Sınavda zaman yetmiyor!!!

cabik

hayatımda sɹǝʇ nq ʞǝ&#647
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2008
647
0
116
Ordu
Sınav iyi hoş daa...zaman çok kısıtlı.çou arkadaşım matematikte sırf zaman yetmediği için bildiği soruları yapamıyor...tabi mat.önemli o yüzden yapmak lazım.arkadaşlar zamanı nasıl iyi kullanabiliriz?Bunun için farklı yöntem ve teknikleri olan aarkadaşlar paylaşırlarsa çok iyi olur.
-Ben sınava çalışmaya ilk başladığımda farkettim çok yavaş olduğumu...ve geçen yılki sınavdada yetiştirememiştim...bu sene test çözerken hep saat tutarak çözdüm...iki soru da çözecek olsam dakika tutup çözdüm.
sonuç : zamanı tam yetirebiliyorum..size tavsiyem(zaten artık sadece soru çözen arkadaşlar çoğunluktadır sanırım)iki soruda olsa dakika tutun.dakika tutun..dakika tutun...farkı kısa zamanda göreceksiniz...
farklı yöntemler kullanan arkadaşlardan paylaşımlarını bekliyoruz...

Benim limon şeklinde güleç yüzlü bir dadika sayarım var.hani mutfaklarda olurya.işte onlardan :))))
onu kuruyorum kaç soru varsa okadar dadikaya. Süre dolduğunda ZZZIIIIRRNNNGGGG delikafadulden diye öyle bir ötüyor ki kalemi atıyorum elimden zaten..ama arkadaşlar gerçekten tavsiye ederim a.s

zaman tutulmadan yapılırsa zaten bir işe yaramaz sınavlar çünkü amaç hepsini çözmek değil vakti yetirerk çözmek bu da alıştırmyalla oluyor senin de dediğin gibi

saat tutmaktan başka bir yol yok sanırım... ben önce bildiğim konuları yapıyorum.. gy-gk zaten matematiği sona bırakıyorum...

ben turlama tekniğini kullanıyorum..
şöyle ki ilk başta çok hızlı bir şekilde soruları okuyup kolay olanları yapıyorum..
geri kalanları boş bırakıyorum..
sonra tekrar başa dönüyorum ki tüm soruları görmüş olduğum için 2. turda boş bıraktıklarımın çoğunu yapıyorum..
en sona en zor sorular kalmış oluyor..
kalan zamanımda da zor sorular ile uğraşıyorum..
sonuç olarak yetiştirememe gibi bir sorunum hiç olmuyor..

sizlere tavsiyem kalem oynatamadığınız soruyu hemen işaretleyip (yani boş bırakıp) diğer soruya geçmek..
soru ile inatlaşmamak..siz diğer soruları çözerken, beyin zaten onunla uğraşıyor...
daha sonra döndüğünüzda kolaylıkla çözdüğünüzü farkedeceksiniz.
geçen sene sınavdan 86 aldığımı da belirtmek isterim..

Ocean harikasın o 86yı ben alaydım bide ahh ah..senin söylediğin teknikde çok iyi ama ben soruyu bırakıp geçemeyenleedenim.sanki birdaha geri dönmeye vaktim kalmayacakmış gibi geldiği için hep korkarım boş bırakmaktan(geridönmek üzere)
bende yaklaşık bir dakikada çözdüm çözdüm çözemedim artık o soru benm için bitiyor.
ama senin dediğini evde deniycem deneme çözerken.bakalım zamanımı nasıl etkileyecek.

canım 86 aldım ama bir işe yaramadı..
atanamadım maalesef..
inan hiç de zor değil yüksek puanlar almak.. geçen sene günde 3-4 saat çalıştım..
ama her gün çalıştım bu sonucu elde ettim..
ah bir de heyecanım olmasaydı eminim daha da yüksek alırdım..
bu sene de yine her gün çalışmaya çalışıyorum ama çok sıkıldım artık..
2 haftadır doğru düzgün çalıştığım yok bu ay konularımı toparlayıp denemelere geçeceğim..
hepimiz başarılı oluruz inşallah:Saruboceq:

canım tabiki puanların iyi yada kötü olması branşlara göre değişiyor biliyosun.benm için 80 bile yeterli ama işte kapasite okadar var mıdır bilemem :)) geçen sene hiç çalışmadan girmiştim.tebi sonuç felaket.bu sene çalıştım az çok.
hepimiz için hayırlısı olur inş.diyorum...

bende aynı tekniği kullanıyorum ve ben de geçen seneki sınavdan 86 küsür aldım atama bekliyorum ve şu an yine çalışıyorum...

arkadaşlar bugün itibari ile eğitimi bitirmiş bulunuyorum anayasada eksiklerim var ona çalışıyorum stres son noktada hepimize kolay gelsin

geçen yıl mahvoldum zaman yetişmedi yarım saat sürem daha olsaydı 80 üzeri puan alırdım matematik sorualrı zor deildi bildikelrimdi ama süre yetmedi... açıkçası bu sene de dakika tutarak çalışmaıdm ama bol bol sooru çözdüm hıız yapmaya çalıştım.. nasıl geçer bilermiyşorum artık 1 aydan daha az bir süre kaldı sınava.. yaa şu zamanı yarım saat daha uzatsalar ne iyi olcak ... türkçe sorualırnı bi soruyolar kii 1 dakkka veriyolar 3 dakikalık soru soruyolar boğasım geliyo o sorulaır hazırlayanları

bende aynı tekniği kullanıyorum ve ben de geçen seneki sınavdan 86 küsür aldım atama bekliyorum ve şu an yine çalışıyorum...

turlama tekniği nası oluyo yaaa bilermedikelri geçiyor tekrar mı dönüyosunuz metametik çok zaman alıyo nası tekrar mesela tar,ihe türkçeye dönüyosunuz.. acaba bende mi bu sene onu denesem hiç denemediğim bir yöntem sıkınıt olmasın .. ne diyosunuz kızlar yaa hiç alışık deilim iyi yapayım derken batırmayayım iyice.. bi sene daha beklemek istemiyorum...
senağlamasenağlamadelikafadulden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…