Sınava 5 Ay Kaldı Amaa

Bence deneme sınavlarını göz önünde bulundur. Türkiye burası istekle olmuyor ki bölüm seçme. Tıp için (özeller dahil) ilk 40.000'e girmek gerekiyor diye biliyorum.
Aynen doğru söylüyorsunuz zaten tm den hazırlanmak isteme sebeblerimden biride denemeler sayısalda 5 ayda büyük sıçrama okula giden biriysen zor oluyor çünkü hepsine çalışmaya çalışıyorsun olmuyor vs ama tm de 9 10 coğrafyası ve tarihi birde edebiyat ve matematik istiyor ben zaten sözel derslerde çok çalışmadan da başarılı olabilen biri olunca düşündüm işte

Teşekkür ederim yorumunuz için şuan sınav haftasındayım ama tyt yks sosyali yapabilsemde yinede hemen bi iki gün tekrarla konulara bakmayı düşünüyorum sonra zaten dediğiniz gibi matematik Kasacağım ama tabi başta edebiyatı bitirmeye çalışırım

annesinin zoruyla öğretmen olan bir arkadaşım var. şu an atandı, doğuda ama çok mutsuz. bırakmak istiyor bir markette kasiyer olur ama mutlu olurum en azından, diyor. önemli olan annenin değil senin ne istediğin. biraz araştır, sorma imkanın varsa istediğin mesleği yapan insanlarla bir konuş soruştur. umarım ömrün boyunca seveceğin bir mesleği seçersin.

ayni benim 10 sene önceki halim tabi ben tıp kazanabilecek kadar başarılı değildim muhendislik vs alanlarina yönelip puanim yettiği bölüm olan fen bilgisi öğretmenliğine gittim... sonuç 6 yil özel sektorde sömürülmüş, eşinden 5 sene ayri kalmayı göze alamadığı için kpssden vazgeçmiş lisans mezunu ev hanimiyim

bu saatten sonra alan değişikliği cesaret ister, bunun için bence biraz geç kalmışsin. diyetisyenlik de gayet güzel ve bence psikoloji ile paralel bi meslek. iyi bi diyestiyenin psikolojiden de anlamasi lazim bence. ayrica iş hayatında mutluluk için işin getirisi, rahatlığı da önemli oluyor gerçek hayatta :) diyetisyenlik için tam gaz devam et sen. bu sene kazanamazsan yazın iyice düşün taşın karar ver alan degistireceksen sene başından o alana hazırlan.

Açıklamanız için teşekkürler ya tm derslerin zaten daha başarılıydı zaten aklıma geliyordu arada tm fakat yıllarca sayısal okuyunca cesaret etmede sıkıntım oldu bu hafta denemede tm den gireceğim daha net kararım olur diye düşünüyorum

Çok teşekkür ederim zaten sayısalda mutlu olacağım meslek yok sağlık alanı dedim fakat o da karakterimi çok kullanamayacağım meslekler

İlk öyle düşündüm fakat 2 3 ay zaten düzelme aşamam yüzünden gitti 5 ayda sayısalda güzel bi sıçrama yapmak zor yani zaten 1 dönem 3 yazılı oluyoruz birde tm derslerim daha iyi olunca yapabildiğim alana yönelmek istedim bide bu alanda mutlu olabileceğimi düşündüğüm psikoloji olunca :)

Beni de annem sayısal seçmem konusunda zorlamıştı. O zamanlar iki günde bir kitap bitirir, şiir yazar, günlük tutardım. Annem sayısal konusunda zorladı ben de dediğim dedik bir insan olmadığım için kabul ettim. O da biliyordu neye yeteneğim olduğunu ama “böyle para kazanamazsın” dedi

Şimdi mühendislikten mezun olmama az kaldı. Cümle kurma yeteneğimi bile kaybettim okul bitene kadar Okurken çok zorlandım ayrıca.

Sonuç olarak eğer tüm kararları ben verseydim ileride pişman olduğumda da “benim kararım” diyebilirdim. Sanki başkasının hayatını yaşıyor gibiyim. Yine de elimdekilerle mutlu olmaya çalışıyorum işte

5 ayın kalmış kararını vermeli ve ona göre çalışmaya başlamalısın. Kendini geç kalmış hissetme sakın. Bir arkadaşım eşit ağırlıktan sınava girmişti. Sınav çıkışında seneye sayısaldan sınava gireceğini hep hayalinin bu olduğunu söyledi. Hazırlandı bir sene daha ve istediği bölüme gitti. Gittiği bölümde de çok başarılı oldu.

Hukuk mu işletme mi, tıp mı mühendislik mi diye ikilemde kalanı duydum da, dişcilik nerdeeeeee psikoloji nerde! Sistem epey bir değişmiş anlaşılan? Bizim zamanımızda fen seçtin mi bir daha sözel bölüm seçmek yoktu. 5 ay kalmis nu kadar uc noktalar ne alaka anlamadım... gecmis olsun neden travma yaşamıştın?

Bakalım bende tm den deneyeceğim hayırlısı olur inşallah bu arada sizde içinizde hala varolabilir şiir yeteneği bence açığa çıkarabilirsiniz:)

Yok zaten diş istemiyorum psikoloji istiyorum travma Hikayem uzun küçükken psikolojik ve fiziksel şiddetin olduğu ortamdaydım eleştirilirdim falan bunu hep içime atan asla kimseye anlatan biri değildim sonra bi yakınım vardı birbirimize kan bağımız var gibi yakındık sonra 1.5 yıl önce kaybettim kendisini o oldu bu oldu herşey birikti işte sonra bedensel yorulmalar da işin içine girince bende tuhaf ruh halleri başladı işte

Bence tıp oku dallara ayrılıyor ya ordan secim yaparak akil hastanesinde calisabilirsin :) psikoloji sayilmaz ama yinede iletisim sayilir

Bence tıp oku dallara ayrılıyor ya ordan secim yaparak akil hastanesinde calisabilirsin :) psikoloji sayilmaz ama yinede iletisim sayilir
Ahh annemde böle aklıma girip sayısal seçtirtmişti ama tıp bana göre değil 6 yıl uzmanlık 2 yıl zorunlu görev tus u saymıyorum bile psikolojinin daha yi olacağını düşünüyorum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…