Sınavsız 2. Üniversite

Kayıt süreci
İnternetten başvuru yaptıktan sonra Açıköğretim Bürolarından kayıt yaptırabilirsiniz.

Planlanan Tarihler
İnternet Başvurusu: 27/10/2008 00:00 - 21/11/2008 17:00 (http://aofkayit.anadolu.edu.tr/)
Mazeretli Kayıt: 18/11/2008 - 21/11/2008 (mesai saatleri)

http://www.anadolu.edu.tr/aos/program_brosurleri/ikinci_universite_olanagi.aspx

canım cok sagolasın valla cok makbule gectı

harclarda az degıl ya senelık 350 nerdeyse

Son düzenleme:
ben de örgünde mühendislik açıköğretimde işletme okuyorum
çok güzel bişi bence

merhaba bende meslek üni.de meslek yüksek okuluna gittim, fakat 1 sene okuduktan sonra bırakmak zorunda kaldım bende 2. üniversitede olarak kayıt yaptırabilirmiyim, bazı arkadaşlarıma sordum yaptırabilirsin dediler ama sanırım zamanını kaçırmışım, öös sınavı olmadan önce kitapçık dağıtıyolar ya benimde orda sınavsız geçişi seçmem gerekiyomuş galiba böle bişey varmı? ben hiç bişey yapmadımda bu sene sınavada girmedim yardım edermisiniz LÜTFEEENNN......

kızlar benim yiyenim ikinci öğretim bitrdi muhasebe bölümünü ikinci öğrtimlere bu hak yokmu

kızlar şimdi sizin fikirlerinizi alayım ben

Ben inşaat önlisans mezunuyum bu sene kpssye gircem ama pek beklentim yok çalışamadım çünkü

Açıkcası yeni bir üniversite ya da 4 yıllık bir üniversiteden mezun olmak isterim. Şimdi bize sunulan seçenekler;

* Ev İdaresi,
* Sosyal Bilimler,
* Halkla İlişkiler,
* Yerel Yönetimler,
* Dış Ticaret,
* Muhasebe,
* Turizm ve Otel İşletmeciliği,
* Bankacılık ve Sigortacılık,
* Büro Yönetimi ve Sekreterlik,
* Sağlık Kurumları İşletmeciliği,
* İlahiyat,
* Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans,
* Tarım Önlisans,
* Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi

mı??

peki sizce bunlardan hangisine kayıt yaptırmam daha uygun olur?? Şu an çalışıyorum ama yeniden okuyacağım okul gerçekten işime yarayacak bir bölüm olsun isterim

* Sosyal Bilimler,
* Halkla İlişkiler,
* Yerel Yönetimler,
* Dış Ticaret,
* Muhasebe,

gibi bir eleme yaptım ama sizce hangisi daha iyi olur

kızlar şimdi sizin fikirlerinizi alayım ben

Ben inşaat önlisans mezunuyum bu sene kpssye gircem ama pek beklentim yok çalışamadım çünkü

Açıkcası yeni bir üniversite ya da 4 yıllık bir üniversiteden mezun olmak isterim. Şimdi bize sunulan seçenekler;

* Ev İdaresi,
* Sosyal Bilimler,
* Halkla İlişkiler,
* Yerel Yönetimler,
* Dış Ticaret,
* Muhasebe,
* Turizm ve Otel İşletmeciliği,
* Büro Yönetimi ve Sekreterlik,
* İlahiyat,
* Tarım Önlisans,

mı??

peki sizce bunlardan hangisine kayıt yaptırmam daha uygun olur?? Şu an çalışıyorum ama yeniden okuyacağım okul gerçekten işime yarayacak bir bölüm olsun isterim

* Sosyal Bilimler,
* Halkla İlişkiler,
* Yerel Yönetimler,
* Dış Ticaret,
* Muhasebe,

gibi bir eleme yaptım ama sizce hangisi daha iyi olur

Ben üniversitede öğretmenlik bölümünü bitirdikten sonra açık öğretim halkla ilişkiler'i seçtim. bunun nedeni üniversitedeyken o alanda çalışmış olmam ve eğer öğretmenlik yapamazsam, tecrübem olan o alanda çalışmaya kalkarsam, biri kalkıp bana "sen öğretmenlik mezunusun, biz bu alanda okuduk" derse verecek cevabım olmasını istememdi.

Siz de bence hangi alanda çalışabileceğinizi düşünüp ona göre seçim yapın. Muhasebe ve Laborant Sağlık birbirinden çok farklı alanlar. Belki iş arama sitelerine bakıp bir fikir sahibi olabilirsiniz.

Ben üniversitede öğretmenlik bölümünü bitirdikten sonra açık öğretim halkla ilişkiler'i seçtim. bunun nedeni üniversitedeyken o alanda çalışmış olmam ve eğer öğretmenlik yapamazsam, tecrübem olan o alanda çalışmaya kalkarsam, biri kalkıp bana "sen öğretmenlik mezunusun, biz bu alanda okuduk" derse verecek cevabım olmasını istememdi.

Siz de bence hangi alanda çalışabileceğinizi düşünüp ona göre seçim yapın. Muhasebe ve Laborant Sağlık birbirinden çok farklı alanlar. Belki iş arama sitelerine bakıp bir fikir sahibi olabilirsiniz.

Mühendisim ve aöf de işletme okuyorum benim dururmumda senin gibiydi işe girmeden önce başka bir alanda iş bulursam diye girdim aöf'e-tatlicadiarzu-
Bilgin var mı acaba aöf de okul öncesi ve ingilizce öğretmenliğinden başka öğretmenlik programı var mı canım?CADIARZU

işte hanımlar bende mesleğim ve işim olmasına rağmen 2. bir meslek istiyorum

yorgun savaşçı dediğin gibi muhasebe ile laborantlık ayrı şeyler ama en iyisi nedir sizce

işletme okuyanları hep duyuyorumda gülmeyin ama işletme bitirince neler yapılabilir ondan haberim yok

ARKADAŞLAR BANA CVP VERİN LÜTFEN YAA :KK43: :KK43:... merhaba bende meslek üni.de meslek yüksek okuluna gittim, fakat 1 sene okuduktan sonra bırakmak zorunda kaldım bende 2. üniversitede olarak kayıt yaptırabilirmiyim, bazı arkadaşlarıma sordum yaptırabilirsin dediler ama sanırım zamanını kaçırmışım, öös sınavı olmadan önce kitapçık dağıtıyolar ya benimde orda sınavsız geçişi seçmem gerekiyomuş galiba böle bişey varmı? ben hiç bişey yapmadımda bu sene sınavada girmedim yardım edermisiniz LÜTFEEENNN......

harçları çok yüksek yaa ben kendi okuluma vermiorm o kadar para...
bir de bayaa kariyerli biri bana sen zaten ..... üniversitesinde okuyorsun o bölümü bitirdikten sonra zaten işveren aöf de okuduğun şeye bakmaz bile demişti..harç yatırdım ama sınavlarına bile girmedim sonra bıraktım...

Mühendisim ve aöf de işletme okuyorum benim dururmumda senin gibiydi işe girmeden önce başka bir alanda iş bulursam diye girdim aöf'e-tatlicadiarzu-
Bilgin var mı acaba aöf de okul öncesi ve ingilizce öğretmenliğinden başka öğretmenlik programı var mı canım?CADIARZU

2 sene evvel yoktu diye biliyorum. öğretmenlik programlarında staj ve yüz yüze eğitim de oluyor, biliyorsundur belki sen ama okuyan diğer arkadaşlar için yazayım dedim.

ayrıca harçları yüksek diyen arkadaşlara tekrar hatırlatmak isterim, üniversite sınavına girip de aöf'ye kayıt olduğunuzda harçlarınız daha düşük oluyor. ben öyle yapmıştım, arkadaşlarım benim 1,5 ya da 2 katım para ödüyordu, tekrar sınava girmeden,2.üniversite olarak kayıt oldukları için. sonuçta aöf'nin puanı zaten çok düşük oluyor.

arkadaşlar bu dgs diilmi?

ben dgs'yi "dikey geçiş sınavı" diye biliyorum. yani 2 yıllık bir bölümde okurken, 4 yıllık bir bölüme geçiş yapabilmek için.

burada bahsedilen konu bu değil. üniversitede okurken sınava girmeden açıköğretim fakültesinden bir bölüme de kayıt yaptırabiliyorsunuz.

Hayir canim dgs örgün öğretim. Yani kazandiğin zaman normal okulunu okuyacaksin. Bu açiköğretim

X