- 5 Eylül 2015
- 1.139
- 488
- 123
- Konu Sahibi Vejetaryen Zombi
-
Ya hangisinde emin olacağımı bilmiyorum normalde psikolojik rahatsızlıklar deneyler vs çok ilgimi çekerdi takip ederdim şuanda yeteneğim ve ilgim var ama eskisi kadar değilSonuncu sınıfa gelmişsin, 5 ay var diyorsun, kararsızım diyorsun
Önce karar versen aslında hangisine odaklanacağını daha iyi bilirsin
Bir psikolog olarak, meslek hakkında soruların varsa cevaplamaya çalışırım
Ya hangisinde emin olacağımı bilmiyorum normalde psikolojik rahatsızlıklar deneyler vs çok ilgimi çekerdi takip ederdim şuanda yeteneğim ve ilgim var ama eskisi kadar değil
daha çok alan değiştirirsem pişman olmaktan korkuyorum tm derslerine karşı of sıkıldım demekten ama sayısalda da çok ilerleme kaydedemeyince yapamayacağım galiba moduna girdim
Yok 1 aydır iyiyim şükür toparlanma aşamasıydı neyse çevremdekiler psikoloji der galiba çünkü hep dert dinleyen psikolog gibi tavsiye veren biri oldum ama bilmiyorum tm seçersemde sıkılmaktan pişman olmaktan korkuyorumYapacağınız meslek hayatınızın geri kalanını etkileyecek ve okurken zevk alsanız bile çalışırken zevk almayabilirsiniz. Bu nedenle iyi düşünmekte fayda var. 5 ay kaldı diye şartlamayın bir sene daha hazırlanırsınız gerekirse. Bir ömür bir seneden kıymetli. Şu mesleği seçin, sayısalda kalın, TM ye geçin diyemem. Sizi tanımıyorum. Okuldaki hocalarınız. Çevrenizde sizi tanıyan fikirlerini önemsediğiniz kişilerden destek alın derim. Diyetisyenlik ve Diş hekimliğinde de okurken değil ama çalışırken karşıdakini anlamaya ona göre hareket etmeye ihtiyacınız olacak. Eğer bunlardan birini seçerseniz de kişiliğinizdeki iletişim becerileri önemli olacak. Sağlık sorununuz neydi bilmiyorum ama hayatınızın devamında da etkileyecek bir rahatsızlıksa onu da düşünerek size engel olmayacak bir meslek seçebilirsiniz.
Psikoloji Tm alanına ait bir meslek ya tm den hazırlanırken sıkılmaktan korktum onu söyledimPsikolojide TM dersi yok ki?
Şimdi nasıldır bilmiyorum, sınav sistemi her yıl değişiyor
Ama Edebiyat ve Matematik çok üstlere taşımıştı beni
Ezber bölüme girsen de çok çünkü tanı kriterlerinden binbir teoriye ezber yapman gerekecek
İstatistik, psikometri gibi dersler de var
Bir de gerçekten istediğin bir şeyse sıkılmazsın, sıkılsan da kısa sürer toparlarsın
Doğru ben zaten bu hafta tm programı yapacağım yapabiliyor muyum sıkılıyor muyum becerebilir miyim bakacağım sayısalda beni gerçekten çok mutlu eder diyebileceğim bölüm yok tm de psikoloji daha uygun ama bu seferde hep sayısal ağırlıklı çalışınca tm de sıkılmaktan korkuyorum gerçi bir insan istedimi sıkılacağını düşünmüyorumSeçeceğin alan kalan ömrünün gidişatını belirleyecek. Doğru verilerle hareket edip bence yönel. Mesela ilgi duyduğun alan psikoloji hangi üniversite kaç puanla alıyor ünide okuma şartları durumları nedir mezunların iş bulması açısından sıkıntı olan bir bölüm mü ben bu alanda mutlu olabilir miyim gibi soruları cevaplandır. Net ortamında bir çok bilgi var. Genelde üniversite olsun da neresine puanım yeterse diye yerleşip sonra işsizler ordusuna katılıyorlar. Bir çok alan için bu bölümün önü kapalı mezunlar işsiz dendiği halde yerleşim yapılıyor. Okurken de güzel sıkıntı yok ama sonrası çok saçma işlerde asgari ücret oluyor. Lütfen araştır adam akıllı. Tm ile alan bölümlerin listesini çıkar sayısalla alan bölümleri de sonra bak kendine yakın hissettiğin bölümün üniversite giriş puanlarına bak. Sonra mesleki koşullar iş bulma durumları ve ona göre kafanda birşeyler netleşsin. Meslek bu bence çok önemli.
Psikoloji Tm alanına ait bir meslek ya tm den hazırlanırken sıkılmaktan korktum onu söyledim
Ya ben emeğimin karşılığını görebilmek istiyorum ve ezberim iyi olduğu için tm de görmem daha yüksek ihtimal diye düşünüyorum
karakter ve ilgime en çok uyan aslında bu ama bilmiyorum mutlu eder mi tm den hazırlanırken yapabilir miyim bilmiyorum çalışırken kendime bu mesleği dediğim de içimi kıpır kıpır yapar mı
Çok mantıklı bir yöntem tavsiyeniz için çok teşekkür ederim sizin adınıza da sevindim ne güzel karar vermişsinizBen şöyle karar vermiştim.
15 yaşındaydım karar verdiğimde sen gibi tıp mı yoksa psikoloji mi diyordum.
Kendimi yıllar sonrasında (bugün) işten eve dönerken hayal ettim, ama yorgun argın bir şekilde.
Hangi meslekte, yorgun argın bile dönsem mutlu olurum yaptığım ve ürettiğim şeyden diye sordum kendime öyle karar verdim...
Benim içim o zaman kıpır kıpır oluyordu, hala oluyor.
Sen de bu şekilde hayal etmeyi deneyebilirsin.
Bir düşün bakalım hangisi daha katlanılır? :)
Çok mantıklı bir yöntem tavsiyeniz için çok teşekkür ederim sizin adınıza da sevindim ne güzel karar vermişsiniz
bu arada ben birde bu hafta tm programı yapmayı düşünüyorum hem hangisini daha iyi yapabiliyorum ve mutlu oluyorum onu görmüş olurum diye düşündüm siz de tavsiye eder misiniz
Metamatiğim iyi geometri biraz sıkıntı olabiliyor eksiklerim varBence de güzel fikirmiş
1 hafta birini 1 hafta diğerini denersin
TMde matematiği götürebildiğin an üste çıkarsın, zaten psikoloji en son edebiyat ağırlıklıydı hala öyle mi bilmem ama :)
Metamatiğim iyi geometri biraz sıkıntı olabiliyor eksiklerim var
tm sistemden en az etkilenen bölüm oldu bence sistem değiştiği için edebiyat önemli ama matematik yapan kazanır gibi duruyor tabi ilk defa denenecek sıralama vs belli değil ora da ayrı
Aynen bende düzenli geometri çözüyorum çözdükçe görmeye başladımBen de ne çektim o geometriden ama her gün dersanede geometri hocalarını bezdirene kadar yapışıyordum
Her gün 20, 20 çözsen, görmediğin soru tipi kalmaz sınava kadar
Aynen bende düzenli geometri çözüyorum çözdükçe görmeye başladımsiz edebiyatı ne kadar sürede bitirmiştiniz
Aslında en iyisini yapmışsın öbür türlü umursamadığımız o ayrıntılar bizi başarısızlığa götürebiliyorBen Edebiyatı en baştan sıkı tutmuş ve kafayı Edebiyatla sıyırmıştım
Hoca diyordu yok bu çıkmaz
Ya çıkarsa deyip her şeyi ezberliyordum
Son hafta 22 saate kadar çalıştığım oluyordu
Ama takır takır fulle yakın yapmıştım
Beni baya yukarı taşımıştı
Sınavdan çıktığımda birkaç ay boyunca ne zaman biri Ahmet dese Hamdi Tanpınar deyip eserlerini falan sayıyordum o raddelere varmıştı iş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?