İnsan aslında hiç bir zaman usta sürücü olamaz bence. Usta sürücü diye bir şey yok. Sadece her geçen gün bir öncekinden daha iyi oluyorsun ama bunun sonu yok. Ne zaman ki ben oldum artık dersen o zaman trafikte tehlike yaratmaya başlarsın.
Aynen seph.2 senedir kullaniyorum arac ve trafikteyim.Buyuk bir kaza atlatmistim 6 sene once onun korkusunu bile attim,gayet rahatim,yollar benim derken bayramda dikkatsizlikten bir hata yaptim ki gidiyoduk yani...Nasil korktum.Ama iyi ders oldu bana o da..
Canli örnek işte. Asla ben oldum, yolların ustasıyım falan demeyeceksin. Ben de ilk trafiğe çıkmaya başladığım zamanlar öyleydim. Sonra baktım ki ne kadar gazlarsam kendimi o kadar çok hata yapıyorum. Şimdi daha dikkatli daha sakin olmaya başladım trafikte. Evet iyi araç kullanıyorum ama dikkatsiz olma lüksüm yok, bunun farkına vardım.
Bir de hem kendine hakim olucaksin bir de yetmiyormus gibi trafige tecavuz edenlere dikkat kesileceksin.Bornovada bir doner kavsak var.Cok islek degil.Sığırların cogu kirmizi isiga bakmadan basip gidiyor.Hani sana yesil yanmis,yol hakki senin hic onemli degil,burun buruna kazalar oluyor devamli bu kavsakta.Sakin,sehiriciinde yavas ve dikkatli olmak lazim dedigin gibi.
O burda da var malesef. Doğal yaşam parkının ordaki kavşakta benim sevgili eşim de dahil olmak üzere kırmızı ışığı takan yok. Kaç keredşr söylüyorum bak hayvanat bahçesi var, kolej var burda her an çocuk çıkabilir, içinde çocuk olan bir araç olabilir diye ama dinleyen kim. Kontrol edip geçiyormuş. Geçen kamera koymuşlar oraya şirketin tamamına, civardaki sitede yaşayanların hepsine ceza gitmiş. Çok şükür dedim.
Sen de ihbar et kamera koyulmasını iste belki işe yarar.
Aman yapmasin seph.Cok buyuk tehlike hem siz hem de karsi taraf icin.Bir de orda okul var aynen.Ceza iyi olmus.Burda genelde dolmuslar yapiyor bunu ki zaten yollarin sahibi onlar biliyosun.
O dolmuşlar zaten trafiği katlediyorlar.
Geçen gün bindim birine, adam yol boyunca oyun oynadı telefondan. Ben de fotoğrafını çekip hem trafiğe hem belediyeye hem de dolmuşçular odasına gönderdim. Bakalım bişey çıkar mı diye bekliyorum.
Ceza gelebilir kamu cezasi.Seminer doneminde bir dolmus soforu okulda elinde cali supurgesi bahceyi supuruyodu.Sebebi tabi kurallari cigneme degil darp etmeymis.Sana geri bildirim yaparlar mi acaba sonuclandi diye ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?