• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sınavsız İkinci Üniversite

infinitesilence

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2012
223
2
46
Ankara
Kızlar türkçe öğretmenliğinde okuyorum sınavsız ikinci üniversite de okumak istiyorum sizce hangi bölüm benim için faydalı olur? Edebiyat bölümü okusam hem lise hem ilköğretimlerde çalışabilir miyim ? Ya da medya yazarlığı okusam bi işime yarar mı ne dersiniz? Ve gördüğüm derslerden muaf olabilir miyim?

Kızlar türkçe öğretmenliğinde okuyorum sınavsız ikinci üniversite de okumak istiyorum sizce hangi bölüm benim için faydalı olur? Edebiyat bölümü okusam hem lise hem ilköğretimlerde çalışabilir miyim ? Ya da medya yazarlığı okusam bi işime yarar mı ne dersiniz? Ve gördüğüm derslerden muaf olabilir miyim?
ben bir arkadaşıma arattırdım aöfyi şuan gördüğümüz derslerden muaf olup olmama durumu belli değilmiş eylülde belli olacakmış:52:

canım edebiyat öğretmenleri hem türkçe hemde lise edebiyat öğretmenliği yapabiliyor mu? Eğer yapabiliyorsa sende yapabilirsin türkçe öğretmeni olarak ama senin branşın ilköğretimmi tam bilemedim bende :26:

canım edebiyat öğretmenleri hem türkçe hemde lise edebiyat öğretmenliği yapabiliyor mu? Eğer yapabiliyorsa sende yapabilirsin türkçe öğretmeni olarak ama senin branşın ilköğretimmi tam bilemedim bende :26:

bildiğim kadarıyla yapamıyor. benim branşım sadece ilköğretimler için bnde dedim ki hazır eğitim fakültesi bir de edebiyat okusam ikisi birlikte olsa bakalım :) teşekkür ederim cevapladığın için :)

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ (ÖNLİSANS)

ADALET
BANKACILIK VE SİGORTACILIK
BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI
ÇAĞRI MERKEZİ HİZMETLERİ
DIŞ TİCARET
ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİM, İLETİM VE DAĞITIMI*
EMLAK VE EMLAK YÖNETİMİ
EV İDARESİ
FOTOĞRAFÇILIK VE KAMERAMANLIK
HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM
İLAHİYAT
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
İŞLETME YÖNETİMİ
KÜLTÜREL MİRAS VE TURİZM
LABORANT VE VETERİNER SAĞLIK*
LOJİSTİK
MARKA İLETİŞİMİ
MEDYA VE İLETİŞİM
MENKUL KIYMETLER VE SERMAYE PİYASASI
MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI
ÖZEL GÜVENLİK VE KORUMA***
PERAKENDE SATIŞ VE MAĞAZA YÖNETİMİ
RADYO VE TELEVİZYON PROGRAMCILIĞI
SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ
SOSYAL BİLİMLER
SOSYAL HİZMETLER*
SPOR YÖNETİMİ
TARIM
TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ*
TURİZM VE SEYAHAT HİZMETLERİ*
YEREL YÖNETİMLER
AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ (LİSANS)

FELSEFE
SOSYOLOJİ
TARİH
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI
İŞLETME FAKÜLTESİ (LİSANS)

İŞLETME
KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ **
İKTİSAT FAKÜLTESİ (LİSANS)

ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ
İKTİSAT
KAMU YÖNETİMİ
MALİYE
ULUSLARARASI İLİŞKİLER bu bölümlerden bırını seceblrsın sadece

aöf 2 yada 4 senelik okuyabilirsin gördüğün seçmeli derslerden muaf oluyorsun diye biliyorum bende bu sene başvuracağım çekoya ama kayıtlar geç olyo

Ben sordum eylül ekim gibi gelin lisans diplomanızla birlikte dediler bürodan.
Arkadaşlar burda yazan bölümlerden başka seçemiyor muyuz çok merak ettim.
Bir de hangi bölümü seçeceğin hangi bölümden mezun olduğunla ilgili mi???
Mesela OÖLP bölümü giriş puanları çok yüksek, maliye bölümü diyelim, oldukça düşük.
Maliyeden mezun olan biri burdan hepsini seçebiliyor mu yani???
OÖLP bölümü mezunları için bölüm seçme kısıtlaması var mı???
Ben ok.önc. okuyorum 4. sınıf, seneye 2. üniv. düşünüyorum.
Ama ben psikoloji okumak istiyorum burda o bölüm yok, nasıl yapcaz???
Bi yardımcı oluverin.....

Back