Sinema Günleri 5.Hafta Anketi / Liv

Sinema Günleri 5.Hafta Anketi / Liv

• The Reader

OY: 7 53,8%
  • Philadelphia

OY: 2 15,4%
  • Matchstick Men

• Catch Me If You Can

• Ankete Katılan
    13
arkadaşlar elimde olmayan sebeplerden dolayı çok uzun bir süre nete giremedim sinema günleriyle ilgilenemedim maalesef:KK43: ama kaçırdığım ve seçilen tüm filmleri indiriyorum hepsini izleyip tek tek yorum yapıcam geç kalmış olsam da.. anketine katılamadığım herkesten çok çok özür dilerim

cnm inan hiç sorun degil opuyorumnanaktan

:roflol:
2 tanesi hazır, diğer 2tanesinide seçip açıorum ozaman hemen..

off bi ben kaldım galiba, izleyemedim the readeri, yarın izleyip hemen yorumumu yapıcam livcim :kedi:

başka yok dimi izlemeyen kızlar? ona göre bekletim anketi?

the reader daha sonra izledikten sonra buraya yorumlarını yaparsın
cnm istersen yarına ac anketi opuyorumnanaktan

kuşum yarın izlicem netten indirmediğim için geç oluo biraz, gidip kiralıorum biliosun.. bugünde çıkamadım biyere.. yarın elimdeki filmleri iade edip alıcam the readeri.. kusuruma bakma olurmu :kedi:

canim benim anneannemdeydim biraz gec oldu bende izledim.kate ilk defa bu kadar acilmis gorduk:)konu itibariyle ikinci dunya savasi sonrasi almanya.michael ve hanna arasindaki tutkulu aski hannanin michaelden yasca buyuk olmasinin gizli bi aski olusturmasi yonetmen tarafindan bize dogal naturel bi dille ekrana yansitmis.yalniz bazi uzayan sahneler yuzunden tempo dussese begendim etkileyici bi filmdi tatlimcimm

izledimmm mafoldumben
çok etkiledi bu film beni, yer yer yavaş ilerleyen bi film olsada çok beğendim..

gözlerim doldu mahkeme sahnelerinde, ve Hanna'nın"büyümüşsün çocuk" deyişi çok etkileyiciydi...
okuma-yazma bilmemenin verdiği psikolojik baskı, işlemediği bi suçu bile bile kabul etmesi... hepsi çok düşündürdü beni..

ve yıllar sonra kitapların üzerine çıkarak intihar etmesi... Michealin sanık durumunda olan sevdiği kadın karşısında soğuk kanlılığını koruma çabası..tek kelimeyle süperdi tüm bunlar..

Kate oyunculuğunu konuşturmuş resmen, tabi fazlacada açılmış saçılmış kaydirigubbakcemile3
beni etkileyen filmlerin başında gelior artık The Reader, Livcim çok tşk ederim sayende izledim filmi yoksa uzun zaman daha ertelerdim...opuyorumnanaktan

izledimmm mafoldumben
çok etkiledi bu film beni, yer yer yavaş ilerleyen bi film olsada çok beğendim..

gözlerim doldu mahkeme sahnelerinde, ve Hanna'nın"büyümüşsün çocuk" deyişi çok etkileyiciydi...
okuma-yazma bilmemenin verdiği psikolojik baskı, işlemediği bi suçu bile bile kabul etmesi... hepsi çok düşündürdü beni..

ve yıllar sonra kitapların üzerine çıkarak intihar etmesi... Michealin sanık durumunda olan sevdiği kadın karşısında soğuk kanlılığını koruma çabası..tek kelimeyle süperdi tüm bunlar..

Kate oyunculuğunu konuşturmuş resmen, tabi fazlacada açılmış saçılmış kaydirigubbakcemile3
beni etkileyen filmlerin başında gelior artık The Reader, Livcim çok tşk ederim sayende izledim filmi yoksa uzun zaman daha ertelerdim...opuyorumnanaktan
ikimizde ayni dusunmusuz bu klnuda canim yer yer yavas ilerliyo ama genel olak etkileyiciydi

The reader seçilmiş sanırım, sinema bölümüne en çok giren kişilerden birisi olarak listede adım olmadığı için uyarınıza uydum ve oy vermiyorum, ama gerçekten de ilk haftalarda olup katılmadığım için üzüldüm. Film beni hiç etkilememişti desem yeridir malesef, üstelik itici bulmuştum, gereksiz çıplaklıklara giren filmleri sevmiyorum ve bu filmi düşündüğümde de aklımda en çok bunların kaldığını görüyorum. Senaryo bana göre yıllar sonra o kadınla karşılaşır ve ona kitap okumayı sürdürür, kadın da bu sayede okumayı öğrenirden öteye çok fazla geçemiyor; başlardaki sahnelerden kısıp sonlara daha fazla ayrıntı girilebileceğini düşünüyorum.

livcim biraz gec oldu üzgünüm. ben hepsini seyretmiştim. o yüzden en son seyrettiğim filme oy verdim. o da the reader.
zaten o kazanmıs :)
film cok iyi diyemeyecegim. Ama ikinci dünya savası filmlerindeki klasik soy kırım filmleriyle karsılastırınca reader da farklı bir bakıs acısından baktıgını gördüm. Filmde Hannanın okuma yazma bilmeme utancının insana neler yaptırtıgı beni etkilemişti.

Livim anketine katıldım ama filmi yorumlayamadım . The Reader ztn ilk çıktığı sıralar izlediğim bir filmdi.
Filmi en çok aynı klişelere kaçmadan verdiği duygusallıktan dolayı sevdimiştim. Sonunda hikayenin soykırıma dayanması bi çok insan gibi benide rahatsız etti ama farklı bir açıdan ele alındığı için oraya çok takılmadım.Okuyabilmenin ne kadar önemli olduğunu anladık ve bir insanın bunu ne derece gurur yapabileceğini.Film bitiminde buruk bir hüzün bırakıyor. Kate Winslet oyunculuğunu döktürmüş ,aksanı dikkatimi çekti çok hoştu.

X