gereken diğer malzemeleri de ekleyerek orta boy bir tencereye koyun, kaynama noktasına gelene kadar kısık ateşte pişirin. Pişen karışımı soğumaya bırakın.

4. Kremasını hazırlamak için; karıştırma kabında şeker ve krema peynirini bir dakika boyunca el mikseriyle çırpın. Ardından buğday nişastası, yumurta, vanilya ve limon suyunu da ekleyerek bir dakika daha çırpın. Önceden hazırlamış olduğunuz tart kabına önce elmalı içi, üzerine de krema harcını dökerek 170C ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuyunca buzdolabında 8 saat soğutun. Servis ederken pişirme kağıdından çıkartın, üzerini krema ve toz tarçın ile süsleyin. Ve tebrikleri kabul edin! 

Afiyet olsun !

ellerinize sağlık sunum değişik olmuş gerçekten çok hoş eminim tadıda harikadır:16::16::16:

Ellerinize sağlık yarışmada başarılar dilerim...:34:

Yalnız ufak bi noktaya parmak basıp,eleştiri hakkımı kullanmak istiyorum müsadenizle...
Resimlemeler pek ayrıntılı değil,aşamalar çok net belirtilmemiş,yarışmaya katılan sunumlar belli bir düzen çerçevesinde gerçekleşiyor....olması gereken sunumun örneğini Kazen daha önce vermişti ve bizlerde o şekilde yarışmaya katılmıştık.
Keşke daha önceki yarışma tariflerine bir göz atsaydınız çok daha hoş ve can alıcı olabilirdi katılımınız.
Umarım sizi kırmamışımdır:34:
Tekrar başarılar cheesecake hala kaldıysa size doğru geliyorum:1:

evet resimlemeler iyi olmamış çok az resim var ve aşamalar tümüyle resmedilmemiş yani nasıl yapıldığı anlaşılmıyor baktığımda resimlere gözümde pek canladıramadım nasıl yapıldığını. Görüntü açısından da eksikliklar var diye düşünüyorum ama emek verilmiş uğraşılmış katlılım olmuş ellerinize sağlık acemilik diyelim biz buna tadı muhakkak güzeldir elinize sağlık başarılar dilerim.

Ellerine saglik,degisik bir tarif olmus:56:Bol sanslar:16::16:

Ellerine sağlık ya görüntü çok hoş yarışmada başarılar :56:dilerim
Acemilik olsa da zahmete girip yapman bile kayda değer devamı gelir inşallah.

Son düzenleme:
Çok değişik :56: ellerinize sağlık, başarılar dilerim :3:

Çok lezzetli gözüküyor :56: Mutlaka deneneceklere ekliyorum bu tarifi :56:

Back
X