Sinema Günleri 7. Hafta Anketi (Malice)

Sinema Günleri 7. Hafta Anketi (Malice)

• Masumiyet

OY: 2 10,5%
  • Sling Blade

OY: 9 47,4%
  • Dom Za Vasanje

OY: 6 31,6%
  • One Flew Over the Cuckoo’s Nest

OY: 2 10,5%

• Ankete Katılan
    19

Malice

WTF?!
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2008
1.021
5
UYARI : Sonradan karışıklık olmaması adına oylamaya yalnızca listede adı olanlar katılsın lütfen.

Pek muhterem sinema kulübü sakinleri, çok düşündüm neler koysam diye, bin kere değiştirdim anketi, onca insanın vakit sorumluluğunu üzerine almak gergin bişeymiş hakikaten, uzatmayalım filmleri soğutmayalım, buyurun;
Yahu 7. haftaya geldik artık bir türk filmini görücüye çıkaralım dedim,
ılk filmimiz “Masumiyet” imdb puanı : 8.5 gerçi 1600 kişi oylamış, sen, ben, bizim oğlan işte elin gavuru nerden bilsin tabi..

Yönetmen: Zeki Demirkurbuz
Senaryo: Zeki Demirkurbuz
Oyuncular: Haluk Bilginer, Derya Alabora, Güven Kıraç

Yusuf namus cinayeti sebebiyle girdiği cezaevinden çıkmıştır. Ama hayatta hiç bir amacı kalmamıştır artık. Uğur ile Bekir'in ise hikayesi bambaşkadır. Bekir uğrunda ölecek kadar çok sevmektedir Uğur'u. Ancak Uğur hapisteki Zagor'a aşıktır. Bir de Çilem vardır. Annesi Uğur'un hamileyken yediği dayaktan dolayı sağır ve dilsiz doğmuştur küçük Çilem. Yusuf köhne bir pansiyonda Bekir ve Uğur ile tanıştıktan sonra üçünün hayatları dramatik bir şekilde değişmeye başlar.
Kır sahnesindeki Haluk Bilginer'in hafızalara kazınan uzun konuşmasıyla ve müthiş performansıyla çok konuşulan film. Film, bir hayli ironik olan sonuyla da izleyende büyük bir etki yaratmıştır.
Türk sinemasının çıkardığı en iddialı ve iyi filmlerinden biri olan Masumiyet, Antalya Film Festivali'nde 4 Altın Portakal ve Altın Koza Film Festivali'nde dört ödül aldı. Usta yönetmen Zeki Demirkubuz ve iddialı kadrosuyla izlenmesi gereken bir film.
Kişisel yorumum: ağlatır, dağlatır, moraliniz bozuksa izlemeyin

ıkinci filmimiz Oscar ödüllü “Sling Blade” imdb puanı : 8.0

Yönetmen: Billy Bob Thornton
Senaryo: Billy Bob Thornton
Oyuncular: Billy Bob Thornton, Dwight Yoakam, J.T. Walsh, John Ritter, Robert Duvall
Slingblade, karmaşık bir ahlaki ikilem içinde kalmış Karl Childers'in gizemli, ruhani ve karamizah öyküsüdür. Çocukken çok dindar bir ailede büyüyen Karl, ailesi tarafından Tanrı'nın bir cezası olduğuna inandırılmıştır. Bir gün annesini kasabanın serserileri ile cinsel ilişki sırasından gören Karl, yaptıkları şeyin yanlış olduğunu düşünerek onları bıçaklayarak öldürür. Bu cinayet sebebiyle akıl hastanesine konur ve şimdi, 25 yıl sonra serbest kalarak tekrar topluma karışır.
Kişisel yorumum: çok etkileyici bir oyunculuk ve insanın en içini cızlatan mahfeden bir film.

Üçüncü filmimiz ““Dom Za Vasanje” (Çingeneler zamanı) imdb puanı 8.1

Yönetmen: Emir Kusturica
Senaryo: Emir Kusturica, Gordan Mihic
Müzik : Goran Bregovic
Oyuncular : Davor Dujmovic, Ljubica Adzovic, Bora Todorovic, Zabit Memedov
Saraybosna doğumlu yönetmen Emir Kusturica'yı dünyaya tanıtan filmi "Çingeneler Zamanı"nda Perhan adlı genç bir çingenenin hayatı anlatılıyor. Perhan'ın telekinetik güçleri vardır. Ama Perhan'ın kaderinde küçük suçlarla dolu, acımasız bir dünyada kaybolmak da var. Buna ne yazık ki etrafındaki sevdikleri de dahil oluyor…
Goran Bregovic'in güzel müzikleri ve masalsı anlatımıyla da güçlenen "Çingeneler Zamanı" 1989 yılında Cannes Film Festivali'nden "En ıyi Senaryo" ödülünü kazanmıştı.
Kişisel yorum: Emir Kusturica ile henüz tanışmadıysanız, gün bugündür.

Ve sonuncu filmimiz bir klasik olan “One Flew Over the Cuckoo’s Nest” Türkçesi “guguk kuşu” imdb puanı : 8.9 vakti zamanında 5 oscar toplamış..

Yönetmen: Milos Forman
Senaryo: Lawrence Hauben, Bo Goldman,
Oyuncular: Jack Nicholson, Danny DeVito, Christopher Lloyd, Ted Markland, Vincent Schiavelli, Louise Fletcher
Orjinal ismi "One Flew Over the Cuckoo's Nest" ve aynı isimli kitaptan sinemaya uyarlanan film.Akıl hastası numarası yaparak güvenlik önlemleri daha az olan bir akıl hastanesine sevkedilen bir mahkumun (Jack Nicholson) geçirdiği zamanı konu alıyor. Mahkum, bu süre içerisinde hem kaçma planları yapıyor hem de akıl hastanesindeki diğer hastalarla farklı bir diyalog kuruyor. Terapilerdeki kendi başına buyruk hareketleri ve özgürlüğe olan düşkünlüğü nedeniyle diğer hastalara kötü örnek olduğunu düşünen baş hemşire Mildred (Louise Fletcher) ile de büyük sorunlar yaşıyor. Milos Forman tarafından yönetilen film, tüm zamanların en iyi filmlerinden biri olarak gösteriliyor. Jack Nicholson'ın ustaca sergiledigi rölü onun bugün geldiği noktanın tesadüf olmadığını göstermektedir.
Kişisel yorumum: büyük ihtimalle buradaki herkes izlemiştir ama izlemeyen olur diye şeedeyim dedim.

Anlaşıldığı üzre hepsi dram filmi, müzikal neyin koyucaktım, komedi koyucaktım, ama bu aralar dram havamdayım mazur görün:)) umarım beğenirsiniz, iyi seyirler..

Son düzenleme:
Goran Bregovic'in müziklerine bayılıyorum ,o kadar guzel kıı ,sırf o yuzden Dom Za Vasanje” (Çingeneler zamanı)

guzel fılmler valla ..

Çingeneler zamanına verdim gitti
ama çok kararsız kaldım büyük ihtimal hepsini indirip izlicem ben :))

Sling Blade verdim kızlar =)

malicem film için yazdıgın kışisel yorumundan biraz etkilendim =)

Son düzenleme:
Kızlar beni de yazsanıza kulübünüze
800 küsür filmlik bi arşivim (Çeyizim) var iyi bi seyirci sayılırım
Bende oy verip nacizane fikirlerimi söyleyeyim olmaz mı
Magiclowe olur demişti ama kim nereye yazıyor bilemedim

olur tabi ki sahrudcum ne dimek liv kulüp başkanımız o yazıyor sanırsam yerimseniben

olur tabi canım hoşgeldin opuyorumnanaktan
liv ekliyo sanırım listeye sen oyunu kullan

hehehe etkilenin diye yazdım livim seyirciye oynadım orda :roflol: afişteki cümle çok güzel ama di mi :1ninca:

aaaaa afişe hiç dikkat etmemistim trailer baktım bir de senin yazdıklarını okudum tamamdır dedim =)

canlarım listemızi aralara bir yerlere sıkıstırsak mı her gelen oy vermesin bari ...sahrud.cum tabi eklerim bir de tuce yi ekleyecektim

Kızlar müsadenizle Sling Blade dedim
Ayrıca sıcaklığınız için teşekkür ederim
Ayrıca benim saçım hepinizden güzel kaydirigubbakcemile3

livim sen güncel listeyi yapıp bana yollasana ben de koyiim anketin başına.. bi de bi de herkesin anketinde tıklayınca kimin neye oy verdiği gözüküyodu benimkinde niye gözükmüyo :sinifsinif:

tamam tatlım ben güncelleyim sana yollarım

cnm kapalı anket açtıgın için kimin neye oy verdigi gorunmuyor bosver ama sorun degil herkes kıme verdigini yazıyor zaten

ilk defa hiç izlemediğim filmler oldu hepside
saol canım ama hangisine vercem oyumu valla bilemiyorum

X