Sinekler psikolojimi bozdu

• Konu Sahibi Konu Sahibi ssusam
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ssusam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2023
883
1.586
33
Öncelikle belki size önemsiz gelebilir ama beni rahatsız eden bir konu Yaz kış sürekli evi havalandırmayı seviyorum temiz hava, evdeki havanın yenilenmesi iyi geliyor ama sorunum şu ki son bir kaç gündür havaların ısınması ile evin içi sinek doluyor. Beynim zaten sineği pislik ile bağdaştırmış durumda, evde ortada uçuşan sinekleri gördükçe sanki ev çok pis gibi geliyor hani kokuyormuş da sinekler eve doluşmuş gibi. Küçükken bir komşumuzun evi o sekildeydi büyük ihtimalle ordan bilinçaltıma işledi. Geçen yaz sinek ilacı sıkıp kurtuluyordum şimdi hamileyim sinek ilacı zararlı diye onu da yapamıyorum evde tüm günüm sinek kovalamakla geçiyor. Yok mu bunun bir çözümü çaresi evden çıkarken sinek ilacı sıkıp çıkıyorum ama camları açınca hop hemen icerdeler. Belediyeden bile nefret ettim sineklere çözüm bulamıyor yok edemiyorlar diye. Önceki yıllarda bu kadar sinek yoktu ama yemin ederim geçen yazdan beri sadece 2 ay ortada yoktular
Sizin sinekler için bir çözümünüz var mı bebeği de etkilemeyecek, bu prize takılanlar zararlı mı nasıl çalışıyorlar? Sineklik bizim için çözüm değil çünkü ev sahibi aralığa kadar taşınmamızı istiyor o yüzden ona masraf yapmak istemiyorum

Yapiskanli olanlari var uygun fiyatli
Evet, aslında onları düşündüm ama en büyük sorun salondaki balkon kapısı çünkü bu alanda başka pencere yok ve ev amerikan mutfak olduğu için muhakkak o kapıyı açıp evi havalandırıyorum birde kapı sürgülü olduğu için nasıl bir şey yapabilirim çözüm bulamadım

Cama yapıştırilan sineklikler var. Hatta bi zincir markete de gelcekti bu ara. Aynısının kalı içn olanı da var mıknatıslı
Kapı için de var olması çok güzel en iyisi onlara bakayım. Aslında ben de bunu düşünmüştüm ama salondaki balkon kapısı sürgülü ve ev amerikan mutfak başka pencerede yok o yüzden o kapıya nasıl yapılır onu bilemedim orayı açmama gibi bir şansım da yok. taşınma durumu olduğu için çok masraf da yapmak istemiyorum Bilsem ki 1 yıl daha oturacağız kendi cebimden yaptıracağım ama 6-7 aydır bu evde oturuyorum ve ev sahibi de çıkmamızı istiyor öyle olunca eve sineklik yaptırmayı hiç istemiyorum

Sürgünün dışından yapıştırın. Balkondan. Ortadan mıknatıslı oluyolar. Gir çık yaparken zorlamaz.

Sürgülü sineklik ler var benim balkon öyle gayet kullanışlı

Kesinlikle borik asit eczanede satılıyor toz olanından alın
Camın önüne serpin tuz gibi zaten
Çıkan gelen yerlere dökün
Hamilesiniz eldiven takıp dökün

Lavanta, tarçın ve limon yağı hepsi birer sinek kovucu. Cam önlerine ekstra önlem olarak damlatabilirsiniz. Fesleğen de sinek kovucudur eskiler özellikle cam önüne koyarlardı.

Yağları pikniklerde kullanıyorum ben enseme ve cildimin açıkta kalan yerlerine suyla karıştırıp sıkıyorum. Herhangi bir tanesi de yeterli.
Odaya bıraktığınız suya da bir veya iki damla atabilirsiniz. Orta ölçekte oda için yeterli olur. Hemde çok hoş kokuyorlar, özellikle limon yağı temizlik hissi verir.

Sineklik de sürgülü olacak o zaman. Ama taşınacaksanız masraf yapmak istemeyebilirsiniz. Benim eşim de sinekten nefret eder. Her yere sineklik taktırdık. Hatta balkonu kapattık bu yüzden.

Maddi durumunuz iyiyse sineklik taktiracaksiniz ama o yapışkanlı olanları önermem balkon kapısı için olanlarda var onlarlada ev gayet iyi havalanıyor.bizim köydeki evimizde kapı dahil olmak üzere heryerde sineklik var ayrıca sokup arada temizleyedebiliyorsunuz.Sineklik satan yerleri bir gezin onlarsa her ortam için bir çözüm var.

Havalar ısındı ,yumurtadan sinekler çıkıyor bu süreç olağan bir durum biraz akışına bırakmanız gerekiyor eve kaç tane sinek girebilir ki ? Limon üstüne karanfil koyuyorlardi eskiden ise yarar mı bilmem.

İnanın 1-2 tane olsa kafaya takmam ama salonun ortasında 8-10 tane sinek uçuşunca çok rahatsız edici oluyor. Giriş katta oturuyorum ve ev çok güneş almıyor belki o yüzden bizim eve daha çok giriyorlardır bilemiyorum ama son yıllarda sinekler de gerçekten arttı artık sinek fabrikası teorilerine inanmaya başladım

Yani şuan tam yumurtadan çıkma dönemleri olduğu için bir şey diyemeyeceğim sirke deterjan su uclusunu bir kaba koyanlar da vardı ilaçsız en basit bu yöntemler geliyor aklıma kokusuz tabletler de olabilir bak

marketlerde olan sinekliklerden alip pencerenin lastiklerinin arasina sıkıştirarak takin.
Hem ev sahibine masraf olmaz hem siz kurtulursunuz.
Varsa eski bir tül perdeyi bile olculerini ayarlayip yapabilirsiniz

Yada pencerelerinizin etrafina lavanta yagı surun, lavantaya pek gelmiyorlar.
Benim buharlı nem makinem var evde kucuk portatif bisey onun icine lavanta yagi sıkıyorum.
Birde sinekler disardan gelmiyorda, gecen sene gelenlerin biraktigi yumurtalar canlaniyor olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…